35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ania.g wrote:Bursztyn, jakikolwiek blat wybierzesz to bierz pod uwagę żeby można było na nim bezpośrednio postawić rozgrzany garnek czy patelnię. Bardzo ułatwia życie. Drewniane blaty są piękne ale niepraktyczne.
-
A mi się dzisiaj śniło ze urodziłam bliźniaki w 28 tc. Stasia i Jasia. Jaś był chory i mały a Staś był okazem zdrowia. Chyba zaczynam przeżywać poród... w październiku wydarzył się największy horror mojego życia wiec może stąd te dziwne sny...
iwcia77, kapturnica, Sabina, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
hej
zaczełam dziś krwawić, wygląda to jak początek okresu, zobaczymy jak sie rozwinie..
mysle nad sałatką do grila ..a tak w ogóle to mnie troche baniak boli z tego wina urodzinowegoiwcia77, kapturnica, moremi, Mega, Sabina, samira, ania.g, Parka, macduska, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
No ja mam blaty granitowe i tez sobie chwale....
Jablka zebrane Kilka koszykow jest... Tylko zastanawiam sie co ja z taka iloscia mam zrobic..Obrodzillo w tm roku konkretnie..Szare i zlote renety pewnie w sloiki zamkne.Bedzie jak znalazl do ciasta , nalesnikow lub ryzu..Tylko sie mi jakos nie chce za bardzo obierac....Jakas chetna do pomocy ?
Aasiula, Mega, Sabina, samira lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:No ja mam blaty granitowe i tez sobie chwale....
Jablka zebrane Kilka koszykow jest... Tylko zastanawiam sie co ja z taka iloscia mam zrobic..Obrodzillo w tm roku konkretnie..Szare i zlote renety pewnie w sloiki zamkne.Bedzie jak znalazl do ciasta , nalesnikow lub ryzu..Tylko sie mi jakos nie chce za bardzo obierac....Jakas chetna do pomocy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 13:33
kapturnica, Sabina, samira lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:No ja mam blaty granitowe i tez sobie chwale....
podziel sie nie badz wisienia
-
nick nieaktualnyEllo! U mnie dzis urodzinowe wizyty, przed chwila skonczyla sie 1 tura, po obiedzie kolejni goscie.
Laski, jak robicie jablka do sloikow? Tez musze moje przerobic.
Bursztyn, nie baw sie w drewniane blaty, bedziesz sie wkurwiac za kazdq plama. Granit i marmur sa super i maja wiele odcieni do wyboru, ale fakt, ze mozna sobie na nim wytluc wszystko.
Iwka, super brzuchol!
Dzieki jeszcze raz za zyczenia urodzinowe!kapturnica, iwcia77, Sabina, Bursztyn, ania.g, Mega, EwaT lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Ello!
Laski, jak robicie jablka do sloikow? Tez musze moje przerobic.
Ja robie na 2sposoby..
Jeden to scieram jablka na drobnych oczkach odciskam z nadmiaru soku i smaze z cukrem , cynamonem , na gesta marmolade..
A drugi , to jablka w plasterki upycham do sloikow przesypuje cukrem i cynamonem Zamykam i pasteryzuje kwadrans..Wszystko zalezy od inwencji..Dobre sa tez wymieszane jabłka z dynia i taka marmolada...Pyszne...
W sumie jablka mozna robiuc na wiele sposobow..
iwcia77, Sabina, Aasiula, samira, ania.g, EwaT, Pusurek, moremi lubią tę wiadomość
-
mandragora wrote:Łącze się z tobą w bólu obierania jabłek. Wczoraj przytachane dwie skrzynki od babci... na razie cine soki na teraz mamcia piecze ciacho ale zaraz zacznie się robota słoików. Powodzenia
Jedynie takie na swiezynke... -
nick nieaktualny
-
mandragora wrote:Kapta ja je wyciskam na teraz do picia ,ale nie wiem czy nie będziemy szukac jakiegoś przepisu żeby zrobić na zimę bo wychodzą pyszne
Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Witam. U mnie niedziela pod hasłem WIELKIE SRANIE.
Młody ma biegunkę jedenastolecia pewnie wirus jakiś tylko czekać az nas złapie. Kończą mu się czyste gatki. Masakra.macduska, Aasiula lubią tę wiadomość