X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie chce mi sie szperac w necie ...ale co to jest ciaza ektopowa?
    ciaza pozamaciczna.Najczesciej umiejscowiona w jajowodzie

BISCA, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie chce mi sie szperac w necie ...ale co to jest ciaza ektopowa?
    :-) ciaza ektopowa to pozamaciczna. W miom przypadku ciaza rozwijala sie w lewym jajowodzie. Musieli go usunac.
    Ale to juz stara historia ;-)
    Twardziel ze mnie i IVF mi nie straszne, byle do celu !!!

moremi, malgos741, iwcia77, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi a gdzie wybywasz?

Bisca trzymam kciuki za zabieg, oby był skuteczny :) I życzę wspaniałego wypoczynku w Rzymie :) Bawcie się dobrze <3

iwcia77, Mega, ewka80, BISCA, Bliska 77, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe ale nie tylko na wątku o opiece nad dzieckiem umiesciłam artykuł o profilaktyce wad postawy moze Wam to coś podpowie :D

iwcia77, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dzieki za cieple slowa :-)
    Z tego co wiem , udraznianie pozrastanych jajowodow nie jest zbyt skuteczne. Niektorzy lekarze radza pozbyc sie tego niedroznego wlasnie zeby uniknac ryzyka ektopowej i stymulowac prace tego zdroweg ( ponoc sa przypadki, w ktorych pozostaly zdrowy jajowod przechwyca jajeczko z przeciwnego jajnika ... Ale to tylko taka mala sugestia.

Dlatego moj gin co robil mi w marcu laparoskopie po sprawdzeniu droznosci powiedzial ,ze wolal go nie ruszac z racji ryzyka ciazy pozamacicznej...Powiedzial ,ze prawa strona jest w porzadku i szans ena ciaze z tej strony sa....U mnie stwierdzil ,ze nie bylo potrzeby usuwac bo czasem wlasnie zdrowa strona moze przelapac jajeczko z niedroznej strony...Anko mysle ze kojarzysz(teraz ma szania nik) wlasnie miala w tamtym miesiacu ovu z niedroznej strony gdzie nie ma jajowodu i zaszla w ciaze..Niestety biochemiczna

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA oby jutro było bez bólu !!!
    a na wyjazd wiele słonca i odpoczynku :D :D :D

iwcia77, Mega, ewka80, BISCA, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Moremi a gdzie wybywasz?
    Niestety, ale z uwagi na moje chroniczne niewyspanie przeprowadzam się bliżej miejsca pracy ;) a poważnie rodzice wybyli na wywczasy i będę się zwierzyńcem i ogrodem opiekować (ło matko niech śnieg w tym czasie spadnie, bo będzie mi przykro jak te wszystkie roślinki padną ;)). Mama ma mnóstwo roślin w domu i na balkonach i podlewanie ich zajmuje mi zwykle około godziny. Do tego gąszcz malin i jeżyny. A w szklarni pomidory (już mam ich dosyć), paprykę i mnóstwo innych ciekawych rzeczy. Ona spokojnie może siedzieć przy tym cały dzień, tato jej pomaga, a ja biedny żuczek nie wiem co zrobię.

inessa, kapturnica, Sabina, MartaDidinio, samira, malgos741, iwcia77, Mega, ewka80, BISCA, Bliska 77, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi idź po pomoc do sąsiada ;)

iwcia77, inessa, Mega, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Moremi idź po pomoc do sąsiada ;)
    hmmm... no ładna córka mu wyszła, ale Ń ;)

Sabina, malgos741, MartaDidinio, iwcia77, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Moremi koło nas znalazłam krzak czarnego bzu, jeszcze jest niedojrzały, ale jak mam zrobić z niego sok, wiesz? Czy szukać w google? ;)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko najlepiej zrywac owoce czarnego bzu po pierwszych przymrozkach no i muszą byc dojrzałe :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Sabinko najlepiej zrywac owoce czarnego bzu po pierwszych przymrozkach no i muszą byc dojrzałe :)
    A potem jak? Do sokownika?

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprosciej tak ale jak zostaną skórki to je też potem wygotuj bo tam najwiecej witaminy C.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 21:35

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Najprosciej tak ale jak zostaną skórki to je też potem wyoguj bo tam najwiecej witaminy C.
    Z podziekowaniem :) To teraz czekam przymrozków :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo z aronią jest najlepsza po pierwszych przymrozkach :)

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzieki dziewczynki za wyjasnienie :)

ja tez slyszalam , ze jak zostal jeden jajnik to on zazwyczaj przejmuje " robote" tego brakujacego...

oj mam ja kolezanke ( czyta forum , bo jej polecilam , ale sie nie udziela) ktora zaszla w ciaze , poszla do gienka , gienek zrobil usg, stwierdzil brak ciazy , za 3 dni laska wyladowala na pogotowiu z rozerwanym jajowodem..usuneli go oczywiscie...stara sie o 1 dziecko i zostala biedna z 1 jajnikiem...lekarz konowal , zapomnial sprawdzic czy przypadkiem nie ma ciazy pozamacicznej , wyslal ja do domu i prosze jak to sie skonczylo...brak slow...

Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahaah ale sie usmialam z mojego Alojza :D on jest zazdrosny o " rozowe forum" :D , wlasnie stwierdzil, ze to chyba jest forum z kochankami :D :D - no ja mowie ze troszke ma racje , bo tu o kochaniu caly czas sie rozprawia a o "skutkach" kochania to przede wszystkim :D

Sabina, Simba, EwaT, inessa, kapturnica, samira, Mega, moremi, Dorka1979, ewka80, Pusurek, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Dziewczynki Dzień Dobry,
    Przedstawiam Wam Samuela :)
    Już w domku, jak się ogarnę to napiszę więcej :)
    Pozdrawiam Wszystkie gorąco, dziękuję za gratulacje, jak się zakochałam od razu, jest przekochany :)
    Cudo

mysza1975 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja,włączyłam TVN a tam program " kto poślubi mojego syna" a w nim moja koleżanka z zamierzchłej nastoletniej przeszłości Carmen. Zatkało mnie.

iwcia77, kapturnica, inessa, Sabina, samira, Mega, moremi, malgos741, Dorka1979, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    reklame robisz dobra, jak bede miala swojego adasia to tez se taki kupimy!
    Ja oczywiście też

iwcia77, Mega, Pusurek lubią tę wiadomość

‹‹ 4379 4380 4381 4382 4383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ