35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dzien dobry w niedziele
chyba zaczne juz uczyc Ivo rozrozniania dnia od nocy, bo mialam " goraczke sobotniej nocy" dzisiaj...lambada z makarena normalnie...a teraz lokator odsypia intensywna nocna impreze
pogoda cacy i chyba wezmiemy bestyjke i pojdziemy na dlugi spacerek do parkutakie niedziele to ja lubie
macduska, Sabina, kapturnica, Bursztyn, Aasiula, ania.g, Mega, Pusurek, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Sok z jabłek bez cukru na zimę.CYTUJE
Jabłka różnego gatunku przepuśc przez sokowirówkę do gara .Sok w garnku zostawic na godzinę żeby piana się ustała .Pianę zebrac i sok wlac do dużego słoja np. 5-cio litrowego / w zależności ile soku bedzie robionego /
Sok ma ponownie postac do uzyskania klarowności /około godziny /. Kiedy sok jest klarowny ściągnąc go przez plastikową rurkę do słoików lub butelek zamknąc i pasteryzowac około 20 minut od zagotowania wody .Wyciągnąc buteli i odstawic do wystygnięcia.....sok jest gotowy. Robię sok od dwóch lat , jest naprawdę pyszny i może stac całą zimę ...u mnie nie stoi bo wszystko wypijamy...naprawdę polecam
\
Brzmi zachecajaco
Sabina, samira, Aasiula, ania.g, mandragora, Bursztyn, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję za życzenia, lekarz, chirurg, orzekł infekcje wirusowa, najlepiej ja wylezec. Oj chciałabym, a tu jutro do roboty
ale teraz wlazlam pod koldre. Może dziec da polezec?
Aniu dziękuję za rady:-) Nebulizacja już skutkuje, jest lepiej, tylko Młoda nie chce się oklepywac. Ale dobrze, że nebulizacje da sobie robić bez problemu
Bursztyn zazdroszczę poszukiwań idealnej kuchni...Bursztyn, ania.g, Mega, moremi, macduska, Alis lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:granit..bardzo praktyczny, tez juz nigdy nie dam drewnianych blatów
no chyba żeby marmur
bardziej mi sie podoba drewniany mimo wszystko, ale pewnie ulegne...kapturnica, Mega, EwaT, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ja robie na 2sposoby..
Jeden to scieram jablka na drobnych oczkach odciskam z nadmiaru soku i smaze z cukrem , cynamonem , na gesta marmolade..
A drugi , to jablka w plasterki upycham do sloikow przesypuje cukrem i cynamonem Zamykam i pasteryzuje kwadrans..Wszystko zalezy od inwencji..Dobre sa tez wymieszane jabłka z dynia i taka marmolada...Pyszne...
W sumie jablka mozna robiuc na wiele sposobow..kapturnica lubi tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Bursztyn, musisz wybrac tak, zeby Ci do reszty kuchni pasowalo- jak sobie zamowisz fronty czarne na wysoki polysk, to wiadomo- drewno do nich pasowac nie bedzie.. pytanie jaki styl kuchni ma byc. U mnie jest samozwanczy "industrial cottage", na podlodze nam terracotte, froty bialy, blaty debowe, na scianie cegla, wykonczenia ze stali szczotkowanej.. jakbym tam marmur czy kompozyt wstawila to by kuły w oko..
Mam creatywny dylemat i codzien inny pomysl, przechodze fazy od drewnianych frontow, po kremowe- w stylu cottage, niekoniecznie industrial, lub industrial tylko, czysto biale fronty to jest jedyna rzecz ktora mi sie bardzo nie podoba, nie wspominajac juz o laminowanych, terracotta obowiazkowo tak, cegla odpada bo juz to mialam i mi sie opatrzyla.
Niemniej jednak wszystko to moze sie zmienic,doznam naglej iluminacji i popelnie odjechany eklektyzm, skoncze na czyms totalnie kosmicznie nieakceptowalnym dla ludzi.Mega, iwcia77, moremi, macduska, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Paszczak, no to sie raczej samo przez sie rozumie ze musi pasowac do reszty...
Mam creatywny dylemat i codzien inny pomysl, przechodze fazy od drewnianych frontow, po kremowe- w stylu cottage, niekoniecznie industrial, lub industrial tylko, czysto biale fronty to jest jedyna rzecz ktora mi sie bardzo nie podoba, nie wspominajac juz o laminowanych, terracotta obowiazkowo tak, cegla odpada bo juz to mialam i mi sie opatrzyla.
Niemniej jednak wszystko to moze sie zmienic,doznam naglej iluminacji i popelnie odjechany eklektyzm, skoncze na czyms totalnie kosmicznie nieakceptowalnym dla ludzi.Mega, iwcia77, Sabina, moremi, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Ja robie na 2sposoby..
Jeden to scieram jablka na drobnych oczkach odciskam z nadmiaru soku i smaze z cukrem , cynamonem , na gesta marmolade..
A drugi , to jablka w plasterki upycham do sloikow przesypuje cukrem i cynamonem Zamykam i pasteryzuje kwadrans..Wszystko zalezy od inwencji..Dobre sa tez wymieszane jabłka z dynia i taka marmolada...Pyszne...
W sumie jablka mozna robiuc na wiele sposobow.. -
Bursztyn, mój blat jest z grubej płyty wiórowej i pokryty żaroodpornym laminatem. Wygląda bardzo dobrze i nic mu nie dolega po kilku latach użytkowania. Jest mnóstwo wzorów i kolorów.
Bursztyn, Mega, macduska, samira, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bursztyn wrote:zaokraglone kanty?
ale cos mi sie wydaje ze chyba nie bede sie musiala o to martwic...
gratuluje pozytywnego myslenia
znaczy doceniasz energie myśli
zasłuzyłaś na porządnego kopas w dupasMega, Bursztyn, Aasiula, iwcia77, Sabina, kapturnica, moremi, macduska, samira, Simba lubią tę wiadomość