X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    o Jezu...juz mnie cycki bola :/
    Matka da rade zniesc wiekszy bol :P Potem cycki sie hartuja i mozna juz z nimi robic wszystko. ;)

Bursztyn, iwcia77, samira, mysza1975, caffe lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja tez tak myslalam, ze tylko piers i po cholere mi te butelki Aventu w kazdej dzieciecej paczce. ;) Teraz wiem, ze nie ma co sie nastawiac, bo drugie dziecie moze byc totalnie inne. Piers bierze, ale calej nie zjada, wiec jak chce, zeby pospal ze 3 godz, to jedziemy z butla. A sterylizatora nie mam i gotuje te pierunskie butelki w garze non stop.
    Odpukac, moze nie bedziesz musiala uzywac, ale jak dali, to trza brac i sie cieszyc. ;)

Chce ci się tak gotować? Pytałam się najpierw w szpitalu, a potem pediatry przy okazji wizyty i wszyscy twierdzili, że wystarczy sterylizować polewając wrzątkiem. Ponieważ to wygodniejsze od gotowania, więc uznałam, że im wierzę.

kapturnica, moremi, mysza1975, caffe lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    dziewczyny nie bójcie sie, karmienie to czysta przyjemność. No wiadomo, początki są trudne...
    dobra dobra, o strone za pozno

Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Chce ci się tak gotować? Pytałam się najpierw w szpitalu, a potem pediatry przy okazji wizyty i wszyscy twierdzili, że wystarczy sterylizować polewając wrzątkiem. Ponieważ to wygodniejsze od gotowania, więc uznałam, że im wierzę.
    Nie chce mi sie gotowac, ale tu z kolei sterylizuja w sterylizatorze. Ja nie mam, to gotuje. Chociaz przyznam szczerze, ze ostatnio w nocy przeplukiwalam tylko butelki woda i bylo git. ;)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Matka da rade zniesc wiekszy bol :P Potem cycki sie hartuja i mozna juz z nimi robic wszystko. ;)
    o boże wszystko :O a co masz na myśli,poproszę przykład :P

Sabina, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam medelę elektryczną - nazywa się swing - funkiel nówka - ale jeszcze nie umiem jej obsłużyć...
    sterylizator jest duży Tommee Tippee, na 8 butelek z butelką i smoczkiem- nie wiem czy mi się przyda, bo pamiętam, że młodemu też polewałam tylko wrzątkiem...no ale mam - to się cieszę...:)
    dostałam też super termometr dla dzidziusiów i nie tylko - wkładany do ucha - jak w szpitalach....bo te bezdotykowe do czoła - teraz modne - to podobno w UK są mocno krytykowane.....
    mam zapas wszelkiego rodzaju mokrych chusteczek chyba na 3 miesiące i pampersy, których w PL nie ma - nazywają się "Pampers Active Fit" (nie wiem czemu od razu na myśl mi przyszła Pusurek i CHodakowska...;) ) - a różnią się podobno tym, że są cieńsze i dużo bardziej wydajne - więc idealne na spacery, wyjścia, na dłuższą jazdę samochodem itp...
    No i oczywiście jakieś maści, oliwki, kremy, patyczki i inne cuda wianki...śliczne prześcieradła do łóżeczka i ręczniki - białośnieżny taki ogromny i inne mniejsze z kapturkiem itd ......

iwcia77, kapturnica, Sabina, Mega, moremi, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza ja też lubię Primark - choć oczywiście miło też pochodzić po Nexcie czy innych droższych...
    Co roku ubieram swojego młodego tam i za full tanich podkoszulków czy skarpet, spodni, dresów płącę groszę - a są lepsze, niż niejedne firmówki...nie wyciągają się w praniu, nie bledną itp...
    Miejscowi w UK nie wszyscy przepadaja za Primarkiem - no bo to może trochę obciach - wszyscy chodzą w tych ciuchach i to taki trochę dyskont dla nich...dla mnie natomiast super sprawa - bo mało jest tych ciuchów w PL i młody ma radochę :)

Bursztyn, kapturnica, iwcia77, moremi, mysza1975, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn - na początku karmienia cycki bolą okropnie...ale nie od ciągniecia - tylko raczej od memłania sutka przez dziecko - mnie ciekło mleko razem z krwią...to jest masakra, ale jak się to przetrzyma - to się pierś hartuje, jak stopa po nowym bucie i potem to już sama przyjemność - odciągaczem też....:)

iwcia77, mysza1975, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia a zmierzylas sobie tempke tym termometrem do ucha i zwyklym pod pacha lub elektronicNym rowniez pod pacha. Pamietam ze roznica byla duza. W tym do ucha to moja tem nigdy nie przekraczala 36 stopni:-) wiec saprawdz czy nie Zaniza temeratury.

iwcia77, moremi, caffe lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie chce mi sie gotowac, ale tu z kolei sterylizuja w sterylizatorze. Ja nie mam, to gotuje. Chociaz przyznam szczerze, ze ostatnio w nocy przeplukiwalam tylko butelki woda i bylo git. ;)

ja tylko wyparzam.....małemu nic nie jest

Pusurek, mysza1975, caffe, Żanet lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn - na początku karmienia cycki bolą okropnie...ale nie od ciągniecia - tylko raczej od memłania sutka przez dziecko - mnie ciekło mleko razem z krwią...to jest masakra, ale jak się to przetrzyma - to się pierś hartuje, jak stopa po nowym bucie i potem to już sama przyjemność - odciągaczem też....:)
    z krwia! nie chce tego czytac! ;)
    zmienmy temat :)
    to juz wole o kotletach ;)

paszczakin, Mega, moremi, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tez tak mialam przez pierwsz dwa tygodnie botem to juz sama przyjemnosc .

kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia masz najlepsza dojarke jaka istnieje na rynku! ciesz sie , bo ci posluzy a potem mozesz ja sprzedac za niezla kase na allegro...widzialas jakie sa ceny? szok!

moremi lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bozia a zmierzylas sobie tempke tym termometrem do ucha i zwyklym pod pacha lub elektronicNym rowniez pod pacha. Pamietam ze roznica byla duza. W tym do ucha to moja tem nigdy nie przekraczala 36 stopni:-) wiec saprawdz czy nie Zaniza temeratury.
    tak spradziliśmy - tylko bez porównania z rtęciowym - to jeszcze może porównam. Ja i Michał mieliśmy 36,7 a A. miał 36,6

polarmiś, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Bozia masz najlepsza dojarke jaka istnieje na rynku! ciesz sie , bo ci posluzy a potem mozesz ja sprzedac za niezla kase na allegro...widzialas jakie sa ceny? szok!
    o to się cieszę - bo zdałam się na moją przyjaciółkę - obiecała mi zakupy i tak zrobiła...

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam zwykła reczną dojare za 50zeta i mleko tryska jak z mućki :)

Bozia3, Alis, iwcia77, polarmiś, mysza1975, caffe, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    z krwia! nie chce tego czytac! ;)
    zmienmy temat :)
    to juz wole o kotletach ;)
    Bursztynie drogi, nie czarujmy sie, macierzynstwo to nie tylko miod. ;) Najpierw zajsc, potem donosic ( stres 9 miechow ), potem porod ( rany kota ;) ), potem jak zrobic pierwsza kupe, potem pogryzione suty :P i krew... Mowic dalej? Ale kiedy taka mala malpka sie wtula w szyje , to nawet popekany piczkins nie ma znaczenia. :)
    Moja malpka wlasnie strzela do mnie miny i jest po prostu najcudowniejsza na swiecie. :)

Bursztyn, Sabina, Mega, polarmiś, moremi, mysza1975, kapturnica, caffe, samira, Bozia3, Bliska 77, Simba, iwcia77, Żanet, Niuta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a ja mam zwykła reczną dojare za 50zeta i mleko tryska jak z mućki :)
    A ile sciagasz za1 zamachem? Bo ja nie dawalam rady 8 razy na dobe po 80 ml. Bylam bliska nabawienia sie zapalenia prostownikow i lokcia tenisisty. ;)Teraz cykam guziczkiem, wybieram doznania jakie chce i moge prawie uderzac w kime. ;)

polarmiś, moremi, mysza1975, samira, Simba lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bursztynie drogi, nie czarujmy sie, macierzynstwo to nie tylko miod. ;) Najpierw zajsc, potem donosic ( stres 9 miechow ), potem porod ( rany kota ;) ), potem jak zrobic pierwsza kupe, potem pogryzione suty :P i krew... Mowic dalej? Ale kiedy taka mala malpka sie wtula w szyje , to nawet popekany piczkins nie ma znaczenia. :)
    Moja malpka wlasnie strzela do mnie miny i jest po prostu najcudowniejsza na swiecie. :)
    odechciewa mi sie...
    ale nie pozostaje mi nic innego tylko uwierzyc Ci na slowo

paszczakin, polarmiś, Pusurek, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ile sciagasz za1 zamachem? Bo ja nie dawalam rady 8 razy na dobe po 80 ml. Bylam bliska nabawienia sie zapalenia prostownikow i lokcia tenisisty. ;)Teraz cykam guziczkiem, wybieram doznania jakie chce i moge prawie uderzac w kime. ;)
    sciagam okazjonalnie tylko bo maly pije z cyca i czasami nie wypije wszystkiego...po 50 z cycka ...około
    nie zawsze tyle mam najwiecej rano, wieczorem dokarmiam bebilonem

polarmiś, mysza1975, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

‹‹ 4211 4212 4213 4214 4215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ