X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, dzięki - usmiałam się :)

Witam :)
    zawiozłam dziecia do przedszkola, mają mieć zdjęcia :) Taka jestem dumna, że już jest taka duża, że pęknę jak nic :D

Spadam sprzątać puki jej nie ma! Miłego piateczku!

Aasiula, Mega, Parka, kapturnica, EwaT, BISCA, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    żarcik z rana.. bo niedawno obchodziłyście swoje rocznice ;-)

Kobieta o długim stażu małżeńskim ogląda się przed lustrem i
    widzi:
    pooraną zmarszczkami twarz,
    przerzedzone włosy,
    braki w uzębieniu,
    biust obwisający do kolan,
    sadło tu i ówdzie…
    W końcu stwierdza:
    Dobrze mu tak, ch*jowi
    HA HA HA HA dobre01icon_lol2.gif

Parka lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka jak zdrowko?

Parka, Aasiula lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prasóweczka: a słyszałyście o Doula? nowe zjawisko na porodówce
    Bursztyn to prawie Doula ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 10:10

Parka, Aasiula, kapturnica, Mega, Bursztyn, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    prasóweczka: a słyszałyście o Doula? nowe zjawisko na porodówce
    Bursztyn to prawie Doula ;-)

Zgaduję - cos jak rodząca zastępcza?

Aasiula, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Zgaduję - cos jak rodząca zastępcza?
    jakies dodatkowe wsparcie przez wyszkolone babeczki przy porodzie ,cos tam słyszałam ale nie znam szczegołow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 10:19

Parka, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    jakies dodatkowe wsparcie przez wyszkolone babeczki przy porodzie ,cos tam słyszałam ale nie znam szczegołow
    One wspomagaja kobiete na zasadzie masazu , uspokajania i wyciszania..Relaksacji przy odpowiedniej muzyce i oswietleniu..JKiedys ogladalam filmik jak babka rodzila z dulą , jak dla mnie takie se..Bo wkurwialo by mnie jakby babeczka non stop mowila ,ze kazdy skurcz przybliza mnie do dziecia :) ilez kurFa mozna???

Parka, Aasiula, Sabina, Mega, samira, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    One wspomagaja kobiete na zasadzie masazu , uspokajania i wyciszania..Relaksacji przy odpowiedniej muzyce i oswietleniu..JKiedys ogladalam filmik jak babka rodzila z dulą , jak dla mnie takie se..Bo wkurwialo by mnie jakby babeczka non stop mowila ,ze kazdy skurcz przybliza mnie do dziecia :) ilez kurFa mozna???
    heheeh mnie to małz nawet wqrwal a co dopiero jakas obca baba ,w takich chwilach to ma sie oochote komus przypieprzyc a nie jeszcze masazu zazywac
    to nie dla mnie :/

Parka, Sabina, kapturnica, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pewnie są tez kobiety ktore tego własnie potrzebują :)

Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Myslalam, ze polozna robi te rzeczy ? Moja polozna, ta sama przy obu porodach byla non stop ze mna i dawala mi wielkie poczucie bezpieczenstwa. Lekarz przyszedl na ostatni skurcz party i tyle. Po wypisaniu ze szpitala moglam do niej zawsze podjechac z noworodkiem i zapytac o wszystko. Super dziewczyna i gdybym miala znowu rodzic to odnajde ja po tych latach chocby nie wiem gdzie byla :)

Aasiula, caffe, Sabina, Bursztyn, samira, kapturnica, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3937a0f19bc.jpg

Parka, Aasiula, Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Mała, nie zazdroszczę pobytu w windzie. Nie cierpię małych zamkniętych pomieszczeń.
    Asiula, mnie młodsza od zeszłego roku męczy od czasu do czasu pytaniem co to jest seks a dopiero ma 7 lat. Ale pytanie o waleniu konia, nie wiedziałabym co mam tak na szybko odpowiedzieć.
    Według belly, moja ciąża od dziś oficjalnie donoszona. Sama nie wiem kiedy ten czas zleciał.
    Miłego dnia :) W końcu dziś piątek :)

Aasiula, Parka, Pusurek, Sabina, Mega, Bursztyn, samira, kapturnica, EwaT, BISCA, iwcia77, Mala79, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Myslalam, ze polozna robi te rzeczy ? Moja polozna, ta sama przy obu porodach byla non stop ze mna i dawala mi wielkie poczucie bezpieczenstwa. Lekarz przyszedl na ostatni skurcz party i tyle. Po wypisaniu ze szpitala moglam do niej zawsze podjechac z noworodkiem i zapytac o wszystko. Super dziewczyna i gdybym miala znowu rodzic to odnajde ja po tych latach chocby nie wiem gdzie byla :)
    to miałas naprawde szczescie :) ,ja akurat czuje niechec do poloznych ,same suki były ,generalnie w dupie mialy ,człowiek bał sie odezwać zeby nie zdenerwować ,masakra :/

Parka, samira, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Mała, nie zazdroszczę pobytu w windzie. Nie cierpię małych zamkniętych pomieszczeń.
    Asiula, mnie młodsza od zeszłego roku męczy od czasu do czasu pytaniem co to jest seks a dopiero ma 7 lat. Ale pytanie o waleniu konia, nie wiedziałabym co mam tak na szybko odpowiedzieć.
    Według belly, moja ciąża od dziś oficjalnie donoszona. Sama nie wiem kiedy ten czas zleciał.
    Miłego dnia :) W końcu dziś piątek :)
    pieknie czyli można rodzić :)

ania.g, Parka, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i własnie dlatego przydaje się taka Doula
    np Bursztyn ostatnio zaniemówiła.. a taka wynajęta "przyjaciółka" działałaby
    jak ktoś nie ma kogoś bliskiego a nie chce rodzić z mężem to czemu nie wszystko jest dla ludzi
    Aasiula wrote:
    to miałas naprawde szczescie :) ,ja akurat czuje niechec do poloznych ,same suki były ,generalnie w dupie mialy ,człowiek bał sie odezwać zeby nie zdenerwować ,masakra :/

Aasiula, Parka, Mega, samira, kapturnica, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.g a możesz poczekać z porodem do poniedziałku? bo ja na weekend wyjeżdzam ;-)

Aasiula, Parka, Mega, samira, kapturnica, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ania.g a możesz poczekać z porodem do poniedziałku? bo ja na weekend wyjeżdzam ;-)
    Teraz to ja wolałabym już dotrwać te 17 dni do tej fajnej daty 20.10.

Reni, Sabina, Parka, Mega, Aasiula, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:

Moja gin prowadzaca mi polecila te polozna. Na pierwszym spotkaniu byla miedzy nami chemia. W szkole rodzenia byly tez inne polozne, ale dla mnie nie byly juz takie jak ta "moja". Rzeczywiscie mialam szczescie, ze mogla byc przy pierwszym porodzie, a gdy 3 lata pozniej do niej zadzwonilam, to mnie pamietala! I od razu podjela sie byc przy drugim porodzie, na ktorym dopilnowala znieczulenia na tyle wczesnie ze przeszlam prawie bezbolesnie ale tez nie za wczesnie i akcja sie nie zatrzymala, a poza tym nawet nie mialam naciecia krocza mimo ze dziecko wazylo 4 kg (przy pierwszym porodzie mialam naciecie). Ale wiem, ze mialam po prostu szczescie :)

caffe, ania.g, Sabina, Mega, Aasiula, samira, iwcia77, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wynajmuję położnej bo po pierwsze na co mi ona przy cc, po drugie będzie ze mną mąż i niech on się gimnastykuje ;) W końcu nabrał już jakiejś wprawy :)
    Wczoraj od anestezjolog dowiedziałam się że na sali pooperacyjnej będę przebywać 4 godz. czas może się wydłużyć jeśli będzie nawał rodzących w szpitalu i sale poporodowe będą zajęte. Ale cały czas na tej pooperacyjnej może ze mną przebywać Marcel :) Jeszcze nie dawno w takiej sytuacji noworodki czekały na mamy na neonatologii, na szczęście to się zmieniło. Anestezjolog mówiła też że po cc jest bardzo dobra opieka położnych i nie trzeba się o nic prosić. No to się okaże ale faktycznie czytałam że tak jest. A i wstać będę mogła najszybciej po 6 godzinach i wtedy też dopiero napić się wody. Wiem że podłączą mnie do kroplówki ale ja pod kroplówkami zawsze umieram z głodu i suszy mnie na maksa.
    Cięcia robią od 8 do 15. Najpierw planowe ale często się zdarza że jest dużo tych nagłych i wtedy trzeba czekać o suchym pysku.

Sabina, Pusurek, Parka, Mega, Aasiula, samira, iwcia77, Mala79, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no i własnie dlatego przydaje się taka Doula
    np Bursztyn ostatnio zaniemówiła.. a taka wynajęta "przyjaciółka" działałaby
    jak ktoś nie ma kogoś bliskiego a nie chce rodzić z mężem to czemu nie wszystko jest dla ludzi
    Ale Doula nie wchodzi w kompetencje lekarzy i nie da w morde, jak anestezjolog znienacka wychodzi nie zrobiwszy swojej roboty. Ona siedzi z toba i oddycha, pot ociera, slowka mile szepcze, potem sie dzieciem zajmie, jak nie masz sily. I to wszystko za jedyne 1000 zeta. Chlop mimo wszystko tanszy. ;)
    Ja bym wolala ta kase na znieczulenie wydac.

Dzien doberek w ogole!
    U mnie sztorm, wiec kawa pod kocem, Adas sie buja, poranny standarcik. ;)
    Milego dzionka dla wszystkich!

ania.g, Parka, Bursztyn, Mega, Aasiula, samira, kapturnica, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 4758 4759 4760 4761 4762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ