35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
caffe wrote:Bo on czasem letnim chyba żyje, jest ciemno tzn. że trzeba spać bo jest noc
no bo jak to inaczej wytłumaczyć?
A tak w ogóle to wczoraj jakaś padnięta byłam i źle się czułam. Pusur jakiegoś wirusa tu zaprzedał
a spi w dzien dwa razy po 3 godziny. Kapiel o 21, pobudka o 3 w nocy i potem o 6 rano...taki rytm zlapalcaffe, Simba, Mala79, Bursztyn, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:chciałyscie zagdkę - oto zagadka:
Spotkało się dwóch matematyków. Nie widzieli się dosć długo, jeden więc pyta drugiego:
- Pewnie się ożeniłes i masz dzieci, co?
- A tak, mam troje dzieci.
- W jakim wieku?
- Powiem ci tak: iloczyn wieku moich dzieci wynosi 36.
- To za mało.
- Słusznie. Odwróć się i policz okna w tym domu.
- Już policzyłem.
- I masz sumę wieku moich dzieci.
- To za mało.
- Znów słusznie. Ale weź pod uwagę to, że moje najstarsze dziecko ma zielone oczy...
- Ach tak. Dziękuję ci, już wiem, ile lat maję twoje dzieci.
Ile lat mają dzieci matematyka?
36= 1 x 2 x 2 x 3 x 3
+ 6 + 6 = 13 i 2 +2 +9 = 13
W pierwszym przypadku dwoje dzieci jest najstarszych. Ale wiemy, że tylko jedno dziecko jest najstarsze (to z zielonymi oczami), pozostaje więc przypadek, gdy dzieci mają 2,2 i 9 latmacduska, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry w ogole.
I co to terror z rana, zeby zagadki logiczne kazac uczniom rozwiazywac od switu po nocy nieprzespanej??
Juz bym chetniej poczytala suchary o blondynkach albo o tesciowych.kapturnica, Bliska 77, Mala79, Bursztyn, Mega, kkisia, BISCA, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:a moj od dwóch dni zaczal wodzic oczmi - szczegolnie podobaja mu sie wiszace latajace bociany nad lozkiem - i cos w tym jest, bo polozna pochwalila taka zawieszke, jako spelniajaca role czarno-bialych kart...
a spi w dzien dwa razy po 3 godziny. Kapiel o 21, pobudka o 3 w nocy i potem o 6 rano...taki rytm zlapalale za jakiś czas mu się to zmieni. U mnie teraz jest tak, że rano już nie śpi 3 godzin, tylko 1 godzinę, a dopiero ok. 13.00 śpi 2 godziny no i ok. 16 z godzinę. A na noc tradycyjnie 18-19.
To się bardzo zmienia z miesiąca na miesiąc. Chyba jest to związane z tzw. skokami rozwojowymi.Bliska 77, Bozia3, Mala79, kkisia lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Bo on czasem letnim chyba żyje, jest ciemno tzn. że trzeba spać bo jest noc
no bo jak to inaczej wytłumaczyć?
A tak w ogóle to wczoraj jakaś padnięta byłam i źle się czułam. Pusur jakiegoś wirusa tu zaprzedałcaffe, Pusurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:a moj od dwóch dni zaczal wodzic oczmi - szczegolnie podobaja mu sie wiszace latajace bociany nad lozkiem - i cos w tym jest, bo polozna pochwalila taka zawieszke, jako spelniajaca role czarno-bialych kart...
a spi w dzien dwa razy po 3 godziny. Kapiel o 21, pobudka o 3 w nocy i potem o 6 rano...taki rytm zlapal
Moj sie smieje non stop. Przylapalam sie na tym, ze jak go rozbieram do kapieli wieczorem, to ten moj usmiech to juz taka maska sie robi i pysk mnie boli. Ale syn sie usmiecha, to trza sie odusmiechac. Zmarchy bede miala za chwile jak nic.Bozia3, Bliska 77, caffe, kkisia, BISCA, iwcia77, Sabina, samira lubią tę wiadomość
-
Ej matki rozpakowane - moglybyscie paski z wiekiem dzieciorow wrzucic? Bozia pisze ze Kajtek wodzi oczami? A ile on juz ma? Dobrze by bylo wiedziec, se mysle.
Ani dziecie tez nie wiem ile, Ewki tez nie. No! To ja taki postulat mamBozia3, Mala79, Pusurek, Bursztyn, kkisia, BISCA, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
a co wy tu dziś jakies testy na inteligencje uskuteczniacie?
ja odpadam bom blond, zatem genetycznie obciażonaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 11:07
Simba, caffe, Mala79, Bursztyn, Mega, kkisia, BISCA, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Dzien dobry w ogole.
I co to terror z rana, zeby zagadki logiczne kazac uczniom rozwiazywac od switu po nocy nieprzespanej??
Juz bym chetniej poczytala suchary o blondynkach albo o tesciowych.
Idzie sobie karawana ubranych na czarno ludzi, a na jej czele idzie facet z psem.
Na przeciwko tej karawany idzie inny facet i pyta się:
- Co się stało, ktoś umarł?
- Tak, moja teściowa
- A co się stało, kto ją zabił?
- Ano, ten pies
- Ej, to pożycz pan tego psa
- Niech się pan ustawi do kolejkiPusurek, macduska, Bursztyn, Mega, kkisia, Elfik, BISCA, iwcia77, Sabina, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:podobna zagadka:
kierowca fiata ma brata, a brat kierowcy fiata nie ma brata - kim jest kierowca fiata?Bozia3 lubi tę wiadomość
-
caffe wrote:I bardzo dobrze
ale za jakiś czas mu się to zmieni. U mnie teraz jest tak, że rano już nie śpi 3 godzin, tylko 1 godzinę, a dopiero ok. 13.00 śpi 2 godziny no i ok. 16 z godzinę. A na noc tradycyjnie 18-19.
To się bardzo zmienia z miesiąca na miesiąc. Chyba jest to związane z tzw. skokami rozwojowymi.caffe, Pusurek, Mala79, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:z tym wirusem to się zgadzam w całej rozciągłości, ja na ryj padam, powaga
Bliska 77 lubi tę wiadomość
-
caffe wrote:Ja wczoraj padłam z małym przed 17 i wstałam o 18.30 bo musiałam jechać do szkoły do starszego. Byłam nieżywa, bo normalnie to ja w dzień nie śpię.
caffe, Bursztyn, Elfik, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBliska 77 wrote:ja po prostu nie moge tego czytać, moja max przesypia 3 godziny, choć od kilku dni już nawet nie
Bliska 77, caffe, Bozia3, kapturnica, kkisia, BISCA, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość