X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    chyba wszystkie wystraszylam tym co napisalam ze tu taka cisza teraz nastala ... Ups...

No bo sie dziewczyny boja wychylac zeby oprdol nie dostac =D

macduska, Sabina, iwcia77, Mega, ewka80, mysza1975, Mala79 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To ja póki co mam szansę nie mieć M, mam samych synów!!!!1
    Tez sie pocieszam ,ze pani M daleko ode mnie...
    Gdzies czytalam ,ze powinno sie patrzyc na matke , babcie ciotki jak to w rodzin iewyglada..Moja mamcia w wieku 50 zaczela M wiec mysle , ze tak w sam raz

macduska, ewka80, Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Kolejna wiadomość dzisiaj wbijająca w ziemię. Syn mojej koleżanki popełnił samobójstwo.... Właśnie skończył WAM i miał się żenić za 2 tygodnie..... Ta depresja to straszna rzecz.
    Może wcale nie chciał tego ślubu? Może jakąś ogromną presję odczuwał...nigdy nie wiadomo co siedzie tak naprawdę w głowie człowieka...

Iwone, kapturnica, iwcia77, Parka, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie myślcie o tym na m...rzadko się zdarza wcześniej...zwykle chyba w okolicach 50-tki? jeszcze kupę czasu....

iwcia77, Mega, ewka80, Parka, megan8, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ewa wysyłać progesteron? Jeśli tak to podaj mi swój adres na [email protected]
    ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    jprdole to straszne ehhh...Depresja to straszna choroba,,,Nikt nic nie zauwazyl ,ze cos sie z nim dzieje nie tak??
    Nie wiem, nie rozmawiałam z nią jeszcze. To się stał dzisiaj rano...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:10

kapturnica, Sabina, moremi, iwcia77, ewka80, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jeśli by patrzeć na moją mamę to przyszłość napawa optymizmem, w życiu nikt by jej nie dał 65 lat.
    A do skansenu leźć chciala ..ehh =D

iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Mandra, trzymam kciuki a ty trzymaj młodego. Bez zbytniego smyrania..
    Kapturnica, straszna historia z tym chłopakiem, raz ze dla niego, ale dwa jaka trauma dla tej babki co się miał z nią hajtac..
    Ajakatrauma dla rodzicoww...Moja kuzynka w wieku 21lat zmarla na bialaczke na rekach u cioci I ona mi powiedziala takarzecz-nie ma wiekszej tragedii niz smeirc wlasnego dziecka....Umeirasz razem z nim...Po jej smierci zalamala sie tak ,ze raptem kilkanascie miesiecy i poszla za nia....Mimo terapii nie umiala dalej zyc..

iwcia77, Parka, caffe, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja Was witam z kraju, który byłby rajem dla Barei (Bareji?)
    Przypominam dla Iwci-jestem w Rumunii.
    Dziś na lotnisku bylo: nie mamy pani biletu i co nam pani zrobi? Wiecie, że tu można anulować część lotu? Więc nie anulowana mojej rezerwacji, nie anulowana samoloty, nie był overbooked. Anulowana kilka "siedzen" w tym moje. Reszcie delegacji juz nie, choć rezerwacje robiło nam jedno biuro podróży.
    Po tym ja 2 osoby obrazily się na mnie ze ja coś od nich chce, w końcu udało mi sie wyrwać im kartę pokladowa z zupełnie innym czasem wylotu, ale na ten sam numer lotu. I poleciała z reszta :) No faken, po prostu nie wierze w to co tu się dzieje..

Heh Bareja..Ale powiem Ci ,ze kurde ja brzydze sie rumunow , cyganow ...Wystarczy przez kroscienko przejechac..Strach sie zatrzymywac poza miastem...Brod , smrod i ubostwo ale na wlasne zyczenie.

iwcia77, paszczakin, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandra, Ty się uspokój i trzymaj chłopaka :)

Depresja jest straszna nie dlatego, że doprowadza do tak radykalnych kroków, ale dlatego, że nasze społeczeństwo nadal nie chce zauważać tej choroby. Rodzina woli "leczyć" chorego w domu, bo skorzystać z pomocy fachowców to wstyd. W tamtym tygodniu namówiłam kobietę, żeby poszła z dziećmi (dorosłymi) na terapię. Po prostu nie wiem jak ona mogła nie zauważyć, że jej syn jest od kilku lat w depresji. A ja chłopaka nie widziałam, ale poznałam z relacji tej kobiety i kilku innych osób. Dopiero gdy zapytałam ją czy wychowawca, pedagog jej nie wzywał, czy nikt nie zgłaszał problemów, jak się układają jej relacje z dziećmi okazało się, że chłopak od dawna żyje w innym świecie i do tego - UWAGA - zgłaszał jej myśli S! Ale to mała mieścina, to nie wiedziała gdzie szukać pomocy. Mam nadzieję, że uda się popracować z chłopakiem.

Czy ktoś może mi powiedzieć na co jest ten wiesiołek? co on ma wspomagać?

Byłam u lekarza, oczywiście dzisiaj 2 dc i mnie krew zalewa po uszy, wiec bez przeglądu podwozia. Ocenił za to wyniki męża (plemników mnóstwo, za to tych dobrych mało) i kazał oprócz bodymaxa wit. E łykać, a ja zaczynam od clo, kontynuuje inofolic 2x1, w fl dupek. Dodatkowo również wit. E. Mówił coś o wiesiołku, ale że "niekoniecznie". Pochwalił za mama plus olimpu i c+. Clo mam zacząć od 1 tabletki, a w kolejnym już 2. Maksymalnie 6 cykli i kieruje mnie do kliniki. Dłuuuugo. Ja myślałam, że jak pójdę do niego, to wrócę w ciąży. Najlepiej w drugim trymestrze.

macduska, samira, Simba, iwcia77, Sabina, ewka80, Mega, Parka, mandragora, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Czy ktoś może mi powiedzieć na co jest ten wiesiołek? co on ma wspomagać?

Moremi wiesiołek jest na zwiększenie ilości śluzu płodnego bodajże i najlepiej jak się go łyka do owulki, potem już nie.

moremi, kapturnica, iwcia77, Sabina, ewka80, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mandra, Ja myślałam, że jak pójdę do niego, to wrócę w ciąży. Najlepiej w drugim trymestrze.

Ech jakbym siebie słyszała z przed pół roku...

moremi, iwcia77, Sabina, ewka80, mandragora, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi L-karnityna dla męża i wit, C w dawce dużej...
    a wiesiołek jest na ładny śluz....
    pół roku - to standard...tak ma być...a po clo może Ci piękne jaja urosną....:)

moremi, iwcia77, Sabina, ewka80, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Witaminę C1000 pije już od dawna, L-karnityny nie, bo jest w bodymaxie. Po badaniu nasienia był u lekarza i ten zmienił mu z fertimena na bodymaxa. Teraz tylko dodał mu 2x1 wit. E. Ja mam łykać raz dziennie. To u mnie odpada wiesiołek, bo śluz mam ładny. Zobaczymy zatem z tym clo.

ewka80 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Moremi wiesiołek jest na zwiększenie ilości śluzu płodnego bodajże i najlepiej jak się go łyka do owulki, potem już nie.
    Mozna tylko do owulacji poniewaz wiesiolek moze wplywac na tzw mikroskurcze w macicy co nie sprzyja zagniezdzeniu sie zarodka...

ewka80, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi piszesz ze duzo macie plemnikow , ale donbrych malo..Tzn problemz morfologia???czy ruchliwoscia??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japitole z ta depresja :( ...chodzisz w ciazy, rodzisz , chowasz i potem mozesz wszystko stracic w chwile :( nie do pojecia...pamietam jak emocjonalnie szarpnal mna film " sala samobojcow" a to tylko kropelka w morzu ...jak wychowac dziecko zeby sie nie pogubic w tym chorym swiecie aby bylo szczesliwe i zadowolone jak czesto nam doroslym brakuje tego zadowolenia z zycia...hm

kapturnica, Sabina, macduska, ewka80, Mega, Iwone, mandragora, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zaaplikujesz c+ to juz mozesz nie brac wieska a skoro piszesz ze sluz ok to tylko kwestia czy on jest przyjazny dla rycerzykow, bo sluzu moze byc duzo ale jak kiepski to aplikuj c+
    moremi wrote:
    Dzięki dziewczyny :)
    Witaminę C1000 pije już od dawna, L-karnityny nie, bo jest w bodymaxie. Po badaniu nasienia był u lekarza i ten zmienił mu z fertimena na bodymaxa. Teraz tylko dodał mu 2x1 wit. E. Ja mam łykać raz dziennie. To u mnie odpada wiesiołek, bo śluz mam ładny. Zobaczymy zatem z tym clo.

ewka80 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    japitole z ta depresja :( ...chodzisz w ciazy, rodzisz , chowasz i potem mozesz wszystko stracic w chwile :( nie do pojecia...pamietam jak emocjonalnie szarpnal mna film " sala samobojcow" a to tylko kropelka w morzu ...jak wychowac dziecko zeby sie nie pogubic w tym chorym swiecie aby bylo szczesliwe i zadowolone jak czesto nam doroslym brakuje tego zadowolenia z zycia...hm
    Male dzieci maly klopot duze dzieci duzy klopot..Najgorzej jest jak wchodza w okres buntu mlodzienczego....Wtedy kazdy problem ktory dla nas wydaje sie blahy dla nich urasta do rozmiarow tragedii...I trzeba trzymac reke na pulsie by nie rpzegapic niczego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 20:49

iwcia77, macduska, Sabina, ewka80, Iwone, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 4432 4433 4434 4435 4436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ