X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Dzięki Samirko, czy więcej zarodków podają starszym kobietom, bo jest większe ryzyko, że się nie przyjmą? W dobrą stronę kojarzę?

właśnie odwrotnie podają jeden i chodzi o kwestie wieku ze ciąża mnoga to ciąża wysokiego ryzyka a w naszym wieku to ryzyko jeszcze wzrasta, więcej komplikacji i większe ryzyko niedonoszenia ciąży ,dlatego lepiej pojedynczo ale np. dwa razy ciąża :)

i zależy to tez od kliniki ,w Kato w InVimed jest program rządowy o darmowe InVitro do którego się pomału przymierzamy z G ,tz. głęboko myślimy na ten temat ,ja mam czas do kwietnia przyszłego roku bo sponsoruje do 39lat ,kończę wtedy 40 i już dupa,i tam w regulaminie pisze ze jest możliwość podania 2 zarodków ,wydaje mi się ze wtedy 2 podają gdy mało się ich zapłodni tz. jajeczek (ale to moja luźna myśl),próby mogą być 3 czyli do trzech razy sztuka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 23:14

moremi, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Witam nocne..
    U nas gra.. Strzeliło mnie przecież w plecach wiec nie mogę nosić, podnosić, schylac się za bardzo, perfekt wymówka. Rodzina nawet do zmywarki za mnie wstawia ;)

Co do transferu i wieku to u nas jest odwrotnie niż w tej klinice Samirki - do 35 roku życia 1 zarodek, od 36 można 2. A ja jeszcze 35.. Jak pójdzie teraz i mrozaki przetrwają to za rok bliźniaki biorę ;)
    A górna granica jest u nas chyba 44, ale pewna nie jestem.. Takze jest tak jak Parka pisze..

Dobrej nocki moje drogie!

to dobra wymówka ;)
    no widzisz ,mówiłam ze w każdej klinice inaczej :P

ale nie ważne ile podadzą ,ważne żeby się dzidzi przyjęły i zdrowo dotrwały w brzuszku do finału :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 00:52

malgos741, Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mam takie głupie pytanie - z braku doświadczenia...czy jak ma się cesarkę, to zaraz po niej macica jakoś oczyszcza się przez piczkinsa i normalnie się ma coś na kształt @ - czy nic się od dołu nie wydostaje? :)
    Nie wiem jak jest i ile po sn ale po cc u mnie było jak @. Także na pierwsze dni podkłady się przydają.

Bozia3, Parka, Żanet lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. Chpd wita :D
    Jakoś udało się ogarnąć mieszkanie, więc dużego wstydu nie będzie. Chyba ;)

Koty mnie od tygodnia ugniatają z rana. Masaż pierwsza klasa :)

Sabina, Parka, Mega, ania.g, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry(zly)co kto lubi , ma i chce ...
    U mnie ten nie za dobry-wrecz powiedzialabym , ze chVjowy..
    Zapowiada sie u mnie cykl bezowulacyjny , a jakze by inaczej w koncu w cyklach bez staran sa owulacje -przynajmniej w moim przypadku ;) ...Ehhh
    Mimo wszystko udanego dnia kobitki..

Sabina, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czasem przez parę godzin nic, a potem nagle powódź, więc ze zwykłymi podpaskami nie eksperymentuję.

Boziu, fajnie sobie po cc na łóżko położyć taki jednorazowy podkład do przewijania dziecka i na tym leżeć. U mnie w szpitalu pielęgniarki nie były skore do przebierania pościeli, a tak możesz sobie wyrzucić jak się zabrudzi i leżeć na czystym.

Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • beaa Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko,czy powrót pms po poronieniu wróży cos dobrego,np że hormony wracają do normy?To mój 3 cykl po łyżeczkowaniuale dopiero w tym odczuwam pms.

bea
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0368842f4e9.jpg

dzień dobry i witam też nowe koleżanki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:05

Bursztyn, Mega, moremi, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przed ciążą miałaś pmsy?
    może właśnie teraz wszystko wraca do normy :-)

zobaczymy co powie dr Polar
    beaa wrote:
    Dziewczyny mam pytanko,czy powrót pms po poronieniu wróży cos dobrego,np że hormony wracają do normy?To mój 3 cykl po łyżeczkowaniuale dopiero w tym odczuwam pms.

moremi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • beaa Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ,przed ciążą miałam okrutne pms-y po poronieniu cisza.Teraz wszystko wróciło włącznie z napadami na słodkie.Tak bym chciała żeby to wszystko się unormowało:(

bea
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beaa trochę czasu musi minąć.. myślę, że jesteś na dobrej drodze :-) głowa do góry

• beaa Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    beaa trochę czasu musi minąć.. myślę, że jesteś na dobrej drodze :-) głowa do góry
    Bardzo dziękuję za słowa otuchy :)trochę jestem narwana bo czs nagli,40 mi stuknie w tym miesiącu.

iwcia77, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

bea
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa w jednej lapie, w drugiej kinder mleczna kanapka - urlop za 8 godzin :)
    Milego dnia, Laseczki :)

Sabina, iwcia77, Bozia3, Bursztyn, Mega, mama78, samira, ania.g, Alis, Bliska 77, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee to nie jest źle
    ostatnio nam się rozmnożyły 40 kilkulatki więc nie jest źle
    beaa wrote:
    Bardzo dziękuję za słowa otuchy :)trochę jestem narwana bo czs nagli,40 mi stuknie w tym miesiącu.

iwcia77, beaa, kapturnica, malgos741, Mega, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale fajnie :-)
    ja mam urlop od 1 września .. 2 tyg :-)
    Simba wrote:
    Kawa w jednej lapie, w drugiej kinder mleczna kanapka - urlop za 8 godzin :)
    Milego dnia, Laseczki :)

Sabina, iwcia77, Simba, malgos741, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beaa ją też przez pierwszy rok byłam narwana i strasznie mi się spieszylo, ale rzeczywistosc ale mnie spowolnila. Wyluzuj, bo będzie Ci ciężej. Może zajdziesz od razu, czego życzę, a może powalczyć trochę ;-)

iwcia77, kapturnica, malgos741, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U mnie druga kawa idzie. Jestem już tak zmęczona, że boję się, że nie dożyję do urlopu :-P byle do wtorku!

iwcia77, malgos741, Alis, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam , jestem spakowana i na dlugi weekend jade na Rodos :D naladowac wyczerpane akumulatorki.Stres mi tak dal sie we znaki, ze energia zeszla ze mnie jak z peknietego balonika. wracam w niedziele, nie piszcie za wiele bo potem znowu epeopeje bede miala do nadrobenia, no chyba ze nadworni kronikarze przygotuja skrot wydarzen forumowych :)

kapturnica, malgos741, Sabina, Bursztyn, Mega, Parka, samira, ania.g, Alis, Żanet, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• beaa Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje Dziewczyny że trzeba wyluzować ale człowiek tak jakoś się nakręca.W ostatnia ciąże zaszłam w pierwszym cyklu chociaż powtarzałam mężusiowi że na pewno nie będzie tak hop siup .No i nie napalałam się tak bardzo.

iwcia77, Mega, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

bea
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek dziewczynki. :-)
    ale u nas leje aż się do roboty nie chce wychodzić.
    Witam sie kawką prawie już dopitą bo ciężko z łóżka wstać w taką pogodę a zaraz trzeba zbierać się do roboty, dziś będę sama w pracy bo dwie na urlop poszły.

Mega, Parka, samira, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 4149 4150 4151 4152 4153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ