X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sab i to sie nazywa meska-damska decyzja..Raz , dwa i umowionma jestes...I tam gina do sciany przyucisnij ,zeby badania zrobic....

Sabina, macduska, Mala79, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Właśnie trafił mnie szlak! Czytalyscie? 37-letni wujek zgwałcił 8-miesięczna dziewczynkę! Stan dziecka jest poważny. Uciac takiemu chujowi chuja i wsadZić go do pierdla z tatuazem co zrobil. Mam nadzieję że chlopaki sie nim zajma i będzie go bardzo bolało! Bo na sprawiedliwość w sądzie nie ma co liczyć, może dostać max 12 lat
    Niestety ostatnio dowiedziałam się, że oni są w więzieniu strasznie pilnowani żeby reszta im nic nie zrobiła. A przydałoby się.

• Parka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a ja miałam sobota, nieziela i poniedziałek płodny śluz....hmmm :)

Szkoda ze wykresiku nie masz :)
    ale nie masz jak zaznaczyć 1 dc, zresztą zycze Ci abyś nie musiała 48187b37de5e6bb64b3e39f2789dca5b.png

EwaT, Sabina, macduska, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    no niewiem, brzuch nadal pobolewuje okresowo, co to cholera ma byc? bzykanko było w sobote i poniedziałek, biore lutke teraz, zobaczymy

czekaj, ale lutka nie zablokuje owu? 036.gif

• Parka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sabina... odfajkowana.
    Mango czyta? Wczoraj decyzja, dzisiaj umówiona na wizytę. Można?

Gdzie Simba? Gdzie Mega?

Mega odbiera medal córki w wyczynach sportowych 2puchar.gif

kapturnica, Sabina, macduska, Mega, iwcia77, moremi, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    we wtorek juz miałam gesty niepłodny, owulka c hyba jest w ostatni dzien sluzu płodnego?

Parka, ewka80 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    z tego co wiem to lutka moze zblokowac , ale rowniez jej niewielka ilosc jest potrzebna do wywolania owulacji...A jesli Ewa bierze lutke to jak sadze sluz juz sie jej zmienil Wiec cFFaniara pewnie miala ovulejszyn =D

Parka, Sabina, EwaT, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    we wtorek juz miałam gesty niepłodny, owulka c hyba jest w ostatni dzien sluzu płodnego?

offfszem, ale czy nie mówi sie o ok. 3 dniach w każdą stronę (przed i po)? Gdzieś czytałam, że tylko monitoring potwierdza moment owulacji, wszystkie objawy, w tym śluzu są w OKOLICACH owu jednak.

moremi, ewka80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie martwię się. A jak mi powie że nie widzi wskazań? A ona jest ordynatorem - czyli bogiem na oddziale. Zna mnie od lat, pierwsza ciążę mi prowadziła. Pamiętam jak poszłam do niej, powiedziała kiedy mniej więcej będzie owulka i wstrzelilismy się idealnie :-) a teraz? W grudniu będzie dwa lata i jest wielką dupa. Moja w dodatku ;-)

Parka, macduska, malgos741, Mala79, Iwone, Mega, iwcia77, moremi, ewka80, samira, Dorka1979, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owulka podobno moze byc do 3dni przed i 3dni po szczycie sluzu.
    A monitoring..Trzeba by bylo latac co chwile..A tak najlepiej i najtaniej to chyba jednak sie poprostu bzykac regularnie

Sabina, Parka, Mega, ewka80, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wiecie martwię się. A jak mi powie że nie widzi wskazań? A ona jest ordynatorem - czyli bogiem na oddziale. Zna mnie od lat, pierwsza ciążę mi prowadziła. Pamiętam jak poszłam do niej, powiedziała kiedy mniej więcej będzie owulka i wstrzelilismy się idealnie :-) a teraz? W grudniu będzie dwa lata i jest wielką dupa. Moja w dodatku ;-)
    Sab to tym bardziej skoro juz 2lata sie staracie...Chodzilas do niej w tym czasie????Wiesz u mnie ordynatorek po 1szym miesiacu staran nie widzial problemu z laparoskopia..Mysle ,ze jak Cie zna to spokojnie wysle na to badanie......

Parka, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    offfszem, ale czy nie mówi sie o ok. 3 dniach w każdą stronę (przed i po)? Gdzieś czytałam, że tylko monitoring potwierdza moment owulacji, wszystkie objawy, w tym śluzu są w OKOLICACH owu jednak.

a ja czytałam że jest w ostatni dzien tego ciagliwego przejrzystego, pozniej przy owulce wystepuje skok temp w góre i on sie tak jakby ścina ten przejrzysty jak jajo na patelni dlatego jest biały po owulce....w sumie przy ostatnim zaciązeniu ta teoria sie sprawdziła

Parka, moremi, ewka80, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Mala79 dziękuję bardzo :)))
    dodam tylko że staramy sie dopiero 3 miesiące :)
    jestem kilka dni przed@ do wczoraj temperatura była ok 36 stopni a tutaj dzisiaj niespodzianka :)

Witaj Aasiula, oby to był TEN skok :)
    Widziałam Twój wpis na wątku Lista starających się 35+. Też staracie się o trzecie :) Super

moremi, ewka80, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Sab to tym bardziej skoro juz 2lata sie staracie...Chodzilas do niej w tym czasie????Wiesz u mnie ordynatorek po 1szym miesiacu staran nie widzial problemu z laparoskopia..Mysle ,ze jak Cie zna to spokojnie wysle na to badanie......
    Kapta poszłam do niej w maju 2013, od sierpnia 2013 do czerwca 2014 byłam u niej min 3 razy w miesiącu. Fakt, od listopada do kwietnia nie bardzo był czas na starania, młoda co 6 tygodni była w szpitalu. A po pierwszej chorobie corki tak się wystraszyłam, że przez 2 msc nie miałam@ . To był cykl, 60 dni! B-) :-O. Gin nie mogła uwierZyć że tak się przejelam. Więc tak naprawdę to może ja przez stres nie zachodze?

Parka, Mega, iwcia77, moremi, ewka80, Dorka1979, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kapta poszłam do niej w maju 2013, od sierpnia 2013 do czerwca 2014 byłam u niej min 3 razy w miesiącu. Fakt, od listopada do kwietnia nie bardzo był czas na starania, młoda co 6 tygodni była w szpitalu. A po pierwszej chorobie corki tak się wystraszyłam, że przez 2 msc nie miałam@ . To był cykl, 60 dni! B-) :-O. Gin nie mogła uwierZyć że tak się przejelam. Więc tak naprawdę to może ja przez stres nie zachodze?
    Mysle ,ze natoma wszxytsko wplyw...Moja mama jak sie zestresowala bardzo to okres dostawala od tak nie wazne jaki to byl dzien cyklu..Najwazneijsze, to sprawdzic czyw zawieszeniu wszystko gra..A niestety takie cos jak zrosty na usg nie zobaczy sie....

mysza1975 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a ja czytałam że jest w ostatni dzien tego ciagliwego przejrzystego, pozniej przy owulce wystepuje skok temp w góre i on sie tak jakby ścina ten przejrzysty jak jajo na patelni dlatego jest biały po owulce....w sumie przy ostatnim zaciązeniu ta teoria sie sprawdziła
    jak plemniory sie dostana w dobry sluz to kilka dni sie spoko kamufluja..wiec te 2dni do przodu to sa i czekaja na jajco

Parka, iwcia77, ewka80, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:

No właśnie, też czytałam gdzieś, że z jednej strony dzień owu to dzień szczytu śluzu (ostatni dzień najbardziej rozciągliwego, tyle że nigdy nie wiemy czy ten dzień to ostatni, czy jeszcze będzie kolejny), a gdzieś czytałam, żeby się tym tak do końca nie sugerować, bo owu może być 3 dni przed albo po (albo wcale), a w tym śluzie rozciągliwym i przejrzystym plemniki najlepiej się poruszają i najdłużej przetrwają . I że jedyny sposób na sprawdzenie, że owu w ogóle była to monitoring. Bo ponoć może być i śluz i skok tempki, a owu niet 2glowawmur.gif
    I bądź tu, kurka, człowieku mądry....

Mega, iwcia77, moremi, ewka80, Dorka1979, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    może musisz byc bardziej agresywna z tym zaciążaniem żeby odnieść sukces?

kapturnica, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    No właśnie, też czytałam gdzieś, że z jednej strony dzień owu to dzień szczytu śluzu (ostatni dzień najbardziej rozciągliwego, tyle że nigdy nie wiemy czy ten dzień to ostatni, czy jeszcze będzie kolejny), a gdzieś czytałam, żeby się tym tak do końca nie sugerować, bo owu może być 3 dni przed albo po (albo wcale), a w tym śluzie rozciągliwym i przejrzystym plemniki najlepiej się poruszają i najdłużej przetrwają . I że jedyny sposób na sprawdzenie, że owu w ogóle była to monitoring. Bo ponoć może być i śluz i skok tempki, a owu niet 2glowawmur.gif
    I bądź tu, kurka, człowieku mądry....
    monitoring? a podobno zaciążaja w cyklach bezowulacyjnych wiec i monitoring jest do dupy

Parka, kapturnica, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Sabina a to jest gin od leczenia niepłodności czy taki zwykły?

Sabina, ewka80 lubią tę wiadomość

‹‹ 4456 4457 4458 4459 4460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ