SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam takie głupie pytanie - z braku doświadczenia...czy jak ma się cesarkę, to zaraz po niej macica jakoś oczyszcza się przez piczkinsa i normalnie się ma coś na kształt @ - czy nic się od dołu nie wydostaje? :)

iwcia77, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tylko ja osiwialam za takie niechcemisienie :(
    Reni wrote:
    można można.. tam pracują tylko ludzie i czasami też im sie nie chce

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domyślam się..ale ciesz się, że nie dostałaś wyników prostaty ;-)
    a tak poważnie to karygodne.. że też nie można wyciągnąć konsekwencji
    iwcia77 wrote:
    no tylko ja osiwialam za takie niechcemisienie :(

iwcia77, caffe, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ty tez kupilas kiecke ? koniecznie musisz sie pochwalic i oczywiscie na sobie :D
    Reni wrote:
    Paszczens Invision-Board-France-163.gif

Iwcia Invision-Board-France-163.gif

a moja siostra w zeszłym tyg zapowiedziała, że bierze w końcu ślub (kościelny)..30.08......2014 r..i mam być świadkową..
    słaba jest? dzisiaj pojechałyśmy sukienki obejrzeć i kupiłyśmy.. takie tempo :-)

moremi lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z ta prostata to by nie przeszlo :D sprobuje sie przejsc do tego labo i zapytac sie skad im wyszedl ten wynik,,,ciekawe co powiedza :)
    Reni wrote:
    domyślam się..ale ciesz się, że nie dostałaś wyników prostaty ;-)
    a tak poważnie to karygodne.. że też nie można wyciągnąć konsekwencji

moremi lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..musisz poczekac na dziewczyny po cc, ja niestety nic na ten temat nie wiem...
    Bozia3 wrote:
    mam takie głupie pytanie - z braku doświadczenia...czy jak ma się cesarkę, to zaraz po niej macica jakoś oczyszcza się przez piczkinsa i normalnie się ma coś na kształt @ - czy nic się od dołu nie wydostaje? :)

• Alis Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Nie wiem, co mi dokładnie robili, ale wyjęli łożysko. Teraz mam drugi tydzień coś na kształt intensywnego okresu z powodu obkurczania macicy. Mam nadzieję, że brzuch będzie coraz mniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 22:03

aY05p2.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

oczyszcza sie przez około miesiąc , coś jak okres ale bez skrzepów taka wodnista krew

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Nie wiem, co mi dokładnie robili, ale wyjęli łożysko. Zakładam, że wyczyścili. Teraz mam drugi tydzień coś na kształt intensywnego okresu.
    o dzięki o to mi chodziło - myślałam zawsze, ze tam czysto, ale jednak na wszelki wypadek i tak trzeba się zaopatrzyć w podpaski te gigantyczne...

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    o dzięki o to mi chodziło - myślałam zawsze, ze tam czysto, ale jednak na wszelki wypadek i tak trzeba się zaopatrzyć w podpaski te gigantyczne...

Bozia, a Ty już zdecydowana na cesarkę?

Bozia3 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam taka uwage dla tych po cc które planują kupić pas
    mnie sie wszystko ładnie obkurczyło bez pasa
    ale jeżeli która sie uprze- uważajcie żeby nie za szybko, wg mnie to zaburza gojenie, nosiłam eksperymentalnie bandaz elastyczny jakies 2tyg po cc i tak dziwnie mi sie zrobiło tak jakby ból ciągniecie w środku trudno to opisać

Bozia3, Alis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    z tego co wiem z mojego innego forum to dziewczyny co miały CC mówiły ze dołem leciało ale nie tak intensywnie jak przy naturalce i dużo krócej jeśli chodzi o czas trwania połogu.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Bozia, a Ty już zdecydowana na cesarkę?
    nie mam pojęcia co robić...moja ginka jest raczej za opcją SN. ALe ostatnio na wizycie powiedziała mi, że mały troszkę podrósł i gdyby się okazało, że w terminie porodu on przekroczy 4 kg i dodatkowo nie zejdzie do kanału - to ona mi daje skierowanie na cc. Jeśli natomiast będzie mniejszy - tak od 3,5-3,9 kg i zejdzie do kanału - to mam czekać i rodzić naturalnie....Okaże się to wszystko we wrześniu - dlatego nie kupuje wszystkiego w aptece pod jedną lub drugą opcję - bo sama nie wiem....
    Zobaczymy ile jutro będzie ważyć - zaczęłam 36 tydzień

samira, mysza1975, EwaT, moremi, Parka, malgos741, Sabina, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Parka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to trzymam kciuki :) zdaj relację koniecznie po - co i jak....a ja po Tobie :)

Dopiero co Pusurek, za chwile Gosia, a zaraz potem Bozia...., ale zleciało!

Paszczakinku, głęboko wierzę, ze Ci sie uda. Jak to jest z tym transferem ... Ile masz w sobie zarodków, bo z tego co pisalas, to sporo jajeczek wysiedzialas.

Iwcia, super ze masz dobre wyniki, och te nerwy w ciazy o wszystko, i juz tak zostanie - to zamartwianie sie o dziecko

Bozia3, gosia7122, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka Paszczak pisała ze jeden zarodek podali :)

gosia7122, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znów nas emocje czekaja ,3 porody się zbliżają :D hehe nawet się rymło :P

Bozia3, gosia7122, malgos741, mysza1975, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia i Paszczak oklasky :D
    Właśnie opijam te newsy czerwonym winem :)
    Naprawdę nie mogę złożyć wątku "chujowa pani domu"? Potrzebna mi pomoc w sprzątaniu :(

kapturnica, mysza1975, Parka, Sabina, Mega, paszczakin, Simba, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Parka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Parka Paszczak pisała ze jeden zarodek podali :)

Aaa, ok, dzięki, jakaś taka niekumata jestem :) albo to stad ze tyle mnie nie bylo i troche na czasie nie jestem
    To znaczy ze zwykle podaja jeden, a blizniaki sa stad, ze ten jeden moze sie jeszcze podzielic?

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Aaa, ok, dzięki, jakaś taka niekumata jestem :) albo to stad ze tyle mnie nie było i trochę na czasie nie jestem
    To znaczy ze zwykle podają jeden, a bliźniaki są stad, ze ten jeden może się jeszcze podzielić?
    Paszczak mówiła ze tam u nich w Klinice podają jeden ale fakt on też może się podzielić i wtedy będą jednojajowe ale np. Simba miała podane dwa i dwa się przyjęły .I to ile podają zarodków zależy tez od wieku kobiety.
    Kiedyś widziałam w programie o in vitro ze babeczce podali dwa i jeden z nich się podzielił urodziła trojaczki (bliźnięta jednojajowe czyli dwóch chłopców i dziewczynkę do kompletu z drugiego zarodka),fajnie nie :)

to tak gwoli przypomnienia ;)
    jeśli jedna zapłodniona już komórka (z jednego jajka i jednego plemnika) się podzieli na dwa takie same zestawy komórek to będą jednojajowe czyli identyczne bo będą miały ten sam zestaw genów i zawsze ta sama pleć

jeżeli w owulce wyklują się dwie komórki i obie zostaną zapłodnione ,kazda przez swój plemnior to będą dwujajowe bliźnięta podobne do siebie jak rodzeństwo,(no i pleć może być różna )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 23:00

Parka, malgos741, moremi, Sabina, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Samirko, czy więcej zarodków podają starszym kobietom, bo jest większe ryzyko, że się nie przyjmą? W dobrą stronę kojarzę?

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 4148 4149 4150 4151 4152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ