X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ostatnio znalazl zasuszona mysz na strychu pelna jakichs jaj. Chcial sie przekonac co tam sie wklluje i te jaja umiescil w sloiczku- na szczescie zakrecil sloik. Wylegly sie te kolorowe muchy. Ale ile obserwacji przy tym bylo. Świr,
    a fuj

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ostatnio znalazl zasuszona mysz na strychu pelna jakichs jaj. Chcial sie przekonac co tam sie wklluje i te jaja umiescil w sloiczku- na szczescie zakrecil sloik. Wylegly sie te kolorowe muchy. Ale ile obserwacji przy tym bylo. Świr,

Dobry jest. Mój tylko króliki hoduje.

polarmiś lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska - da CI luteinę i tyle...

malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot mnie obślinił ;-)

moremi, Simba lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • caffe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    właśnie...bo ja mam dwa w domu...czy nie włazi małemu do łóżeczka w nocy? Bo w dzień jeszcze jakoś upilnuję, ale w nocy nie ma szans...
    Moja kiciunia pilnuje małego z pewnej bezpiecznej odległości. Gdy mały marudzi to jest pierwsza na łóżku żeby widzieć co się dzieje. No i idzie spać wtedy gdy mały.
    Nie zbliża się do niego. Ale kontrolować nie zaszkodzi.

Natomiast zabawki i akcesoria małego ma już obcykane, bardziej niż on :)

malgos741, Bozia3, Żanet, polarmiś, mysza1975, Sabina, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    On skorupkowe znaczy moim czerwonym lakierem do paznokci(nadaje im numerki), mierzy, fotografuje.
    Dobrze, że im Twoich stringów nie zakłada ;)

Bozia3, Żanet, malgos741, Bursztyn, mysza1975, moremi, Reni, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    E tam oryginal, świr. On nie wie ze ja wyp.....te winniczki za plot- tam dzika dzialka jest:-) kwiaty mi zzeraja.
    Dobra jesteś, hahahahaha

• Żanet Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, a piesy jak reagują na Szymka? Podobno dobrze jest przynieść wcześniej pieluszkę ze szpitala do powąchania...

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Caffe, a piesy jak reagują na Szymka? Podobno dobrze jest przynieść wcześniej pieluszkę ze szpitala do powąchania...
    Jak przyjechaliśmy ze szpitala i usiedlismy na kanapie z małym to naprzeciwko nas (mnie i małego) usiadły psy, a za plecami na oparciu kanapy stał kot (bo też chciał widzieć, a tam było najlepiej). Wszystkie stwory były ciekawe kogo to przywiozłam :) Obwąchiwać chciały :)

Ale jak to ze zwierzętami, nawet swoimi, respekt trzeba mieć, tym bardziej, ze ja mam duże psy, więc im do końca nie ufam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 22:14

Żanet, malgos741, samira, mysza1975, moremi, Sabina, Simba, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczynk dobrej nocki ja tam jutro muszę wcześniej wstać do roboty na 8mą . Miłych snów. :-)

samira, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Alis Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Tego nie wiem ale blizna zostaje . Musisz to sprawdzac na usg i ew wczesniej reagowac - podaja antybiotyki . Ja 9 lat temu nie mialam o tym pojecia.

Dzięki polarmisiu za info. To może też się przeboiegnę do gina od razu na kontrolę. Choć na razie krwawię, więc chyba jeszcze za wcześnie... Szkoda, że o tej maści wcześniej nie wiedziałam :(

Ale Ewa, spokojnie, przy zrostach też się da zajść.

EwaT, Bozia3 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos zainteresowań mężowskich. Mój mi zwiózł pół pokoju swoich elektronicznych zabawek, wkurza mnie ten jego bałagan, ale po postach Polarmiska, stwierdziłam, że wolę to niż jakieś mięczaki i insekty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 23:16

Sabina, kapturnica, polarmiś, Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, jak koszmar opisałaś! Współczuję. W każdym razie dobrze, że gorączka ci przeszła sama, bo raczej by cię nie wyleczyli.

Bursztyn, od czasu do czasu spektakularne akcje są potrzebne. A 500 kilometrów to tyle co ode mnie do Warszawy i się da przejechać nawet na raz. Nie zachęcam, żeby powtarzać codziennie, ale raz na kwartał dobrze zobaczyć, że ktoś dla nas/związku/ dziecka jest gotowy na trochę szaleństwa :)

Sabina, caffe, Bursztyn, Pusurek, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dajta spokój, niech każdy zakłada wątki jakie chce, przecież nie ma obowiązku udzielania się w nich.

Dla jednych dany problem jest duży, a dla innych błahy. Wątek starając się po 35+ wcale nie musi dotyczyć tylko kobiet, prawda?

Weźcie też pod uwagę, ze nie każdy chce się "bratać" z osobami, które tworzą już pewną zżytą grupę na forum. A nasz wątek to już jest niestety, ale pomieszanie z poplątaniem i trudno się osobom, które dołączą teraz doszukać jakiś merytorycznych rozmów (one są sporadyczne). Niech więc każdy żyje swoim życiem, tak jak mu wygodnie. :)
    Mądrze gada ...

caffe, polarmiś, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Misiek Twój chłop wymiata! Czytam i było mi lekko niedobrze :-/
    Małgosia jaka praca dziś? Powinnas mieć wolne,, w końcu święto.
    Duska ja na Twoim miejscu jechalabym z dzieciakami. Gin nie zajac. Na początku też tak miałam, wszystko podporzadkowane staraniom, aż poszłam do momentu, gdy zdalam sobie sprawę że taka postawą zameczałam siebie i męża. I przede wszystkim powiedz co ważniejsze te dzieci, które masz czy pragnienie kolejnego? Czy to że może się teraz uda? A jak się nie uda? Jedź, zrelaksowana łatwiej zajdziesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 06:49

kapturnica, caffe, Bursztyn, Bozia3, mysza1975, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam jeszcze napisać, że mam w domu 15 osób. Mamy zjazd rodzinny. Więc będę rzadko ;-)
    Udanego świętowania :-D

kapturnica, EwaT, Pusurek, Bozia3, Mega, mysza1975, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wszystkim..Sabcia to masz maly ul w domciu ;)
    Ja na szczescie dzis sama w gosci zasuwam..Imieniny cioci malza wiec znow bedzie bezkarne objadanie a pozniej placz stajac na wadze...Ale tak sobie mysle jak juz alk niet to przynajmniej cukry proste raz na jakis zcas mozna chyba..no nie? :) Malz ostatni dzien w domu i widzimy sie baa pewnie 30pazdziernika dopiero i to zaledwie na pare dni..
    Moze ktoras ma patent na sex na odleglosc bez mozliwosci fizycznego kontaKtu??Z pocalowaniem w raczke przejme :)
    A poza tym sloneczko swieci i depreche trzeba leczyc wit D Pozdrowka ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 07:07

EwaT, samira, Sabina, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tak cichutko? ja zaczynam dzień rozpuszczalną z mleczkiem, mały spi, małż go pilnuje, słoneczko świeci :)
    chyba machne paznokcie dziś i piling bo sie strasznie zapuściłam ostatnio

MartaDidinio, polarmiś, ania.g, Bozia3, Mega, Sabina, mysza1975, Simba, Parka lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, ciagle mi sie wydaje ze to dzisiaj sobota, a tu cudny dlugi weekend; mialam spac ile sie da, no ale sie nie dało :) , koty, chłop, no i "kiedy będziesz gotowa" - i tak co piec minut, bo jedziemy na działkę.

słuchajcie, jak mi wyszły we wczorajszym badaniu moczu leukocyty 5 wpw (w tym labo norma 0-5, tyle ze 5-tkę mi juz zaznaczyli na czerwono) - to juz panikować? czy spokojnie podjadać żurawinę - i tak dociągnąć do środowego spotkania z ginem?

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    cześć Dziewczyny, ciagle mi sie wydaje ze to dzisiaj sobota, a tu cudny dlugi weekend; mialam spac ile sie da, no ale sie nie dało :) , koty, chłop, no i "kiedy będziesz gotowa" - i tak co piec minut, bo jedziemy na działkę.

słuchajcie, jak mi wyszły we wczorajszym badaniu moczu leukocyty 5 wpw (w tym labo norma 0-5, tyle ze 5-tkę mi juz zaznaczyli na czerwono) - to juz panikować? czy spokojnie podjadać żurawinę - i tak dociągnąć do środowego spotkania z ginem?
    Ja bym powtórzyła badanie i dopiero zadzwoniłabym do gina co z tym zrobić, czy przyjść wcześniej na wizytę czy nie.

‹‹ 4160 4161 4162 4163 4164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ