35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReni, dzięki - usmiałam się
Witam
zawiozłam dziecia do przedszkola, mają mieć zdjęciaTaka jestem dumna, że już jest taka duża, że pęknę jak nic
Spadam sprzątać puki jej nie ma! Miłego piateczku!Aasiula, Mega, Parka, kapturnica, EwaT, BISCA, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:żarcik z rana.. bo niedawno obchodziłyście swoje rocznice
Kobieta o długim stażu małżeńskim ogląda się przed lustrem i
widzi:
pooraną zmarszczkami twarz,
przerzedzone włosy,
braki w uzębieniu,
biust obwisający do kolan,
sadło tu i ówdzie…
W końcu stwierdza:
Dobrze mu tak, ch*jowiParka lubi tę wiadomość
-
prasóweczka: a słyszałyście o Doula? nowe zjawisko na porodówce
Bursztyn to prawie Doula
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 10:10
Parka, Aasiula, kapturnica, Mega, Bursztyn, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Parka wrote:Zgaduję - cos jak rodząca zastępcza?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 10:19
Parka, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:jakies dodatkowe wsparcie przez wyszkolone babeczki przy porodzie ,cos tam słyszałam ale nie znam szczegołow
ilez kurFa mozna???
Parka, Aasiula, Sabina, Mega, samira, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:One wspomagaja kobiete na zasadzie masazu , uspokajania i wyciszania..Relaksacji przy odpowiedniej muzyce i oswietleniu..JKiedys ogladalam filmik jak babka rodzila z dulą , jak dla mnie takie se..Bo wkurwialo by mnie jakby babeczka non stop mowila ,ze kazdy skurcz przybliza mnie do dziecia
ilez kurFa mozna???
to nie dla mnieParka, Sabina, kapturnica, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:One wspomagaja kobiete na zasadzie masazu , uspokajania i wyciszania..Relaksacji przy odpowiedniej muzyce i oswietleniu..JKiedys ogladalam filmik jak babka rodzila z dulą , jak dla mnie takie se..Bo wkurwialo by mnie jakby babeczka non stop mowila ,ze kazdy skurcz przybliza mnie do dziecia
ilez kurFa mozna???
Myslalam, ze polozna robi te rzeczy ? Moja polozna, ta sama przy obu porodach byla non stop ze mna i dawala mi wielkie poczucie bezpieczenstwa. Lekarz przyszedl na ostatni skurcz party i tyle. Po wypisaniu ze szpitala moglam do niej zawsze podjechac z noworodkiem i zapytac o wszystko. Super dziewczyna i gdybym miala znowu rodzic to odnajde ja po tych latach chocby nie wiem gdzie bylaAasiula, caffe, Sabina, Bursztyn, samira, kapturnica, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Mała, nie zazdroszczę pobytu w windzie. Nie cierpię małych zamkniętych pomieszczeń.
Asiula, mnie młodsza od zeszłego roku męczy od czasu do czasu pytaniem co to jest seks a dopiero ma 7 lat. Ale pytanie o waleniu konia, nie wiedziałabym co mam tak na szybko odpowiedzieć.
Według belly, moja ciąża od dziś oficjalnie donoszona. Sama nie wiem kiedy ten czas zleciał.
Miłego dniaW końcu dziś piątek
Aasiula, Parka, Pusurek, Sabina, Mega, Bursztyn, samira, kapturnica, EwaT, BISCA, iwcia77, Mala79, mysza1975 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Parka wrote:Myslalam, ze polozna robi te rzeczy ? Moja polozna, ta sama przy obu porodach byla non stop ze mna i dawala mi wielkie poczucie bezpieczenstwa. Lekarz przyszedl na ostatni skurcz party i tyle. Po wypisaniu ze szpitala moglam do niej zawsze podjechac z noworodkiem i zapytac o wszystko. Super dziewczyna i gdybym miala znowu rodzic to odnajde ja po tych latach chocby nie wiem gdzie byla
,ja akurat czuje niechec do poloznych ,same suki były ,generalnie w dupie mialy ,człowiek bał sie odezwać zeby nie zdenerwować ,masakra
Parka, samira, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Dzień dobry
Mała, nie zazdroszczę pobytu w windzie. Nie cierpię małych zamkniętych pomieszczeń.
Asiula, mnie młodsza od zeszłego roku męczy od czasu do czasu pytaniem co to jest seks a dopiero ma 7 lat. Ale pytanie o waleniu konia, nie wiedziałabym co mam tak na szybko odpowiedzieć.
Według belly, moja ciąża od dziś oficjalnie donoszona. Sama nie wiem kiedy ten czas zleciał.
Miłego dniaW końcu dziś piątek
ania.g, Parka, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
no i własnie dlatego przydaje się taka Doula
np Bursztyn ostatnio zaniemówiła.. a taka wynajęta "przyjaciółka" działałaby
jak ktoś nie ma kogoś bliskiego a nie chce rodzić z mężem to czemu nie wszystko jest dla ludzi
Aasiula wrote:to miałas naprawde szczescie,ja akurat czuje niechec do poloznych ,same suki były ,generalnie w dupie mialy ,człowiek bał sie odezwać zeby nie zdenerwować ,masakra
Aasiula, Parka, Mega, samira, kapturnica, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Ania.g a możesz poczekać z porodem do poniedziałku? bo ja na weekend wyjeżdzam
Reni, Sabina, Parka, Mega, Aasiula, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Aasiula wrote:to miałas naprawde szczescie
,ja akurat czuje niechec do poloznych ,same suki były ,generalnie w dupie mialy ,człowiek bał sie odezwać zeby nie zdenerwować ,masakra
Moja gin prowadzaca mi polecila te polozna. Na pierwszym spotkaniu byla miedzy nami chemia. W szkole rodzenia byly tez inne polozne, ale dla mnie nie byly juz takie jak ta "moja". Rzeczywiscie mialam szczescie, ze mogla byc przy pierwszym porodzie, a gdy 3 lata pozniej do niej zadzwonilam, to mnie pamietala! I od razu podjela sie byc przy drugim porodzie, na ktorym dopilnowala znieczulenia na tyle wczesnie ze przeszlam prawie bezbolesnie ale tez nie za wczesnie i akcja sie nie zatrzymala, a poza tym nawet nie mialam naciecia krocza mimo ze dziecko wazylo 4 kg (przy pierwszym porodzie mialam naciecie). Ale wiem, ze mialam po prostu szczescie
caffe, ania.g, Sabina, Mega, Aasiula, samira, iwcia77, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość
-
Ja nie wynajmuję położnej bo po pierwsze na co mi ona przy cc, po drugie będzie ze mną mąż i niech on się gimnastykuje
W końcu nabrał już jakiejś wprawy
Wczoraj od anestezjolog dowiedziałam się że na sali pooperacyjnej będę przebywać 4 godz. czas może się wydłużyć jeśli będzie nawał rodzących w szpitalu i sale poporodowe będą zajęte. Ale cały czas na tej pooperacyjnej może ze mną przebywać MarcelJeszcze nie dawno w takiej sytuacji noworodki czekały na mamy na neonatologii, na szczęście to się zmieniło. Anestezjolog mówiła też że po cc jest bardzo dobra opieka położnych i nie trzeba się o nic prosić. No to się okaże ale faktycznie czytałam że tak jest. A i wstać będę mogła najszybciej po 6 godzinach i wtedy też dopiero napić się wody. Wiem że podłączą mnie do kroplówki ale ja pod kroplówkami zawsze umieram z głodu i suszy mnie na maksa.
Cięcia robią od 8 do 15. Najpierw planowe ale często się zdarza że jest dużo tych nagłych i wtedy trzeba czekać o suchym pysku.Sabina, Pusurek, Parka, Mega, Aasiula, samira, iwcia77, Mala79, mysza1975 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyReni wrote:no i własnie dlatego przydaje się taka Doula
np Bursztyn ostatnio zaniemówiła.. a taka wynajęta "przyjaciółka" działałaby
jak ktoś nie ma kogoś bliskiego a nie chce rodzić z mężem to czemu nie wszystko jest dla ludzi
Ja bym wolala ta kase na znieczulenie wydac.
Dzien doberek w ogole!
U mnie sztorm, wiec kawa pod kocem, Adas sie buja, poranny standarcik.
Milego dzionka dla wszystkich!ania.g, Parka, Bursztyn, Mega, Aasiula, samira, kapturnica, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość