35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyParka wrote:Dzięki Samirko, czy więcej zarodków podają starszym kobietom, bo jest większe ryzyko, że się nie przyjmą? W dobrą stronę kojarzę?
właśnie odwrotnie podają jeden i chodzi o kwestie wieku ze ciąża mnoga to ciąża wysokiego ryzyka a w naszym wieku to ryzyko jeszcze wzrasta, więcej komplikacji i większe ryzyko niedonoszenia ciąży ,dlatego lepiej pojedynczo ale np. dwa razy ciąża
i zależy to tez od kliniki ,w Kato w InVimed jest program rządowy o darmowe InVitro do którego się pomału przymierzamy z G ,tz. głęboko myślimy na ten temat ,ja mam czas do kwietnia przyszłego roku bo sponsoruje do 39lat ,kończę wtedy 40 i już dupa,i tam w regulaminie pisze ze jest możliwość podania 2 zarodków ,wydaje mi się ze wtedy 2 podają gdy mało się ich zapłodni tz. jajeczek (ale to moja luźna myśl),próby mogą być 3 czyli do trzech razy sztukaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 23:14
moremi, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:Witam nocne..
U nas gra.. Strzeliło mnie przecież w plecach wiec nie mogę nosić, podnosić, schylac się za bardzo, perfekt wymówka. Rodzina nawet do zmywarki za mnie wstawia
Co do transferu i wieku to u nas jest odwrotnie niż w tej klinice Samirki - do 35 roku życia 1 zarodek, od 36 można 2. A ja jeszcze 35.. Jak pójdzie teraz i mrozaki przetrwają to za rok bliźniaki biorę
A górna granica jest u nas chyba 44, ale pewna nie jestem.. Takze jest tak jak Parka pisze..
Dobrej nocki moje drogie!
to dobra wymówka
no widzisz ,mówiłam ze w każdej klinice inaczej
ale nie ważne ile podadzą ,ważne żeby się dzidzi przyjęły i zdrowo dotrwały w brzuszku do finałuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 00:52
malgos741, Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:mam takie głupie pytanie - z braku doświadczenia...czy jak ma się cesarkę, to zaraz po niej macica jakoś oczyszcza się przez piczkinsa i normalnie się ma coś na kształt @ - czy nic się od dołu nie wydostaje?
Bozia3, Parka, Żanet lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bry. Chpd wita
Jakoś udało się ogarnąć mieszkanie, więc dużego wstydu nie będzie. Chyba
Koty mnie od tygodnia ugniatają z rana. Masaż pierwsza klasaSabina, Parka, Mega, ania.g, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dzien dobry(zly)co kto lubi , ma i chce ...
U mnie ten nie za dobry-wrecz powiedzialabym , ze chVjowy..
Zapowiada sie u mnie cykl bezowulacyjny , a jakze by inaczej w koncu w cyklach bez staran sa owulacje -przynajmniej w moim przypadku...Ehhh
Mimo wszystko udanego dnia kobitki..Sabina, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
U mnie czasem przez parę godzin nic, a potem nagle powódź, więc ze zwykłymi podpaskami nie eksperymentuję.
Boziu, fajnie sobie po cc na łóżko położyć taki jednorazowy podkład do przewijania dziecka i na tym leżeć. U mnie w szpitalu pielęgniarki nie były skore do przebierania pościeli, a tak możesz sobie wyrzucić jak się zabrudzi i leżeć na czystym.Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0368842f4e9.jpg
dzień dobry i witam też nowe koleżankiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:05
Bursztyn, Mega, moremi, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
a przed ciążą miałaś pmsy?
może właśnie teraz wszystko wraca do normy
zobaczymy co powie dr Polarbeaa wrote:Dziewczyny mam pytanko,czy powrót pms po poronieniu wróży cos dobrego,np że hormony wracają do normy?To mój 3 cykl po łyżeczkowaniuale dopiero w tym odczuwam pms.moremi lubi tę wiadomość
-
eeee to nie jest źle
ostatnio nam się rozmnożyły 40 kilkulatki więc nie jest źle
beaa wrote:Bardzo dziękuję za słowa otuchy :)trochę jestem narwana bo czs nagli,40 mi stuknie w tym miesiącu.iwcia77, beaa, kapturnica, malgos741, Mega, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
ale fajnie
ja mam urlop od 1 września .. 2 tyg
Simba wrote:Kawa w jednej lapie, w drugiej kinder mleczna kanapka - urlop za 8 godzin
Milego dnia, LaseczkiSabina, iwcia77, Simba, malgos741, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeaa ją też przez pierwszy rok byłam narwana i strasznie mi się spieszylo, ale rzeczywistosc ale mnie spowolnila. Wyluzuj, bo będzie Ci ciężej. Może zajdziesz od razu, czego życzę, a może powalczyć trochę
iwcia77, kapturnica, malgos741, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam , jestem spakowana i na dlugi weekend jade na Rodos
naladowac wyczerpane akumulatorki.Stres mi tak dal sie we znaki, ze energia zeszla ze mnie jak z peknietego balonika. wracam w niedziele, nie piszcie za wiele bo potem znowu epeopeje bede miala do nadrobenia, no chyba ze nadworni kronikarze przygotuja skrot wydarzen forumowych
kapturnica, malgos741, Sabina, Bursztyn, Mega, Parka, samira, ania.g, Alis, Żanet, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Macie racje Dziewczyny że trzeba wyluzować ale człowiek tak jakoś się nakręca.W ostatnia ciąże zaszłam w pierwszym cyklu chociaż powtarzałam mężusiowi że na pewno nie będzie tak hop siup .No i nie napalałam się tak bardzo.
iwcia77, Mega, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość
bea -
Dzień doberek dziewczynki.
ale u nas leje aż się do roboty nie chce wychodzić.
Witam sie kawką prawie już dopitą bo ciężko z łóżka wstać w taką pogodę a zaraz trzeba zbierać się do roboty, dziś będę sama w pracy bo dwie na urlop poszły.Mega, Parka, samira, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017