X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Yyyyyy no ale o so chodzi?
    Ty od poczatku na zwolnieniu siedzialas?
    Ja dopiero polowa 5ego miesiaca, przeca
    Ja siedzialam na czesciowym od polowy 4, bo sie skurczalam za bardzo. ;)Potem wrocilam, a potem zaleglam na chwile na 100%, potem wrocilam do pracy na czesciowe. Nudy nie bylo. ;)
    Ale ja nie mialam twixow, ino singielka. I chyba mniej stresow na poczatku, mimo wszystko.

caffe, mysza1975, Sabina, Simba, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    I cale szczescie.
    Wlasnie sie dzisiaj zwazylam i przekroczylam o 2 kg zakladany limit wakacyjny. Od poczatku przytylam 6,5 kg. Nie wiem, duzo to czy malo?
    Ty masz inne normy i my wiedzy o nich nie posiadamy. ;) Pierwsze Twixy na forum w koncu. Zatem jak przytyjesz 20 kg, to i tak bedziemy radosnie klaskac w raczki mowiac, ze tak mialo wlasnie byc. ;)

caffe, mysza1975, Bursztyn, Simba, Sabina, kapturnica, moremi, malgos741, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, ile Ty przytylas, bo nie pamietam.

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Caffe, ile Ty przytylas, bo nie pamietam.
    ok 17 o.O

ale ja miałam twixy :P ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 11:38

Pusurek, mysza1975, samira, Sabina, moremi, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nasz mały śpi w nocy w łóżeczku, bo ja chcę się wyspać :P ale nad ranem, gdy on po ostatnim karmieniu śpi już bardziej czujnie, to go też zabieram na łóżko, bo wtedy właśnie się przytula i nawet gdy się obudzi to zasypia bo wszyscy śpią i on myśli, że tak musi być ;)
    Caffe bede u Ciebie brac lekcje :)
    Widze, ze udaje Ci sie wdrozyc, to o czym aktualnie czytam :)

caffe, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    mało :P
    Pocieszylas mnie :)

caffe lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ty masz inne normy i my wiedzy o nich nie posiadamy. ;) Pierwsze Twixy na forum w koncu. Zatem jak przytyjesz 20 kg, to i tak bedziemy radosnie klaskac w raczki mowiac, ze tak mialo wlasnie byc. ;)
    Wypluj te 2 dychy!

Pusurek, Mega, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja siedzialam na czesciowym od polowy 4, bo sie skurczalam za bardzo. ;)Potem wrocilam, a potem zaleglam na chwile na 100%, potem wrocilam do pracy na czesciowe. Nudy nie bylo. ;)
    Ale ja nie mialam twixow, ino singielka. I chyba mniej stresow na poczatku, mimo wszystko.
    Ide w przyszlym tygodniu do gina, zobaczymy co on powie.

caffe, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki

ZANET- gratulacje serdeczne!!! :) wspaniala wiadomosc! :) tylko co to jest porod na sucho? (ze bez flaszki? ;) )
    Pusur, piekny grzyb i Ty w swietnej formie :)
    Simba, uwazam ze dobrze ze chodzisz d pracy, mimo wszystko :) no i dobrze ze juz wrocilas do domu :)
    Reni, jak bylo na wakacjach? S t o s u n k o w o dobrze? :P ;)
    Mandra, przykro mi z powodu babci
    Mloda, witaj

Ogladalismy w sobote chate, i niestety...spodobala nam sie. Pierwszy raz ( a wiele juz widzielismy) i jutro mamy zamiar zlozyc oferte. Wiemy, ze juz ktos rowniez zlozyl, wiec...zobaczymy.

samira, Pusurek, caffe, Sabina, Simba, Mega, mysza1975, EwaT, moremi, BISCA, Bozia3, inessa, macduska, malgos741, Parka, iwcia77, Dorka1979, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Trza tylko wszystko na spokojnie ;) nie wiem skąd ja go teraz tyle w sobie mam :) może mały to wyczuwa :)

Dojdziesz do takiej wprawy jak już dzieciaczki będa z Tobą, że spojrzysz i będziesz wiedziała czego chcą :)

Bursztyn, Simba, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wszystkie przyszle matki takie madre, jak jeszcze w praktyce sie nie zaglebily. ;)Zycie zweryfikuje ksiazkowe teorie. :P
    Jak bedziesz musiala wstawac do lozeczek do 20 min, bo nakarmic i przebrac, a jeszcze poglaskac, podac smoczek ( chyba, ze nie ), sprawdzic czy nie za zimno albo goraco, to mysle, ze Twixy szybko wyladuja kolo mamusi. ;)

Z drugiej strony, czlowiek jest jedynym ssakiem, ktory odstawia swoje male od siebie na noc, nie pozwalajac mu korzystac ze swojej bliskosci.
    Myslala ktoras o tym? Ze maluch chce sie przytulic i poczuc cieplo mamy, a tu ma karuzelke, baldachimek, falbanki, detektor oddechu i posciel za 149,90. ;)
    Ja widze, jak Adas uspokaja sie i jest zrelaksowany czujac tylko moje ramie, corka robila to samo.
    Dlatego lozeczko stoi u nas dla picu, jako magazynek dla kocykow i zabawek. Na razie u nas system gniazda - wszyscy na kupie i bardzo sobie to chwalimy. :)

Czy wywolam burze tym stwierdzeniem? ;)

caffe, Simba, Mega, mysza1975, kapturnica, moremi, Bozia3, macduska, gosia7122, iwcia77, Dorka1979, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Pocieszylas mnie :)
    Nie wiem ile tyje sie w ciąży z bliźniakami, ale życzę Ci zebyś przytyła zdrowo i rozsądnie ;)

Simba, macduska, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ide w przyszlym tygodniu do gina, zobaczymy co on powie.
    Że są trzy szkraby ;) :P

Sabina, Mega, Simba, mysza1975, moremi, macduska, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wszystkie przyszle matki takie madre, jak jeszcze w praktyce sie nie zaglebily. ;)Zycie zweryfikuje ksiazkowe teorie. :P
    Jak bedziesz musiala wstawac do lozeczek do 20 min, bo nakarmic i przebrac, a jeszcze poglaskac, podac smoczek ( chyba, ze nie ), sprawdzic czy nie za zimno albo goraco, to mysle, ze Twixy szybko wyladuja kolo mamusi. ;)

Z drugiej strony, czlowiek jest jedynym ssakiem, ktory odstawia swoje male od siebie na noc, nie pozwalajac mu korzystac ze swojej bliskosci.
    Myslala ktoras o tym? Ze maluch chce sie przytulic i poczuc cieplo mamy, a tu ma karuzelke, baldachimek, falbanki, detektor oddechu i posciel za 149,90. ;)
    Ja widze, jak Adas uspokaja sie i jest zrelaksowany czujac tylko moje ramie, corka robila to samo.
    Dlatego lozeczko stoi u nas dla picu, jako magazynek dla kocykow i zabawek. Na razie u nas system gniazda - wszyscy na kupie i bardzo sobie to chwalimy. :)

Czy wywolam burze tym stwierdzeniem? ;)
    no mam nadzieje ze wywolasz :P przynajmniej cos sie znowu bedzie dzialo ;)

mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie Dziewczynki

ZANET- gratulacje serdeczne!!! :) wspaniala wiadomosc! :) tylko co to jest porod na sucho? (ze bez flaszki? ;) )
    Porod na sucho to:
    1. Nie posmarowala ( nie dala w lape )
    2. Faktycznie brak flaszki
    3. Wysychalo jej w gardle ( bo brak flaszki )
    4. Nie dali znieczulenia
    5. Juz sama nie wiem...
    ;)

caffe, Bursztyn, samira, Simba, mysza1975, kapturnica, moremi, Bozia3, inessa, macduska, Parka, Niuta, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Reni, jak bylo na wakacjach? S t o s u n k o w o dobrze? :P ;)

Ogladalismy w sobote chate, i niestety...spodobala nam sie. Pierwszy raz ( a wiele juz widzielismy) i jutro mamy zamiar zlozyc oferte. Wiemy, ze juz ktos rowniez zlozyl, wiec...zobaczymy.
    To powodzenia w zakupach :)

Reni pływała z waleniami ;)

Bursztyn, mysza1975, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Adas zasnal w bujaczku! A ja juz w butach, bo mielismy na spacer. I co tera? W kime? Kawe? Na spacer? Pranie kolejne zrobic? Dzizas, rutyne miv zaburzyl! ;)
    Za to bujaczek dziala! :D

Bursztyn, caffe, Mega, Simba, mysza1975, moremi, paszczakin, malgos741, Parka, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To powodzenia w zakupach :)

Reni pływała z waleniami ;)
    to nie dziekuje zeby nie zapeszac :)
    Czy aby tylko plywala....? ;)

caffe, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kurde, Adas zasnal w bujaczku! A ja juz w butach, bo mielismy na spacer. I co tera? W kime? Kawe? Na spacer? Pranie kolejne zrobic? Dzizas, rutyne miv zaburzyl! ;)
    Za to bujaczek dziala! :D
    pocwiczyc z chodak. ;)

Pusurek, Simba, mysza1975, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Poród na sucho to poród w bardzo małej ilości wód i (lub) po ich odejściu na kilka godzin przed konkretną akcją porodową :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 11:59

Sabina, mysza1975, Bursztyn, kapturnica, moremi, paszczakin, macduska, Parka, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 4324 4325 4326 4327 4328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ