Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Dzięki Samirko, czy więcej zarodków podają starszym kobietom, bo jest większe ryzyko, że się nie przyjmą? W dobrą stronę kojarzę?

właśnie odwrotnie podają jeden i chodzi o kwestie wieku ze ciąża mnoga to ciąża wysokiego ryzyka a w naszym wieku to ryzyko jeszcze wzrasta, więcej komplikacji i większe ryzyko niedonoszenia ciąży ,dlatego lepiej pojedynczo ale np. dwa razy ciąża :)

i zależy to tez od kliniki ,w Kato w InVimed jest program rządowy o darmowe InVitro do którego się pomału przymierzamy z G ,tz. głęboko myślimy na ten temat ,ja mam czas do kwietnia przyszłego roku bo sponsoruje do 39lat ,kończę wtedy 40 i już dupa,i tam w regulaminie pisze ze jest możliwość podania 2 zarodków ,wydaje mi się ze wtedy 2 podają gdy mało się ich zapłodni tz. jajeczek (ale to moja luźna myśl),próby mogą być 3 czyli do trzech razy sztuka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 23:14

moremi, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Witam nocne..
    U nas gra.. Strzeliło mnie przecież w plecach wiec nie mogę nosić, podnosić, schylac się za bardzo, perfekt wymówka. Rodzina nawet do zmywarki za mnie wstawia ;)

Co do transferu i wieku to u nas jest odwrotnie niż w tej klinice Samirki - do 35 roku życia 1 zarodek, od 36 można 2. A ja jeszcze 35.. Jak pójdzie teraz i mrozaki przetrwają to za rok bliźniaki biorę ;)
    A górna granica jest u nas chyba 44, ale pewna nie jestem.. Takze jest tak jak Parka pisze..

Dobrej nocki moje drogie!

to dobra wymówka ;)
    no widzisz ,mówiłam ze w każdej klinice inaczej :P

ale nie ważne ile podadzą ,ważne żeby się dzidzi przyjęły i zdrowo dotrwały w brzuszku do finału :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 00:52

malgos741, Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mam takie głupie pytanie - z braku doświadczenia...czy jak ma się cesarkę, to zaraz po niej macica jakoś oczyszcza się przez piczkinsa i normalnie się ma coś na kształt @ - czy nic się od dołu nie wydostaje? :)
    Nie wiem jak jest i ile po sn ale po cc u mnie było jak @. Także na pierwsze dni podkłady się przydają.

Bozia3, Parka, Żanet lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. Chpd wita :D
    Jakoś udało się ogarnąć mieszkanie, więc dużego wstydu nie będzie. Chyba ;)

Koty mnie od tygodnia ugniatają z rana. Masaż pierwsza klasa :)

nick nieaktualny, Parka, Mega, ania.g, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry(zly)co kto lubi , ma i chce ...
    U mnie ten nie za dobry-wrecz powiedzialabym , ze chVjowy..
    Zapowiada sie u mnie cykl bezowulacyjny , a jakze by inaczej w koncu w cyklach bez staran sa owulacje -przynajmniej w moim przypadku ;) ...Ehhh
    Mimo wszystko udanego dnia kobitki..

nick nieaktualny, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czasem przez parę godzin nic, a potem nagle powódź, więc ze zwykłymi podpaskami nie eksperymentuję.

Boziu, fajnie sobie po cc na łóżko położyć taki jednorazowy podkład do przewijania dziecka i na tym leżeć. U mnie w szpitalu pielęgniarki nie były skore do przebierania pościeli, a tak możesz sobie wyrzucić jak się zabrudzi i leżeć na czystym.

Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • beaa Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko,czy powrót pms po poronieniu wróży cos dobrego,np że hormony wracają do normy?To mój 3 cykl po łyżeczkowaniuale dopiero w tym odczuwam pms.

bea
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0368842f4e9.jpg

dzień dobry i witam też nowe koleżanki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:05

Bursztyn, Mega, moremi, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przed ciążą miałaś pmsy?
    może właśnie teraz wszystko wraca do normy :-)

zobaczymy co powie dr Polar
    beaa wrote:
    Dziewczyny mam pytanko,czy powrót pms po poronieniu wróży cos dobrego,np że hormony wracają do normy?To mój 3 cykl po łyżeczkowaniuale dopiero w tym odczuwam pms.

moremi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • beaa Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ,przed ciążą miałam okrutne pms-y po poronieniu cisza.Teraz wszystko wróciło włącznie z napadami na słodkie.Tak bym chciała żeby to wszystko się unormowało:(

bea
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beaa trochę czasu musi minąć.. myślę, że jesteś na dobrej drodze :-) głowa do góry

• beaa Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    beaa trochę czasu musi minąć.. myślę, że jesteś na dobrej drodze :-) głowa do góry
    Bardzo dziękuję za słowa otuchy :)trochę jestem narwana bo czs nagli,40 mi stuknie w tym miesiącu.

iwcia77, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

bea
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa w jednej lapie, w drugiej kinder mleczna kanapka - urlop za 8 godzin :)
    Milego dnia, Laseczki :)

nick nieaktualny, iwcia77, Bozia3, Bursztyn, Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ania.g, Alis, Bliska 77, mysza1975, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee to nie jest źle
    ostatnio nam się rozmnożyły 40 kilkulatki więc nie jest źle
    beaa wrote:
    Bardzo dziękuję za słowa otuchy :)trochę jestem narwana bo czs nagli,40 mi stuknie w tym miesiącu.

iwcia77, beaa, kapturnica, malgos741, Mega, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale fajnie :-)
    ja mam urlop od 1 września .. 2 tyg :-)
    Simba wrote:
    Kawa w jednej lapie, w drugiej kinder mleczna kanapka - urlop za 8 godzin :)
    Milego dnia, Laseczki :)

nick nieaktualny, iwcia77, Simba, malgos741, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beaa ją też przez pierwszy rok byłam narwana i strasznie mi się spieszylo, ale rzeczywistosc ale mnie spowolnila. Wyluzuj, bo będzie Ci ciężej. Może zajdziesz od razu, czego życzę, a może powalczyć trochę ;-)

iwcia77, kapturnica, malgos741, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U mnie druga kawa idzie. Jestem już tak zmęczona, że boję się, że nie dożyję do urlopu :-P byle do wtorku!

iwcia77, malgos741, Alis, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam , jestem spakowana i na dlugi weekend jade na Rodos :D naladowac wyczerpane akumulatorki.Stres mi tak dal sie we znaki, ze energia zeszla ze mnie jak z peknietego balonika. wracam w niedziele, nie piszcie za wiele bo potem znowu epeopeje bede miala do nadrobenia, no chyba ze nadworni kronikarze przygotuja skrot wydarzen forumowych :)

kapturnica, malgos741, nick nieaktualny, Bursztyn, Mega, Parka, nick nieaktualny, ania.g, Alis, Żanet, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• beaa Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje Dziewczyny że trzeba wyluzować ale człowiek tak jakoś się nakręca.W ostatnia ciąże zaszłam w pierwszym cyklu chociaż powtarzałam mężusiowi że na pewno nie będzie tak hop siup .No i nie napalałam się tak bardzo.

iwcia77, Mega, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

bea
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek dziewczynki. :-)
    ale u nas leje aż się do roboty nie chce wychodzić.
    Witam sie kawką prawie już dopitą bo ciężko z łóżka wstać w taką pogodę a zaraz trzeba zbierać się do roboty, dziś będę sama w pracy bo dwie na urlop poszły.

Mega, Parka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bliska 77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 4149 4150 4151 4152 4153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ