35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:u nas ilosc jest ok, tylko to cholerne 3 %.....ciekawe czu po Profertilu mu sie poprawilo
jeszcze nie dostalismy wynikow
Zes sie czepila tych 3% jak nie wiem... Powiedz sama jakby bylo 4% a ilosc te minimalna czyli te 39mln na caly ejakulat -pseudo normy byc myslala ze wsio ok....hehehehe
Na wyniki to sie raczej patrzy calosciowo a nie trzyma sztywnych ram norm...Wiekszosci publikacji badan jest ze ilosc morfologicznie ciezko jest jakos wiele poprawic , raczj ilosc i ruch sie polepsza....Facety ida na ilosc bardziej a nie na jakosc w hodowli plemniorow...
A z tego co wiem to profertil dosc dobrze wplywa..Nie wiem jak jest tak ze skladem ale warto chlopa karmic selenem z wit e bo wpl na spermatogeneze....Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:mnie też tłumaczyła tak lekarka...pomimo tego, że miałam normalnie owulację - byłam monitorowana w sumie prawie rok - to ona i tak na 4 miechy zaleciła mi clo - na poprawę jakości jajek...przy clo dojrzewało mi 3-4 jajka, a bez niego zwykle jedno...więc oprócz jakości - zmienia się też ilość i wzrasta szansa....
-
Bozia3 wrote:mnie też tłumaczyła tak lekarka...pomimo tego, że miałam normalnie owulację - byłam monitorowana w sumie prawie rok - to ona i tak na 4 miechy zaleciła mi clo - na poprawę jakości jajek...przy clo dojrzewało mi 3-4 jajka, a bez niego zwykle jedno...więc oprócz jakości - zmienia się też ilość i wzrasta szansa....
Dokladnie tak ..I wpl rowniez na to ,ze w kolejnych cyklach pojawia sie owulacja..Podobno clo moze dzialac do 3miesiecy po odstawieniu leku.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
EwaT wrote:jakim cudem jajka mogą byc bardziej wartościowe z chemii? wierzysz w to?
.Po pierwszej dawce clo w cyklach bez staran i bez brania wtedy clo mam normalne wlasne owulacje..wczesniej jajka rosly ale sie zatrzymywaly i zapadaly..Wiec mysle ze troche i ta chemia dziala...iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Zes sie czepila tych 3% jak nie wiem... Powiedz sama jakby bylo 4% a ilosc te minimalna czyli te 39mln na caly ejakulat -pseudo normy byc myslala ze wsio ok....hehehehe
Na wyniki to sie raczej patrzy calosciowo a nie trzyma sztywnych ram norm...Wiekszosci publikacji badan jest ze ilosc morfologicznie ciezko jest jakos wiele poprawic , raczj ilosc i ruch sie polepsza....Facety ida na ilosc bardziej a nie na jakosc w hodowli plemniorow...
A z tego co wiem to profertil dosc dobrze wplywa..Nie wiem jak jest tak ze skladem ale warto chlopa karmic selenem z wit e bo wpl na spermatogeneze....
ja juz sama nie wiem co o tym wszystkim myslec
wiec pomyslalam, ze co ma byc to bedzieiwcia77 lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Profertil ma selen w skladzie
ja juz sama nie wiem co o tym wszystkim myslec
wiec pomyslalam, ze co ma byc to bedzie
No i bedzie dobrze..A czego nie ma byc....Wiesz jakby nie bylo plemniorow wtedy bylby problem..A tak to zawsze mozna ich podrasowac...Nam gin zalecil salfazin dla poprawy ruchu bo troche leniwe..No i kawka albo cola przed sexem...Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:co znaczy co ma być??
jak sobie poscielisz tak sie wyspisz!EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:no ale co ja moge wiecej zrobic? chlop sie suplementuje, mnie przebadali zarowno w PL jak i tutaj i stwierdzili ze wszystko jest swietnie, jesli nie wyjdzie za klika miesiecy to proponuja ivf...
bo juz myslałam że sugerujesz rezygnacje ze starańiwcia77 lubi tę wiadomość
-
EwaT wrote:szkoda
bardzo bym chciała kiedys zobaczyć Natanka
nie mowie, ze nie (ivf) ale nie jestem przekonana na 100% i wolalabym tego uniknac (z wielu powodow)
Ide spac
Dobrej nocykapturnica, EwaT, Mega, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:a najbardziej zazdroszcze funkcji scierania ziemniakow na placki ziemniaczane ...2 minuty i masz starte i tylko patelenke rozgrzewasz i juz placuszki zrobione
...ale fakt cena to przegiecie bagiety...
A tak poza tym to masz zajebisty brzuszek.EwaT, Mega, iwcia77, BISCA, Mala79, Elfik, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:I tu masz racje..Moj jak na usg wyszlo , ze bedzie syn to se kupil kolejke elektryczna hehe...Nadmienie ,ze mlody sie nia kompletnie nie interesante..Ale tatus jak najbardziej
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/204b8cc06c54.jpgEwaT, kapturnica, Bursztyn, Pusurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:tak , mieszkam w krainie makaronu i pizzy
Jak w tym roku byla Chorwacja to Kuba mówił" tu nie ma co zwiedzac- wszystkie miasteczka takie same, co innego rok temu..."
Cudnie bylo.Ale to wakacje,wiadomo
A Ty lubisz Włochy?Mega, ania.g, Elfik, samira, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydorbie wrote:Iwcia77,mam sentyment... my po zeszłorocznych wakacjach w Toskanii staliśmy sie wielbicielami makaronu. Tak się nakręcilismy, że nawet chłopaki mówią " mama robi najlepsze spagetti" ze wszystkiego i z niczego, Bruschetta to przysmak mojego małża, prosciuto Kuby.
Jak w tym roku byla Chorwacja to Kuba mówił" tu nie ma co zwiedzac- wszystkie miasteczka takie same, co innego rok temu..."
Cudnie bylo.Ale to wakacje,wiadomo
A Ty lubisz Włochy?ania.g, samira, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny