WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a mnie albo alergia bierze silna albo przeziębienie bo mam katar i gardło mnie boli po prawej stronie ,wczoraj po lewej bolało i akurat teraz jak jest Boże Ciało wrrrrr...zawsze coś się musi przyplątać i zawsze to co nie chcę ...

Samirko dużo zdrówka

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    a mnie albo alergia bierze silna albo przeziębienie bo mam katar i gardło mnie boli po prawej stronie ,wczoraj po lewej bolało i akurat teraz jak jest Boże Ciało wrrrrr...zawsze coś się musi przyplątać i zawsze to co nie chcę ...

Samirko dużo zdrówka

<3

bliska77 lubi tę wiadomość

• Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opieka medyczne jest bardzo dobra. Najlepsze to, ze leki tu sa za darmo, jak idziesz do szpitala dostajesz od lekarza recepte i w okienku obok odbierasz leki. Niedobre to, ze daja tylko 3 miesiace na opieke nad dzieckiem, mozna skozystac poltora miesiaca przed porodem i poltora po, lub trzy miesiace po porodzie jak kto woli, moim zdaniem to smiechu warte taki urlop, bo dzidzie 3 miesieczna sama zostawic to ciezko, ja naszczescie mam wspaniala tesciowa i obiecala, ze pomoze jakby co. Mam to szczescie, ze siostra meza jest pielegniarka, wiec bede miala specialna opieke w szpitalu. Co do monitoringu i innych zabiegow plodnosci to naprawde nie mam pojecia, bo nigdy nie pytalam.

samira, anna maria lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Opieka medyczne jest bardzo dobra. Najlepsze to, ze leki tu sa za darmo, jak idziesz do szpitala dostajesz od lekarza recepte i w okienku obok odbierasz leki. Niedobre to, ze daja tylko 3 miesiace na opieke nad dzieckiem, mozna skozystac poltora miesiaca przed porodem i poltora po, lub trzy miesiace po porodzie jak kto woli, moim zdaniem to smiechu warte taki urlop, bo dzidzie 3 miesieczna sama zostawic to ciezko, ja naszczescie mam wspaniala tesciowa i obiecala, ze pomoze jakby co. Mam to szczescie, ze siostra meza jest pielegniarka, wiec bede miala specialna opieke w szpitalu. Co do monitoringu i innych zabiegow plodnosci to naprawde nie mam pojecia, bo nigdy nie pytalam.

to fajnie ze opieka dobra a z tym macierzyńskim to rzeczywiście klapa ...

anna maria lubi tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Czesc dziewczyny ,pogoda do du...pada i pada,samopoczucie tez do dup... mdlosci tak sie nasilily ze nie daje rady poprostu ryczec mi sie chce ze nie moge tego opanowac.

Ojej wspolczuje. U mnie zreszta nadal to samo. Aaaaaaaa! Masakra

Pozdrawiam was wszystkie dziewczyny I witam nowe staraczki ;)

samira, megan8, grosza, Mango, Bursztyn, bliska77, polarmiś, anna maria lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    anna maria wrote:
    Czesc dziewczyny ,pogoda do du...pada i pada,samopoczucie tez do dup... mdlosci tak sie nasilily ze nie daje rady poprostu ryczec mi sie chce ze nie moge tego opanowac.

Ojej wspolczuje. U mnie zreszta nadal to samo. Aaaaaaaa! Masakra

Pozdrawiam was wszystkie dziewczyny I witam nowe staraczki ;)

oj dziewczyny mam podobnie , ale ja ryczę co dziennie bo już nie wytrzymuję z tymi wymiotami i mdłościami , nie moge nic jeść ani pić wszystko mi śmierdzi a nawet po kawie Ince z mlekiem mam straszną zgagę . Zaraz ugotuję sobię galaretkę to będzie moje picie , i mam nadzieję że da się zjeść

megan8, KaRa, grosza, Mango, bliska77, anna maria lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj laseczki bardzo współczuję Wam !
    Trzymajcie się jakoś niedługo powinny wam minąć te mdłości paskudne :P

KaRa, megan8, Mango, bliska77, anna maria lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Iwka trzymaj sie kochana. Ja wczoraj zwymiotowalam po wypiciu szklanki wody! Nic nie pomaga.
    Byle do konca pierwszego trymestru! Podobno pozniej jest lepiej :)

grosza, megan8, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czas leci szybko dziewczynki, juz niedlugo drugi trymest i wszystkie dolegliwosci znikna i tylko bedziecie cieszyc sie rosnacym brzuszkiem i ruchami dziecka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2013, 19:22

samira, grosza, megan8, bliska77, KaRa, anna maria lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uważajcie by się nie odwodnić !
    może lekarz wam coś przepisze Iwka tobie szczególnie!
    na mdłości:
    czopki torecan na recepte ; odgazowana cola ; Cocculine - granulki homeopatyczne ; herbata z mieta pieprzowa lub normalna mieta, herbata imbirowa ; krople homeopatyczne VOMITUU SHEEL;rumianek, banany

megan8, Bursztyn, KaRa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SAMIRKO kuruj się szybko :)

bliska77 lubi tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Ojej Iwka trzymaj sie kochana. Ja wczoraj zwymiotowalam po wypiciu szklanki wody! Nic nie pomaga.
    Byle do konca pierwszego trymestru! Podobno pozniej jest lepiej :)

ale przeraża mnie to że ja już wyglądam jak wyschnieta śliwka i ani grama nie przytyłam , jedynie objawem tego że fasolka rosnie to jest to że przeszkadza mi nawet gumka spodni dresowych , a wody to nawet wąchać nie mogę

megan8, grosza, KaRa, anna maria lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 00:11

grosza, iwka76, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    na mdłości:
    czopki torecan na recepte ; odgazowana cola ; Cocculine - granulki homeopatyczne ; herbata z mieta pieprzowa lub normalna mieta, herbata imbirowa ; krople homeopatyczne VOMITUU SHEEL;rumianek, banany

oj kochana torecan nic nie pomaga , a wyczytałam w ulotce że też nie jest za zdrowy dla maleństwa więc nie szaleje z nim , po herbacie miętowej po pierwszym łyku biegne do toalety , i na dodatek zgaga . Jak jestem w restauracji u siostry to właśnie tylko Cola wchodzi ale też nie piję duzo bo jest nie zdrowa , albo sok jabłkowy z wodą mineralną gazowaną ale to juz tez na siłę , teraz wciskam w siebie wode mineralną z sokiem malinowym ale juz czekam kiedy będę musiała odwiedzic toaletę . Dwa dni temu juz miałam taki dzień że chciałam wracac do polski i gdyby nie siostra mnie powstrzymała to chyba juz bym była w polsce . Siedziałam na podłodze w łazience i ryczalam jak małe dziecko , to jest straszne . Ale juz powiedziałam czekoladzie mojej , że nawet niech nie marzy o kolejnym dziecku , niech sie cieszy tym maleństwem co sie urodzi na koniec roku. Jestem poprostu wykończona , wolała bym chyba pracować ciężko po kilkanaście godzin dziennie niż przechodzic to jeszcze jeden dzień

megan8, Bursztyn, bliska77, grosza, Panda, anna maria lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 00:11

grosza, Bursztyn lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2013, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, o ja dziś pierwsza,
    tak jak Megan napisałaś, dziś święto ale córcia zrobiła nam pobudkę o 5,30 :-)
    także miłego dnia dziewczyny

grosza, marynka, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2013, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    grosza wrote:
    na mdłości:

oj kochana torecan nic nie pomaga , a wyczytałam w ulotce że też nie jest za zdrowy dla maleństwa więc nie szaleje z nim , po herbacie miętowej po pierwszym łyku biegne do toalety , i na dodatek zgaga . Jak jestem w restauracji u siostry to właśnie tylko Cola wchodzi ale też nie piję duzo bo jest nie zdrowa , albo sok jabłkowy z wodą mineralną gazowaną ale to juz tez na siłę , teraz wciskam w siebie wode mineralną z sokiem malinowym ale juz czekam kiedy będę musiała odwiedzic toaletę . Dwa dni temu juz miałam taki dzień że chciałam wracac do polski i gdyby nie siostra mnie powstrzymała to chyba juz bym była w polsce . Siedziałam na podłodze w łazience i ryczalam jak małe dziecko , to jest straszne . Ale juz powiedziałam czekoladzie mojej , że nawet niech nie marzy o kolejnym dziecku , niech sie cieszy tym maleństwem co sie urodzi na koniec roku. Jestem poprostu wykończona , wolała bym chyba pracować ciężko po kilkanaście godzin dziennie niż przechodzic to jeszcze jeden dzień

współczuję Iwka, trzymaj się, miejmy nadzieję, że niebawem to minie

grosza lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznego dnia Wam życzę :)

Super że dziś jest wolny dzień to ogarnę dom trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2013, 05:59

bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś niestety muszę do pracy. A nie chce mi się niesamowicie. W sumie już powinnam wychodzić a na dworze pada i pada...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !! Czuję się do dupy,pogoda do tego samego a tak chciałam iść na procesje ,w życiu chyba ze cztery razy ja opuściłam chlip chlip :(

‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ