35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysamira wrote:a mnie albo alergia bierze silna albo przeziębienie bo mam katar i gardło mnie boli po prawej stronie ,wczoraj po lewej bolało i akurat teraz jak jest Boże Ciało wrrrrr...zawsze coś się musi przyplątać i zawsze to co nie chcę ...
Samirko dużo zdrówkasamira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagafbh wrote:samira wrote:a mnie albo alergia bierze silna albo przeziębienie bo mam katar i gardło mnie boli po prawej stronie ,wczoraj po lewej bolało i akurat teraz jak jest Boże Ciało wrrrrr...zawsze coś się musi przyplątać i zawsze to co nie chcę ...
Samirko dużo zdrówka
bliska77 lubi tę wiadomość
-
Opieka medyczne jest bardzo dobra. Najlepsze to, ze leki tu sa za darmo, jak idziesz do szpitala dostajesz od lekarza recepte i w okienku obok odbierasz leki. Niedobre to, ze daja tylko 3 miesiace na opieke nad dzieckiem, mozna skozystac poltora miesiaca przed porodem i poltora po, lub trzy miesiace po porodzie jak kto woli, moim zdaniem to smiechu warte taki urlop, bo dzidzie 3 miesieczna sama zostawic to ciezko, ja naszczescie mam wspaniala tesciowa i obiecala, ze pomoze jakby co. Mam to szczescie, ze siostra meza jest pielegniarka, wiec bede miala specialna opieke w szpitalu. Co do monitoringu i innych zabiegow plodnosci to naprawde nie mam pojecia, bo nigdy nie pytalam.
samira, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJolka76 wrote:Opieka medyczne jest bardzo dobra. Najlepsze to, ze leki tu sa za darmo, jak idziesz do szpitala dostajesz od lekarza recepte i w okienku obok odbierasz leki. Niedobre to, ze daja tylko 3 miesiace na opieke nad dzieckiem, mozna skozystac poltora miesiaca przed porodem i poltora po, lub trzy miesiace po porodzie jak kto woli, moim zdaniem to smiechu warte taki urlop, bo dzidzie 3 miesieczna sama zostawic to ciezko, ja naszczescie mam wspaniala tesciowa i obiecala, ze pomoze jakby co. Mam to szczescie, ze siostra meza jest pielegniarka, wiec bede miala specialna opieke w szpitalu. Co do monitoringu i innych zabiegow plodnosci to naprawde nie mam pojecia, bo nigdy nie pytalam.
to fajnie ze opieka dobra a z tym macierzyńskim to rzeczywiście klapa ...anna maria lubi tę wiadomość
-
anna maria wrote:Czesc dziewczyny ,pogoda do du...pada i pada,samopoczucie tez do dup... mdlosci tak sie nasilily ze nie daje rady poprostu ryczec mi sie chce ze nie moge tego opanowac.
Ojej wspolczuje. U mnie zreszta nadal to samo. Aaaaaaaa! Masakra
Pozdrawiam was wszystkie dziewczyny I witam nowe staraczkisamira, megan8, grosza, Mango, Bursztyn, bliska77, polarmiś, anna maria lubią tę wiadomość
-
KaRa wrote:anna maria wrote:Czesc dziewczyny ,pogoda do du...pada i pada,samopoczucie tez do dup... mdlosci tak sie nasilily ze nie daje rady poprostu ryczec mi sie chce ze nie moge tego opanowac.
Ojej wspolczuje. U mnie zreszta nadal to samo. Aaaaaaaa! Masakra
Pozdrawiam was wszystkie dziewczyny I witam nowe staraczki
oj dziewczyny mam podobnie , ale ja ryczę co dziennie bo już nie wytrzymuję z tymi wymiotami i mdłościami , nie moge nic jeść ani pić wszystko mi śmierdzi a nawet po kawie Ince z mlekiem mam straszną zgagę . Zaraz ugotuję sobię galaretkę to będzie moje picie , i mam nadzieję że da się zjeśćmegan8, KaRa, grosza, Mango, bliska77, anna maria lubią tę wiadomość
-
No czas leci szybko dziewczynki, juz niedlugo drugi trymest i wszystkie dolegliwosci znikna i tylko bedziecie cieszyc sie rosnacym brzuszkiem i ruchami dziecka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2013, 19:22
samira, grosza, megan8, bliska77, KaRa, anna maria lubią tę wiadomość
-
uważajcie by się nie odwodnić !
może lekarz wam coś przepisze Iwka tobie szczególnie!
na mdłości:
czopki torecan na recepte ; odgazowana cola ; Cocculine - granulki homeopatyczne ; herbata z mieta pieprzowa lub normalna mieta, herbata imbirowa ; krople homeopatyczne VOMITUU SHEEL;rumianek, bananymegan8, Bursztyn, KaRa lubią tę wiadomość
-
KaRa wrote:Ojej Iwka trzymaj sie kochana. Ja wczoraj zwymiotowalam po wypiciu szklanki wody! Nic nie pomaga.
Byle do konca pierwszego trymestru! Podobno pozniej jest lepiej
ale przeraża mnie to że ja już wyglądam jak wyschnieta śliwka i ani grama nie przytyłam , jedynie objawem tego że fasolka rosnie to jest to że przeszkadza mi nawet gumka spodni dresowych , a wody to nawet wąchać nie mogęmegan8, grosza, KaRa, anna maria lubią tę wiadomość
-
grosza wrote:uważajcie by się nie odwodnić !
na mdłości:
czopki torecan na recepte ; odgazowana cola ; Cocculine - granulki homeopatyczne ; herbata z mieta pieprzowa lub normalna mieta, herbata imbirowa ; krople homeopatyczne VOMITUU SHEEL;rumianek, banany
oj kochana torecan nic nie pomaga , a wyczytałam w ulotce że też nie jest za zdrowy dla maleństwa więc nie szaleje z nim , po herbacie miętowej po pierwszym łyku biegne do toalety , i na dodatek zgaga . Jak jestem w restauracji u siostry to właśnie tylko Cola wchodzi ale też nie piję duzo bo jest nie zdrowa , albo sok jabłkowy z wodą mineralną gazowaną ale to juz tez na siłę , teraz wciskam w siebie wode mineralną z sokiem malinowym ale juz czekam kiedy będę musiała odwiedzic toaletę . Dwa dni temu juz miałam taki dzień że chciałam wracac do polski i gdyby nie siostra mnie powstrzymała to chyba juz bym była w polsce . Siedziałam na podłodze w łazience i ryczalam jak małe dziecko , to jest straszne . Ale juz powiedziałam czekoladzie mojej , że nawet niech nie marzy o kolejnym dziecku , niech sie cieszy tym maleństwem co sie urodzi na koniec roku. Jestem poprostu wykończona , wolała bym chyba pracować ciężko po kilkanaście godzin dziennie niż przechodzic to jeszcze jeden dzieńmegan8, Bursztyn, bliska77, grosza, Panda, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwka76 wrote:grosza wrote:uważajcie by się nie odwodnić !
na mdłości:
czopki torecan na recepte ; odgazowana cola ; Cocculine - granulki homeopatyczne ; herbata z mieta pieprzowa lub normalna mieta, herbata imbirowa ; krople homeopatyczne VOMITUU SHEEL;rumianek, banany
oj kochana torecan nic nie pomaga , a wyczytałam w ulotce że też nie jest za zdrowy dla maleństwa więc nie szaleje z nim , po herbacie miętowej po pierwszym łyku biegne do toalety , i na dodatek zgaga . Jak jestem w restauracji u siostry to właśnie tylko Cola wchodzi ale też nie piję duzo bo jest nie zdrowa , albo sok jabłkowy z wodą mineralną gazowaną ale to juz tez na siłę , teraz wciskam w siebie wode mineralną z sokiem malinowym ale juz czekam kiedy będę musiała odwiedzic toaletę . Dwa dni temu juz miałam taki dzień że chciałam wracac do polski i gdyby nie siostra mnie powstrzymała to chyba juz bym była w polsce . Siedziałam na podłodze w łazience i ryczalam jak małe dziecko , to jest straszne . Ale juz powiedziałam czekoladzie mojej , że nawet niech nie marzy o kolejnym dziecku , niech sie cieszy tym maleństwem co sie urodzi na koniec roku. Jestem poprostu wykończona , wolała bym chyba pracować ciężko po kilkanaście godzin dziennie niż przechodzic to jeszcze jeden dzień
współczuję Iwka, trzymaj się, miejmy nadzieję, że niebawem to miniegrosza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny