35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
iwcia77 wrote:nie chce mi sie szperac w necie ...ale co to jest ciaza ektopowa?
ciaza ektopowa to pozamaciczna. W miom przypadku ciaza rozwijala sie w lewym jajowodzie. Musieli go usunac.
Ale to juz stara historia
Twardziel ze mnie i IVF mi nie straszne, byle do celu !!!moremi, malgos741, iwcia77, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
BISCA wrote:Dzieki za cieple slowa
Z tego co wiem , udraznianie pozrastanych jajowodow nie jest zbyt skuteczne. Niektorzy lekarze radza pozbyc sie tego niedroznego wlasnie zeby uniknac ryzyka ektopowej i stymulowac prace tego zdroweg ( ponoc sa przypadki, w ktorych pozostaly zdrowy jajowod przechwyca jajeczko z przeciwnego jajnika ... Ale to tylko taka mala sugestia.
Dlatego moj gin co robil mi w marcu laparoskopie po sprawdzeniu droznosci powiedzial ,ze wolal go nie ruszac z racji ryzyka ciazy pozamacicznej...Powiedzial ,ze prawa strona jest w porzadku i szans ena ciaze z tej strony sa....U mnie stwierdzil ,ze nie bylo potrzeby usuwac bo czasem wlasnie zdrowa strona moze przelapac jajeczko z niedroznej strony...Anko mysle ze kojarzysz(teraz ma szania nik) wlasnie miala w tamtym miesiacu ovu z niedroznej strony gdzie nie ma jajowodu i zaszla w ciaze..Niestety biochemicznaiwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Moremi a gdzie wybywasz?
a poważnie rodzice wybyli na wywczasy i będę się zwierzyńcem i ogrodem opiekować (ło matko niech śnieg w tym czasie spadnie, bo będzie mi przykro jak te wszystkie roślinki padną
). Mama ma mnóstwo roślin w domu i na balkonach i podlewanie ich zajmuje mi zwykle około godziny. Do tego gąszcz malin i jeżyny. A w szklarni pomidory (już mam ich dosyć), paprykę i mnóstwo innych ciekawych rzeczy. Ona spokojnie może siedzieć przy tym cały dzień, tato jej pomaga, a ja biedny żuczek nie wiem co zrobię.
inessa, kapturnica, Sabina, MartaDidinio, samira, malgos741, iwcia77, Mega, ewka80, BISCA, Bliska 77, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Moremi idź po pomoc do sąsiada
Sabina, malgos741, MartaDidinio, iwcia77, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a dzieki dziewczynki za wyjasnienie
ja tez slyszalam , ze jak zostal jeden jajnik to on zazwyczaj przejmuje " robote" tego brakujacego...
oj mam ja kolezanke ( czyta forum , bo jej polecilam , ale sie nie udziela) ktora zaszla w ciaze , poszla do gienka , gienek zrobil usg, stwierdzil brak ciazy , za 3 dni laska wyladowala na pogotowiu z rozerwanym jajowodem..usuneli go oczywiscie...stara sie o 1 dziecko i zostala biedna z 1 jajnikiem...lekarz konowal , zapomnial sprawdzic czy przypadkiem nie ma ciazy pozamacicznej , wyslal ja do domu i prosze jak to sie skonczylo...brak slow...Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
hahahahaah ale sie usmialam z mojego Alojza
on jest zazdrosny o " rozowe forum"
, wlasnie stwierdzil, ze to chyba jest forum z kochankami
- no ja mowie ze troszke ma racje , bo tu o kochaniu caly czas sie rozprawia a o "skutkach" kochania to przede wszystkim
Sabina, Simba, EwaT, inessa, kapturnica, samira, Mega, moremi, Dorka1979, ewka80, Pusurek, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale jaja,włączyłam TVN a tam program " kto poślubi mojego syna" a w nim moja koleżanka z zamierzchłej nastoletniej przeszłości Carmen. Zatkało mnie.
iwcia77, kapturnica, inessa, Sabina, samira, Mega, moremi, malgos741, Dorka1979, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny