X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Już po monitoringu. Pęcherzyk 21mm a endo 10,5mm dostałam zastrzyk na wywołanie owulacji i jutro do dzieła. Oby się udało, chociaż nie bardzo w to wierzę. Staram się nie nakręcać tym razem. Pewto też mozęnie to już ostatni raz, przynajmniej teraz tak myślę. Gin kazał mi przyjechać we wtorek na USG. Kurczę mieliśmy w poniedziałek na Słowację jechać. Jedyny termin. co ja powiem dzieckom? Miłego wieczoru życzę.
    a ja bym to USG we wtorek olała...cóż on CI powie...najwyżej, że jajko pękło...lepiej jedź na Słowację, a jak wrócisz to wtedy sobie sprawdź progesteron i ewentulanie USG czy jest płyn w zatoce...i też będziesz wiedzieć, czy owulka była..

Bursztyn, malgos741, kapturnica, caffe, mysza1975, moremi, Sabina, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ja bym to USG we wtorek olała...cóż on CI powie...najwyżej, że jajko pękło...lepiej jedź na Słowację, a jak wrócisz to wtedy sobie sprawdź progesteron i ewentulanie USG czy jest płyn w zatoce...i też będziesz wiedzieć, czy owulka była..
    Dobrze kolezanka radzi.

malgos741, Żanet, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn - tak jak piszą dziewczyny - nie obwiniaj się...to po prostu świadczy o tym, że Wam zależy...i Tobie i jemu....
    to prawda
    ale doszlam do wniosku, ze nie za wszelka cene.
    Docenilam meza dzisiaj, pogadalismy (bo mi nerwy w tzw. miedzyczasie puscily) i uswiadomilam sobie pare rzeczy.

Bozia3, malgos741, kapturnica, samira, caffe, EwaT, mysza1975, moremi, Sabina, Simba, Parka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    właśnie...bo ja mam dwa w domu...czy nie włazi małemu do łóżeczka w nocy? Bo w dzień jeszcze jakoś upilnuję, ale w nocy nie ma szans...
    Ona sie go potwornie boi! Zawsze sie bala malych kotkow i innych ruszajacych sie stworzen. Adas spi z nami, ale gdyby spal w lozeczku, to by pewnie omijala je duzym lukiem. I kladzie sie na schodach z przygnebiona mina albo siada z daleka i patrzy na nas...

Żanet, caffe, mysza1975, Mega, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Bursztyn to maż pierwsza klasa :-)
    no chyba na to wyglada :)

malgos741, EwaT, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 08:53

malgos741 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    On skorupkowe znaczy moim czerwonym lakierem do paznokci(nadaje im numerki), mierzy, fotografuje.
    ale czad....jaki oryginał...:)

Żanet, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ona sie go potwornie boi! Zawsze sie bala malych kotkow i innych ruszajacych sie stworzen. Adas spi z nami, ale gdyby spal w lozeczku, to by pewnie omijala je duzym lukiem. I kladzie sie na schodach z przygnebiona mina albo siada z daleka i patrzy na nas...
    Adas! Adas! Powiedzialas "Adas" ! Wreszcie!!!! :D

Bozia3, malgos741, Pusurek, Żanet, kapturnica, samira, caffe, mysza1975, moremi, Sabina, Mega, Simba, Parka lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    On skorupkowe znaczy moim czerwonym lakierem do paznokci(nadaje im numerki), mierzy, fotografuje.
    gosc wymiata! :)

polarmiś, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    to prawda
    ale doszlam do wniosku, ze nie za wszelka cene.
    Docenilam meza dzisiaj, pogadalismy (bo mi nerwy w tzw. miedzyczasie puscily) i uswiadomilam sobie pare rzeczy.
    no to widocznie takie doświadczenie było CI potrzebne..:) I dobrze :)

Bursztyn, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale czad....jaki oryginał...:)
    E tam oryginal, świr. On nie wie ze ja wyp.....te winniczki za plot- tam dzika dzialka jest:-) kwiaty mi zzeraja.

Bozia3, Żanet, caffe, paszczakin, mysza1975, moremi, Sabina, Mega, Reni, Simba lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to widocznie takie doświadczenie było CI potrzebne..:) I dobrze :)
    oj, chyba tak! :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Adas! Adas! Powiedzialas "Adas" ! Wreszcie!!!! :D
    E, kilka razy mi sie juz to zdarzylo. :P
    A dzis kumpela lekarka pyta: A Adam to po Mickiewiczu? A my jednoczesnie: Nie, po Malyszu! :D

malgos741, polarmiś, Żanet, kapturnica, Bozia3, samira, caffe, mysza1975, moremi, Sabina, gosia7122, Mega, Reni lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    no to jeszcze pewnie potrzebuje czasu...ciekawe co będzie, jak się oswoi...

moremi, Pusurek lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Masz rację pomyliłam pojęcia.
    ja też tak miałam, ja bym olała tą wizytę i pojechała z dzieciakami. Lekarz ci powie że widzi ciałko żółte i czakać do terminu @ i zrobić betę lub da luteinę.

Bozia3, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 08:54

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio znalazl zasuszona mysz na strychu pelna jakichs jaj. Chcial sie przekonac co tam sie wklluje i te jaja umiescil w sloiczku- na szczescie zakrecil sloik. Wylegly sie te kolorowe muchy. Ale ile obserwacji przy tym bylo. Świr,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 21:55

kapturnica, malgos741, Bozia3, Żanet, caffe, mysza1975, moremi, Sabina, Pusurek, Mega, Niuta, Reni, Parka, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to jeszcze pewnie potrzebuje czasu...ciekawe co będzie, jak się oswoi...
    Moglaby go karmic piersia, zanim sobie laktatorem cycki pourywam...

Bozia3, Żanet, mysza1975, moremi, MartaDidinio, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No to ja kurwa tym swoim bezmuszlowym będę obroże zakładała hehehe

Tylko jak je złapać? one takie szybkie są.....

moremi, Mega, Reni lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Bo gin coś bąkał o lecytynie i takich tam, dokładnie tak się wyraził. Nie wiem dokładnie o co mu chodziło i nie mam już siły doczytywać. To badanie zajęło mi 7 godzin z dojazdem. Jestem padnięta. Zadzwonię do niego jutro i zapytam czy konieczne to USG. chociaż z drugiej strony tyle starań i machnąć na to ręką ze względu na wyjazd? Mam mętlik w głowie. Jutro inwazja gości na dodatek Ech....
    napewno lecytynę czy luteinie ?
    lekarze dają luteinę po owulce ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 21:56

kapturnica, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 4159 4160 4161 4162 4163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ