X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To pewnie skok rozwojowy. Poczytaj o tym.

Teraz tak już będzie :) Pokazuj mu dużo, ale staraj się też rozsądną ilość czasu go nosić, bo jak mu się spodoba to wiesz co będzie potem, a jemu kilogramów przybywa ;)

Nad bujaczkiem ma karuzelkę z maskotkami? Jeśli nie, to polecam zamontować. Wiem, bo już ten etap mam za sobą :) chociaż karuzelka nadal ciekawi i ma swoje ulubione stworki :)

Możesz go nosić na prosto, pod warunkiem, ze nóżki będą się układały jak żabce i zbytnio nie będzie "siedział" - chodzi o bioderka.

Ja swojego noszę po domu albo po ogrodzie, ale zaraz odkładam i staram się czymś zainteresować, coby nie myslał, że tylko na rękach jest fajnie. Wsadzam go też do fotelika, który montuję do wózka i razem opróżniamy i ładujemy zmywarkę ;) poznaje wtedy jak można tłuc się talerzami albo sztućcami ;)

Ot tak sobie urozmaicamy czas ;)

A jak go usypiasz?
    jeżeli nic mu nie dolega to sam zasypia przy cycu bez wspomagaczy...chyba że jest bardzo zmeczony to sam zasypia w każdych okolicznościach, lubi jak go głaszcze po pleckach albo klepie miarowo po pupci :)
    znikam do dentysty bo mam ubytek po ciąży

Simba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja jak zaczynałam starania to gin powiedział, ze najpierw trzeba wyregulować cykl, zeby organizm sam zaczął działać, a nie był napędzany sztucznie. I w sumie to w pierwszym cyklu z clo zaszłam, bo on mi leki dozował co cykl jeśli okazywało się, że samo coś nie działa.

Bo takie sztuczne napędzanie nie jest dobre (pomijam kobiety, które rzeczywiście mają problemy) dlatego, ze organizm jedzie na tabsach, a potem gdy je odstawiasz to nie może sobie poradzić i jest to niebezpieczne dla ciąży.
    zrobię to AMH i pójdę do niego zobaczymy co zaleci

caffe, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No raczej, ze sie wystroic! :P Ja mialam do porodu ful mejkap, bo przeciez po rozmowie z lekarka mielismy isc na szoping. :D
    Nie chcesz koszuliny szpitalnej? Bo jak zafajdasz 2 wlasne podczas porodu, to w czym potem bedziesz lazic?
    Pusurku nie mam możliwości dostać szpitalnej - bo nie dają....więc biorę jedną na poród plus dwie potem na guziczki do karmienia...

Doszła paka z UK - Boże jakie cudne rzeczy dostałam - tam to jednak o niebo lepiej niż u nas - ciuszki, ręczniki, myjki...nawet jakieś pampersy o dłuższym działaniu....:)mogłabym to zjeść normalnie...
    Nie mówiąc o tym, że dostałam laktator medeli, sterylizator i termometr...:) Kochana moja przyjacióła :)Ten sterylizator na butelki to trochę kolumbryna...i nie wiem w sumie, czy przydatna..bo jak się karmi piersią - to mało używa się butelek...ale kto wie - może mało pamiętam już :)

samira, mysza1975, caffe, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mocne postanowienie ze max 1 kawę dziennie piję. I co? Jakby sie wyraził klasyk - i gówno, właśnie pije 3 :P

mysza1975, Sabina, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    zrobię to AMH i pójdę do niego zobaczymy co zaleci
    kurcze, ale akurat amh jest drogim badaniem i co ono Ci powie? Że masz dużo lub mało jajek jeszcze? Przecież tego nie można zmienić....chyba, że gin potrzebuje tego do rozpoczęcia stymulacji....

samira, Bursztyn, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    kurcze, ale akurat amh jest drogim badaniem i co ono Ci powie? Że masz dużo lub mało jajek jeszcze? Przecież tego nie można zmienić....chyba, że gin potrzebuje tego do rozpoczęcia stymulacji....
    Boziu tak do tego potrzebuje właśnie AMH ale wiem tez ze muszę uregulować cykl i chciałabym żeby mi dał skierowanie na HSG z laparo żeby rury sprawdzili czy nie zatkane czasem

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Miałam mocne postanowienie ze max 1 kawę dziennie piję. I co? Jakby sie wyraził klasyk - i gówno, właśnie pije 3 :P
    Ja przed ciążą nie schodziłam poniżej 3... i nic mi nie było.
    Teraz piję jedną dziennie - ale normalną, mocną, parzoną plus często pepsi...Ginka mi tak zaleciła - żeby nie wariować i nie odstawiać całkiem, bo odpłynę - a ja jestem niskociśnieniowiec - normalnie mam 90/50 - teraz w ciąży zdarza się 115/70

mysza1975, Mega, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pusurku nie mam możliwości dostać szpitalnej - bo nie dają....więc biorę jedną na poród plus dwie potem na guziczki do karmienia...

Doszła paka z UK - Boże jakie cudne rzeczy dostałam - tam to jednak o niebo lepiej niż u nas - ciuszki, ręczniki, myjki...nawet jakieś pampersy o dłuższym działaniu....:)mogłabym to zjeść normalnie...
    Nie mówiąc o tym, że dostałam laktator medeli, sterylizator i termometr...:) Kochana moja przyjacióła :)Ten sterylizator na butelki to trochę kolumbryna...i nie wiem w sumie, czy przydatna..bo jak się karmi piersią - to mało używa się butelek...ale kto wie - może mało pamiętam już :)
    fajnie taka mega pakę dastać ,medela podobno najlepsza :)

Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Boziu tak do tego potrzebuje właśnie AMH ale wiem tez ze muszę uregulować cykl i chciałabym żeby mi dał skierowanie na HSG z laparo żeby rury sprawdzili czy nie zatkane czasem
    i poproś o to jak najszybciej....bo jeśli do wiosny chciałabyś spróbować in vitro - to musisz zdążyć z tym wszystkim, żeby nie zmarnować szansy...a na laparo na NFZ się czeka...ja po skierowaniu czekałam jakieś 3 miesiące - bo takie są terminy....

samira lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    i poproś o to jak najszybciej....bo jeśli do wiosny chciałabyś spróbować in vitro - to musisz zdążyć z tym wszystkim, żeby nie zmarnować szansy...a na laparo na NFZ się czeka...ja po skierowaniu czekałam jakieś 3 miesiące - bo takie są terminy....
    no wiem właśnie ,w kwietni kończę 40sci i a to tego rządowego trzeba mieć nie więcej jak 39 w dniu zgłoszenia także będę go molestowała o to badanie :)

• Mega Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie moja gina też koniecznie chce żebym zrobiła amh, chlamydie i powtórzyć badanie nasienia ale w innej klinice mimo ze mojemu M wyszły dobre wyniki. A mnie teraz czeka otwarcie sezonu szkolnego i nie mam kasy na inne przyjemności. Jeszcze chlamydie jestem w stanie zrozumieć ale po co powtarzać badanie nasienia i robic to amh robi to zupelnie nie wiem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:20

samira, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Ja tez tak myslalam, ze tylko piers i po cholere mi te butelki Aventu w kazdej dzieciecej paczce. ;) Teraz wiem, ze nie ma co sie nastawiac, bo drugie dziecie moze byc totalnie inne. Piers bierze, ale calej nie zjada, wiec jak chce, zeby pospal ze 3 godz, to jedziemy z butla. A sterylizatora nie mam i gotuje te pierunskie butelki w garze non stop.
    Odpukac, moze nie bedziesz musiala uzywac, ale jak dali, to trza brac i sie cieszyc. ;)

samira, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    potwierdzam medela jest super

samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Ja mam Avent elektryczny, sprawilam sobie teraz, ma fantastyczna funkcje pamieci. Programujesz sobie jak chcesz szybko i mocno odciagac, i on pamieta. Za chwile chcesz delikatniej, to przeprogmamowujesz. Medela moze ma podobnie, nie wiem. :)

samira, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja przed ciążą nie schodziłam poniżej 3... i nic mi nie było.
    Teraz piję jedną dziennie - ale normalną, mocną, parzoną plus często pepsi...Ginka mi tak zaleciła - żeby nie wariować i nie odstawiać całkiem, bo odpłynę - a ja jestem niskociśnieniowiec - normalnie mam 90/50 - teraz w ciąży zdarza się 115/70
    no to mnie pocieszylas i nie mam wyrzutów sumienia :D też mam bardzo niskie ciśnienie

samira, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja mam Avent elektryczny, sprawilam sobie teraz, ma fantastyczna funkcje pamieci. Programujesz sobie jak chcesz szybko i mocno odciagac, i on pamieta. Za chwile chcesz delikatniej, to przeprogmamowujesz. Medela moze ma podobnie, nie wiem. :)

to super fajny jest ,takie funkcje ma też LOVI ,byłam na prezentacji jak były za free badania u mojego nowego gina ,to facet z tej firmy omawiał właśnie laktator LOVI i powiem byłam nim zachwycona (laktatorem nie tym facetem ;) )

to chyba teraz wiodące marki AVENT,LOVI,MEDELA

ja 19 lat temu miałam taki ręczny LAKTA się chyba nazywał ,masakra była tym odciągać

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    no to mnie pocieszylas i nie mam wyrzutów sumienia :D też mam bardzo niskie ciśnienie
    ja teraz mam wysokie, w młodości miałam b.niskie

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saaamiraa nie mówi, że jeszcze nie miałaś HSG.. a może masz właśnie pozapychane i na nic Twoje starania.. zobacz nawet my panikary z Bursztynem zrobiłyśmy
    samira wrote:

samira, iwcia77, Sabina, Bursztyn, kapturnica, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Saaamiraa nie mówi, że jeszcze nie miałaś HSG.. a może masz właśnie pozapychane i na nic Twoje starania.. zobacz nawet my panikary z Bursztynem zrobiłyśmy
    Reni ja bardzo chcę zrobić HSG bo myślę ze tu może być przyczyna tak długich starań a potem stymulacja jak coś i teraz mu nie odpuszczę ,powiem ze na ostatniej wizycie sugerował zrobienie i ze na kolejnej obiecał wypisać skierowanie i nawet kiedyś mówił ze od razu termin ustalimy

Reni, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    zadnych starych lachow! wystroic sie! Bedziesz miala lepsze samopoczucie
    Popieram. Ja pojechałam do porodu niemalze od fryzjera prosto i świeżo po robieniu paznokci. Moja mama myślała, że gdzieś na imprezę idziemy a nie do szpitala.

samira, iwcia77, Bursztyn, Bozia3, Sabina, moremi, mysza1975, caffe lubią tę wiadomość

‹‹ 4208 4209 4210 4211 4212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ