35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Parka wrote:Moim zdaniem Bozia juz bardzo wyszczuplała. Wygląda rewelacyjnie, jak młoda mama. Ale Ty, Pusur, tez super wyglądasz!
i nie wiem czy to dobrze.... Hmmm powiem jak sama urodzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 20:45
moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak nie będę mieć za co żyć, to wyjadę do Norwegii i kogos zaciupam
A potem pożyje kilka lat jak w hotelu, w bardzo cywilizowanych warunkach, normalnie full wypas
http://iv.pl/images/75153748205034859865.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 20:47
Mega, macduska, Dorka1979, kapturnica, iwcia77, BISCA, megan8 lubią tę wiadomość
-
Parka wrote:Ewcia, a nie mozesz zapodac sobie tego samego co wtedy gdy zaszlas z Tomusiem? Bo cos bralas, prawda? To bylo niedawno, wiec moze organizm zapamietal na co reaguje i znowu zajdziesz?
ale już nie mam polipówMega, macduska, Parka, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:moja pediatra stwierdziła też lekką asymetrię u Kajetana, ale powiedziała, że mam absolutnie nic nie robić do 3 miesiąca - bo u większości to fizjologia i mija sama, a jeśli nie - to dopiero wtedy działać = więc ja se dałam spokój na razie
Nasz lekarz tez stwierdzil, ze dac se spokoj, bo prawdopodobnie wyrosnie z tego sam. Dla mnie proawdopodobnie to jednak za malo. Rehabilitant potwierdzil asymetrie i to, ze 70% dzieci jest "krzywych".i ze 40% potrzebuje wczesnego wsparcia, zeby dalej rozwijac sie juz zgodnie z normami, 30% rozwinie sie samo bez pomocy. Do 3 - 4 miesiaca ciezko jest stwierdzic, w ktorej grupie jest dziecko. Zaczynamy zatem cwiczenie, zeby sie za chwile nie obudzic z reka w nocniku i miec zal do siebie, ze sie zaniedbalo. My zatem zaczynamy. Nasz rehabilitant jest terapeuta Vojty, wiec bylo troche pisku, w domu dalej lecimy Bobathami. I mam nadzieje, ze za miesiac dziecko mi sie naprostuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 20:59
macduska, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Dlatego pytalam Cie kiedys, czy Kajtek asymetryczny nie jest, bo byl duzy, a plodowe ulozenie w jednej pozycji moze tez miec znaczenie.
Nasz lekarz tez stwierdzil, ze dac se spokoj, bo prawdopodobnie wyrosnie z tego sam. Dla mnie proawdopodobnie to jednak za malo. Rehabilitant potwierdzil asymetrie i to, ze 70% dzieci jest "krzywych".i ze 40% potrzebuje wczesnego wsparcia, zeby dalej rozwijac sie juz zgodnie z normami, 30% rozwinie sie samo bez pomocy. Do 3 - 4 miesiaca ciezko jest stwierdzic, w ktorej grupie jest dziecko. Zaczynamy zatem cwiczenie, zeby sie za chwile nie obudzic z reka w nocniku i miec zal do siebie, ze sie zaniedbalo. My zatem zaczynamy. Nasz rehabilitant jest terapeuta Vojty, wiec bylo troche pisku, w domu dalej lecimy Bobathami. I mam nadzieje, ze za miesiac dziecko mi sie naprostuje.Pusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina wrote:Jak nie będę mieć za co żyć, to wyjadę do Norwegii i kogos zaciupam
A potem pożyje kilka lat jak w hotelu, w bardzo cywilizowanych warunkach, normalnie full wypas
Za zaciukanie kogos nie trafiasz do Halden. Halden to wiezienie o lekkim rygorze. Ale jakbys jechala po pijaku, to kto wie?
Lazienka na fotce nalezy do pracownikow, nie do skazanych. Ale i tak jest to najnowoczesniejsze wieznienie w Europie.moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Sabina, zmartwie Cie.
Za zaciukanie kogos nie trafiasz do Halden. Halden to wiezienie o lekkim rygorze. Ale jakbys jechala po pijaku, to kto wie?
Lazienka na fotce nalezy do pracownikow, nie do skazanych. Ale i tak jest to najnowoczesniejsze wieznienie w Europie.macduska, moremi, Pusurek, Mega, iwcia77, Mala79, BISCA, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwaT wrote:jak mi nie wyjdzie to rozważam in vitro, prywatnie
co myslicie?EwaT, moremi, Mega, Dorka1979, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Po jakim czasie chcesz się zdecydować? Obstawiam, że zapodasz sobie od razu bliźniaki, żeby mieć upragnioną trójkę?
długo czekać nie będe bo na co? na cuda nie licze
poza tym życie jest krótkie, trzeba mieć czas i siłe zeby to dziecko odchować
nie wyobrażam sobie ciągle te cykle udostepniać jak niektóre dziewczyny tutaj....i nic z tym nie robić, ja pierdolemoremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny