X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam do was z pracy i nadal nie widzę wieści od Bozi ;-)

iwcia77, Sabina, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    widzisz, rodzisz nie dla siebie i meza, tylko dla Miasta :) to zobowiazuje ;)
    zapytalas czy dadza Ci nagrode i dodatek za ladny kolor? ;)
    Wlasnie - dodatek za blond wlosy i niebieskie oczy :)

Bursztyn, iwcia77, Sabina, ewka80, kapturnica, moremi, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Kapta nie chce narzekać i dlatego na chwile się wyłączyłem z forum... znowu mam skurcze. Musze leżeć bo jednak łożysko przoduje... generalnie to cała jestem w strachu. ?.
    Wspolczuje.
    Ja ide do gina w srode. Jednak kazda wizyta to stres. Szczegolnie, ze ta ostatnia podroz niezle mi dala popalic. W dodatku gdzies wyczytalam, ze mam zaczac liczyc ruchu plodu - tylko jak ich rozroznic? Skad mam wiedziec ktory sie ile razy poruszyl? :-/

iwcia77, Sabina, ewka80, macduska, moremi, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rodzę :(

wróciłam ze szpitala do domu...rozwarcie na 2 palce...ale szyjka jeszcze odrobinę wystaje (nie jest całkowicie skrócona), na zapisie KTG zero skurczy....z dzidziolem wszystko ok - waży około 3700 +-0,5 kg, tętno ok ....nie chcieli na siłę wywoływać i w sumie się z tego cieszę...mam w czwartek wizytę u lekarza plus kolejne ktg za tydzień w poniedziałek, jeśli nie urodzę..
    no i stara gadka - warunki super, jeśli sie pojawi krwawienie, skurcze lub wody - natychmiast do szpitala, torba ma być wciąż koło mnie, bo się może zacząć w każdej chwili....

siedziałam z babką taką starą - coś miała z pęcherzem i czekała na swoją wizytę - przepytała mnie na 10 stronę i nie wierzyła, że mam w domu 12 latka..i że mam 43 lata...:) Pani taka czerstwa, zdrowa - to niemożliwe... ( na to czerstwa najpierw się zjeżyłam, bo nie wiedziałam co to ma znaczyć, no ale to chyba jakieś pozytywne określenie..;) )

Bursztyn, iwcia77, Sabina, Mega, Reni, ewka80, Iwone, gosia7122, kapturnica, Parka, EwaT, malgos741, caffe, ania.g, Dorka71, samira, macduska, moremi, megan8, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

wróciłam ze szpitala do domu...rozwarcie na 2 palce...ale szyjka jeszcze odrobinę wystaje (nie jest całkowicie skrócona), na zapisie KTG zero skurczy....z dzidziolem wszystko ok - waży około 3700 +-0,5 kg, tętno ok ....nie chcieli na siłę wywoływać i w sumie się z tego cieszę...mam w czwartek wizytę u lekarza plus kolejne ktg za tydzień w poniedziałek, jeśli nie urodzę..
    no i stara gadka - warunki super, jeśli sie pojawi krwawienie, skurcze lub wody - natychmiast do szpitala, torba ma być wciąż koło mnie, bo się może zacząć w każdej chwili....

siedziałam z babką taką starą - coś miała z pęcherzem i czekała na swoją wizytę - przepytała mnie na 10 stronę i nie wierzyła, że mam w domu 12 latka..i że mam 43 lata...:) Pani taka czerstwa, zdrowa - to niemożliwe... ( na to czerstwa najpierw się zjeżyłam, bo nie wiedziałam co to ma znaczyć, no ale to chyba jakieś pozytywne określenie..;) )
    a ja Ci wlasnie sms puscilam :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Piekne komplementa :)
    Bozia - Ty chyba jakis rekord w donoszeniu ciazy bijesz :)

iwcia77, Sabina, Mega, ewka80, kapturnica, malgos741, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obecna- nietomna :(...co za sny!, no takie horrory mi sie snily ,ze obudzilam sie z bolacymi plecami :( myslalam ze z wyra nie wstane, ten niepokoj wlazl mi w nerwy co otaczaja kregoslup...czasem mi sie tak dzieje ...uffaa

no nic , mam angielo-jezyczne zagadki :D na dzien dobry :)

1 - jak sie nazywa najpiekniejszy most w Anglii?

odp. the most of beautiful

2- jak sie nazywa zwierze ktore stoi w drzwiach?

odp. indor

3- jak sie nazywa klej , ktory nie klei?

odp. klejnot

:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 14:04

Bozia3, Simba, Sabina, Mega, ewka80, kapturnica, Mala79, Parka, malgos741, macduska, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    i bardzo dobrze, w koncu termin pojutrze :)
    ale bylby czad gdyby Bozia urodzila w terminie :)

Bozia3, Simba, iwcia77, ewka80, samira, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    bo to jak z wódką...trzeba wiedzieć, kiedy powiedzieć sobie dość...;) nie za wcześnie, nie za późno....:))

Simba, iwcia77, Sabina, ewka80, kapturnica, Bursztyn, Mala79, Parka, malgos741, samira, macduska, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    obecna- nietomna :(...co za sny!, no takie horrory mi sie snily ,ze obudzilam sie z bolacymi plecami :( myslalam ze z wyra nie wstane, ten niepokoj wlazl mi w nerwy co otaczaja kregoslup...czasem mi sie tak dzieje ...uffaa

no nic , mam angielo-jezyczne zagadki :D na dzien dobry :)

1 - jak sie nazywa najpiekniejszy most w Anglii?

odp. the most of beautiful

2- jak sie nazywa zwierze ktore stoi w drzwiach?

odp. indor

3- jak sie nazywa klej , ktory nie klei?

odp. klejnot

:D
    Te zagadki tez wysnilas? ;)

iwcia77, ewka80, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    i bardzo dobrze, w koncu termin pojutrze :)
    ale bylby czad gdyby Bozia urodzila w terminie :)
    pierwszego tak urodziłam, ale to był przypadek bo poszłam tylko na KTG, a lekarka mnie już nie puściła do domu - bo akurat miała dyżur i jej to pasowało - i po prowokacji podwójnej poszło...
    a teraz nie wyjdzie - to wychodzi w 3-4% przypadków

Parka, samira, macduska, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    bo to jak z wódką...trzeba wiedzieć, kiedy powiedzieć sobie dość...;) nie za wcześnie, nie za późno....:))
    Dziecko do wodki porownywac. Bozia boj sie Bozi!!!

Bozia3, ewka80, kapturnica, Bursztyn, malgos741, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, to poranny przeglad fb :D :D
    Simba wrote:
    Te zagadki tez wysnilas? ;)

ewka80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia może Ty zawsze będziesz w ciąży? ;-)

Mega, ewka80, kapturnica, Parka, malgos741, Bozia3, caffe, macduska, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    wpadam na chwile zobaczyć co z Boźką..
    bańka mnie napieprza i muszę mieć oko zamknięte ;-) na szczęście szefowa jest w delegacji ;-)

kapturnica, Sabina, Parka, malgos741, Mega, Bozia3, macduska, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Bozia, sześć lat temu 15 w poniedziałek tak jak dziś ja urodziłam swojego syna. Rano nic nie zapowiadało porodu, a jednak.
    Do wieczora jeszcze daleko. Może będziemy miały dzieci z tego samego dnia ;)

ewka80, Sabina, Parka, iwcia77, Mega, Bozia3, macduska, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poranna prasa....

czytam artykuł o M
    iii...

po 35roku życia organizm przygotowuje się do tego czego nie wymawiamy
    pojawienie się objawów przed M mogą również przyspieszyć czynniki: długotrwałe odchudzanie, życie w stresie, wyczynowe uprawianie sportu, bezdzietność
    Ratuje nas tkanka tłuszczowa (u kobiet z nadwagą produkcja estrogenu jest wyższa)! oraz nadnercza (one wciąż wytwarzają estro ale za mało, żeby zastąpić wygasające jajniki.
    Laski, które jarają fajki średnio o rok wcześniej spotkają się z M

hm... wnioski?
    siedzimy na kanapie (bo codzienne spacery u niektórych to też sport wyczynowy), obrastamy w tłuszcz, bzykamy się (ale w pozycji na śpiocha, żeby nie ruszać się (bo to też sport wyczynowy hahah) rodzimy dzieci jedno po drugim, nie chodzimy do pracy, bo stres i wtedy M przyjdzie póóóóóóóóźniej...

Bursztyn, Simba, Sabina, Alis, ewka80, Parka, iwcia77, malgos741, Mega, caffe, samira, macduska, moremi, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze
    Jacyś tam uczeni wykazali, że im wcześniej kobieta urodzi pierwszą córkę, tym wcześniej przejdzie M. Bez względu na to, czy córka była pierwszym czy kolejnym dzieckiem. Nie zaobserwowano czy wiek urodzenia pierwszego dziecka czy też syna ma jakikolwiek wpływ na wiek, w którym zaczyna się M

słabo.. to już wiem dlaczego tak rodzicie chłopaków cwanary!

Simba, kapturnica, ewka80, iwcia77, malgos741, Mega, Bozia3, caffe, samira, macduska, moremi, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    pierwszego tak urodziłam, ale to był przypadek bo poszłam tylko na KTG, a lekarka mnie już nie puściła do domu - bo akurat miała dyżur i jej to pasowało - i po prowokacji podwójnej poszło...
    a teraz nie wyjdzie - to wychodzi w 3-4% przypadków
    ale nie wiesz czy nie znajdziesz sie wsrod tych 3-4 % :)

Bozia3, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    poranna prasa....

czytam artykuł o M
    iii...

po 35roku życia organizm przygotowuje się do tego czego nie wymawiamy
    pojawienie się objawów przed M mogą również przyspieszyć czynniki: długotrwałe odchudzanie, życie w stresie, wyczynowe uprawianie sportu, bezdzietność
    Ratuje nas tkanka tłuszczowa (u kobiet z nadwagą produkcja estrogenu jest wyższa)! oraz nadnercza (one wciąż wytwarzają estro ale za mało, żeby zastąpić wygasające jajniki.
    Laski, które jarają fajki średnio o rok wcześniej spotkają się z M

hm... wnioski?
    siedzimy na kanapie (bo codzienne spacery u niektórych to też sport wyczynowy), obrastamy w tłuszcz, bzykamy się (ale w pozycji na śpiocha, żeby nie ruszać się (bo to też sport wyczynowy hahah) rodzimy dzieci jedno po drugim, nie chodzimy do pracy, bo stres i wtedy M przyjdzie póóóóóóóóźniej...
    co to kurwa za badziewne artykuły??
    nawet mi nie wklejaj tego gówna :(
    z radiamaryja rodem info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 15:06

Bursztyn, Reni, ewka80, iwcia77, Mega, Bozia3, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 4429 4430 4431 4432 4433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ