X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    rodzice często myślą że ich dzieci beda kopią jezeli chodzi o zainteresowania i poglądy....ja nie jestem dlatego żyje w nieustającym konflikcie z mamą
    Nieprawda. Moja corka jest kopia mnie. Moze nie idealna, bo czasy sie bardzo zmienily i gdyby chciala grac w gume na podworku zamiast na kompie, to bylaby co najmniej dziwolagiem. Ale widac, ze to moja corka, bo mamy takie same pasje, podobnie sie ubieramy, z podobnych rzeczy smiejemy. KLuczem do sukcesu jest odpowiedni grunt i prawidlowe szczepienie zainteresowan. ;)
    Ja jestem tez zupelnie inna niz moja matka, ale to wynika z tego, ze kiedys wychowywanie dzieci wygladalo zupelnie inaczej. Nic dziwnego, ze wiekszosc z nas nie chce byc jak wlasna matka. ;) Moze kogos teraz obrazam, to sorki, ale te pokolenia roznia sie diametralnie.

iwcia77, kapturnica, Mega, Sabina, macduska, ania.g, samira, peppapig lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze pochwale sie, ze na wyprzedazach ksiazek wloskich udalo mi sie kupic Quo Vadis- Sienkiewicza i Ten obcy - Ireny Jurgielewicz ( po wlosku)...z mysla i Ivo :D

BISCA, Pusurek, kapturnica, Iwone, Mega, mysza1975, Sabina, Alis, macduska, samira, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a i jeszcze pochwale sie, ze na wyprzedazach ksiazek wloskich udalo mi sie kupic Quo Vadis- Sienkiewicza i Ten obcy - Ireny Jurgielewicz ( po wlosku)...z mysla i Ivo :D
    No i dobrze, bo Ten Obcy jest lektura do 6 klasy, dziecie moje meczylo to w zeszlym roku. ;) Tylko kurna nie wiem, czy po wlosku przejdzie. ;)
    Ja ostatnio w bibliotece w mojej wsi na polce nowosci znalazlam tomik Szymborskiej. Nawet dosc zgrabnie przetlumaczony. Przyznam, ze cieplo mi sie na sercu zrobilo...

kapturnica, iwcia77, Mega, mysza1975, Sabina, Alis, macduska, samira lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    rodzice często myślą że ich dzieci beda kopią jezeli chodzi o zainteresowania i poglądy....ja nie jestem dlatego żyje w nieustającym konflikcie z mamą
    Ewa u mnie było podobnie do czasu aż się wyprowadziłam od matki. Później nasze relacje się bardzo poprawiły. Dlatego uważam, że każda matka czy teściowa jest dobra, jeśli nie mieszka się z nią pod jednym dachem i najlepiej nie za blisko.

kapturnica, iwcia77, EwaT, Simba, Mega, Sabina, samira, peppapig lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=TVoI2MJUmLo cos o jajuniach po 35roku zycia..Warto posluchac 8)
    to miało byc na pocieszenie dla nas?

• BISCA Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, francuzi tez ogolnie lubia polakow. Co prawda, niektorzy maja marne pojecie o Polsce (i ogolnie o zewntetrznym swiecie). Kidys ktos sie pytal czy w polsce sa .... drogi.
    A co do kuchni, moj m niestety nie nawidzi kapusty, wiec bigos, golabki, pierogi z kapusta i krokiety nie sa jego ulubionymi daniami. À le za to lubi rosol, ruskie, schabowe i tluczone ziemniaki.
    O Jezu, ale mi sie zachcialo golabka mniam !!!

iwcia77 wrote:
    no ja mam makaroniarza za meza :) co prawda nie udalo mi sie go polskiego nauczyc i jesc bigosu czy barszczu , ale Polska mu sie bardzo podoba, interesuje sie nasza historia i polityka - czasami mnie zaskakuje , bo zadaje jakies pytania i mi jest glupio, ze nie jestem w stanie mu odpowiedziec :D. ogolnie to ja we wloszech nie spotkalam sie z jaks szczegolna niechecia do polakow :) , wrecz przeciwnie- jak mowie zem polka to, az sie rozanielaja - od razu do glowy przychodzi im Karol Wojtyla i Lech Walesa :D ,a za polskie pierogi ,golabki i salatke warzywna daja sie sprzedac :D

iwcia77, kapturnica, Pusurek, Mega, mysza1975, Sabina, samira lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...a na polce juz stoi Tuwim, Brzechwa, i Legendy i wierzenia polskie ( bazyliszek, smok wawelski, wars i sawa ) , bedzie znal " kto ty jestes- polak maly" i takie inne wierszyki..., bede z nim ogladac Akademie Pana Kleksa , spiewac piosenki z filmu i oczywiscie Fasolki :D...dopiero pozniej bedzie Piccolo D'oro del Antonianio ;D

Iwone, Pusurek, kapturnica, BISCA, Mega, mysza1975, Sabina, macduska, ania.g, samira, peppapig lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    to miało byc na pocieszenie dla nas?
    A potrzebujesz pocieszenia???

To byla informacje ktore warto wiedziec a nie pocieszyciel czy dołowacz..
    Nikt nie zmusza nikogo do tego by to ogladac

samira lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

O Jezu, ale mi sie zachcialo golabka mniam !!!

Bisca zapraszam..Zostalo 2z obiadu w sosie pomidorowymn 8)

BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No i dobrze, bo Ten Obcy jest lektura do 6 klasy, dziecie moje meczylo to w zeszlym roku. ;) Tylko kurna nie wiem, czy po wlosku przejdzie. ;)
    Ja ostatnio w bibliotece w mojej wsi na polce nowosci znalazlam tomik Szymborskiej. Nawet dosc zgrabnie przetlumaczony. Przyznam, ze cieplo mi sie na sercu zrobilo...
    No meczyl i moj w tamtym roku..A teraz jurgielewiczowej opium w rosole przerabiaja

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Uwazaj, bo Cie wezme za slowo ;) !
    kapturnica wrote:
    Bisca zapraszam..Zostalo 2z obiadu w sosie pomidorowymn 8)

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Uwazaj, bo Cie wezme za slowo ;) !
    Czym chata bogata tym rada ;) Ale wymiana za porzadny ser 8)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ...a na polce juz stoi Tuwim, Brzechwa, i Legendy i wierzenia polskie ( bazyliszek, smok wawelski, wars i sawa ) , bedzie znal " kto ty jestes- polak maly" i takie inne wierszyki..., bede z nim ogladac Akademie Pana Kleksa , spiewac piosenki z filmu i oczywiscie Fasolki :D...dopiero pozniej bedzie Piccolo D'oro del Antonianio ;D
    Mamy chyba podobne regaly! ;) U mnie ten sam zestaw + obowiazkowa Musierowicz i ukochana przez nas Joanna Olech. :) Muzycznie Jedyneczka i nieco zakurzona, ale cudna Gaweda. :)

iwcia77, Mega, macduska, Sabina, samira lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlosi tez maja kiepskie pojecie o polandii, az sie czasmi smiac chce , mi kiedys babka do ktorej mialam isc sprzatac tlumaczyla zasade dzialania CIF- u - jarzysz??? albo pokazala bidet i mowila ze tam sie nie sika tylko myje :-O- witki mi opadly :) a jak moj maz pierwszy raz byl w polsce ( tylko ,ze on wiedzial, ze jestesmy cywilizowany narod , ale nie wyobrazal go sobie tak zielonego i ladnego)- byl w szoku :) , moja tesciowa i siostra Alojza tez jak byla w polsce to byla zachwycona. Kiedys goscilam 4 kumpli w gdansku- bardzo im sie podobalo i teraz to jezdza prawie co lato do kumpelki do Myslenic na wakacje :D QUOTE=BISCA]Dokladnie, francuzi tez ogolnie lubia polakow. Co prawda, niektorzy maja marne pojecie o Polsce (i ogolnie o zewntetrznym swiecie). Kidys ktos sie pytal czy w polsce sa .... drogi.
    A co do kuchni, moj m niestety nie nawidzi kapusty, wiec bigos, golabki, pierogi z kapusta i krokiety nie sa jego ulubionymi daniami. À le za to lubi rosol, ruskie, schabowe i tluczone ziemniaki.
    O Jezu, ale mi sie zachcialo golabka mniam !!![/QUOTE]

kapturnica, Sabina, mysza1975, macduska, Bursztyn, ania.g, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No meczyl i moj w tamtym roku..A teraz jurgielewiczowej opium w rosole przerabiaja
    Musierowiczowej?

iwcia77, macduska lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A potrzebujesz pocieszenia???

To byla informacje ktore warto wiedziec a nie pocieszyciel czy dołowacz..
    Nikt nie zmusza nikogo do tego by to ogladac
    kazda z nas o ryzyku chyba doskanale wie
    nic nowego nie powiedział

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... i winko francuskie !!!!!!!!!!
    kapturnica wrote:
    Czym chata bogata tym rada ;) Ale wymiana za porzadny ser 8)

Mega, BISCA lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

"Opium w rosole" to Musierowicz. Uwielbiałam ja jako nastolatka, ale wtedy to nie była lektura.

kapturnica, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Musierowiczowej?
    Tak musierowiczowej mysle jedno pisze drugie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 20:44

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    "Opium w rosole" to Musierowicz. Uwielbiałam ja jako nastolatka, ale wtedy to nie była lektura.
    No teraz jest obowiazkowa w gimnazjum..Przynajmniej u mojego syna....

macduska lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 4879 4880 4881 4882 4883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ