X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a wyobraź sobie, że wisi jakieś takie coś...ja kupiłam wózek używany i było właśnie coś przyszyte...śmiać mi się chce z takich głupot...:)

Moze i glupoty, ale czasem lepiej to na psyche wplywa ;) Ja tam nosilam czerwona kokardke na wozku :)

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, maluch słodki :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - to co Ty jadłaś w pierwszych tygodniach? Np. jakie warzywa i owoce?

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie wiem jak inne babeczki ale ja jesli badania prenatalne wyszly by w grupie podwyzszonego ryzyka zrobilabym amniopunkcje..
    A jesli wyniki wskazywalyby ,ze istnieje bardzo duze prawdopodobienstwa ciezkiej choroby..to.........
    Teraz mozecie mnie zlinczowac , ale jestem w grupie tych osob ktore pewnie by sklanialy sie do usuniecia takiej ciazy.Napisalam pewnie poniewaz latwiej jest czlowiekowi dywagowac w sytuacji kiedy tak naprawde nie musi decydowac o tym...
    w takim razie pewnie w przypadku swojej choroby byłabyś zwolenniczką eutanazji

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no jak.. jakby ją zabiła to i dziecko więc na to samo wychodzi co usunięcie
    eh
    EwaT wrote:
    i dziecko by zostało bez mamy?

samira lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a wyobraź sobie, że wisi jakieś takie coś...ja kupiłam wózek używany i było właśnie coś przyszyte...śmiać mi się chce z takich głupot...:)
    U mnie wisi motylek - zabawka. W tym samym celu.. ;)
    A na powaznie, dostalam ostatnio swira na punkcie zabawek firmy Lamaze. Adas jeszcze bardziej. Motylek tez Lamaze.
    http://www.smyk.com/marka/lamaze
    Sa dosc drogie, ale zajefajne. Piszcza, szeleszcza, sa bajecznie kolorowe, maja rozne faktury, mozna je wieszac, bo maja zawieszke. Adas dostal kilka, kilka mu kupilam uzywanych. Gapi sie na nie, gada do nich, lapki zaczyna wyciagac.
    Debesciacka jest malpka:
    http://www.lamaze.no/aperangle
    Polecam, drogie, ale jakas ciocia nie wie co kupic, to zawsze mozna jej podpowiedziec. ;)

Reni, kapturnica, ania.g, Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdziu...
    przecież takie forum to kopalnia wiedzy!
    odbeki, pierdy, kupy .. dobrze wiedzieć..chyba zacznę sobie prowadzić jakiś dziennik z zapiskami! poważnie
    caffe wrote:
    Moim zdaniem odbijanie jest bardzo ważne. My swojego od początku odbijaliśmy, nie było przeproś dzień czy noc. I tyle powietrza odbekiwał, że gdyby to trafiało do jelit to byłby problem. Nieraz jak potrzebował dodatkowego odbicia to się kręcił, nie mógł zasnąć, więc my go wtedy na ręce i odbij i poszedł spać w 3 sekundy. Czyli tak do końca to nie jest obojętne, a ulgę dziecku przynosi sporą.

kapturnica, Bozia3, caffe, Pusurek, Sabina, samira, kkisia, Mega, iwcia77, malgos741, Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia Kajetan palce lizac :-) sliczny :-)

Bozia3, ania.g, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    w takim razie pewnie w przypadku swojej choroby byłabyś zwolenniczką eutanazji
    Tak wyobraz sobie ,ze jestem za eutanazja w przypadku ciezkich nieuleczalnych chorob i wiecznego cierpienia..Zbyt duzo widzialam osob , ktorym nawet potezne dawki morfiny nie pomagaly...Kazdy ruch , wszystko co sie kolo tych osob robilo okupione bnylo placzem bolem i wielkim cierpieniem...Mialam pana , ktorego rak zjadal od srodka..Byl tak wycienczony ,ze jego jedynym blaganiem bylo blaganie o smierc bo nie mogl wytrzymac z bolu..Czy w takich przypadkach nie powinno sie ulzyc skoro osoba jest swiadoma sytuacji ???
    Temat jst zajeViscie trudny i kazda strona ma sowje argumenty.. Ja mam akurat takie zdanie ,ze sa choroby (przyklad pary co chazan nie pozwolil usunac ciazy), ze mniejszym zlem byloby pozwolic usunac ciaze a nie kazac kobiecie donosic..
    I zebysmy sie rozumieli..Mam na mysli usuniecie ciazy nie dlatego ,ze dziecko ma rozszczep podniebienia czy wyleczalna chorobe..Ale dlatego ,ze po urodzeniu nie mialoby mozliwosci zadnych na normalne zycie...

samira, kkisia, Mega, paszczakin, iwcia77, malgos741, Lucky lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe - to co Ty jadłaś w pierwszych tygodniach? Np. jakie warzywa i owoce?
    Z warzyw buraki, no i te co zielone (poza marchewką :P )w zupie pływają: ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por. Wszystko przyprawiałam swojską vegetą i małą ilością soli i pieprzu.
    Z owoców jadłam mało jabłek, ale sporo borówki amerykańskiej i malin. Owoce szczególnie mi smakowały z lodami i bitą śmietaną ;)

Jadłam np. dżemy z czarnej porzeczki położone na serek almette.

Nie polecają jeść ryżu i kaszy jakiejś tam bo po tych rzeczach są zaparcia.

Ja byłam z tych bardziej ostrożnych, ale bez przesady. Teraz już wszystko jem, nawet fasolkę szparagową, grillowane, smażone, jadłam bób itd.

Bozia3, samira, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przerabiałyśmy temat eutanazji i aborcji na tym forum nie raz
    trudny temat i lepiej go nie poruszać
    dodam od siebie, że patrząc na niektóre osobniki jestem za aborcją a jak się nie zdąży to na eutanazję.. no ale nie wszystkich księży i polityków da się ;-)

samira, Mega, iwcia77, Aasiula, malgos741, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe po tym co napisałaś wychodzi, że umrę z głodu

kapturnica, caffe, kkisia, Mega, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni jak Twoje cycki? Nie bolą?

Reni, samira, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś tam mnie po bokach boli ale nie wiem czy to nie zakwasy po siłce ;-)
    ale patrz kurcze suty nic .. a powinny płonąć
    za to od przedwczoraj mieli mi w brzuchu tak okresowo..
    dzisiaj spadek temp o 2 krechy więc wnioskuję, że pt, sob przyjdzie :-/
    picgifs-angry-sad-upset-5211191.gif
    Bozia3 wrote:
    Reni jak Twoje cycki? Nie bolą?

caffe, samira, inessa, Mega lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja pierdziu...
    przecież takie forum to kopalnia wiedzy!
    odbeki, pierdy, kupy .. dobrze wiedzieć..chyba zacznę sobie prowadzić jakiś dziennik z zapiskami! poważnie
    Reni nie musisz prowadzić notatek. W razie co, wpisujesz na forum co potrzebujesz i za chwilkę dostaniesz odpowiedz, kilka odpowiedzi ;)

samira, Sabina, Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co będzie to będzie - ważne, że coś robisz i masz kolejne doświadczenie....najwyżej pójdziecie na in vitro....każdy ma swoją drogę...

Reni, iwcia77, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Caffe po tym co napisałaś wychodzi, że umrę z głodu
    No mięcho i wędliny jadłam oczywiście ;)

Nie było tak źle, pomidorów mi brakowało. Co do reszty to sobie powiedziałam, ze nie wolno i o dziwo, inaczej niż normalnie, nie miałam zakazanych zachcianek.

A, no i mój mały na początku ciężko znosił pierogi i naleśniki jak przesadziłam z ilością, widocznie były ciężostrawne w takiej ilości :P

Ogólnie to trzeba próbować i powoli wprowadzać nowe rzeczy, bo tak jak pisałam, dzieci są różne i niektórym nic nie jest, a niektóre mają problemy. A jak dziecko ma problem to i rodzic, a po co se dokładać?

Nie wiem czy dzięki temu uniknęłam kolek u małego, ale cieszę się, ze teraz bez problemu mogę zjeść wszystko i małemu nic nie jest :)

Reni, notuj notuj ;)

Reni, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kosztowałam śluz-zasadowy :)

Reni, samira, iwa2014, Sabina, Mega, iwcia77, malgos741, mysza1975, Niuta lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO NIE JEST FAKE

Wyrabianie w chłopcach nawyku sprzątania po sobie – według abpa Stanisława Gądeckiego – prowadzi do wypełniania ideologii gender, a tym samym kryzysu tradycyjnej, katolickiej rodziny.
    W wywiadzie dla "Naszego Dziennika", metropolita poznański abp. Stanisław Gądecki ostrzega przed upadkiem tradycyjnej rodziny. Według hierarchy, szczególnie groźna dla prawidłowego wypełniania ról kobiety i mężczyzny w rodzinie, jest "lansowana pod płaszczykiem programu równościowego – ideologia genderyzmu".
    – Niektórym rodzicom podoba się uczenie chłopców, że winni po sobie sprzątać, a nie czekać, aż zrobią to za nich dziewczynki. Pociągające jest również hasło, że wszyscy ludzie są sobie równi i mają prawo do szczęścia – grzmi abp. Gądecki.

http://www.fakt.pl/polityka/abp-gadecki-chlopcy-nie-powinni-po-sobie-sprzatac,artykuly,493800.html

Mega, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    coś tam mnie po bokach boli ale nie wiem czy to nie zakwasy po siłce ;-)
    ale patrz kurcze suty nic .. a powinny płonąć
    za to od przedwczoraj mieli mi w brzuchu tak okresowo..
    dzisiaj spadek temp o 2 krechy więc wnioskuję, że pt, sob przyjdzie :-/
    picgifs-angry-sad-upset-5211191.gif
    Reni, a Ty zazwyczaj nie miałaś takiego pierdolnięcia w dół tempki w 28dc? bo teraz to jakoś wczesniej Ci spadła?
    Spojrzałam na mój bezowulacyjny wykres i ja miałam pierdolnięcie z 25 na 26 dc o 0,21.

Mega lubi tę wiadomość

‹‹ 4821 4822 4823 4824 4825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ