X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam takie głupie pytanie - z braku doświadczenia...czy jak ma się cesarkę, to zaraz po niej macica jakoś oczyszcza się przez piczkinsa i normalnie się ma coś na kształt @ - czy nic się od dołu nie wydostaje? :)

iwcia77, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tylko ja osiwialam za takie niechcemisienie :(
    Reni wrote:
    można można.. tam pracują tylko ludzie i czasami też im sie nie chce

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domyślam się..ale ciesz się, że nie dostałaś wyników prostaty ;-)
    a tak poważnie to karygodne.. że też nie można wyciągnąć konsekwencji
    iwcia77 wrote:
    no tylko ja osiwialam za takie niechcemisienie :(

iwcia77, caffe, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ty tez kupilas kiecke ? koniecznie musisz sie pochwalic i oczywiscie na sobie :D
    Reni wrote:
    Paszczens Invision-Board-France-163.gif

Iwcia Invision-Board-France-163.gif

a moja siostra w zeszłym tyg zapowiedziała, że bierze w końcu ślub (kościelny)..30.08......2014 r..i mam być świadkową..
    słaba jest? dzisiaj pojechałyśmy sukienki obejrzeć i kupiłyśmy.. takie tempo :-)

moremi lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z ta prostata to by nie przeszlo :D sprobuje sie przejsc do tego labo i zapytac sie skad im wyszedl ten wynik,,,ciekawe co powiedza :)
    Reni wrote:
    domyślam się..ale ciesz się, że nie dostałaś wyników prostaty ;-)
    a tak poważnie to karygodne.. że też nie można wyciągnąć konsekwencji

moremi lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..musisz poczekac na dziewczyny po cc, ja niestety nic na ten temat nie wiem...
    Bozia3 wrote:
    mam takie głupie pytanie - z braku doświadczenia...czy jak ma się cesarkę, to zaraz po niej macica jakoś oczyszcza się przez piczkinsa i normalnie się ma coś na kształt @ - czy nic się od dołu nie wydostaje? :)

• Alis Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Nie wiem, co mi dokładnie robili, ale wyjęli łożysko. Teraz mam drugi tydzień coś na kształt intensywnego okresu z powodu obkurczania macicy. Mam nadzieję, że brzuch będzie coraz mniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 22:03

aY05p2.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

oczyszcza sie przez około miesiąc , coś jak okres ale bez skrzepów taka wodnista krew

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Nie wiem, co mi dokładnie robili, ale wyjęli łożysko. Zakładam, że wyczyścili. Teraz mam drugi tydzień coś na kształt intensywnego okresu.
    o dzięki o to mi chodziło - myślałam zawsze, ze tam czysto, ale jednak na wszelki wypadek i tak trzeba się zaopatrzyć w podpaski te gigantyczne...

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    o dzięki o to mi chodziło - myślałam zawsze, ze tam czysto, ale jednak na wszelki wypadek i tak trzeba się zaopatrzyć w podpaski te gigantyczne...

Bozia, a Ty już zdecydowana na cesarkę?

Bozia3 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam taka uwage dla tych po cc które planują kupić pas
    mnie sie wszystko ładnie obkurczyło bez pasa
    ale jeżeli która sie uprze- uważajcie żeby nie za szybko, wg mnie to zaburza gojenie, nosiłam eksperymentalnie bandaz elastyczny jakies 2tyg po cc i tak dziwnie mi sie zrobiło tak jakby ból ciągniecie w środku trudno to opisać

Bozia3, Alis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    z tego co wiem z mojego innego forum to dziewczyny co miały CC mówiły ze dołem leciało ale nie tak intensywnie jak przy naturalce i dużo krócej jeśli chodzi o czas trwania połogu.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Bozia, a Ty już zdecydowana na cesarkę?
    nie mam pojęcia co robić...moja ginka jest raczej za opcją SN. ALe ostatnio na wizycie powiedziała mi, że mały troszkę podrósł i gdyby się okazało, że w terminie porodu on przekroczy 4 kg i dodatkowo nie zejdzie do kanału - to ona mi daje skierowanie na cc. Jeśli natomiast będzie mniejszy - tak od 3,5-3,9 kg i zejdzie do kanału - to mam czekać i rodzić naturalnie....Okaże się to wszystko we wrześniu - dlatego nie kupuje wszystkiego w aptece pod jedną lub drugą opcję - bo sama nie wiem....
    Zobaczymy ile jutro będzie ważyć - zaczęłam 36 tydzień

samira, mysza1975, EwaT, moremi, Parka, malgos741, Sabina, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Parka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to trzymam kciuki :) zdaj relację koniecznie po - co i jak....a ja po Tobie :)

Dopiero co Pusurek, za chwile Gosia, a zaraz potem Bozia...., ale zleciało!

Paszczakinku, głęboko wierzę, ze Ci sie uda. Jak to jest z tym transferem ... Ile masz w sobie zarodków, bo z tego co pisalas, to sporo jajeczek wysiedzialas.

Iwcia, super ze masz dobre wyniki, och te nerwy w ciazy o wszystko, i juz tak zostanie - to zamartwianie sie o dziecko

Bozia3, gosia7122, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka Paszczak pisała ze jeden zarodek podali :)

gosia7122, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znów nas emocje czekaja ,3 porody się zbliżają :D hehe nawet się rymło :P

Bozia3, gosia7122, malgos741, mysza1975, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia i Paszczak oklasky :D
    Właśnie opijam te newsy czerwonym winem :)
    Naprawdę nie mogę złożyć wątku "chujowa pani domu"? Potrzebna mi pomoc w sprzątaniu :(

kapturnica, mysza1975, Parka, Sabina, Mega, paszczakin, Simba, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Parka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Parka Paszczak pisała ze jeden zarodek podali :)

Aaa, ok, dzięki, jakaś taka niekumata jestem :) albo to stad ze tyle mnie nie bylo i troche na czasie nie jestem
    To znaczy ze zwykle podaja jeden, a blizniaki sa stad, ze ten jeden moze sie jeszcze podzielic?

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Aaa, ok, dzięki, jakaś taka niekumata jestem :) albo to stad ze tyle mnie nie było i trochę na czasie nie jestem
    To znaczy ze zwykle podają jeden, a bliźniaki są stad, ze ten jeden może się jeszcze podzielić?
    Paszczak mówiła ze tam u nich w Klinice podają jeden ale fakt on też może się podzielić i wtedy będą jednojajowe ale np. Simba miała podane dwa i dwa się przyjęły .I to ile podają zarodków zależy tez od wieku kobiety.
    Kiedyś widziałam w programie o in vitro ze babeczce podali dwa i jeden z nich się podzielił urodziła trojaczki (bliźnięta jednojajowe czyli dwóch chłopców i dziewczynkę do kompletu z drugiego zarodka),fajnie nie :)

to tak gwoli przypomnienia ;)
    jeśli jedna zapłodniona już komórka (z jednego jajka i jednego plemnika) się podzieli na dwa takie same zestawy komórek to będą jednojajowe czyli identyczne bo będą miały ten sam zestaw genów i zawsze ta sama pleć

jeżeli w owulce wyklują się dwie komórki i obie zostaną zapłodnione ,kazda przez swój plemnior to będą dwujajowe bliźnięta podobne do siebie jak rodzeństwo,(no i pleć może być różna )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 23:00

Parka, malgos741, moremi, Sabina, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Samirko, czy więcej zarodków podają starszym kobietom, bo jest większe ryzyko, że się nie przyjmą? W dobrą stronę kojarzę?

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 4148 4149 4150 4151 4152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ