X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ewka, kaca giganta nigdy nie mialas? Ja pierdziele, ja chyba moge miec magistra z rzygania- jako gowniarz mialam galopujaca choroba lokomocyjna, pamietam 200km podroze do rodzinyn mialy co najmniej 4 przystanki na mojego pawia. To byl pierwszy krok samodyscypliny, nie narzygac w samochodzie.

Potem kace. Ja moge wypic hektolitry alko i nic mi w dniu picia nie jest. Ale dnia nastepnego, o faken.. Organizm pozbywa sie toksyn co pol godzinki. Jak mieszkalam z rodzina to osiagnela 2 stopien dyscypliny i dyskrecji. Bylabym genialna bulimiczka..

Wiec raczej sie nie dziwie, ze mnie i w ciazy takie atrakcje spotykaja.. Niemniej nowe toto dla mnie i jeszczce nie nauczylam sie, co moge a czego nie, a w necie sprzeczne porady. Jest natomiast info, ze na koniec 1 trymestru powinno przejsc ;) I tego sie bede trzymac..
    miałam kaca z milion razy....ale ciążowe rzyganie musi byc przyjemniejsze..no i bez moralniaka ;)

Parka, macduska, moremi, Mega, caffe, Dorka1979, iwcia77, Sabina, mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie prawie z rana :)

Mega, to ekstra ten Twoj nowy awatarek, trzymaj go .
    Sabina, dobrze, ze z coreczka juz lepiej.

Paszczaku, czy Twoje mdlosci sa tylko poranne, czy calodniowe? Jak tylko poranne, to dobrze przed wstaniem z lozka przegryzc krakersa. I to niestety jedyne co pamietam ze minimalnie pomagalo. Tez pamietam to uczucie ze zaraz walne pawia, ale zobaczysz pewnego dnia zniknie jak reka odjal, zwykle jak sie zaczyna II trymestr. Ja do dzis pamietam zapach olejowanych desek w moim dawnym mieszkaniu, tak ten zapach kojarzy mi sie z ciaza i wzmagal we mnie mdlosci w dwoch ciazach.

macduska, moremi, ewka80, Mega, Dorka1979, inessa, Sabina, mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryy dziewczynki..Ale dajecie...A ten pomysl z erotyczna paczka moglby byc strzalemw dziesiatke ;)
    Coby nie mowil to nie ma jak mieszkac sobei samemu..Niestety czy to mamuska czy tesciowa jesli sie meiszka w jednym domu zawsze sie jakis kwas znajdzie..Apropo kwasow Ja dzis wrteszcie pieke moj chlebek na zaczynie..Ciekawe czy go nie zjevie :)

macduska, moremi, Parka, ewka80, Mega, Bursztyn, Dorka1979, iwcia77, inessa, Sabina, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Moremi, moja mama miała fazy sprawdzania co wyrzucamy do śmieci. Potem przynosiła mi różne rzeczy - np ubity kubek albo rajstopy z oczkiem i dawała wykład o mojej niegospodarnosci itp.
    Kiedyś moi rodzice wybudowali dom z myślą o tym, że albo ja, albo brat zamieszkamy razem z nimi. Jednocześnie mama mówiła o tym, że nie powinno się mieszkać z rodzicami, bo to prowadzi do konfliktów. Teraz ani ja, ani brat nie mieszkamy blisko i również uważamy, że rodzice są kochani, ale na odległość.
    Twoja mama załamałaby się naszą niegospodarnością. Naprawdę nadaję się na chpd :) kubki i rajstopy to niewielkie "grzeszki" ;)

macduska, Parka, ewka80, Mega, inessa, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:09

moremi, Mega, Parka, iwcia77, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    gadałam ze znajomą i stwierdziłam że niebede małego szczepić kojarzoną, jej syn to bardzo odchorował a przeciez mój jest słabszy....zaszczepie tymi darmowymi z sanepidu ktore sa obowiazkowe

Nam lekarka w szpitalu radziła szczepić rozszerzoną wersją, bo będziemy się jeszcze często po szpitalach włóczyć i mała może coś złapać. A ty też ze swoim synkiem jeździsz chyba po lekarzach i na rechabilitację. Moze warto.

moremi, macduska, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mi się dzieje w głowie z tymi snami....dziś całą noc śniła mi się EwaT :).
    Byłyśmy razem na imprezie i nie miałyśmy dzieci....opiłyśmy się jak bąki i Ewka zaproponowała nocleg u siebie, ale miejsce było do spania tylko obok jej brata, którego w ogóle nie znałam!!!!???
    Jakoś przespałam w tym śnie do rana i rano zjedliśmy śniadanie u Ewki, a potem wszyscy pojechali mnie odwieść do domu, tylko że nie mogliśmy trafić....znów mi się powtórzył motyw, że nie mogę znaleźć drogi i się męczę...co za jazda normalnie...:)

Mega, EwaT, moremi, paszczakin, malgos741, macduska, ewka80, samira, Parka, caffe, Dorka1979, iwcia77, inessa, Sabina, mysza1975, megan8, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Bozia! Urodz już bo cie te sny wykończą ;)

moremi, malgos741, macduska, ewka80, Parka, Dorka1979, iwcia77, inessa, Mala79, Sabina, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    coś mi się dzieje w głowie z tymi snami....dziś całą noc śniła mi się EwaT :).
    Byłyśmy razem na imprezie i nie miałyśmy dzieci....opiłyśmy się jak bąki i Ewka zaproponowała nocleg u siebie, ale miejsce było do spania tylko obok jej brata, którego w ogóle nie znałam!!!!???
    Jakoś przespałam w tym śnie do rana i rano zjedliśmy śniadanie u Ewki, a potem wszyscy pojechali mnie odwieść do domu, tylko że nie mogliśmy trafić....znów mi się powtórzył motyw, że nie mogę znaleźć drogi i się męczę...co za jazda normalnie...:)
    mój brat jest żonaty ;)

oj Boziu, chyba będziesz rodzic dzisiaj :)

moremi, macduska, ewka80, Parka, caffe, Dorka1979, iwcia77, Sabina, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemnik jednak mi się nie podoba.

EwaT, Parka, Mega, kapturnica, iwcia77, inessa, Mala79, Sabina, mysza1975, Reni lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,witam sie pociagaja,obolala smarkata ...:(

EwaT, macduska, Parka, Mega, iwcia77, inessa, Mala79, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczeta

Zrobilam wczoraj po raz pierwszy w zyciu bliny :) tak jak radzila Bozia z dodatkiem maki gryczanej, i popijane ruska wodka jak radzila Simba, tylko moskowskiej nigdzie niebylo wiec musielismy sie zadowolic russkim stiandartem - sredni moim zdaniem, no ale trudno. Bliny byly ze smietana i kawiorem, fantastyczne mi wyszly, maz byl zachwycony i ja tez :)
    Moremi, super awatar :)
    Bozia, snu nie ma co komentowac bo samo przez sie widac, ze porod Cie jednak przeraza. A ja i tak mam przekonanie ze bedzie dobrze :)

samira, ewka80, Parka, Mega, kapturnica, iwcia77, inessa, Mala79, paszczakin, Sabina, Simba, Bozia3, mysza1975, megan8, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Moremi, super awatar :)
    Tyle że to ja. Szukam zatem czegoś innego. Ten dzisiaj zniknie.

iwcia77, paszczakin, inessa, Mala79 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A postraszyć skarga w pracy?
    Kiedyś też o tym myślałam ale to w końcu matka mojego M

Mala79, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra teraz to oplułam telefon. To było dobre. Faktycznie budyń
    moremi wrote:
    Dorka, ale ja żartowałam z tym horrorem :) rozumiem, że to budyń ciążowy ;)

moremi, Mala79, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Moremi, masz same marynistyczne motywy, jakis zwiazek czy pasja?

Mega, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Kiedyś też o tym myślałam ale to w końcu matka mojego M
    I pewnie na tym bazuje ze rodzina na nią skargi nie złoży :(

moremi, Parka, Dorka1979, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Pasuje ci ten wąsik i brodka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 12:25

moremi, Parka, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hej dziewczyny,witam sie pociagaja,obolala smarkata ...:(
    Przeziebienie?
    A wlasciwie dlaczego nie testujesz? chyba juz termin @ albo nawet po? :)

Mega, Parka, Dorka1979, moremi, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    wiem, ze to Ty :) bardzo mi sie podoba :)

Mega, Parka, moremi, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 4419 4420 4421 4422 4423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ