X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja nie prowadze tutaj wykresu z powodu tego co piszecie, czyli to są obliczenia komputera, który coś tam ma zaprogramowane, natomiast nie są to dane wynikające z przebadania pacjentki.

Już wolałabym biegać na monitoring, bo to jest rzeczywiste dostosowanie badania do indywidualnej sytuacji kobiety, a nie jakiś przelicznik statystyczny.

Dziennik ovu jest fajny do obserwacji siebie, ale nie do tego żeby stał on się wyznacznikiem czegokolwiek.

Święte słowa ;-)
    jakiś komputer będzie mi oznaczał prace moich jajników :-D i pomyśleć ,że trzy miesiące z tą maszyna się zadawałam :-P

inessa, caffe, Reni, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Hej dziewuszki moje! Piszę do was z takim zapytaniem, bo juz nie ogarniam.Przez parę dn miałam niskie temp.i test owulacyjny pokazywał 2 słabe krechy,przedwczoraj 2 mocne,wczoraj skok do góry i na teście 1 krecha i dzis spadek.O co chodzi?Niewiem, bo nie znam sie na tych skokach???

Iza poczekaj tez na trzy lub cztery wyższe temperatury , ten spadek to może być przed ovu podobno czasami tak jest :-), jak jutro Ci skoczy i później będzie już wyżej to Ci pewnie wyznaczy ovu
    Ja już zaczęłam myśleć jak ten pieprzony komputer :-)

iza37, caffe, inessa, samira, KaRa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    iza37 wrote:
    Hej dziewuszki moje! Piszę do was z takim zapytaniem, bo juz nie ogarniam.Przez parę dn miałam niskie temp.i test owulacyjny pokazywał 2 słabe krechy,przedwczoraj 2 mocne,wczoraj skok do góry i na teście 1 krecha i dzis spadek.O co chodzi?Niewiem, bo nie znam sie na tych skokach???

Iza poczekaj tez na trzy lub cztery wyższe temperatury , ten spadek to może być przed ovu podobno czasami tak jest :-), jak jutro Ci skoczy i później będzie już wyżej to Ci pewnie wyznaczy ovu

Oki dziekuję. W poniedziałek idę na monitoring wieczorem to sie wszystko rozwiąże:)

caffe, inessa, bliska77, szczęśliwa lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    iza37 wrote:

Szczęśliwa, bo z czasem człowiek zaczyna myśleć schematycznie, a pierwotne instynkty zanikają. A to nie jest dobre, bo się wyłącza, a nawet wyłancza :P myślenie i własne odczucia :)

inessa, Reni, szczęśliwa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku mam pytanie Ty znasz test psychologiczny z plamami do opisania ja kiedyś to miałąm na studiach ale nie pamietam co niby to ma ocenić. Bo wczoraj to mieliśmy a potem z meżem mieliśmy z tego ubaw, ale czy za tydzień bedziemy mieć to już nie wiem ?! :P

caffe, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    Reni wrote:
    agafbh wrote:
    Reni wrote:
    aga tak będzie trzeba zrobić.. profilaktycznie hhahaha

dokładnie, nigdy nic nie wiadomo ;-)

wczoraj tak się nastawialiśmy na serduszkowanie, że jakoś się wew nastawiliśmy na nie hahaah że nic z tego nie wyszło
    macie racje takie serduszkowanie pod wykres odbiera całą chęć i przyjemność z tego
    mój M w końcu poszedł spać
    ale dzisiaj musi wypełnić obowiązek małżeński, bo go podam do sądu hahahah

o odpowiednia atmosferę trzeba zadbać itp, i nawet jak odpukać, serduszkowania będą bezowocne, to trzeba chociaż czerpać z nich przyjemność, ja ostatnio do tego tak podchodzę i jest mi dużo lżej a i chodzę bardziej zadowolona ;-)

Hm ja tez wole być zadowolona , niż robić coś pod ten pieprzony komputer ovufriend :-P

oj tak, zgadzam się z tym w całej rozciągłości ;-)

caffe, iza37, inessa, szczęśliwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    Reni wrote:
    agafbh wrote:
    Reni wrote:

wczoraj tak się nastawialiśmy na serduszkowanie, że jakoś się wew nastawiliśmy na nie hahaah że nic z tego nie wyszło
    macie racje takie serduszkowanie pod wykres odbiera całą chęć i przyjemność z tego

o odpowiednia atmosferę trzeba zadbać itp, i nawet jak odpukać, serduszkowania będą bezowocne, to trzeba chociaż czerpać z nich przyjemność, ja ostatnio do tego tak podchodzę i jest mi dużo lżej a i chodzę bardziej zadowolona ;-)

Hm ja tez wole być zadowolona , niż robić coś pod ten pieprzony komputer ovufriend :-P

Aga więc leżak, słonko a wieczorem drink i .... :-P

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    inessa wrote:
    Bursztynku mam pytanie Ty znasz test psychologiczny z plamami do opisania ja kiedyś to miałąm na studiach ale nie pamietam co niby to ma ocenić. Bo wczoraj to mieliśmy a potem z meżem mieliśmy z tego ubaw, ale czy za tydzień bedziemy mieć to już nie wiem ?! :P

Czy chodzi Ci o test z atramentowymi plamami, które musisz opisać - co przedstawiają? Jeśli tak to jest to:
    "Test Rorschacha jest testem projekcyjnym, powszechnie używanym w klinicznej diagnozie psychologicznej oraz w diagnozie sądowej. Test opiera się na ocenie interpretacji przez osobę badaną serii dziesięciu plam atramentowych.
    Twoim zadaniem będzie wybrać odpowiedź najlepiej odzwierciedlającą to, co twoim zdaniem przedstawia prezentowana na każdej z dziesięciu tablic plam.."

To test sprawdzający ew. zaburzenia osobowości.

Hm czyli chcecie powiedzieć , że jeśli w każdej plamie widziałabym dziecko ,ewentualnie siebie w ciąży, albo moje jajniki z dużym jajem czekającym na zabawę ;-) to miałabym zaburzenia osobowości :-P

caffe, inessa, bliska77, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki poczytajcie ,ciekawy artykuł o mleku !!!

http://mamdziecko.interia.pl/pierwsze-miesiace/rozwoj/news-pic-czy-nie-pic-fakty-na-temat-mleka,nId,965733

iza37, caffe, inessa, bliska77, KaRa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    szczęśliwa wrote:
    iza37 wrote:

Szczęśliwa, bo z czasem człowiek zaczyna myśleć schematycznie, a pierwotne instynkty zanikają. A to nie jest dobre, bo się wyłącza, a nawet wyłancza :P myślenie i własne odczucia :)

A właśnie a ja mam ochotę na powrót do pierwotnych instynktów :-) bo fakt mi to się wylancza i wlancza :-) wszystko co niepotrzebne ostanio

iza37, caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmiś dzięki :D no to teraz się boje ;)
    Wiecie co nabroiłam z mężem :P nie wytrzymaliśmy i juz kilka razy serduszkowaliśmy :) no i chyba jak była owulka a w usg był piękny pechcerzyk w lewym jajniku. A od wczoraj on mnie boli ale tak jakby mnie kłół no i brzuch tak jakby mi się wszystko rozciągało inaczej niż zaraz po zabiegu. Głupia jestem co nie?! :P ale takie duże libido miałam że nie umiałąm się pochamowac mimo bólu po zabiegu w śroku wiem wiem nie powinnam ale.... :P

Reni, samira, caffe, bliska77, Mango, polarmiś, grosza, KaRa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    laseczki poczytajcie ,ciekawy artykuł o mleku !!!

http://mamdziecko.interia.pl/pierwsze-miesiace/rozwoj/news-pic-czy-nie-pic-fakty-na-temat-mleka,nId,965733

Samirka ciekawy artykuł ale ja i tak nie mam wyjścia bo mam nietolerancje laktozy i nie moge pić mleka ani przetworó mlecznych a lubie serek, jogurcik mniam mniam :D

samira, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    Reni wrote:
    agafbh wrote:
    Reni wrote:

póki co praca :-) ale wieczorkiem drinuś na początek i.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2013, 11:29

inessa, caffe, szczęśliwa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Inessa, wiesz, nigdy nic nie wiadomo, trzymamy kciuki jakby coś ;-)

inessa, caffe, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale ja bardziej boje się czy gdyby nam się udało to czy dzieciątko bedzie mogło się dobrze rozwijać przecież naruszona została macica no i szyjka macicy (ona mniej ale...) do tego wiesz lekarz nam mówił, że możemy ale on by jeszcze poczekał z typowymi starankami. A może wytworzył się jakiś stan zapalny? Ja już nie wiem co się dzieje, ale jestem zła na siebiie za głupote własną, może te testy wykarzą racje ;) :P :P że coś nie tak ze mną :P

Reni, grosza, KaRa, Bursztyn, samira, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Aga ale ja bardziej boje się czy gdyby nam się udało to czy dzieciątko bedzie mogło się dobrze rozwijać przecież naruszona została macica no i szyjka macicy (ona mniej ale...) do tego wiesz lekarz nam mówił, że możemy ale on by jeszcze poczekał z typowymi starankami. A może wytworzył się jakiś stan zapalny? Ja już nie wiem co się dzieje, ale jestem zła na siebiie za głupote własną, może te testy wykarzą racje ;) :P :P że coś nie tak ze mną :P

Mnie się wydaje, że trochę się pośpieszyliście. Ale to tylko moje zdanie. Oby wszystko było dobrze.

Bo ze współżyciem po takich zabiegach to jest tak, ze tu nie chodzi tylko o zajście w ciążę, ale tez o uniknięcie ryzyka zakażenia czymkolwiek, bo rana nie jest wygojona.

inessa, szczęśliwa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

STOP
    czarnym myślom mówimy STOP

inessa, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe wiem o tym :( ale z drugiej strony lekarz nie mówił, ze nie możemy serduszkować a tylko,że lepiej poczekać na staranka choć powiedział to tak że mozęmy ale nie musimy. Ale i tak wątpie czy sie coś udało bo stres, ból, na poczatku leki p.bólowe, no i organizm musi się przeorganizować. No dobramarudzę koniec z tym :)
    A Reni masz troche racji ale wiesz jakie te testy dziwne i tyle ich było na jeden dzień,że ja już byłam tak wykończona, że pod koniec nie wiem czy nie gadałam jakiś głupot i o to chodzi :D

Bursztyn, samira, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa to normalne, ze czujesz się wykończona. Koleżanka co adoptowała dziewczynkę mówi, że czuje się jak przez magiel przepuszczona.
    O to własnie chodzi w takich testach przemaglować zmęczyć i wtedy wychodzi kto jak na prawdę się zachowuje jaki jest bo mniej się już kontroluje.
    Tak mi się też wydaje

caffe, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    Reni wrote:
    agafbh wrote:
    Reni wrote:

póki co praca :-) ale wieczorkiem drinuś na początek i.....

No , no będzie się działo ;-)

caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ