X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha a to jest po polsku :) moj do wloskiej szkoly pojdzie ;D

witam sie
    Dorka1979 wrote:
    Ivo kup mi piwo
    Ivo nie siedź krzywo

Parka, macduska, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Mala79 dziękuję bardzo :)))
    dodam tylko że staramy sie dopiero 3 miesiące :)
    jestem kilka dni przed@ do wczoraj temperatura była ok 36 stopni a tutaj dzisiaj niespodzianka :)

nie ma za co :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    zabilas m i ćwieka =D

hehe i o to chodzilo :-D moja wredna czesc sie obudzila tzn ta bardziej pewna siebie hehehehe :-)

• EwaT Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Cześć dziewczyny.

My dziś po ktg, lekarka, która na nie zerknęła, mówi, że mały ma lekką tachykardię (z tego co wyczytałam pod wykresem to tętno 156-160, no chyba, że to nie to i wynik jest jeszcze wyższy). Powiedziała, że to się może zdarzyć, ale ja już zdążyłam przelecieć cały internet i trochę sie martwię. Dobrze, że wizyta u prowadzącej ginekolog juz jutro. Zobaczymy co ona powie.
    160 to chyba norma?

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturku to teraz jakie masz nastepne zadanie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr. Jestem umowiona do gin na 26.09. Zapytam ją o hcg.

moremi, EwaT, macduska, kkisia, Bozia3, iwcia77, ania.g, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    albo po prostu od 10-20 dnia cyklu bzykać się co dwa dni....

no i taki mój plan, tylko ze czasami M wraca z pracy gdy ja już spię i on nie ma sumienia mnie budzic bo wie ze wstaje o swicie. Tak, że czasami mijamy się.
    Tak się zmieniło nasze życie od paru lat, bo obecne dzieci zrobiliśmy właśnie w systemie 10-20 dc co drugi dzień. I nie miałam pojęcia o tempkach, a śluzu prawie nie miałam przez branie clo, więc też go specjalnie nie wypatrywałam

moremi, Mala79, Sabina, macduska, Bozia3, ewka80, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    To ile Ty masz tych kciuków
    Dużo
    http://iv.pl/images/12589553584388299424.gif

Mala79, Parka, Sabina, macduska, Simba, Mega, iwcia77, Dorka1979, mysza1975, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Parka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe i bliska - rozmawiałam ze znajomą, która jest niańką od kilku lat - pracuje od niemowlaka do przedszkola w różnych rodzinach. Teraz sama ma malutkie dziecko. Ona bardzo poleca inhalator - taki rodzinny - chyba mówiła o firmie philips...że osobne maseczki są dla dzieci, a osobne dla rodziców. Podobno bardzo pomaga i dużo młodych mam tego teraz używa....Nawet lekarze pediatrzy zapisują różne leki dostosowane do inhalatora. Może dopytajcie pediatry - ale teraz to podobno prawie standard w domach.....

a może to nebulizator? (wygląda na inhalator, albo może nazewnictwo po prostu różne). to jest super sprzęt, do dostania w każdej aptece, sama stosowałam u dzieci, a potem się przydaje gdyby się okazały alergikami. A takim maluszkom podaje się przez to np. sól fizjologiczną do wdychania i to już pomaga przy katarze albo kaszlu.

Sabina, kkisia, Bozia3, caffe lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    mnie jeszcze kaszelek doszedł ;)

i znowu mnie wyprzedzasz ;)
    bo mnie też jeszcze może dopaść, może dlatego takie tempki miałam skaczące - przez ten katar?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    hahahah! :) maczanka- fajne slowo :)
    no bo skoro zamrazaja jaja, zarodki, to sperme tez mozna chyba? Wloze do lodowki obok pizzy i w dni plodne, jesli meza brak- rozmroze i zrobie se inseminacje ;)
    Tak,w strzykawkę i jechane. Co tam będziesz się palcem męczyć

Mala79, Parka, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dzięki :) Czytałam gdzieś żeby robić takim maluchom inhalację, bo nie wszystko u nich można stosować żeby im ulżyć. Nie wiedziałam, że są inhalatory z maseczkami :) Ale skoro są, to super :)

Albo jeszcze jest FRIDA (też w aptece) - odciągasz katar dziecku w ten sposób, że sama ciągniesz przez taki kabelek, którego końcówka jest przy dziurkach od nosa dziecka. oczywiście glutów nie połykasz, bo zatrzymują się w tym kabelku (on jest przeźroczysty więc widzisz ile glutów i jakiego koloru gluty dziecko ma - czy oby nie zielone). To dużo lepsze od tradycyjnej gruszki.
    O mamma mia, jak ja bym chciała znowu do tych czasów wrócić :) Moja córka miała wiecznie katar i w kółko wciągałam te gluty, nawet to lubiła. Stosuje się to u takich niemowlaczków, co to same nie mogą wydmuchać noska.

Sabina, iwcia77, Dorka1979, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No w to uwiirze..Macduska taki ciemnogrod w tamtych czasach jeszcze pokutowal..Tak samo jak umycie sie zaraz po sexie octem..Ze tez zapobiega ciazy..W sumie z octem cos by sie zgadzalo bo plemniory nie lubia kaasnego srodowiska..Ale i tak skunsky podobno w 2minuty przy dobrych wiatrach potrafia juz dotrzec do macicy..
    Tak naprawde aby nie zajsc w ciaze i meic tego 100%pewnosci trza szklanke wody zimnej pic zamiast sexu ;)
    Ja pamiętam jak mój wychowawca w podstawówce zawsze nam powtarzał, że najlepszą antykoncepcją jest szklanka zimnej wody, a ja zawsze tak dla jaj pytałam, ale przed czy po seksie.

Parka, kapturnica, macduska, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, test testowi nierówny, na jednym wyjdzie jaśniejsza, na innym ciemniejsza krecha. W ogóle się tym nie sugeruj. Każda krecha która wychodzi w czasie do 10 minut (EwoT ;) ) to test POZYTYWNY, czyli ciąża jest. Trzymam kciuki za wynik bety. Dobrze ze lekarz Ci dopasował nowe leki do Twojego stanu zdrowia, to ważne, żeby to były takie, które nie mają wpływ na zarodek i tego pilnuj, sprawdzając ulotki. Życzę spełnienia tego marzenia...

kapturnica, moremi, Sabina, inessa, Mala79, Mega, Iwone, iwcia77, ewka80, ania.g, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Kapturku to teraz jakie masz nastepne zadanie :-D
    Onufry nosi wszystkim kufry =D
    Ha ale fakt ciezko cos wymyslic , imie okropnie brzmi to i rym ciezki jak kloc..To wymysl imie zenskie..Bo mi sie cora marzy 8)

moremi, Parka, Sabina, Mala79, Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Inessa, test testowi nierówny, na jednym wyjdzie jaśniejsza, na innym ciemniejsza krecha. W ogóle się tym nie sugeruj. Każda krecha która wychodzi w czasie do 10 minut (EwoT ;) ) to test POZYTYWNY, czyli ciąża jest. Trzymam kciuki za wynik bety. Dobrze ze lekarz Ci dopasował nowe leki do Twojego stanu zdrowia, to ważne, żeby to były takie, które nie mają wpływ na zarodek i tego pilnuj, sprawdzając ulotki. Życzę spełnienia tego marzenia...
    a ja miałam sobota, nieziela i poniedziałek płodny śluz....hmmm :)

moremi, Parka, Sabina, inessa, macduska, Mega, iwcia77, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a ladnie to tak sie wpitalac w kolejke???Hmm??? Stawaj na tył w ogonku!!!!!.... 8)
    No Ty nas jeszcze wyprzedzisz w cholere

moremi, Parka, inessa, macduska, Mala79, Mega, iwcia77, ewka80, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ewa a ladnie to tak sie wpitalac w kolejke???Hmm??? Stawaj na tył w ogonku!!!!!.... 8)
    No Ty nas jeszcze wyprzedzisz w cholere

no niewiem, brzuch nadal pobolewuje okresowo, co to cholera ma byc? bzykanko było w sobote i poniedziałek, biore lutke teraz, zobaczymy

Parka, macduska, iwcia77, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina... odfajkowana.
    Mango czyta? Wczoraj decyzja, dzisiaj umówiona na wizytę. Można?

Gdzie Simba? Gdzie Mega?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 18:17

Parka, Sabina, inessa, Mega, iwcia77, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po lutce powinna @ przyjsc...Mi po dupku do5dni po odstawieniu przychodzi
    ..Moja zgodnie z przewidywaniem bedzie jutro,juz zaczynam plamic a i dol brzucha pobolewa ..Bo srednio 4tego dnia po odstawieniu antykow przychodzi....Cholera dobrze ,ze wymyslili cos takiego przynajmniej mozna troche przesunac cykle..Inaczej mialabym starania raz w roku najwyzej...

Sabina, macduska, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 4455 4456 4457 4458 4459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ