X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    i jak tu kawy nie pic?
    No właśnie. Ale taka jaką piję czyli z mlekiem to raczej ciśnienia nie podniesie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny podczytalam Was wreszcie ....
    Iwcia niezle sie obkupilas a zabierzesz sie z tyloma manatkami???
    Paszczaku piekna druga krecha, zazdraszczamw pozytywnym znaczeniu...
    Reszte dziewczyn pozdrawiam bo juz nie pamietam co kto wiecej pisal =D -wybaczcie
    Zmeczenie daje sie we znaki misja zaopatrywania sie w drzewo na kolejny sezon w toku wiec sil na myslenie juz nie starcza 8)

ania.g, Mega, Sabina, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah, wysylam to do krakowa do tej mojej kumpeli z Myslenic , ona mi to przywiezie autem :D
    kapturnica wrote:
    Czesc dziewczyny podczytalam Was wreszcie ....
    Iwcia niezle sie obkupilas a zabierzesz sie z tyloma manatkami???
    Paszczaku piekna druga krecha, zazdraszczamw pozytywnym znaczeniu...
    Reszte dziewczyn pozdrawiam bo juz nie pamietam co kto wiecej pisal =D -wybaczcie
    Zmeczenie daje sie we znaki misja zaopatrywania sie w drzewo na kolejny sezon w toku wiec sil na myslenie juz nie starcza 8)

kapturnica, ania.g, Pusurek, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    hahah, wysylam to do krakowa do tej mojej kumpeli z Myslenic , ona mi to przywiezie autem :D
    AAAto taka beretka..No to teraz rozumiem skad takie szalenstwo zakupowe =D

Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga39 wrote:
    hej Dziewczyny! Mam pytanie , czy któraś z Was brała clo 3 razy dziennie? To ta najwyższa dawka.Lekarz na wrzesień przypisał mi taką dawkę i jestem pełna obaw o skutki uboczne. Po dwóch niby nic nie było!

Ja bralampo jednej ale i to dawka dla mnie za duza bo roslo po kilka pecherzykow i niestety przerastalyw torbiele...
    Aleskoro po 2tabsach nic ci nie bylo to pewnie i po3moze nie bedzie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aga39 Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam taką nadzieję że nic mi nie będzie:) Jak we wrześniu nic nie wyjdzie to w październiku Klinika Leczenia Niepłodności we Wrocku mnie czeka :(

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga39 wrote:
    hej Dziewczyny! Mam pytanie , czy któraś z Was brała clo 3 razy dziennie? To ta najwyższa dawka.Lekarz na wrzesień przypisał mi taką dawkę i jestem pełna obaw o skutki uboczne. Po dwóch niby nic nie było!
    mam pytanie po dwóch nie miałaś pęcherzyków?

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja dziś wieczór wolny oglądamy sopot festiwal i piję radlera cytrynowego. :-) za tydzień robota weekendowa.
    Paszczak super dwie krechy teraz to zaciskam na dobrą betę. <3

Mega, EwaT, iwcia77, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od ok godziny mam okropny ścisk w dole brzucha. Wzięłam nospę max jakieś 40 min temu i nic. Nie pamiętam nic takiego z poprzednich ciąż. Coś ktoś wie?

Matka fantastycznej 4 :)
  • Aga39 Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    mam pytanie po dwóch nie miałaś pęcherzyków?
    Clo biorę od czterech miesięcy.Pierwszy cykl miałam monitorowany i były pęcherzyki , później mój gin wrzucił mnie na głęboką wodę i stwierdził że daje mi 3 miesiące bez wizyt i może się uda! Niestety nie udało się! Teraz 18 byłam na wizycie -20dc- nic nie było, ciałka żółtego brak! Od września cykl z trzema tabletkami clo dziennie i wizyta w 15,16 lub 17 dniu cyklu !

• mandragora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja bym chyba sobie darowala clo skoro nie odpowiadasz na nie i szukała kliniki.
    Ania myślę że powinnaś to sprawdzić. Ale ja jestem przewrazliwiona. ..

malgos741 lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to końska dawka, a te trzy miesiące bez wizyt też brałaś clo? jeśli tak to zmień ginka bo to nieodpowiedzialny lekarz. Ja przy clo byłam monitorowana w 10dc przed samą owulacją, przy takiej dawce powinnaś być częściej monitorowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 21:52

Sabina, mandragora lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam jedną przez dwa cykle, a przez trzeci po pół bo miałam sucho a clo wpływa na śluz. Po trzech cyklach z clo, dwa miałam z clo 0,5 i menuparem 0,5( przy tych ostatnich stymulacjach byłam monitorowana 3dc,10dc,12dc i 16dc).
    Wiem że jak za dużo będziesz brała clo mogą wystąpić torbiele i będziesz miała jeszcze większe przeboje z drożnością.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 21:53

Sabina, samira, mandragora lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziewczyny od ok godziny mam okropny ścisk w dole brzucha. Wzięłam nospę max jakieś 40 min temu i nic. Nie pamiętam nic takiego z poprzednich ciąż. Coś ktoś wie?
    Ania zaczynam się o ciebie martwić, może coś się dzieje?

samira lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeginasz..

Za chwilę sama będziesz porywać dzieci z wózków i karmić je piersią tak bardzo się nad nimi rozplywasz...

p.s. Dzieńdobrywieczor
    polarmiś wrote:
    Nie jestem karmieniowa faszystka ale faszystka wobec oburzajacych sie ciot na karmienie w miejscach publicznych a to dwie absoltutnie rozne sprawy i prosze ich nie myllic. W pracy przedyskutowalam temat karmienia publicznego piersia z 4 kobietami i 6 facetami. Wszyscy byli za, nie przeszkadza i nie oburza i nie obrzydza. Jeden facet przyznal ze mu staje wiec nie wiem do jakiej kategorii zaliczyc.

malgos741, Sabina, samira, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide dalej pić bo na trzeźwo tego nie zniese !

malgos741, Mega, samira, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja nic takiego nie miałam. Napisz co u Was? Lepiej? Trochę się wystraszylam tym postem :-/

samira, mandragora, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Dzień dobry w ten pochmurny czwartek. Ciężarne proszę o info kiedy zauwazylyscie podniesiana szyjkę? Chodzi mi o czas przed testowaniem, Dorka cos o tym wspominała. Moja wczoraj była nisko i twarda a dzisiaj wysoko i mięciusia jak kaczuszka;)
    Poza tym dzisiaj pierwszy raz odkąd mierze temp w pochwie mój termometr pokazał magiczne 37 stopni. Wiem jest za wcześnie, obiecałam sobie ze nie będę sie nakręcać. Ale to takie trudne! Niech mnie ktoś przytuli...
    Jak wcześniej sprawdzałam śluz i wysokość szyjki to kilka dni przed @ zaczynała opadać w dół a tego cyklu co zaskoczyłam była tak wysoko, że ledwo dosięgłam i w końcu się dowiedziałam co to jest zamknięta szyjka bo zawsze czułam bez względu na dzień cyklu, że jest otwarta a tu nagle zamknęła się i faktycznie zrobiła się miękka

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    faken, chyba jestem w ciazy bo foty nie umiem wstawic.. nosz robie wszytsko tak jak zawsze a nie wychodzi..
    Czyżby budyń. A propos budyniu to mój syn ostatnio się ze mnie śmieje i jak coś nie tak zrobię albo zapomnę to on do mnie z tekstem:"czyżby budyń mamo? "

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dobra, nie pije juz zadnych ziolek ;)

a z fota za cholere nie wiem co jest nie tak- zrobilam identyko jak z fota pierwszego testu i nie dziala.. takze musicie mi wierzyc na slowo, bo na zadne "zapodaj to" moich testow nie wrzuce ;)

i jeszcze jedno.. ostatnie tematy na forum totalnie nie zachecaja do prokreacji ;) niech sie ktoras powazna wypowie czy serio sie tak straszny indor po porodzie SN robi? bo ja zaczynam rozwazac CC i odlozenie mrozaczkow na kolejny rok, zeby sie wszystko pozrastalo, a nawet dobrze w ciazy jeszcze nie jestem :(
    na 100% to nie jest po porodzie ja po dwóch SN i nic takiego nie mam . Ona po prostu musiała się tak bawić i sobie po naciągnąć

‹‹ 4228 4229 4230 4231 4232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ