35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Ja tez tak myslalam, ze tylko piers i po cholere mi te butelki Aventu w kazdej dzieciecej paczce.
Teraz wiem, ze nie ma co sie nastawiac, bo drugie dziecie moze byc totalnie inne. Piers bierze, ale calej nie zjada, wiec jak chce, zeby pospal ze 3 godz, to jedziemy z butla. A sterylizatora nie mam i gotuje te pierunskie butelki w garze non stop.
Odpukac, moze nie bedziesz musiala uzywac, ale jak dali, to trza brac i sie cieszyc.
Chce ci się tak gotować? Pytałam się najpierw w szpitalu, a potem pediatry przy okazji wizyty i wszyscy twierdzili, że wystarczy sterylizować polewając wrzątkiem. Ponieważ to wygodniejsze od gotowania, więc uznałam, że im wierzę.
kapturnica, moremi, mysza1975, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlis wrote:Chce ci się tak gotować? Pytałam się najpierw w szpitalu, a potem pediatry przy okazji wizyty i wszyscy twierdzili, że wystarczy sterylizować polewając wrzątkiem. Ponieważ to wygodniejsze od gotowania, więc uznałam, że im wierzę.
mysza1975 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dostałam medelę elektryczną - nazywa się swing - funkiel nówka - ale jeszcze nie umiem jej obsłużyć...
sterylizator jest duży Tommee Tippee, na 8 butelek z butelką i smoczkiem- nie wiem czy mi się przyda, bo pamiętam, że młodemu też polewałam tylko wrzątkiem...no ale mam - to się cieszę...
dostałam też super termometr dla dzidziusiów i nie tylko - wkładany do ucha - jak w szpitalach....bo te bezdotykowe do czoła - teraz modne - to podobno w UK są mocno krytykowane.....
mam zapas wszelkiego rodzaju mokrych chusteczek chyba na 3 miesiące i pampersy, których w PL nie ma - nazywają się "Pampers Active Fit" (nie wiem czemu od razu na myśl mi przyszła Pusurek i CHodakowska...) - a różnią się podobno tym, że są cieńsze i dużo bardziej wydajne - więc idealne na spacery, wyjścia, na dłuższą jazdę samochodem itp...
No i oczywiście jakieś maści, oliwki, kremy, patyczki i inne cuda wianki...śliczne prześcieradła do łóżeczka i ręczniki - białośnieżny taki ogromny i inne mniejsze z kapturkiem itd ......iwcia77, kapturnica, Sabina, Mega, moremi, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość
-
Paszcza ja też lubię Primark - choć oczywiście miło też pochodzić po Nexcie czy innych droższych...
Co roku ubieram swojego młodego tam i za full tanich podkoszulków czy skarpet, spodni, dresów płącę groszę - a są lepsze, niż niejedne firmówki...nie wyciągają się w praniu, nie bledną itp...
Miejscowi w UK nie wszyscy przepadaja za Primarkiem - no bo to może trochę obciach - wszyscy chodzą w tych ciuchach i to taki trochę dyskont dla nich...dla mnie natomiast super sprawa - bo mało jest tych ciuchów w PL i młody ma radochęBursztyn, kapturnica, iwcia77, moremi, mysza1975, samira lubią tę wiadomość
-
Bursztyn - na początku karmienia cycki bolą okropnie...ale nie od ciągniecia - tylko raczej od memłania sutka przez dziecko - mnie ciekło mleko razem z krwią...to jest masakra, ale jak się to przetrzyma - to się pierś hartuje, jak stopa po nowym bucie i potem to już sama przyjemność - odciągaczem też....
iwcia77, mysza1975, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia a zmierzylas sobie tempke tym termometrem do ucha i zwyklym pod pacha lub elektronicNym rowniez pod pacha. Pamietam ze roznica byla duza. W tym do ucha to moja tem nigdy nie przekraczala 36 stopni:-) wiec saprawdz czy nie Zaniza temeratury.
iwcia77, moremi, caffe lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Nie chce mi sie gotowac, ale tu z kolei sterylizuja w sterylizatorze. Ja nie mam, to gotuje. Chociaz przyznam szczerze, ze ostatnio w nocy przeplukiwalam tylko butelki woda i bylo git.
ja tylko wyparzam.....małemu nic nie jestPusurek, mysza1975, caffe, Żanet lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Bursztyn - na początku karmienia cycki bolą okropnie...ale nie od ciągniecia - tylko raczej od memłania sutka przez dziecko - mnie ciekło mleko razem z krwią...to jest masakra, ale jak się to przetrzyma - to się pierś hartuje, jak stopa po nowym bucie i potem to już sama przyjemność - odciągaczem też....
zmienmy temat
to juz wole o kotletachpaszczakin, Mega, moremi, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Bursztyn - na początku karmienia cycki bolą okropnie...ale nie od ciągniecia - tylko raczej od memłania sutka przez dziecko - mnie ciekło mleko razem z krwią...to jest masakra, ale jak się to przetrzyma - to się pierś hartuje, jak stopa po nowym bucie i potem to już sama przyjemność - odciągaczem też....
kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Bozia a zmierzylas sobie tempke tym termometrem do ucha i zwyklym pod pacha lub elektronicNym rowniez pod pacha. Pamietam ze roznica byla duza. W tym do ucha to moja tem nigdy nie przekraczala 36 stopni:-) wiec saprawdz czy nie Zaniza temeratury.
polarmiś, moremi lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:Bozia masz najlepsza dojarke jaka istnieje na rynku! ciesz sie , bo ci posluzy a potem mozesz ja sprzedac za niezla kase na allegro...widzialas jakie sa ceny? szok!
iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:z krwia! nie chce tego czytac!
zmienmy temat
to juz wole o kotletachNajpierw zajsc, potem donosic ( stres 9 miechow ), potem porod ( rany kota
), potem jak zrobic pierwsza kupe, potem pogryzione suty
i krew... Mowic dalej? Ale kiedy taka mala malpka sie wtula w szyje , to nawet popekany piczkins nie ma znaczenia.
Moja malpka wlasnie strzela do mnie miny i jest po prostu najcudowniejsza na swiecie.Bursztyn, Sabina, Mega, polarmiś, moremi, mysza1975, kapturnica, caffe, samira, Bozia3, Bliska 77, Simba, iwcia77, Żanet, Niuta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwaT wrote:a ja mam zwykła reczną dojare za 50zeta i mleko tryska jak z mućki
polarmiś, moremi, mysza1975, samira, Simba lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Bursztynie drogi, nie czarujmy sie, macierzynstwo to nie tylko miod.
Najpierw zajsc, potem donosic ( stres 9 miechow ), potem porod ( rany kota
), potem jak zrobic pierwsza kupe, potem pogryzione suty
i krew... Mowic dalej? Ale kiedy taka mala malpka sie wtula w szyje , to nawet popekany piczkins nie ma znaczenia.
Moja malpka wlasnie strzela do mnie miny i jest po prostu najcudowniejsza na swiecie.
ale nie pozostaje mi nic innego tylko uwierzyc Ci na slowopaszczakin, polarmiś, Pusurek, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:A ile sciagasz za1 zamachem? Bo ja nie dawalam rady 8 razy na dobe po 80 ml. Bylam bliska nabawienia sie zapalenia prostownikow i lokcia tenisisty. ;)Teraz cykam guziczkiem, wybieram doznania jakie chce i moge prawie uderzac w kime.
nie zawsze tyle mam najwiecej rano, wieczorem dokarmiam bebilonempolarmiś, mysza1975, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość