X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Moja mama była właśnie taka że wszyscy już chodzili rozebrani a ja nadal w czapce. Nie pozwalała mi jeść lodów do póki nie miałam 7 lat bo się przeziębię a przy mnie jedli i było mi bardzo przykro. Do tej pory jej wypominam a ona mi mówi że nie wie co jej wtedy do głowy strzeliło.
    Zawsze słyszałam od pediatrów że dziecko należy ubierać warstwę cieplej od siebie.
    A ja na odwrót i do tego, że lepiej żeby zmarzło niż miało by się przegrzać

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hejka dziewczyny,w koncu w domu po 3 tygodniach podrozy,ale bylo fajnie i warto mnostwo odwiedzonych miejsc i wiele rodzinki.A po powrocie spotkala mnie mega niespodzianka,sama jeszcze niewiem jak sobie z tym radzic....w wieku 39 lat starajac sie od roku o jeszcze jedno potomnstwo dowiedzialam sie ze zostane BABCIA!!!jest to 5,6 tydzien tak pokazal test ale do lekarza idzie 1/09 dopero tutaj szybciej nie zarejstruja,bo to moze nie ciaza tylko zaburzenia.niewiem zupelnie co o tym myslec,wczoraj bylam zalamana ale dzis juz nawet zaczynam sie cieszyc...ciezko beda mieli ale mam nadzieje ze sobie poradza,za miesiac zaczyna studia,ledwo co zaczeli sie urzadzac,bo wyprowadzila sie z domu kilka miesiace temu,a tu juz takie zmiany...no nic my staramy sie dalej,mam nadzieje ze szybko pojdzie i beda sie wychowywac razem jak rodzenstwo :) hehe,ja bylam dokladnie w jej wieku i mialam 4 lata mlodsza siostre,wiec one tez sa do dzis jak siostry
    to moja kuzynka ma 41lat i jest w ciąży o miesiąc starszej niż ja i wczoraj się dowiedziałam, że zostanie babcią bo jej syna laska jest w ciąży w tym samym tygodniu co ja

polarmiś, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Tak mnie ta ogonowka podkrecilas ze mam ochote zrobic ale szukam teraz sklepu gdzie mozna kupic wolowy ogon. I nie ma:-( maz na wsi to moze poprosze zeby tam gdzies poszukal. Na razie ma dzika :-(
    Tylko niech na żywca nie odcina gdzieś po kryjomu u jakiegoś gospodarza ;)

polarmiś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huuuuraaaaaaa huuuuuraaaaa doszłam do końca i jestem na bieżąco. Powiem w skrócie, pozdrawiam Was wszystkie bo już zapomniałam co czytałam noi gratulacje dla zaciążonych , urodzonych i tych co zostaną babciami

kapturnica, Sabina, iwcia77, samira, Bozia3, moremi, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam panie szanowne. Nie wiem czy mówić dobry wieczór czy raczej dzień dobry bo jeszcze się nie położyłam. Wróciłam właśnie z wesela. Wytańczyłam się za wszystkie czasy, było super a szłam jak za karę, wcale mi się nie chciało. Jak to nigdy nic nie wiadomo.

-Wypróbowałam halkę obciskającą, nic a nic się nie podnosi do góry i nie zwija. Doskonała rzecz.

-Aniu napisz czym prędzej co z tobą?
    -Gratuluję przyszłej babci, dzisiaj siedziałam obok jednej co została babcią 3 lata temu - w moim wieku...miała 38 lat. Dzisiaj już ma dwie wnuczki.

I znowu nie wiem dobranoc czy miłego dnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 03:30

Mega, Parka, iwcia77, Bozia3, Reni, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku. Nie dość że niedziela, trzeba leżeć to się jeszcze zaczęłam budzić o 6 :( rany ile to leżenia :( no i chyba zaczyna mi na dobre palma odbijać. Budzę się po kilka razy w nocy i sprawdzam brzuch czy miękki czy nie ma skurczów.
    Tak w zasadzie to czuje się jak przerażony inkubator a nie matka czekająca na dziecko.
    Aniu ja sytuacja? Odezwij się bo się martwimy.

Sabina, Mega, Parka, paszczakin, mysza1975 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedziele, woda na kawke wstawiona myślę ze bez drugiej w pracy sie nie obejdzie przy takiej pogodzie, leje masakrycznie :(
    Dorka dobrnelas do końca :D
    Ania jak sytuacja?
    Macduska zazdroszczę zabawy, a teraz odsypiaj ;)
    No to miłej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 08:03

Dorka1979, Parka, macduska, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Witam o poranku. Nie dość że niedziela, trzeba leżeć to się jeszcze zaczęłam budzić o 6 :( rany ile to leżenia :( no i chyba zaczyna mi na dobre palma odbijać. Budzę się po kilka razy w nocy i sprawdzam brzuch czy miękki czy nie ma skurczów.
    Tak w zasadzie to czuje się jak przerażony inkubator a nie matka czekająca na dziecko.
    Aniu ja sytuacja? Odezwij się bo się martwimy.
    nie marudzimy, leżymy ;)

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega musze trochę wam pomarudzic bo mąż jest facetem i nie ma pojęcia co to znaczy być w ciąży. No i nie kuma o czym mówię. Ale lezymy lezymy... ;) zginie go z łóżka może mi jakieś śniadanie podrzuci.

Mega, Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Przeginasz..h

Za chwilę sama będziesz porywać dzieci z wózków i karmić je piersią tak bardzo się nad nimi rozplywasz...

p.s. Dzieńdobrywieczor[/QUOTE

Reni czytaj uwaznie ze zrozumieniem wiecej powtarzac sie nie bede. Gdybym karmiala piersia w miejscu publicznym a podeszla by madam Dulska vel Reni z uwaga bym tego nie robila w miejscu publicznym to dalabym po ryju takiej babie. Na tym polega nietolerancja- w stosunku do takich bab. Natomiast to czy Ty karmisz piersia czy butelka mi nie przeszkadza wrecz gowno obchodzi. Nie zagladam do wozkow bo dzieci jak baki znosi sie tylko swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 10:41

EwaT, kapturnica, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Mega musze trochę wam pomarudzic bo mąż jest facetem i nie ma pojęcia co to znaczy być w ciąży. No i nie kuma o czym mówię. Ale lezymy lezymy... ;) zginie go z łóżka może mi jakieś śniadanie podrzuci.
    wiem wiem, tu mozesz marudzic ile tylko chcesz. Sama bym sobie tak chciala pomarudzic... Ja tez juz mojemu chłopu nie zawracam głowy bo widzę ze czasami juz ma dość moich dołków. On uważa ze za bardzo sie spinam a w ciazy i tak bede prędzej czy pozniej, choć wolałabym prędzej ;)

Żanet, EwaT, kapturnica, Dorka1979, iwcia77, macduska, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Reni wrote:
    Przeginasz..h

Za chwilę sama będziesz porywać dzieci z wózków i karmić je piersią tak bardzo się nad nimi rozplywasz...

p.s. Dzieńdobrywieczor[/QUOTE

Reni czytaj uwaznie ze zrozumienie wiecej powtarzac sie nie bede. Gdybym karmiala piersia w miejscu publicznym a podeszla by madam Dulska vel Reni z uwaga bym tego nie robila w miejscu publicznym to dalabym po ryju takiej babie. Na tym polega nietolerancja- w stosunku do takich bab. Natomiast to czy Ty karmisz piersia czy butelka mi nie przeszkadza wrecz gowno obchodzi. Nie zagladam do wozkow bo dzieci jak baki znosi sie tylko swoje.
    racja święta z tymi bąkami
    witam kawą oczywiście, niestety bez kawy sie nie da

Mega, Żanet, Sabina, kapturnica, polarmiś, mysza1975 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to Mega powiedział mój psycholog- facet nigdy nie zrozumie co to pms a my nigdy nie ogarniemy co to wzwod poranny ;)
    A tak na serio to znowu mi brzuch twardnieje. Nospa i skopolan wzięty zobaczymy co będzie dalej...

Mega, EwaT, Sabina, iwcia77, Bozia3, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja właśnie drugą wciaglam bo bym padła.
    Mandra będzie dobrze, bez nerwów

EwaT, Sabina, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Ja też waze drugą kawkę :-)
    Przed chwilą przymierzylismy wózek Małej. I okazało się że mój dziecko strasznie urósł! Głupio wygląda w tym wózku, ale nie mamy wyjścia. Jak chcemy pochodzić to wózek musi być, córka nie da rady tyle sama biegać :-)

EwaT, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania odezwij się, proszę <3
    Paszczak nie podpisalas listy obecności ;-)

Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka gdzie jestes??

Sabina lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry moje drogie panie....
    U mnie pogoda fatalna..Glowe mi rozsadza i wstawalam dzis na 2razy ,
    Rano zapisac temp i potem znow sie polozylam..Nie dalo rade funkcjonowac normalnie...A deszcz sobie dalej leje i leje...Ja chce sloneczko!!!

EwaT, Sabina, polarmiś, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    No ja właśnie do łóżka dostałam śniadanko, a teraz pojechał po moje zachciewajki. Oczywiści witam z rana

Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z kawką,
    moja tempka dziś o 7:00 - 37,0 :) podejrzewam, że owu była ok. 8 dni temu, w sobotę.
    U mnie leje, więc może i ja poczytam forum wstecz - kiedyś czytałam od początku, potem dołączyłam, to byłam na bieżąco, a potem wypadłam i znów wróciłam. Mam ok. 3-4 miesięcy przerwy (no może coś tam podczytywałam z doskoku) - ciekawe ile zajmie nadrabianie, ale fajnie byłoby to zrobić, bo wtedy będę całkiem w temacie.

Aniu.g, co u Ciebie?

Wczoraj znajomy zapytał się mnie czy mam do wydania jakieś rzeczy po moich dzieciach jak były niemowlakami, bo u niego w rodzinie niedługo urodzi się dziecko. Nie wiedziałam co odpowiedzieć, tak mnie zażył, ale widocznie uznał, że te czasy kiedy się jeszcze myśli o dzieciach mam już za sobą, noż kurcze.....
    No nic, grunt to nie dać się zdołować...

Sabina, polarmiś, kapturnica, iwcia77, samira, Mega, macduska, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 4229 4230 4231 4232 4233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ