Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    chyba wszystkie wystraszylam tym co napisalam ze tu taka cisza teraz nastala ... Ups...

No bo sie dziewczyny boja wychylac zeby oprdol nie dostac =D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, Mega, ewka80, mysza1975, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To ja póki co mam szansę nie mieć M, mam samych synów!!!!1
    Tez sie pocieszam ,ze pani M daleko ode mnie...
    Gdzies czytalam ,ze powinno sie patrzyc na matke , babcie ciotki jak to w rodzin iewyglada..Moja mamcia w wieku 50 zaczela M wiec mysle , ze tak w sam raz

nick nieaktualny, ewka80, Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Kolejna wiadomość dzisiaj wbijająca w ziemię. Syn mojej koleżanki popełnił samobójstwo.... Właśnie skończył WAM i miał się żenić za 2 tygodnie..... Ta depresja to straszna rzecz.
    Może wcale nie chciał tego ślubu? Może jakąś ogromną presję odczuwał...nigdy nie wiadomo co siedzie tak naprawdę w głowie człowieka...

Iwone, kapturnica, iwcia77, Parka, mysza1975, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie myślcie o tym na m...rzadko się zdarza wcześniej...zwykle chyba w okolicach 50-tki? jeszcze kupę czasu....

iwcia77, Mega, ewka80, Parka, megan8, mysza1975, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ewa wysyłać progesteron? Jeśli tak to podaj mi swój adres na [email protected]
    ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    jprdole to straszne ehhh...Depresja to straszna choroba,,,Nikt nic nie zauwazyl ,ze cos sie z nim dzieje nie tak??
    Nie wiem, nie rozmawiałam z nią jeszcze. To się stał dzisiaj rano...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:10

kapturnica, nick nieaktualny, moremi, iwcia77, ewka80, mysza1975, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jeśli by patrzeć na moją mamę to przyszłość napawa optymizmem, w życiu nikt by jej nie dał 65 lat.
    A do skansenu leźć chciala ..ehh =D

iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Mandra, trzymam kciuki a ty trzymaj młodego. Bez zbytniego smyrania..
    Kapturnica, straszna historia z tym chłopakiem, raz ze dla niego, ale dwa jaka trauma dla tej babki co się miał z nią hajtac..
    Ajakatrauma dla rodzicoww...Moja kuzynka w wieku 21lat zmarla na bialaczke na rekach u cioci I ona mi powiedziala takarzecz-nie ma wiekszej tragedii niz smeirc wlasnego dziecka....Umeirasz razem z nim...Po jej smierci zalamala sie tak ,ze raptem kilkanascie miesiecy i poszla za nia....Mimo terapii nie umiala dalej zyc..

iwcia77, Parka, caffe, mysza1975, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja Was witam z kraju, który byłby rajem dla Barei (Bareji?)
    Przypominam dla Iwci-jestem w Rumunii.
    Dziś na lotnisku bylo: nie mamy pani biletu i co nam pani zrobi? Wiecie, że tu można anulować część lotu? Więc nie anulowana mojej rezerwacji, nie anulowana samoloty, nie był overbooked. Anulowana kilka "siedzen" w tym moje. Reszcie delegacji juz nie, choć rezerwacje robiło nam jedno biuro podróży.
    Po tym ja 2 osoby obrazily się na mnie ze ja coś od nich chce, w końcu udało mi sie wyrwać im kartę pokladowa z zupełnie innym czasem wylotu, ale na ten sam numer lotu. I poleciała z reszta :) No faken, po prostu nie wierze w to co tu się dzieje..

Heh Bareja..Ale powiem Ci ,ze kurde ja brzydze sie rumunow , cyganow ...Wystarczy przez kroscienko przejechac..Strach sie zatrzymywac poza miastem...Brod , smrod i ubostwo ale na wlasne zyczenie.

iwcia77, paszczakin, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandra, Ty się uspokój i trzymaj chłopaka :)

Depresja jest straszna nie dlatego, że doprowadza do tak radykalnych kroków, ale dlatego, że nasze społeczeństwo nadal nie chce zauważać tej choroby. Rodzina woli "leczyć" chorego w domu, bo skorzystać z pomocy fachowców to wstyd. W tamtym tygodniu namówiłam kobietę, żeby poszła z dziećmi (dorosłymi) na terapię. Po prostu nie wiem jak ona mogła nie zauważyć, że jej syn jest od kilku lat w depresji. A ja chłopaka nie widziałam, ale poznałam z relacji tej kobiety i kilku innych osób. Dopiero gdy zapytałam ją czy wychowawca, pedagog jej nie wzywał, czy nikt nie zgłaszał problemów, jak się układają jej relacje z dziećmi okazało się, że chłopak od dawna żyje w innym świecie i do tego - UWAGA - zgłaszał jej myśli S! Ale to mała mieścina, to nie wiedziała gdzie szukać pomocy. Mam nadzieję, że uda się popracować z chłopakiem.

Czy ktoś może mi powiedzieć na co jest ten wiesiołek? co on ma wspomagać?

Byłam u lekarza, oczywiście dzisiaj 2 dc i mnie krew zalewa po uszy, wiec bez przeglądu podwozia. Ocenił za to wyniki męża (plemników mnóstwo, za to tych dobrych mało) i kazał oprócz bodymaxa wit. E łykać, a ja zaczynam od clo, kontynuuje inofolic 2x1, w fl dupek. Dodatkowo również wit. E. Mówił coś o wiesiołku, ale że "niekoniecznie". Pochwalił za mama plus olimpu i c+. Clo mam zacząć od 1 tabletki, a w kolejnym już 2. Maksymalnie 6 cykli i kieruje mnie do kliniki. Dłuuuugo. Ja myślałam, że jak pójdę do niego, to wrócę w ciąży. Najlepiej w drugim trymestrze.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Simba, iwcia77, nick nieaktualny, ewka80, Mega, Parka, mandragora, mysza1975, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Czy ktoś może mi powiedzieć na co jest ten wiesiołek? co on ma wspomagać?

Moremi wiesiołek jest na zwiększenie ilości śluzu płodnego bodajże i najlepiej jak się go łyka do owulki, potem już nie.

moremi, kapturnica, iwcia77, nick nieaktualny, ewka80, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mandra, Ja myślałam, że jak pójdę do niego, to wrócę w ciąży. Najlepiej w drugim trymestrze.

Ech jakbym siebie słyszała z przed pół roku...

moremi, iwcia77, nick nieaktualny, ewka80, mandragora, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi L-karnityna dla męża i wit, C w dawce dużej...
    a wiesiołek jest na ładny śluz....
    pół roku - to standard...tak ma być...a po clo może Ci piękne jaja urosną....:)

moremi, iwcia77, nick nieaktualny, ewka80, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Witaminę C1000 pije już od dawna, L-karnityny nie, bo jest w bodymaxie. Po badaniu nasienia był u lekarza i ten zmienił mu z fertimena na bodymaxa. Teraz tylko dodał mu 2x1 wit. E. Ja mam łykać raz dziennie. To u mnie odpada wiesiołek, bo śluz mam ładny. Zobaczymy zatem z tym clo.

ewka80 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Moremi wiesiołek jest na zwiększenie ilości śluzu płodnego bodajże i najlepiej jak się go łyka do owulki, potem już nie.
    Mozna tylko do owulacji poniewaz wiesiolek moze wplywac na tzw mikroskurcze w macicy co nie sprzyja zagniezdzeniu sie zarodka...

ewka80, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi piszesz ze duzo macie plemnikow , ale donbrych malo..Tzn problemz morfologia???czy ruchliwoscia??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japitole z ta depresja :( ...chodzisz w ciazy, rodzisz , chowasz i potem mozesz wszystko stracic w chwile :( nie do pojecia...pamietam jak emocjonalnie szarpnal mna film " sala samobojcow" a to tylko kropelka w morzu ...jak wychowac dziecko zeby sie nie pogubic w tym chorym swiecie aby bylo szczesliwe i zadowolone jak czesto nam doroslym brakuje tego zadowolenia z zycia...hm

kapturnica, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ewka80, Mega, Iwone, mandragora, mysza1975, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zaaplikujesz c+ to juz mozesz nie brac wieska a skoro piszesz ze sluz ok to tylko kwestia czy on jest przyjazny dla rycerzykow, bo sluzu moze byc duzo ale jak kiepski to aplikuj c+
    moremi wrote:
    Dzięki dziewczyny :)
    Witaminę C1000 pije już od dawna, L-karnityny nie, bo jest w bodymaxie. Po badaniu nasienia był u lekarza i ten zmienił mu z fertimena na bodymaxa. Teraz tylko dodał mu 2x1 wit. E. Ja mam łykać raz dziennie. To u mnie odpada wiesiołek, bo śluz mam ładny. Zobaczymy zatem z tym clo.

ewka80 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    japitole z ta depresja :( ...chodzisz w ciazy, rodzisz , chowasz i potem mozesz wszystko stracic w chwile :( nie do pojecia...pamietam jak emocjonalnie szarpnal mna film " sala samobojcow" a to tylko kropelka w morzu ...jak wychowac dziecko zeby sie nie pogubic w tym chorym swiecie aby bylo szczesliwe i zadowolone jak czesto nam doroslym brakuje tego zadowolenia z zycia...hm
    Male dzieci maly klopot duze dzieci duzy klopot..Najgorzej jest jak wchodza w okres buntu mlodzienczego....Wtedy kazdy problem ktory dla nas wydaje sie blahy dla nich urasta do rozmiarow tragedii...I trzeba trzymac reke na pulsie by nie rpzegapic niczego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 20:49

iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ewka80, Iwone, mysza1975, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 4432 4433 4434 4435 4436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ