X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a mnie albo alergia bierze silna albo przeziębienie bo mam katar i gardło mnie boli po prawej stronie ,wczoraj po lewej bolało i akurat teraz jak jest Boże Ciało wrrrrr...zawsze coś się musi przyplątać i zawsze to co nie chcę ...

Samirko dużo zdrówka

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    a mnie albo alergia bierze silna albo przeziębienie bo mam katar i gardło mnie boli po prawej stronie ,wczoraj po lewej bolało i akurat teraz jak jest Boże Ciało wrrrrr...zawsze coś się musi przyplątać i zawsze to co nie chcę ...

Samirko dużo zdrówka

<3

bliska77 lubi tę wiadomość

• Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opieka medyczne jest bardzo dobra. Najlepsze to, ze leki tu sa za darmo, jak idziesz do szpitala dostajesz od lekarza recepte i w okienku obok odbierasz leki. Niedobre to, ze daja tylko 3 miesiace na opieke nad dzieckiem, mozna skozystac poltora miesiaca przed porodem i poltora po, lub trzy miesiace po porodzie jak kto woli, moim zdaniem to smiechu warte taki urlop, bo dzidzie 3 miesieczna sama zostawic to ciezko, ja naszczescie mam wspaniala tesciowa i obiecala, ze pomoze jakby co. Mam to szczescie, ze siostra meza jest pielegniarka, wiec bede miala specialna opieke w szpitalu. Co do monitoringu i innych zabiegow plodnosci to naprawde nie mam pojecia, bo nigdy nie pytalam.

samira, anna maria lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Opieka medyczne jest bardzo dobra. Najlepsze to, ze leki tu sa za darmo, jak idziesz do szpitala dostajesz od lekarza recepte i w okienku obok odbierasz leki. Niedobre to, ze daja tylko 3 miesiace na opieke nad dzieckiem, mozna skozystac poltora miesiaca przed porodem i poltora po, lub trzy miesiace po porodzie jak kto woli, moim zdaniem to smiechu warte taki urlop, bo dzidzie 3 miesieczna sama zostawic to ciezko, ja naszczescie mam wspaniala tesciowa i obiecala, ze pomoze jakby co. Mam to szczescie, ze siostra meza jest pielegniarka, wiec bede miala specialna opieke w szpitalu. Co do monitoringu i innych zabiegow plodnosci to naprawde nie mam pojecia, bo nigdy nie pytalam.

to fajnie ze opieka dobra a z tym macierzyńskim to rzeczywiście klapa ...

anna maria lubi tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Czesc dziewczyny ,pogoda do du...pada i pada,samopoczucie tez do dup... mdlosci tak sie nasilily ze nie daje rady poprostu ryczec mi sie chce ze nie moge tego opanowac.

Ojej wspolczuje. U mnie zreszta nadal to samo. Aaaaaaaa! Masakra

Pozdrawiam was wszystkie dziewczyny I witam nowe staraczki ;)

samira, megan8, grosza, Mango, Bursztyn, bliska77, polarmiś, anna maria lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    anna maria wrote:
    Czesc dziewczyny ,pogoda do du...pada i pada,samopoczucie tez do dup... mdlosci tak sie nasilily ze nie daje rady poprostu ryczec mi sie chce ze nie moge tego opanowac.

Ojej wspolczuje. U mnie zreszta nadal to samo. Aaaaaaaa! Masakra

Pozdrawiam was wszystkie dziewczyny I witam nowe staraczki ;)

oj dziewczyny mam podobnie , ale ja ryczę co dziennie bo już nie wytrzymuję z tymi wymiotami i mdłościami , nie moge nic jeść ani pić wszystko mi śmierdzi a nawet po kawie Ince z mlekiem mam straszną zgagę . Zaraz ugotuję sobię galaretkę to będzie moje picie , i mam nadzieję że da się zjeść

megan8, KaRa, grosza, Mango, bliska77, anna maria lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj laseczki bardzo współczuję Wam !
    Trzymajcie się jakoś niedługo powinny wam minąć te mdłości paskudne :P

KaRa, megan8, Mango, bliska77, anna maria lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Iwka trzymaj sie kochana. Ja wczoraj zwymiotowalam po wypiciu szklanki wody! Nic nie pomaga.
    Byle do konca pierwszego trymestru! Podobno pozniej jest lepiej :)

grosza, megan8, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czas leci szybko dziewczynki, juz niedlugo drugi trymest i wszystkie dolegliwosci znikna i tylko bedziecie cieszyc sie rosnacym brzuszkiem i ruchami dziecka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2013, 19:22

samira, grosza, megan8, bliska77, KaRa, anna maria lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uważajcie by się nie odwodnić !
    może lekarz wam coś przepisze Iwka tobie szczególnie!
    na mdłości:
    czopki torecan na recepte ; odgazowana cola ; Cocculine - granulki homeopatyczne ; herbata z mieta pieprzowa lub normalna mieta, herbata imbirowa ; krople homeopatyczne VOMITUU SHEEL;rumianek, banany

megan8, Bursztyn, KaRa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SAMIRKO kuruj się szybko :)

bliska77 lubi tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Ojej Iwka trzymaj sie kochana. Ja wczoraj zwymiotowalam po wypiciu szklanki wody! Nic nie pomaga.
    Byle do konca pierwszego trymestru! Podobno pozniej jest lepiej :)

ale przeraża mnie to że ja już wyglądam jak wyschnieta śliwka i ani grama nie przytyłam , jedynie objawem tego że fasolka rosnie to jest to że przeszkadza mi nawet gumka spodni dresowych , a wody to nawet wąchać nie mogę

megan8, grosza, KaRa, anna maria lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 00:11

grosza, iwka76, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    na mdłości:
    czopki torecan na recepte ; odgazowana cola ; Cocculine - granulki homeopatyczne ; herbata z mieta pieprzowa lub normalna mieta, herbata imbirowa ; krople homeopatyczne VOMITUU SHEEL;rumianek, banany

oj kochana torecan nic nie pomaga , a wyczytałam w ulotce że też nie jest za zdrowy dla maleństwa więc nie szaleje z nim , po herbacie miętowej po pierwszym łyku biegne do toalety , i na dodatek zgaga . Jak jestem w restauracji u siostry to właśnie tylko Cola wchodzi ale też nie piję duzo bo jest nie zdrowa , albo sok jabłkowy z wodą mineralną gazowaną ale to juz tez na siłę , teraz wciskam w siebie wode mineralną z sokiem malinowym ale juz czekam kiedy będę musiała odwiedzic toaletę . Dwa dni temu juz miałam taki dzień że chciałam wracac do polski i gdyby nie siostra mnie powstrzymała to chyba juz bym była w polsce . Siedziałam na podłodze w łazience i ryczalam jak małe dziecko , to jest straszne . Ale juz powiedziałam czekoladzie mojej , że nawet niech nie marzy o kolejnym dziecku , niech sie cieszy tym maleństwem co sie urodzi na koniec roku. Jestem poprostu wykończona , wolała bym chyba pracować ciężko po kilkanaście godzin dziennie niż przechodzic to jeszcze jeden dzień

megan8, Bursztyn, bliska77, grosza, Panda, anna maria lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 00:11

grosza, Bursztyn lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2013, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, o ja dziś pierwsza,
    tak jak Megan napisałaś, dziś święto ale córcia zrobiła nam pobudkę o 5,30 :-)
    także miłego dnia dziewczyny

grosza, marynka, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2013, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    grosza wrote:
    na mdłości:

oj kochana torecan nic nie pomaga , a wyczytałam w ulotce że też nie jest za zdrowy dla maleństwa więc nie szaleje z nim , po herbacie miętowej po pierwszym łyku biegne do toalety , i na dodatek zgaga . Jak jestem w restauracji u siostry to właśnie tylko Cola wchodzi ale też nie piję duzo bo jest nie zdrowa , albo sok jabłkowy z wodą mineralną gazowaną ale to juz tez na siłę , teraz wciskam w siebie wode mineralną z sokiem malinowym ale juz czekam kiedy będę musiała odwiedzic toaletę . Dwa dni temu juz miałam taki dzień że chciałam wracac do polski i gdyby nie siostra mnie powstrzymała to chyba juz bym była w polsce . Siedziałam na podłodze w łazience i ryczalam jak małe dziecko , to jest straszne . Ale juz powiedziałam czekoladzie mojej , że nawet niech nie marzy o kolejnym dziecku , niech sie cieszy tym maleństwem co sie urodzi na koniec roku. Jestem poprostu wykończona , wolała bym chyba pracować ciężko po kilkanaście godzin dziennie niż przechodzic to jeszcze jeden dzień

współczuję Iwka, trzymaj się, miejmy nadzieję, że niebawem to minie

grosza lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznego dnia Wam życzę :)

Super że dziś jest wolny dzień to ogarnę dom trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2013, 05:59

bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś niestety muszę do pracy. A nie chce mi się niesamowicie. W sumie już powinnam wychodzić a na dworze pada i pada...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !! Czuję się do dupy,pogoda do tego samego a tak chciałam iść na procesje ,w życiu chyba ze cztery razy ja opuściłam chlip chlip :(

‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ