X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    u nas ilosc jest ok, tylko to cholerne 3 %.....ciekawe czu po Profertilu mu sie poprawilo
    jeszcze nie dostalismy wynikow

Zes sie czepila tych 3% jak nie wiem... Powiedz sama jakby bylo 4% a ilosc te minimalna czyli te 39mln na caly ejakulat -pseudo normy byc myslala ze wsio ok....hehehehe

Na wyniki to sie raczej patrzy calosciowo a nie trzyma sztywnych ram norm...Wiekszosci publikacji badan jest ze ilosc morfologicznie ciezko jest jakos wiele poprawic , raczj ilosc i ruch sie polepsza....Facety ida na ilosc bardziej a nie na jakosc w hodowli plemniorow...

A z tego co wiem to profertil dosc dobrze wplywa..Nie wiem jak jest tak ze skladem ale warto chlopa karmic selenem z wit e bo wpl na spermatogeneze....

Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mnie też tłumaczyła tak lekarka...pomimo tego, że miałam normalnie owulację - byłam monitorowana w sumie prawie rok - to ona i tak na 4 miechy zaleciła mi clo - na poprawę jakości jajek...przy clo dojrzewało mi 3-4 jajka, a bez niego zwykle jedno...więc oprócz jakości - zmienia się też ilość i wzrasta szansa....
    no to moze sie postaram o to....zastanowie sie

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mnie też tłumaczyła tak lekarka...pomimo tego, że miałam normalnie owulację - byłam monitorowana w sumie prawie rok - to ona i tak na 4 miechy zaleciła mi clo - na poprawę jakości jajek...przy clo dojrzewało mi 3-4 jajka, a bez niego zwykle jedno...więc oprócz jakości - zmienia się też ilość i wzrasta szansa....

Dokladnie tak ..I wpl rowniez na to ,ze w kolejnych cyklach pojawia sie owulacja..Podobno clo moze dzialac do 3miesiecy po odstawieniu leku.

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jakim cudem jajka mogą byc bardziej wartościowe z chemii? wierzysz w to?
    Ewka wierze bo mam PCOS i bez clo nie mialam wogole owulacji.
    .Po pierwszej dawce clo w cyklach bez staran i bez brania wtedy clo mam normalne wlasne owulacje..wczesniej jajka rosly ale sie zatrzymywaly i zapadaly..Wiec mysle ze troche i ta chemia dziala...

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Zes sie czepila tych 3% jak nie wiem... Powiedz sama jakby bylo 4% a ilosc te minimalna czyli te 39mln na caly ejakulat -pseudo normy byc myslala ze wsio ok....hehehehe

Na wyniki to sie raczej patrzy calosciowo a nie trzyma sztywnych ram norm...Wiekszosci publikacji badan jest ze ilosc morfologicznie ciezko jest jakos wiele poprawic , raczj ilosc i ruch sie polepsza....Facety ida na ilosc bardziej a nie na jakosc w hodowli plemniorow...

A z tego co wiem to profertil dosc dobrze wplywa..Nie wiem jak jest tak ze skladem ale warto chlopa karmic selenem z wit e bo wpl na spermatogeneze....
    Profertil ma selen w skladzie
    ja juz sama nie wiem co o tym wszystkim myslec
    wiec pomyslalam, ze co ma byc to bedzie :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

No i bedzie dobrze..A czego nie ma byc....Wiesz jakby nie bylo plemniorow wtedy bylby problem..A tak to zawsze mozna ich podrasowac...Nam gin zalecil salfazin dla poprawy ruchu bo troche leniwe..No i kawka albo cola przed sexem...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    co znaczy co ma być??
    jak sobie poscielisz tak sie wyspisz!

Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    co znaczy co ma być??
    jak sobie poscielisz tak sie wyspisz!
    no ale co ja moge wiecej zrobic? chlop sie suplementuje, mnie przebadali zarowno w PL jak i tutaj i stwierdzili ze wszystko jest swietnie, jesli nie wyjdzie za klika miesiecy to proponuja ivf...

EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no ale co ja moge wiecej zrobic? chlop sie suplementuje, mnie przebadali zarowno w PL jak i tutaj i stwierdzili ze wszystko jest swietnie, jesli nie wyjdzie za klika miesiecy to proponuja ivf...
    to dobrze
    bo juz myslałam że sugerujesz rezygnacje ze starań

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    to dobrze
    bo juz myslałam że sugerujesz rezygnacje ze starań
    jesli starania maja oznaczac ivf to nie jestem pewna...

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    jesli starania maja oznaczac ivf to nie jestem pewna...
    szkoda
    bardzo bym chciała kiedys zobaczyć Natanka

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    szkoda
    bardzo bym chciała kiedys zobaczyć Natanka
    ja tez :)
    nie mowie, ze nie (ivf) ale nie jestem przekonana na 100% i wolalabym tego uniknac (z wielu powodow)
    Ide spac :)
    Dobrej nocy :)

kapturnica, EwaT, Mega, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mam w PL - stronka zawiera wszystkie promocje w polskich sklepach w danym dniu - http://www.promobaby.pl/

kapturnica, EwaT, iwcia77, Mala79, Elfik lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a najbardziej zazdroszcze funkcji scierania ziemniakow na placki ziemniaczane ...2 minuty i masz starte i tylko patelenke rozgrzewasz i juz placuszki zrobione :)...ale fakt cena to przegiecie bagiety...:(
    Qźwa Iwcia ale mi smaka narobiłaś na placki ziemniaczane. Jest za 15 dwunasta a ja zaraz w kuchni wyląduje żeby sobie zrobić.
    A tak poza tym to masz zajebisty brzuszek.

EwaT, Mega, iwcia77, BISCA, Mala79, Elfik, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    gdzie jesteście?
    wszyskie chlejo?
    Ja tak.
    Bracia zjechali, a ja już dawno wódki nie pilam i mam w czubie ;-)
    Dobrej nocy, ciekawe czy ka przeżyje ;-)

Mega, EwaT, iwcia77, BISCA, kapturnica, Bursztyn lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Iwcia77, we Włoszech mieszkasz?

tak , mieszkam w krainie makaronu i pizzy ;D

dorbie, kapturnica lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    I tu masz racje..Moj jak na usg wyszlo , ze bedzie syn to se kupil kolejke elektryczna hehe...Nadmienie ,ze mlody sie nia kompletnie nie interesante..Ale tatus jak najbardziej =D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/204b8cc06c54.jpg

EwaT, kapturnica, Bursztyn, Pusurek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tak , mieszkam w krainie makaronu i pizzy ;D
    Iwcia77,mam sentyment... my po zeszłorocznych wakacjach w Toskanii staliśmy sie wielbicielami makaronu. Tak się nakręcilismy, że nawet chłopaki mówią " mama robi najlepsze spagetti" ze wszystkiego i z niczego, Bruschetta to przysmak mojego małża, prosciuto Kuby.
    Jak w tym roku byla Chorwacja to Kuba mówił" tu nie ma co zwiedzac- wszystkie miasteczka takie same, co innego rok temu..."
    Cudnie bylo.Ale to wakacje,wiadomo
    A Ty lubisz Włochy?

Mega, ania.g, Elfik, samira, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Iwcia77,mam sentyment... my po zeszłorocznych wakacjach w Toskanii staliśmy sie wielbicielami makaronu. Tak się nakręcilismy, że nawet chłopaki mówią " mama robi najlepsze spagetti" ze wszystkiego i z niczego, Bruschetta to przysmak mojego małża, prosciuto Kuby.
    Jak w tym roku byla Chorwacja to Kuba mówił" tu nie ma co zwiedzac- wszystkie miasteczka takie same, co innego rok temu..."
    Cudnie bylo.Ale to wakacje,wiadomo
    A Ty lubisz Włochy?
    Iwcia i jeszcze oliwa! Bagietka maczana w oliwie to u mnie chłopy codziennie uskuteczniaja i oliwa do wszystkiego. I kawa!

ania.g, samira, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kofane a co tu za cisza milego dzionka Wam zycze ja juz wiadomo gdzie nie bede sie powtarzac...:-)

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 5020 5021 5022 5023 5024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ