35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Ja nie prowadze tutaj wykresu z powodu tego co piszecie, czyli to są obliczenia komputera, który coś tam ma zaprogramowane, natomiast nie są to dane wynikające z przebadania pacjentki.
Już wolałabym biegać na monitoring, bo to jest rzeczywiste dostosowanie badania do indywidualnej sytuacji kobiety, a nie jakiś przelicznik statystyczny.
Dziennik ovu jest fajny do obserwacji siebie, ale nie do tego żeby stał on się wyznacznikiem czegokolwiek.
Święte słowa
jakiś komputer będzie mi oznaczał prace moich jajnikówi pomyśleć ,że trzy miesiące z tą maszyna się zadawałam
inessa, caffe, Reni, bliska77, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiza37 wrote:Hej dziewuszki moje! Piszę do was z takim zapytaniem, bo juz nie ogarniam.Przez parę dn miałam niskie temp.i test owulacyjny pokazywał 2 słabe krechy,przedwczoraj 2 mocne,wczoraj skok do góry i na teście 1 krecha i dzis spadek.O co chodzi?Niewiem, bo nie znam sie na tych skokach???
Iza poczekaj tez na trzy lub cztery wyższe temperatury , ten spadek to może być przed ovu podobno czasami tak jest, jak jutro Ci skoczy i później będzie już wyżej to Ci pewnie wyznaczy ovu
Ja już zaczęłam myśleć jak ten pieprzony komputeriza37, caffe, inessa, samira, KaRa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa wrote:iza37 wrote:Hej dziewuszki moje! Piszę do was z takim zapytaniem, bo juz nie ogarniam.Przez parę dn miałam niskie temp.i test owulacyjny pokazywał 2 słabe krechy,przedwczoraj 2 mocne,wczoraj skok do góry i na teście 1 krecha i dzis spadek.O co chodzi?Niewiem, bo nie znam sie na tych skokach???
Iza poczekaj tez na trzy lub cztery wyższe temperatury , ten spadek to może być przed ovu podobno czasami tak jest, jak jutro Ci skoczy i później będzie już wyżej to Ci pewnie wyznaczy ovu
Ja już zaczęłam myśleć jak ten pieprzony komputer
Oki dziekuję. W poniedziałek idę na monitoring wieczorem to sie wszystko rozwiąże:)
caffe, inessa, bliska77, szczęśliwa lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa wrote:iza37 wrote:Hej dziewuszki moje! Piszę do was z takim zapytaniem, bo juz nie ogarniam.Przez parę dn miałam niskie temp.i test owulacyjny pokazywał 2 słabe krechy,przedwczoraj 2 mocne,wczoraj skok do góry i na teście 1 krecha i dzis spadek.O co chodzi?Niewiem, bo nie znam sie na tych skokach???
Szczęśliwa, bo z czasem człowiek zaczyna myśleć schematycznie, a pierwotne instynkty zanikają. A to nie jest dobre, bo się wyłącza, a nawet wyłanczamyślenie i własne odczucia
inessa, Reni, szczęśliwa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztynku mam pytanie Ty znasz test psychologiczny z plamami do opisania ja kiedyś to miałąm na studiach ale nie pamietam co niby to ma ocenić. Bo wczoraj to mieliśmy a potem z meżem mieliśmy z tego ubaw, ale czy za tydzień bedziemy mieć to już nie wiem ?!
caffe, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszczęśliwa wrote:agafbh wrote:Reni wrote:agafbh wrote:Reni wrote:aga tak będzie trzeba zrobić.. profilaktycznie hhahaha
dokładnie, nigdy nic nie wiadomo
wczoraj tak się nastawialiśmy na serduszkowanie, że jakoś się wew nastawiliśmy na nie hahaah że nic z tego nie wyszło
macie racje takie serduszkowanie pod wykres odbiera całą chęć i przyjemność z tego
mój M w końcu poszedł spać
ale dzisiaj musi wypełnić obowiązek małżeński, bo go podam do sądu hahahah
o odpowiednia atmosferę trzeba zadbać itp, i nawet jak odpukać, serduszkowania będą bezowocne, to trzeba chociaż czerpać z nich przyjemność, ja ostatnio do tego tak podchodzę i jest mi dużo lżej a i chodzę bardziej zadowolona
Hm ja tez wole być zadowolona , niż robić coś pod ten pieprzony komputer ovufriend
oj tak, zgadzam się z tym w całej rozciągłościcaffe, iza37, inessa, szczęśliwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagafbh wrote:szczęśliwa wrote:agafbh wrote:Reni wrote:agafbh wrote:Reni wrote:aga tak będzie trzeba zrobić.. profilaktycznie hhahaha
wczoraj tak się nastawialiśmy na serduszkowanie, że jakoś się wew nastawiliśmy na nie hahaah że nic z tego nie wyszło
macie racje takie serduszkowanie pod wykres odbiera całą chęć i przyjemność z tego
o odpowiednia atmosferę trzeba zadbać itp, i nawet jak odpukać, serduszkowania będą bezowocne, to trzeba chociaż czerpać z nich przyjemność, ja ostatnio do tego tak podchodzę i jest mi dużo lżej a i chodzę bardziej zadowolona
Hm ja tez wole być zadowolona , niż robić coś pod ten pieprzony komputer ovufriend
oj tak, zgadzam się z tym w całej rozciągłości
Aga więc leżak, słonko a wieczorem drink i ....inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:inessa wrote:Bursztynku mam pytanie Ty znasz test psychologiczny z plamami do opisania ja kiedyś to miałąm na studiach ale nie pamietam co niby to ma ocenić. Bo wczoraj to mieliśmy a potem z meżem mieliśmy z tego ubaw, ale czy za tydzień bedziemy mieć to już nie wiem ?!
Czy chodzi Ci o test z atramentowymi plamami, które musisz opisać - co przedstawiają? Jeśli tak to jest to:
"Test Rorschacha jest testem projekcyjnym, powszechnie używanym w klinicznej diagnozie psychologicznej oraz w diagnozie sądowej. Test opiera się na ocenie interpretacji przez osobę badaną serii dziesięciu plam atramentowych.
Twoim zadaniem będzie wybrać odpowiedź najlepiej odzwierciedlającą to, co twoim zdaniem przedstawia prezentowana na każdej z dziesięciu tablic plam.."
To test sprawdzający ew. zaburzenia osobowości.
Hm czyli chcecie powiedzieć , że jeśli w każdej plamie widziałabym dziecko ,ewentualnie siebie w ciąży, albo moje jajniki z dużym jajem czekającym na zabawęto miałabym zaburzenia osobowości
caffe, inessa, bliska77, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycaffe wrote:szczęśliwa wrote:iza37 wrote:Hej dziewuszki moje! Piszę do was z takim zapytaniem, bo juz nie ogarniam.Przez parę dn miałam niskie temp.i test owulacyjny pokazywał 2 słabe krechy,przedwczoraj 2 mocne,wczoraj skok do góry i na teście 1 krecha i dzis spadek.O co chodzi?Niewiem, bo nie znam sie na tych skokach???
Szczęśliwa, bo z czasem człowiek zaczyna myśleć schematycznie, a pierwotne instynkty zanikają. A to nie jest dobre, bo się wyłącza, a nawet wyłanczamyślenie i własne odczucia
A właśnie a ja mam ochotę na powrót do pierwotnych instynktówbo fakt mi to się wylancza i wlancza
wszystko co niepotrzebne ostanio
iza37, caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPolarmiś dzięki
no to teraz się boje
Wiecie co nabroiłam z mężemnie wytrzymaliśmy i juz kilka razy serduszkowaliśmy
no i chyba jak była owulka a w usg był piękny pechcerzyk w lewym jajniku. A od wczoraj on mnie boli ale tak jakby mnie kłół no i brzuch tak jakby mi się wszystko rozciągało inaczej niż zaraz po zabiegu. Głupia jestem co nie?!
ale takie duże libido miałam że nie umiałąm się pochamowac mimo bólu po zabiegu w śroku wiem wiem nie powinnam ale....
Reni, samira, caffe, bliska77, Mango, polarmiś, grosza, KaRa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysamira wrote:laseczki poczytajcie ,ciekawy artykuł o mleku !!!
http://mamdziecko.interia.pl/pierwsze-miesiace/rozwoj/news-pic-czy-nie-pic-fakty-na-temat-mleka,nId,965733
Samirka ciekawy artykuł ale ja i tak nie mam wyjścia bo mam nietolerancje laktozy i nie moge pić mleka ani przetworó mlecznych a lubie serek, jogurcik mniam mniamsamira, grosza, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszczęśliwa wrote:agafbh wrote:szczęśliwa wrote:agafbh wrote:Reni wrote:agafbh wrote:Reni wrote:aga tak będzie trzeba zrobić.. profilaktycznie hhahaha
Aga więc leżak, słonko a wieczorem drink i ....
póki co pracaale wieczorkiem drinuś na początek i.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2013, 11:29
inessa, caffe, szczęśliwa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAga ale ja bardziej boje się czy gdyby nam się udało to czy dzieciątko bedzie mogło się dobrze rozwijać przecież naruszona została macica no i szyjka macicy (ona mniej ale...) do tego wiesz lekarz nam mówił, że możemy ale on by jeszcze poczekał z typowymi starankami. A może wytworzył się jakiś stan zapalny? Ja już nie wiem co się dzieje, ale jestem zła na siebiie za głupote własną, może te testy wykarzą racje
że coś nie tak ze mną
Reni, grosza, KaRa, Bursztyn, samira, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Aga ale ja bardziej boje się czy gdyby nam się udało to czy dzieciątko bedzie mogło się dobrze rozwijać przecież naruszona została macica no i szyjka macicy (ona mniej ale...) do tego wiesz lekarz nam mówił, że możemy ale on by jeszcze poczekał z typowymi starankami. A może wytworzył się jakiś stan zapalny? Ja już nie wiem co się dzieje, ale jestem zła na siebiie za głupote własną, może te testy wykarzą racje
że coś nie tak ze mną
Mnie się wydaje, że trochę się pośpieszyliście. Ale to tylko moje zdanie. Oby wszystko było dobrze.
Bo ze współżyciem po takich zabiegach to jest tak, ze tu nie chodzi tylko o zajście w ciążę, ale tez o uniknięcie ryzyka zakażenia czymkolwiek, bo rana nie jest wygojona.inessa, szczęśliwa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Aga ale ja bardziej boje się czy gdyby nam się udało to czy dzieciątko bedzie mogło się dobrze rozwijać przecież naruszona została macica no i szyjka macicy (ona mniej ale...) do tego wiesz lekarz nam mówił, że możemy ale on by jeszcze poczekał z typowymi starankami. A może wytworzył się jakiś stan zapalny? Ja już nie wiem co się dzieje, ale jestem zła na siebiie za głupote własną, może te testy wykarzą racje
że coś nie tak ze mną
STOP
czarnym myślom mówimy STOPinessa, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCaffe wiem o tym
ale z drugiej strony lekarz nie mówił, ze nie możemy serduszkować a tylko,że lepiej poczekać na staranka choć powiedział to tak że mozęmy ale nie musimy. Ale i tak wątpie czy sie coś udało bo stres, ból, na poczatku leki p.bólowe, no i organizm musi się przeorganizować. No dobramarudzę koniec z tym
A Reni masz troche racji ale wiesz jakie te testy dziwne i tyle ich było na jeden dzień,że ja już byłam tak wykończona, że pod koniec nie wiem czy nie gadałam jakiś głupot i o to chodziBursztyn, samira, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Inessa to normalne, ze czujesz się wykończona. Koleżanka co adoptowała dziewczynkę mówi, że czuje się jak przez magiel przepuszczona.
O to własnie chodzi w takich testach przemaglować zmęczyć i wtedy wychodzi kto jak na prawdę się zachowuje jaki jest bo mniej się już kontroluje.
Tak mi się też wydajecaffe, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagafbh wrote:szczęśliwa wrote:agafbh wrote:szczęśliwa wrote:agafbh wrote:Reni wrote:agafbh wrote:Reni wrote:aga tak będzie trzeba zrobić.. profilaktycznie hhahaha
Aga więc leżak, słonko a wieczorem drink i ....
póki co pracaale wieczorkiem drinuś na początek i.....
No , no będzie się działocaffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość