X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe bardzo Ci dziekuje podbudowałaś mnie. A ja miałam zmiany ostatnio w życiu o 360 stopni, wiec trudno tak. Do tego przed chwilą dzwoniła do mnie przyjaciółka znamy sie od 5 r.życia podbudowała mnie, ona też ma różne problemy ale jakoś tak wie kiedy zadzwonić. Jesteście wszystkie tu kochane :D DZIEKUJE <3

Patii22, samira, bliska77, Bursztyn, Olena, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej spokojnej nocy kochane <3 serduszkujcie ile wlezie ale z miłości :P :P :D a nie ciągle z myślą o dziecku ;)

bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Spiace Krolewny oh widze ze mamy tutaj jakis urodzaj na :( kazdy ma jakies smutasy za skora niestety....ehhh ja do pracy nie poszlam bo wczoraj przeplakalam caly wieczor po rozmowie z rodzinka, chodzi o zdrowie mojej ukochanej osoby i ja czuje sie tak bezsilna bedac tak daleko i zla ze nie moge tam byc i wspierac....tesknota mnie zjada czasami i nawet nie moge sie przyznac ze tak jest...Moje serce jest rozdarte na pol bo mam dwa domy w jednym zyje i kocham to zycie, a za drugim tesknie i brakuje mi mojej rodziny, mamusi przytulanek, zwyklych rozmow, obiadkow i tych naszych polskich pieknych tradycji. Tak ze jesli jestescie blisko ze sowoimi rodzinkami to usciskajcie swoje mamy, tak po prostu...co ja bym dala zeby to dzisiaj zrobic...
    Piekny poranek za oknem u mnie sloneczko i blekitne niebo i ocean bardzo spokojny dzisiaj , moj plan dnia na dzisiaj bede robic tak zwane NIC...spijcie i snijcie aniolkowo, cieplo i szczesliwie ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 04:46

bliska77, Reni, Mango, Bursztyn, inessa, Olena lubią tę wiadomość

• Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2013, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cie doskonale Panda, ja w podobnej sytuacji, moja cala rodzina i wszyscy znajomi w Polsce, i czasami to powiem Ci szczerze, ze nawet za ulicami mojego rodzinnego miasta tesknie, nie mowiac juz o pogaduchach z siostrami lub mamusia, dobrze ze teraz chociaz istnieje internet, bo pamietam jak pisalam z mezem jak sie poznalismy to musialam czekac miesiac na odpowiedz na list.
    Polarmis przykro ze ta niechciala przylazla, koniecznie trzeba sie sprezyc w serduszkowaniu w tym miesiacu, bo cos tu mamy zastuj w fasolkowaniu!
    Pozdrowienia i milego dnia dla Was, a ja zmykam spac bo u mnie juz 23:20 a jutro trzeba do pracy wstac. Pracuje w urzedzie i rejestruje dzieci w tym miesiacu, wczoraj byly dwie babeczki 36 i 35 lat z bobasami i nie jest to tu wcale taka rzadkoscia widziec mamy w tym wieku, wiec nic sie nie przejmujcie dziewczynki, wszystkie zafasolkujemy!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 04:29

bliska77, Panda, Reni, polarmiś, samira, Bursztyn, inessa, Olena, megan8, iza37 lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochana ja uwielbiam rośliny i mam małą doniczke ale mam alergie i nie moge mieć w domu za dużo, rybki bardzo bym chciała mieć zawsze je hodowałam ale nie mamy gdzie akwarium położyć za mało miejsca niby :( no cóż może namówie męża i na parapet w sypialni położe, bo ja wariuje z samotności, zawsze byłam pełna życia i pomysłów a tu nie mam pracy, nie mam gdzie ich realizować, a ta praca co niby mam to nie pozwala na realizacje pomysłów. Ja byłam zawsze wśród ludzi a teraz jakw klasztorze klauzurowym :( wybacz,że to pisze i dołuje ale tak sie czuje i nie chce Was dołować Wy też macie pełno problemów.Chce być taka jak wcześniej pełna radości i optymizmu i nadzie na prace a teraz na wakacje :)

Inessko chciałabym cię pocieszyć mocno.
    Może właśnie rybki są świetnym rozwiązaniem ja mam akwarium 30l sześciokątne i wcale nie zajmuje dużo miejsca polecam ci je właśnie jeśli chodzi o koszty założenia to jak kupisz używane akwa to nie będą takie wysokie może umiejscowić w jakimś przechodnim miejscu na pewno teściom się spodoba :)

bliska77, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Bursztyn wrote:
    Hej Dziewczynki

zimno jest tak, ze musialam wlaczyc ogrzewanie w chacie.
    Moj maz byl w sobote w pralni, musial wyprac posciel i koldre puchowa, a tam maja ogromne pralki z suszarkami. A na drugi dzien znalazlam w tym praniu malenka niebieska niemowleca skarpetke :)

Bursztynku - synek się szykuje..

o jak fajnie, synuś :-), po badaniach prenatalnych myślałam, że będzie synuś, bo dzieciątko miało "coś" między nóżkami, i choć pani doktor mi tłumaczyła, ze zawsze tak jest i że ok 12 tygodnia wykształcają się zewnętrzne narządy rodne :-)

polarmiś, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Mam cięzki dzień, bardzo źle się czuje fizycznie i psychicznie no i problemy rodzinne dodatkowo:( :( :(
    mam wszystkiego dość na wakacjach "gdzieś" nie byłam kilka lat, przez chorobe i rodzinke(zwłaszcza mojego brata) no i finanse, zawsze mi powtarzano,że mam wakacje bo mieszkam nad jeziorem i przy lesie ale cóż,że z rodziną i "wariatką" byłą bratową... jestem zmęczona codziennością i tym,że ja tu nie mam nikogo ktoby nawet mnie odwiedził , teściwoie wyjechali do córki na ok.2 tyg. i ja prawie całe dnie sama jestem, wariuje poprostu. Przepraszam,że narzekam ale ja nie mam nawet do kogo tu gebusi otworzyc jak meża nie ma w domu bo zwierzaka nie możemy mieć teściowa nie życzy sobie :(
    Czytam forum ale na razie pisac nie bede ok?! lepiej wole nie, bo zresztą i tak nie mam o czym?! :( :( :(
    W czwartek wizyta w ośrodku to dam znać!
    Pamietam o każdej pamietajcie <3 <3 <3

Inessa, czasem bywają takie dni, tylko nie załamuj się proszę, za kilka dni na pewno będzie lepiej. Niestety z tego co widzę chyba 99% z nas ma "jakieś" problemy, poza staraniowymi oczywiście, cóż takie chyba musi być to życie.
    Przytulam Inessko nasza kochana całym sercem i nie smuć się proszę, tak bardzo chciałabym zrobić coś, co wywoła uśmiech na Twojej twarzy, choć malutkiego, przesyłam choć jeden promyczek słoneczka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 05:46

Panda, polarmiś, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    tylko nie krzyczcie na mnie, wczoraj odwołałam sobotnią wizytę u mojej gin....., trudno nie mam chyba już serca do tego wszystkiego, muszę odpocząć, od poniedziałku wezmę progesteron coby ewentualne torbiele się wchłonęły, temperaturę będę mierzyć do końca cyklu ale w czerwcu rzucam wszystko w cholerę, śluzy szyjki itp, do ginekologa pójdę może w lipcu, trudno....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 05:57

polarmiś, Reni, samira, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Rozumiem Cie doskonale Panda, ja w podobnej sytuacji, moja cala rodzina i wszyscy znajomi w Polsce, i czasami to powiem Ci szczerze, ze nawet za ulicami mojego rodzinnego miasta tesknie, nie mowiac juz o pogaduchach z siostrami lub mamusia, dobrze ze teraz chociaz istnieje internet, bo pamietam jak pisalam z mezem jak sie poznalismy to musialam czekac miesiac na odpowiedz na list.
    Polarmis przykro ze ta niechciala przylazla, koniecznie trzeba sie sprezyc w serduszkowaniu w tym miesiacu, bo cos tu mamy zastuj w fasolkowaniu!
    Pozdrowienia i milego dnia dla Was, a ja zmykam spac bo u mnie juz 23:20 a jutro trzeba do pracy wstac. Pracuje w urzedzie i rejestruje dzieci w tym miesiacu, wczoraj byly dwie babeczki 36 i 35 lat z bobasami i nie jest to tu wcale taka rzadkoscia widziec mamy w tym wieku, wiec nic sie nie przejmujcie dziewczynki, wszystkie zafasolkujemy!!!

Tak takie to juz nasz zycie "uchodzcow" hahaha...jest nas wiele takich, los nas w droge pocisnal albo same sie pocisnelysmy ;) przynjamniej ja....ale to juz taka moja cygansko - koczownicza natura ...
    Z robienia Nic wyszlo malowanie sciany w lazience haha no i jest mi lepiej na duszy i ciele bo nie mysle za wielel tylko tworze kolorowe kwiatki na sicanie nie wiem jaki bedzie koncowy efekt ale cos wychodzi.
    Jolu masz racje, dziewczyny zabierajmy sie do roboty w tym Majowym miesiacu,

Była wiosna, był maj.
    On jej mówi - daj.
    Ona jemu - bierz.
    Księżyc zaszedł, ona... też.

To był prolog.
    A epilog - ginekolog.

nie jestem pewna ale to chyba Sztaudynger tak napisal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 06:03

Reni, samira, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    witajcie,
    tylko nie krzyczcie na mnie, wczoraj odwołałam sobotnią wizytę u mojej gin....., trudno nie mam chyba już serca do tego wszystkiego, muszę odpocząć, od poniedziałku wezmę progesteron coby ewentualne torbiele się wchłonęły, temperaturę będę mierzyć do końca cyklu ale w czerwcu rzucam wszystko w cholerę, śluzy szyjki itp, do ginekologa pójdę może w lipcu, trudno....

ja to za bardzo sie nie znam, ale moze czasami warto poluzowac z tym wszystkim. Wiem ze czas nas goni i nie znam Twojej sytauacji, ale ja mysle ze czas relaksu moze tylko sprzyjac wszystkiemu dobremu...czasami lepiej spontanicznie podejsc do rzeczy ;) zycze wytrwalosci i nie poddawaj sie agafbh :)

bliska77, Reni, samira, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    agafbh wrote:
    witajcie,

ja to za bardzo sie nie znam, ale moze czasami warto poluzowac z tym wszystkim. Wiem ze czas nas goni i nie znam Twojej sytauacji, ale ja mysle ze czas relaksu moze tylko sprzyjac wszystkiemu dobremu...czasami lepiej spontanicznie podejsc do rzeczy ;) zycze wytrwalosci i nie poddawaj sie agafbh :)

dzięki wielkie Panda, spontaniczność już była, potem leczenie teraz odpuszczam :-)

Reni, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    agafbh wrote:
    witajcie,

Nikt nie będzie krzyczał. Trzeba wyluzować. Ja też biję się z myślami - iść i jeszcze monitorować i karmić się hormonami ale bez IUI czy dać sobie spokój. Chyba to drugie. Nie mam serca i jestem tym wykończona. Tak więc Aga doskonale Cię rozumiem i popieram decyzję.

Polarmisiu, to luzujemy razem i odpoczywamy :-)
    ja zostanę tylko przy progesteronie, bo muszę ze względu na PCO no i leki tarczycowe a co będzie w lipcu, zobaczymy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 06:42

polarmiś, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:10

polarmiś, samira, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

polarmiś podaj datę kolejnej @ (której nie będzie ;) ) zmienię w tabelce ...

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętajcie laski jak którejś zmieni się coś do tabelki to pisać na tamtym wątku !!

inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego Dnia <3

Bursztyn, inessa, Olena, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym dniu u nas już bardzo ciepłym i słonecznym!
    Dziękuje za wszystkie słowa bardzo ciepłe i mądre.
    Polarmiś Aga rozumiem troszke Was dajcie sobie bardzo wiele luzu :P
    Dziewczyny zzagranicy rozumiem Was troche bo ja mieszkałam przez kilka lat daleko od rodziny rodziców tylko ja z nimi mogłam się widzieć choć raz do roku a Wy .... przytulam Was do serca bardzo mocno.
    Mma jedną prośbe bardzo egoistyczną, ale mimo wszystko zostańce z nami ze mną tutaj bo ja raczej jeszcze długo tu bede :P
    Dziś ide do fryzjera obciąć włosy jak zrobie zdjęcie to postaram się tu wkleić jak bede umieć ;)
    Jutro do ośrodka i jak kobieta psycholog coś znów wu=ymyśli to jako pedagog nie ręcze za siebie oczywiście w słowach ;) ;) ;)
    Trzymajcie się dziewczyny moje kochana, ja dziś troszke lepiej i wiem,że to dzięki Wam i mojej przyjaciółce no i mężusiowi :P

Olena, polarmiś, bliska77, megan8, samira, Panda lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    witajcie,

mysle, ze to jest doskonaly pomysl :)
    Ze stresem jest tak, ze organizm potrzebuje co najmniej 2 ale najlepiej 3 miesiecy na odreagowanie i zregenerowanie.

inessa, caffe, bliska77, samira, grosza lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    agafbh wrote:
    polarmiś wrote:
    agafbh wrote:
    witajcie,

Nikt nie będzie krzyczał. Trzeba wyluzować. Ja też biję się z myślami - iść i jeszcze monitorować i karmić się hormonami ale bez IUI czy dać sobie spokój. Chyba to drugie. Nie mam serca i jestem tym wykończona. Tak więc Aga doskonale Cię rozumiem i popieram decyzję.

Polarmisiu, to luzujemy razem i odpoczywamy :-)
    ja zostanę tylko przy progesteronie, bo muszę ze względu na PCO no i leki tarczycowe a co będzie w lipcu, zobaczymy :-)

Ja też będę zapodawać sobię luteinę bo mam za krótką II fazę i niski progesteron.

Hej dziewczyny nie pisałam długo bo własnie ....
    tez mam to co Wy ...
    mam po prostu dosyc mierzenia liczenia kalkulowania
    i nawet nie chciało mi sie pisac bo przyznaje weszłam pare razy na chybił trafił i jak przeczytałam że u Was tez doły to ...
    chyba zastosuje metode Cafe czyli "branie miary " tylko do ovu bo ten okres jakos znosze lepiej bo jest pełen nadzieji :-)
    mam jeszcze miesiac abonamentu więc zdecyduje ,ale wtedy lipiec sierpien juz nic nie bede robic czyli Aga i Polarmis dołącze do Was
    a pozniej sama nie wiem chyba przestane starac sie wogole
    jednak ten wiek niby młoda a jednak ??? :-P :-P jakos tak sklania mnie do tego ze moze dam sobie spokoj :-)
    A tak ogólnie witam nowe dziewczyny :-D
    i Inessa życzę szybkiego powrotu do zdrowia
    miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 08:56

inessa, caffe, Bursztyn, polarmiś, bliska77, megan8, samira, Panda, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    polarmiś wrote:
    Witam również w piękny słoneczny dzień. Poprawa humoru nie nastąpiła, pogrążyłam się w apatii, @ w nocy atakowała bolesnymi skurczami i rano się pojawiła. Koniec kropka.
    Tak poza tym pozdrawiam. Mam nadzieję, że którejś z nas poszczęści się w tym miesiącu, bo smutno jakoś...

MisiuPolarny, moze rzeczywiscie trzeba troche od tego odpoczac? Nie mowie, ze zarzucic zupelnie, ale zawiesic na 2, 3 miesiace?

Tak też zrobię, choć czuję oddech czasu na placach :-)

caffe, Bursztyn, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ