X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie wolno zapomniec o szmince ..Bez niej porod jest nie wazny =D
    Szminke to masz spakowana razem z majtkami, toc nikt bez szminki z lazienki rano nie wychodzi. ;)

iwcia77, mysza1975, Mega, Sabina, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest! kazda wazna chwile w zyciu trzeba celebrowac z fajerwerkami i w stroju galowym i porod nie zwalnia nas od zaniechania bycia piekna :)w tym wyjatkowym dniu :D
    Pusurek wrote:
    Czerwone pazury, stringi i brokat na ramionach obowiazkowy. :P

Pusurek, mysza1975, Mega, Bozia3, Parka, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooooooooooo! gdyby wczoraj moja mama mnie o te ruchy nie zapytala to nawet bym nie zwrocila uwagi na te banki :) najlepsze to jest to ze tak od 2 tyg je mam :) chuj ze mnie nie matka - dla Ewy =5 zl :D
    mysza1975 wrote:
    To jest to :-)

samira, Mega, Sabina, EwaT, Żanet, polarmiś, kapturnica, Simba, Parka, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    to może już za długo czekasz i wypadałoby się udać do gina i wspólnymi siłami zaprosić @?
    no byłam przecież i kazała czekać ,mam lutke w domu jakby co ;)

Parka lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brokat na dole ofkors też .. no jak to tak bez brokata? ;-)
    Pusurek wrote:
    Czerwone pazury, stringi i brokat na ramionach obowiazkowy. :P

iwcia77, samira, Mega, Sabina, Pusurek, Bozia3, Simba, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Czerwone pazury, stringi i brokat na ramionach obowiązkowy. :P

Jeszcze kolczyki,naszyjnik,perfumy i rajstopy kabaretki :P

iwcia77, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tu pitu pitu a to juz 14 godz...a ja w szlafroku siedze...nalezy mi sie zloty medal za lenistwo...

Mega, Sabina, Pusurek, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    brokat na dole ofkors też .. no jak to tak bez brokata? ;-)
    To zalezy, bo jak masz ladnie przycietego bobra w fajnym kolorze ( np. rozowym ), to brokat juz bedzie przesada. Reni, eleganckim trza byc, nie kiczowatym, no! :P

Mega, Sabina, mysza1975, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz to sobie naprawde wyobrazilam taka rodzaca kobiete jakiej rysopis podalysmy na forum i wyszla mi rodzaca prostytutka :D :D a swoja droga ciekawa jestem jakby lekarze zareagowali na taka babke na porodowce :D beka! :D
    samira wrote:
    Jeszcze kolczyki,naszyjnik,perfumy i rajstopy kabaretki :P

samira, Mega, Sabina, Bozia3, mysza1975, moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    witam, Sami- foty doszly :)dzieki wielkie :)

Ewa- bedzie sie dzialo,bedzie wesolo :) tez się obudziłam po tym poście :) adrenalina mi skoczyła a ja muszę ciśnienie mieć książkowe :)

...a we mnie budzi się chęć do bara bara :) bosze -tyle miechow nic mi się nie chcialao a teraz piczkins "zaswedzial" :D...a Alojz daleko :( kurde :) ale tzn ze hormony szaleja :D
    to dobrze, tamte miały za duży rozmiar widocznie :)

jak ochota przyszła to działaj :P

iwcia77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    witam, mam stresa
    wczoraj małż nie uważał, nie wiem co go napadło
    ja do niego -oszalałeś? a on na to- przeciez i tak nie masz jeszcze okresu...
    a chciało mi sie jak nigdy...no i mam co chciałam
    Ewa, teraz to pikuś, ale jak nie planujesz trzeciego dzidziola to musisz męża przeszkolić :P ;)

iwcia77, EwaT, Bozia3, Mega, mysza1975, Sabina, moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama? ? ...chociaz Woody Allen powiedzial w pewnym filmie ze " masturbowanie sie to uprawianie milosci z kims kogo naprawde sie kocha " :D :D
    samira wrote:
    to dobrze, tamte miały za duży rozmiar widocznie :)

jak ochota przyszła to działaj :P

samira, Reni, Mega, mysza1975, Sabina, polarmiś, Parka, moremi lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jadę dziś do rossmana....po te wszyskie podkłady, nakłady, siaty, majty itp...:)
    2 koszule mam przygotowane do karmienia i muszę coś wymyśleć na sam poród..nie wiem - czy brać jakiś stary łach - czy się pięknie wystroić..;)
    Ja kupiłam na tę okazję ;) taką koszulkę za 35zł żeby mi nie żal jej było ewentualnie wywalić. Prać nie zamierzałam, bo chodzić w niej też nie. No i się nie zabrudziła i zalega w szafie... Może komuś dam.

moremi lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    w mojego małego coś wstapiło i przestał być grzeczniusi, domaga sie rozrywek, noszenia pokazywania itp...nawet bujaczek już nie wystarcza na dłuzej
    a tak było spokojnie :)
    To pewnie skok rozwojowy. Poczytaj o tym.

Teraz tak już będzie :) Pokazuj mu dużo, ale staraj się też rozsądną ilość czasu go nosić, bo jak mu się spodoba to wiesz co będzie potem, a jemu kilogramów przybywa ;)

Nad bujaczkiem ma karuzelkę z maskotkami? Jeśli nie, to polecam zamontować. Wiem, bo już ten etap mam za sobą :) chociaż karuzelka nadal ciekawi i ma swoje ulubione stworki :)

Możesz go nosić na prosto, pod warunkiem, ze nóżki będą się układały jak żabce i zbytnio nie będzie "siedział" - chodzi o bioderka.

Ja swojego noszę po domu albo po ogrodzie, ale zaraz odkładam i staram się czymś zainteresować, coby nie myslał, że tylko na rękach jest fajnie. Wsadzam go też do fotelika, który montuję do wózka i razem opróżniamy i ładujemy zmywarkę ;) poznaje wtedy jak można tłuc się talerzami albo sztućcami ;)

Ot tak sobie urozmaicamy czas ;)

A jak go usypiasz?

Mega, mysza1975, Simba, moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    sama? ? ...chociaz Woody Allen powiedzial w pewnym filmie ze " masturbowanie sie to uprawianie milosci z kims kogo naprawde sie kocha " :D :D
    hahahaha zapomniałam ze wy teraz w rozjazdach :P ale wiesz kamerki internetowe istnieja :P

iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ja czekam od dwóch miesięcy na @ i ci nic,kazała mi gin czekać (tz. nie wywoływać lutką czy dupkiem)jak byłam na początku sierpnia u niej bo nawet endo nie wskazywało na to że może być @,no ale ile można czekać ...@ była 26.06 (cykle średnio 34-35dni)
    Ja na Twoim miejscu zmieniła bym gina, bo to co Ty masz z tą @ samo się nie wyreguluje. Wiem, bo sama to przeszłam. Jak nic z tym nie zrobisz, to zacznie Ci się pod beretem ryć, poważnie. To nie jest zdrowe.

samira, iwcia77, Mega, mysza1975, Bursztyn, kapturnica, moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja na Twoim miejscu zmieniła bym gina, bo to co Ty masz z tą @ samo się nie wyreguluje. Wiem, bo sama to przeszłam. Jak nic z tym nie zrobisz, to zacznie Ci się pod beretem ryć, poważnie. To nie jest zdrowe.

Caffe wiem ,dlatego do niej chodzę sporadycznie ,mam tego nowego gina ale każda wizyta to 150zyta no chyba ze są jakieś promocje i bezpłatne badania ,ostatnio jak byłam to kazał zrobić AMH i przyjść z wynikiem i wtedy coś zaczniemy działać może tez da skierowanie na histero z laparo (na NFZ oczywiście bo tak mówił)

iwcia77, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam ksiazke , ktora obecnie czytam o etapach rozwoju dzieci od 0 do 10 roku zycia : " Rozwoj psychiczny dziecka od 0 do 10 lat" - poradnik dla rodzicow , psychologow i lekarzy autorstwa Frances L.Ilg, Louise Bates Ames i Sidney M. Baker.

Fajnie i przystepmnie opisane sa fazy rozwoju psychicznego dzieci ( oczywiscie to nie jest szablon, to tylko wytlumaczenie , ze np po fazie spokoju przyjdzie faza niepewnosci i niepokoju i ze to jest wszystko normalne i trzeba tylko umiejetnie do tych faz podejsc.

jutro w empiku kupie " dzieci w Paryzu nie grymasza" , bo zanim Simbulec ja polecil to juz ja mialam w reku a poza tym czytalam dobre recenzje :)

Simba lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Caffe wiem ,dlatego do niej chodzę sporadycznie ,mam tego nowego gina ale każda wizyta to 150zyta no chyba ze są jakieś promocje i bezpłatne badania ,ostatnio jak byłam to kazał zrobić AMH i przyjść z wynikiem i wtedy coś zaczniemy działać może tez da skierowanie na histero z laparo (na NFZ oczywiście bo tak mówił)
    Ja jak zaczynałam starania to gin powiedział, ze najpierw trzeba wyregulować cykl, zeby organizm sam zaczął działać, a nie był napędzany sztucznie. I w sumie to w pierwszym cyklu z clo zaszłam, bo on mi leki dozował co cykl jeśli okazywało się, że samo coś nie działa.

Bo takie sztuczne napędzanie nie jest dobre (pomijam kobiety, które rzeczywiście mają problemy) dlatego, ze organizm jedzie na tabsach, a potem gdy je odstawiasz to nie może sobie poradzić i jest to niebezpieczne dla ciąży.

samira, mysza1975, moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie.. oszroń się .. jakimś brokatem ewentualnie brylantami ale farbować się na różowo.. kicz..;-)
    Pusurek wrote:
    To zalezy, bo jak masz ladnie przycietego bobra w fajnym kolorze ( np. rozowym ), to brokat juz bedzie przesada. Reni, eleganckim trza byc, nie kiczowatym, no! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:37

Bozia3, Mega, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 4207 4208 4209 4210 4211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ