X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no ja znam laske , ktora jako 4 letnie dziecko miala sztuczne futerko na sobie, byla jesien i na dzialce palili suche liscie , moment nieuwagi i futerko sie zajelo , 30 procent poparzenia ciala, cala buzia , skora glowy, dlonie... co roku na dwa miesiace wyjezdzala do siemianowic na przeszczepy skory..niewiele to dalo - blizny na twarzy, pol glowy bez wlosow, uszy poparzone, brak niektorych paznokci...normalnie masakra..

jest taka książka "Tango z motylem" o leczeniu poparzeń ( nie poradnik tylko taki niby dłuuugi reportaż)itp. Regina Dachówna napisała, świetna polecam

iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    ja zawsze zaczynam clo w 3 dc a ty w 2dc?
    Witam się :-)
    Iwcia piekniusi brzusio, oj jak ja bym chciała taki ;-)
    Bozia i Alis piękne te wasze avatarki <3

A ja clo w 5tym..wsio zalezy od tego jakiej dlugosci ma sie cykle i czy rosnie cos samo tez na naturalnym....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sama mam poparzony dekolt , bo moja mama na brzegu stolu postawila talerz z goraca zupa mleczna a ja akurat dosiegala tylko paluszkami do blatu i talerz sie gibnal i wylal na mnie, nie wiem jakim cudem ocalala moja twarz :-O
    macduska wrote:
    mojego męża siostra była 4 dzieckiem juz chyba najmniej pilnowanym - dziabnęła się w nogę łopatką, poparzyła przedramię wrzącym rosołem i jeszcze pies jej policzek pazurem rozwalił....Dziecko wojny normalnie...

Mega lubi tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a clo przepisane przez lekarza w UK?
    bedziesz w Women's hospital?
    clo przepisane przez moja gp zeby wszystko przyspieszyc,womens hospital nie robi nic prywatnie,jade do priory hosp a tam prywatnie przyjmuja lekarze z womens hosp...

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc laseczki

mam nadzieję ze jutro myszka da nam znać co u niej

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ja sama mam poparzony dekolt , bo moja mama na brzegu stolu postawila talerz z goraca zupa mleczna a ja akurat dosiegala tylko paluszkami do blatu i talerz sie gibnal i wylal na mnie, nie wiem jakim cudem ocalala moja twarz :-O

Ha witaj w klubie ja wyjebalam kawe na siebie..Wrzatek..Pociagnelam za obrus..Mam blizne pod piersia lewa i na nadgarstku..Nie pamietam zdarzenia ale pamiatki sa....

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    ja zawsze zaczynam clo w 3 dc a ty w 2dc?
    Witam się :-)
    Iwcia piekniusi brzusio, oj jak ja bym chciała taki ;-)
    Bozia i Alis piękne te wasze avatarki <3
    tak mi kazala brac chociaz zapytala tylko co ile jest @ anic kiedy owulka i ile trwa druga faza,ja mam owulke wczesnie bo jakos 11 dzien zawsze,wiem ze niektore dziewczyny z dluga druga faza biora od 5tego dnia,to co brac jutro czy jak?

malgos741 lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bozia- udalo ci sie skontaktowac z MartaDidinio w sprawie zakupu bujaka i maty?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos- dorobisz sie i ty takiego garba z przodu :D

Elfik, malgos741, macduska, Mega lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    tak mi kazala brac chociaz zapytala tylko co ile jest @ anic kiedy owulka i ile trwa druga faza,ja mam owulke wczesnie bo jakos 11 dzien zawsze,wiem ze niektore dziewczyny z dluga druga faza biora od 5tego dnia,to co brac jutro czy jak?
    ja mam owulkę też ok 11dc i biorę 3dc, cykl 25-26dni,
    właśnie zaczynam znów po przerwie stymulację od nowego cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 21:26

Sabina lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Malgos- dorobisz sie i ty takiego garba z przodu :D
    mam nadzieję ;-)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bezuzyteczna.pl/juz-nigdy-nie-ugotujesz-189088 musze zrobic takie jajka na wielkanoc ehheeh

iwcia77, macduska lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka gratulacje pracy, niech idzie wszystko do przodu :-)

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, brzuszek super :)

Samira, gratuluję znalezienia pracy. Życzę powodzenia :)

malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Mega, no weż...

Daj dobry przykład optymizmu...

Nie patrzaj na mnie, ja jeszcze nie mam owu wyznaczonej (choć już na pewno jestem po) i już wiem, że nie wyszło, hehe..

normalnie królowa, tfu - cesarzowa optymizmu... ;)
    Ta, popłakałam se do wina, za bardzo sie napalilam na moj wykres... Jutro bedzie lepiej , zbiorę sie w sobie, obiecuje!

caffe, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    to ja tylko nadmienie..

moją córa lat niepełne trzy..

pora spania

poniedziałek 23.30
    wtorek 00.30 (o 20 poszła spać, my wniebozięci, przespała 20 min i zregenerowawszy się nieco, miała siły walczyć do północy)
    środa 21.30 (po szczepieniu, może to ja osłabiło) z wieczora dla rodziców nici, bo siedzielismy jak dwa króliki nie mogąc uwierzyć w swe szczęście, oraz świecie przekonani, że dzidż własnie nabiera sił żeby zadać nam cios ostateczny - o dziwo przespała do rana...)

odpowiadając na pytanie
    czy kłaś na siłe - tak
    czy to coś da - nie

jak ktoś ma krew wampirów w sobie nie zasnie, zadne watroba śpi, zadna cisza jak w grobowcu Tutenhamona...

rozwazam podwójne dawki syropu na kaszel
    moja mama tylko się uśmiecha, bo ja podobno też nie skalałam się zasypianiem przed 23...
    dla mamy to akt sprawiedliwosci dziejowej, a ja nie zapiełam jej w srode szelek i wypadła z wózka... na deptaku i nic jej nie jest..
    chuj nie matka...

zanim mnie zlinczujecie, darujcie sobie, moja wyobrażnia już mi podsunęła obrazy dziecka wypadajacego z wózka na szczycie 50 schodów ostrych jak brzytwa (nie mamy takich w okolicy) oraz wpadającego pod Stara na przejsciu..(dawno nie widziałam takiego złoma, ale w wyobrażni co sobie bede żałować...)

I to drogie Panie jest efekt zmęczenia..

Pusur wynies poduszki do ogrodu... zanim cie skusi...

w sumie co komu przeszkadza trzylatek czytajacy ksiązeczki o 24 w nocy...
    gdyby hasz paliła, matalu słuchała...a jednak jak pospała od 21.30 to następnego dnia wstała z uśmiechem... Az się wystraszyłam ... nie wiedziałam co za bezecenstwa ma na mysli, a ona jedynie dwa razy mi termometr z buzi wyrwała, co by pozbawić mnie tej cennej wiedzy azaliż owulowałam...

co za różnica swoją drogą...

wow, jaki cenny nabytek na forum nam sie trafił. Ubawilam sie niezle. Jestem z mala w szpitalu, na oddziale dzieciecym i tutaj gasnie swiatlo o 20. Ksiazki sie nie da poczytac, tylko laptop zostaje, bo przynajmniej swieci wlasnym swiatlem i wy mi rozrywki dostarczacie. Wiec Elfik pisz jak najwiecej :)

Ubiegajac pytania - mala juz po operacji i ma sie dobrze, juz sie do nas usmiechala dzisiaj. Chirurg po zabiegu byl zadowolony, ale trzeba troche odczekac, zeby moc stwierdzil, jak sie udalo. Na razie nie wiem, kiedy wyjdziemy. Licze, ze za pare dni.

Pusurek, inessa, caffe, macduska, Iwone, Mega, moremi, ania.g, Bozia3, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie - samira- ciesze sie bardzo ze zaokraglisz domowy budzet :)

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    No to ja jutro mam w jak wolne za to przede mna weekend pracujacy ble ble ble...
    Ja kurna tylko sobotę wolna, w niedziele pracuje. Muszę sobie jutro powieki odkleić taśma bo normalnie chyba zasnę. ;)
    Zreszta już w łóżku leżę ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ave chujowe matki!
    Ja raz spadlam z corka miechow 7 ze schodow, bo sie spieszylam do nowootwartej galerii handlowej. ;) Windy nie bylo. Zjebalysmy sie centralnie z samego szczytu schodow na sam dol, schodow chyba bylo 7, wozek przywalil w sciane. Ja przerazona, ze zabilam dziecko, zbieram szczeke z podlogi, zagladam do wozka, a dziecko moje ciut niepewne, ale sie usmiecha. Myslala moze, ze to taka nowa zabawa ruchowa... Ja mialam siniaki w kazdym mozliwym miejscu, bo spadajac za wozkiem zaliczylam masaz po kazdym stopniu. Ale to galerii i tak pojechalam. ;) Dobrze, ze nie widzialam lustra wczesniej, bo pysk mialam jak ofiara przemocy domowej, ze mnie nikt w tej galerii nie wyhaczyl i niebieskiej karty nie zalozyl, to cud. ;)

O, to tyz pikne :D

Pusurek lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, po tonie w którym piszesz to od razu czuć, że wszystko dobrze!

Bardzo się cieszę!

Obyście jak najszybciej wyszły do domu.

Super!!! :)

iwcia77, macduska, Mega, Alis, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 4999 5000 5001 5002 5003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ