SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Aga działasz w tym roku w akcji "Ratujmy maluchy" ?
    no to wszystko zależy o co będziemy walczyć, starsza idzie we wrześniu do szkoły ale mam jeszcze młodszą która szkoła czeka za 6 lat.......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 10:15

iwcia77, Iwone, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    atk sie zapytam: do ciasta na nalesniki co dajecie ? wode czy mleko?
    Ja daję pół na pół

iwcia77, Bliska 77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    bosze jak ten czas zapierdziela ...:D
    no niestety albo i stety, przed chwilą miałam ostatnią @ przed ciażą po blisko 3 latach starań czyli 11 października 2013 roku :-)a teraz dziecię się uśmiecha i coraz więcej wymaga :-)

iwcia77, Iwone, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    atk sie zapytam: do ciasta na nalesniki co dajecie ? wode czy mleko?
    wode czasem trochę mleka

kapturnica, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialabym...bardzo...ale chyba nie :( potrzebuje i zbieram informacje z forum , bo jak bedzie trzeba to mame do apteki posle i mi albo przywiezie albo wysle...stad panika kolkowa itp :D
    paszczakin wrote:
    iwcia, a Ty jedziesz jeszcze przed pododem?

mysza1975 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 3lata ??osz fak to przeszlas swoje :( I zaszlas na anturalnym cyklu???Sorki ale nie pamietam za duzo osob sie rpzewinelo na watku...

iwcia77, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Bliska 3lata ??osz fak to przeszlas swoje :( I zaszlas na anturalnym cyklu???Sorki ale nie pamietam za duzo osob sie rpzewinelo na watku...
    tak, o pierwsze ponad 3,5 roku o drugie blisko 3 lata, były miesiace stymulacji, inseminacje itp ( przed pierwszą poronienie) dużo by opowiadać ale już kilkanaście razy o tym pisałam także nie ma co, było minęło, mam dwie zajebiste córcie :-)
    a możesz nie pamiętać- ja tu jestem od stycznia 2013 a może od grudnia 2012?? ale w między czasie musiałam zmienic swój login a o za tym idzie wykasowano wszystkie swoje posty :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 10:26

kapturnica, iwcia77, nick nieaktualny, Iwone, nick nieaktualny, nick nieaktualny, BISCA, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no to wszystko zależy o co będziemy walczyć, starsza idzie we wrześniu do szkoły ale mam jeszcze młodszą która szkoła czeka za 6 lat.......
    Zbieramy podpisy pod ustawą obywatelską:

http://www.rzecznikrodzicow.pl/sites/default/files/formularz_ustawa_rodzice_chca_miec_wybor.pdf

http://www.ratujmaluchy.pl/

Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ej Kaptur, przeciez ty masz juz dziecia, wiec takim jak ja, co to niemowlaka widzialy raz w telewizji i nie bardze patrzyly, bo jape darl, tez mozesz rady udzielic, nie?
    no bo kurde, cenzury tematow nam tu sie pojawia.. a z Bursztem o blatach moge gadac? bo to tez nie az tak 100% do robienia dzieci ;)
    Ale paszcza sa i takie co nie maja doswiadczenia zadnego..Wtedy pozostaje im tylko milczecprzez kilka stron??O tym mowie ;) Nikt nic nie cenzuruje nie w tym rzecz....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 10:23

Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Zbieramy podpisy pod ustawą obywatelską:

http://www.rzecznikrodzicow.pl/sites/default/files/formularz_ustawa_rodzice_chca_miec_wybor.pdf

http://www.ratujmaluchy.pl/
    tak jest

Iwone lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi o to, że staraczkom żal dupe ściska, że nie są w temacie
    tyle
    paszczakin wrote:
    ej Kaptur, przeciez ty masz juz dziecia, wiec takim jak ja, co to niemowlaka widzialy raz w telewizji i nie bardze patrzyly, bo jape darl, tez mozesz rady udzielic, nie?
    no bo kurde, cenzury tematow nam tu sie pojawia.. a z Bursztem o blatach moge gadac? bo to tez nie az tak 100% do robienia dzieci ;)

Bliska 77, Mega, Bursztyn, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    póki co dziewczyny, życzę miłego dnia, bo muszę praniem się zająć i córcią a potem po starszą córci ( o ile nie będzie padać, bo jednak ponad 3km w jedną stronę to trochę ryzyko w deszcz - jeszcze trzeba wrócić)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 10:30

iwcia77, kapturnica, nick nieaktualny, ania.g, Mega, EwaT, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    otóż to
    i uważam jako żem bezdzietna, że takie porady na ogólnym forum są karygodne! zaginą w tym tysiącu stron.. :-( a przecież są na wagę złota
    ja w tej chwili nie wiem co jest ważne a co nie.. i dobrze byłoby, żeby jakaś dobra dusza wychwytywała co lepsze porady i wrzucała do ABC
    kapturnica wrote:
    Ale paszcza sa i takie co nie maja doswiadczenia zadnego..Wtedy pozostaje im tylko milczecprzez kilka stron??O tym mowie ;) Nikt nic nie cenzuruje nie w tym rzecz....

iwcia77, Iwone, paszczakin, nick nieaktualny, ania.g, Mega, Bliska 77, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    otóż to
    i uważam jako żem bezdzietna, że takie porady na ogólnym forum są karygodne! zaginą w tym tysiącu stron.. :-( a przecież są na wagę złota
    ja w tej chwili nie wiem co jest ważne a co nie.. i dobrze byłoby, żeby jakaś dobra dusza wychwytywała co lepsze porady i wrzucała do ABC

Az taki sarkazm Reni nie byl potrzebny;)
    Najlepiej te nowe zeby sie nie odzywaly wzgl tym starszych bywalczyn na tym watku i bedzie gitara..
    Spoko zakodowalam ,ze jak stara wiara mowi to ta mloda milczy ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivone podeslij mi linia na priv, bo na telefonie go nie otworze, a do wieczora zaginie w gąszczu. A jestem żywo zainteresowana :-) Dzięki <3

iwcia77, Iwone, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz sie Iwone tym zajela :) , samira tez tam cos wrzuca ..no i caffe otworzyla watek ale chyba nie magac byc na bierzaco nie jest w stanie go uzupelniac , tak wiec praca jest zespolowa i to co ktora wylapie , nich wkleja :)
    Reni wrote:
    otóż to

Iwone, Reni, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta co to za fochy? Ja tam wczoraj wtracalam się ile dało ;-) czasem bywa gorZej ;-)

iwcia77, Iwone, Mega, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kapta co to za fochy? Ja tam wczoraj wtracalam się ile dało ;-) czasem bywa gorZej ;-)
    ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    juz sie Iwone tym zajela :) , samira tez tam cos wrzuca ..no i caffe otworzyla watek ale chyba nie magac byc na bierzaco nie jest w stanie go uzupelniac , tak wiec praca jest zespolowa i to co ktora wylapie , nich wkleja :)
    Żeby łatwiej było odszukać założyłam podobny temat jak Cafe, ale troszkę inny.

U niej ABC malucha: pielęgnacja, opieka i wychowanie

u mnie ABC malucha: żywienie niemowląt, leczenie

kapturnica, iwcia77, Reni lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popieram koleżankę Kapturnicę!

Nie dzieciujmy za dużo, bo cholera znowu zgodze się z facetami, że tylko ciuchy, paznokcie, cellulit, zupki i kupy!

aha, ale z jednym sie nie zgadzam. Programy typu "gwiazdy tańczą na głodzie" są złem...
    Oglądając je tracisz czas, ok, twój czas, ale nakręcasz koniunkturę.. Ludziska z tv myslą, że trzeba ta rzeźnię produkować zamiast czegoś pożytecznego (patzr programy BBC), a dwa, może inteligentny człowiek ogląda top model żeby się pośmiać.. Taaa, ale wyjrzyjcie na ulice..Dla milionów młodych dziewczyn ten program to wow, kariera do zrobienia i wzor do naśladowania, bllleeeee....

a gościowi, który wstawił Rubikową w zdjecie z wyzwalania obozu koncentracyjnego chcętnie wsyłałabym whiskacza..
    wreszcie ktoś nazwał rzecz po imieniu..

Reni, Mega, Bursztyn, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 4916 4917 4918 4919 4920 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ