35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
caffe wrote:To pewnie skok rozwojowy. Poczytaj o tym.
Teraz tak już będziePokazuj mu dużo, ale staraj się też rozsądną ilość czasu go nosić, bo jak mu się spodoba to wiesz co będzie potem, a jemu kilogramów przybywa
Nad bujaczkiem ma karuzelkę z maskotkami? Jeśli nie, to polecam zamontować. Wiem, bo już ten etap mam za sobąchociaż karuzelka nadal ciekawi i ma swoje ulubione stworki
Możesz go nosić na prosto, pod warunkiem, ze nóżki będą się układały jak żabce i zbytnio nie będzie "siedział" - chodzi o bioderka.
Ja swojego noszę po domu albo po ogrodzie, ale zaraz odkładam i staram się czymś zainteresować, coby nie myslał, że tylko na rękach jest fajnie. Wsadzam go też do fotelika, który montuję do wózka i razem opróżniamy i ładujemy zmywarkępoznaje wtedy jak można tłuc się talerzami albo sztućcami
Ot tak sobie urozmaicamy czas
A jak go usypiasz?
znikam do dentysty bo mam ubytek po ciążySimba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Ja jak zaczynałam starania to gin powiedział, ze najpierw trzeba wyregulować cykl, zeby organizm sam zaczął działać, a nie był napędzany sztucznie. I w sumie to w pierwszym cyklu z clo zaszłam, bo on mi leki dozował co cykl jeśli okazywało się, że samo coś nie działa.
Bo takie sztuczne napędzanie nie jest dobre (pomijam kobiety, które rzeczywiście mają problemy) dlatego, ze organizm jedzie na tabsach, a potem gdy je odstawiasz to nie może sobie poradzić i jest to niebezpieczne dla ciąży.caffe, moremi lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:No raczej, ze sie wystroic!
Ja mialam do porodu ful mejkap, bo przeciez po rozmowie z lekarka mielismy isc na szoping.
Nie chcesz koszuliny szpitalnej? Bo jak zafajdasz 2 wlasne podczas porodu, to w czym potem bedziesz lazic?
Doszła paka z UK - Boże jakie cudne rzeczy dostałam - tam to jednak o niebo lepiej niż u nas - ciuszki, ręczniki, myjki...nawet jakieś pampersy o dłuższym działaniu....:)mogłabym to zjeść normalnie...
Nie mówiąc o tym, że dostałam laktator medeli, sterylizator i termometr...Kochana moja przyjacióła :)Ten sterylizator na butelki to trochę kolumbryna...i nie wiem w sumie, czy przydatna..bo jak się karmi piersią - to mało używa się butelek...ale kto wie - może mało pamiętam już
samira, mysza1975, caffe, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Miałam mocne postanowienie ze max 1 kawę dziennie piję. I co? Jakby sie wyraził klasyk - i gówno, właśnie pije 3
mysza1975, Sabina, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość
-
samira wrote:zrobię to AMH i pójdę do niego zobaczymy co zaleci
samira, Bursztyn, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:kurcze, ale akurat amh jest drogim badaniem i co ono Ci powie? Że masz dużo lub mało jajek jeszcze? Przecież tego nie można zmienić....chyba, że gin potrzebuje tego do rozpoczęcia stymulacji....
-
Mega wrote:Miałam mocne postanowienie ze max 1 kawę dziennie piję. I co? Jakby sie wyraził klasyk - i gówno, właśnie pije 3
Teraz piję jedną dziennie - ale normalną, mocną, parzoną plus często pepsi...Ginka mi tak zaleciła - żeby nie wariować i nie odstawiać całkiem, bo odpłynę - a ja jestem niskociśnieniowiec - normalnie mam 90/50 - teraz w ciąży zdarza się 115/70mysza1975, Mega, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Pusurku nie mam możliwości dostać szpitalnej - bo nie dają....więc biorę jedną na poród plus dwie potem na guziczki do karmienia...
Doszła paka z UK - Boże jakie cudne rzeczy dostałam - tam to jednak o niebo lepiej niż u nas - ciuszki, ręczniki, myjki...nawet jakieś pampersy o dłuższym działaniu....:)mogłabym to zjeść normalnie...
Nie mówiąc o tym, że dostałam laktator medeli, sterylizator i termometr...Kochana moja przyjacióła :)Ten sterylizator na butelki to trochę kolumbryna...i nie wiem w sumie, czy przydatna..bo jak się karmi piersią - to mało używa się butelek...ale kto wie - może mało pamiętam już
Bozia3, Mega lubią tę wiadomość
-
samira wrote:Boziu tak do tego potrzebuje właśnie AMH ale wiem tez ze muszę uregulować cykl i chciałabym żeby mi dał skierowanie na HSG z laparo żeby rury sprawdzili czy nie zatkane czasem
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:i poproś o to jak najszybciej....bo jeśli do wiosny chciałabyś spróbować in vitro - to musisz zdążyć z tym wszystkim, żeby nie zmarnować szansy...a na laparo na NFZ się czeka...ja po skierowaniu czekałam jakieś 3 miesiące - bo takie są terminy....
-
właśnie moja gina też koniecznie chce żebym zrobiła amh, chlamydie i powtórzyć badanie nasienia ale w innej klinice mimo ze mojemu M wyszły dobre wyniki. A mnie teraz czeka otwarcie sezonu szkolnego i nie mam kasy na inne przyjemności. Jeszcze chlamydie jestem w stanie zrozumieć ale po co powtarzać badanie nasienia i robic to amh robi to zupelnie nie wiem....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:20
samira, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Pusurku nie mam możliwości dostać szpitalnej - bo nie dają....więc biorę jedną na poród plus dwie potem na guziczki do karmienia...
Teraz wiem, ze nie ma co sie nastawiac, bo drugie dziecie moze byc totalnie inne. Piers bierze, ale calej nie zjada, wiec jak chce, zeby pospal ze 3 godz, to jedziemy z butla. A sterylizatora nie mam i gotuje te pierunskie butelki w garze non stop.
Odpukac, moze nie bedziesz musiala uzywac, ale jak dali, to trza brac i sie cieszyc.samira, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysamira wrote:fajnie taka mega pakę dastać ,medela podobno najlepsza
samira, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Ja przed ciążą nie schodziłam poniżej 3... i nic mi nie było.
Teraz piję jedną dziennie - ale normalną, mocną, parzoną plus często pepsi...Ginka mi tak zaleciła - żeby nie wariować i nie odstawiać całkiem, bo odpłynę - a ja jestem niskociśnieniowiec - normalnie mam 90/50 - teraz w ciąży zdarza się 115/70też mam bardzo niskie ciśnienie
samira, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Ja mam Avent elektryczny, sprawilam sobie teraz, ma fantastyczna funkcje pamieci. Programujesz sobie jak chcesz szybko i mocno odciagac, i on pamieta. Za chwile chcesz delikatniej, to przeprogmamowujesz. Medela moze ma podobnie, nie wiem.
to super fajny jest ,takie funkcje ma też LOVI ,byłam na prezentacji jak były za free badania u mojego nowego gina ,to facet z tej firmy omawiał właśnie laktator LOVI i powiem byłam nim zachwycona (laktatorem nie tym facetem)
to chyba teraz wiodące marki AVENT,LOVI,MEDELA
ja 19 lat temu miałam taki ręczny LAKTA się chyba nazywał ,masakra była tym odciągaćPusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Saaamiraa nie mówi, że jeszcze nie miałaś HSG.. a może masz właśnie pozapychane i na nic Twoje starania.. zobacz nawet my panikary z Bursztynem zrobiłyśmy
samira wrote:Boziu tak do tego potrzebuje właśnie AMH ale wiem tez ze muszę uregulować cykl i chciałabym żeby mi dał skierowanie na HSG z laparo żeby rury sprawdzili czy nie zatkane czasemsamira, iwcia77, Sabina, Bursztyn, kapturnica, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:Saaamiraa nie mówi, że jeszcze nie miałaś HSG.. a może masz właśnie pozapychane i na nic Twoje starania.. zobacz nawet my panikary z Bursztynem zrobiłyśmy
Reni, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:zadnych starych lachow! wystroic sie! Bedziesz miala lepsze samopoczucie
samira, iwcia77, Bursztyn, Bozia3, Sabina, moremi, mysza1975, caffe lubią tę wiadomość