WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewczyny jednym sie spieszy bardziej innym mniej i nie mam tu na mysli tylko wieku czy zblizajacej sie pani M
    Każda robi wg wlasnego uznania..Jedna zdecyduje sie na insemke w 3roku staran a a druga w 3cyklu..Ja wiem ,ze in vitro nie zrobie..
    Moze az tak bardzo nie chce tego dziecka by zdecydowac sie na ten krok..Daje sobie kilka lat na to by zajsc naturalnie,,Sie nie da to glowy sobie nie urwe..Byc moze taki plan mojego zycia
    Ps..zaraz mnie ktoras zje?? :):)

moremi, macduska, Parka, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    No wlasnie, Pusur i Bozia, mialam Was zapytac juz dawno, czy bardzo czujecie roznice jezeli chodzi o fizyczne zmeczenie i o cierpliwosc teraz a przy starszych dzieciach jak je urodzilyscie te nascie lat temu?
    Podobnie jak Pusur - szybciej się teraz męczę - boli mnie kręgosłup i czuje się starzej niż te 12 lat temu. Szczególnie męczą mnie nieprzespane noce - bo w dzień jakoś łatwiej, tym bardziej, że chłop mi pomaga bardzo. Plus jest taki - że mam teraz dużo większy luz w sobie - przerabiam wszystko po raz drugi - to tak, jakby wrócić do pływania czy roweru po kilku latach....po kilku ruchach już wiesz co masz robić bez stresu....
    Też już kilka razy miałam ochotę przytkać małego poduszką - na szczęscie ten stan jakoś szybko mija...;)

macduska, kapturnica, Sabina, moremi, Pusurek, Mega, Parka, iwcia77, Mala79, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ojj dziewczyny jednym sie spieszy bardziej innym mniej i nie mam tu na mysli tylko wieku czy zblizajacej sie pani M
    Każda robi wg wlasnego uznania..Jedna zdecyduje sie na insemke w 3roku staran a a druga w 3cyklu..Ja wiem ,ze in vitro nie zrobie..
    Moze az tak bardzo nie chce tego dziecka by zdecydowac sie na ten krok..Daje sobie kilka lat na to by zajsc naturalnie,,Sie nie da to glowy sobie nie urwe..Byc moze taki plan mojego zycia

ja nie, mam takie samo zdanie na ten temat

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    jaki plan? ktoś inny oprócz ciebie ci plan układa? cos mnie ominęło?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Miałam tam lecieć po stymulacji, ale będę wcześniej. Już wybrałam klinikę. I nie jest to Bocian.
    super
    jestes konkret baba :)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie. Tak jak piszesz - każda z nas obiera własną drogę, by osiągnąć cel. Na cud czekają chyba te, które uparcie omijają lekarzy i badania.
    Nie ukrywam, że jeżeli nam się nie uda również z ivf, to będziemy się starać o adopcję.

EwaT, macduska, kapturnica, Simba, Mega, samira, Parka, iwcia77, BISCA, malgos741, caffe lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jak mi nie wyjdzie to rozważam in vitro, prywatnie
    co myslicie?
    ja uważam, że to dobry pomysł...ja miałam podobne założenia - albo się staram i robię co w mocy mojej i lekarzy, albo odpuszczam i przestaje się mamić wykresami, tempkami i wiecznym czekaniem - tym bardziej, że wiek nas ogranicza bardzo....
    Ewa - jak to się stało, że tak bardzo pragniesz dzieci - a dopiero teraz się za to wszystko wzięłaś? Nie było odpowiedniej osoby wcześniej do partnerstwa, czy tak późno dojrzałaś?

moremi, Mega, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jaki plan? ktoś inny oprócz ciebie ci plan układa? cos mnie ominęło?
    Byc moze cos cie ominelo..Skad to wiesz???
    Tak na plan mojego zycia maja wpływ jeszcze 2osoby,.Mąz ,syn ..
    Oni mi zycie ukladaja i plan na niego... Prawda jest taka ,ze priorytetem jest dziecko , ktore juz jest i ktore wymaga nie malego wkladu pracy by je wychowac..Kolejne bedzie lub nie..Nie wyprdole calego zycia do gory nogami..No juz tak mam czy to sie komus podoba czy nie
    :):)
    To ,ze ktos podchodzi inaczej do pewnych spraw niz Ty nie oznacza ,ze nie ma racji ...

Parka, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja uważam, że to dobry pomysł...ja miałam podobne założenia - albo się staram i robię co w mocy mojej i lekarzy, albo odpuszczam i przestaje się mamić wykresami, tempkami i wiecznym czekaniem - tym bardziej, że wiek nas ogranicza bardzo....
    Ewa - jak to się stało, że tak bardzo pragniesz dzieci - a dopiero teraz się za to wszystko wzięłaś? Nie było odpowiedniej osoby wcześniej do partnerstwa, czy tak późno dojrzałaś?
    chyba jedno i drugie.....onkolodzy doradzali odczekać dobre kilka lat po operacji w 2003....a męża poznałam w 2011 , wyszłam za mąż w 2012

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 22:18

moremi, Bozia3, Sabina, dorbie, Parka, iwcia77, BISCA, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do widzenia a raczej do ponownego pisania :)
    Co złego to nie ja ;)

Starającym ciąży (Reni, Bursztynku wam szczególnie)
    Ciążówkom spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania
    Świeżym mamom pociechy z dzieciaczków,niech zdrowo rosną

Dla Wszystkich <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 22:21

Bozia3, EwaT, Viola, macduska, Parka, iwcia77, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Co złego to nie ja ;)

<3 <3 <3
    A co to sie dzieje z Toba???

Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Byc moze cos cie ominelo..Skad to wiesz???
    Tak na plan mojego zycia maja wpływ jeszcze 2osoby,.Mąz ,syn ..
    Oni mi zycie ukladaja i plan na niego... Prawda jest taka ,ze priorytetem jest dziecko , ktore juz jest i ktore wymaga nie malego wkladu pracy by je wychowac..Kolejne bedzie lub nie..Nie wyprdole calego zycia do gory nogami..No juz tak mam czy to sie komus podoba czy nie
    :):)
    To ,ze ktos podchodzi inaczej do pewnych spraw niz Ty nie oznacza ,ze nie ma racji ...
    myśle że racji naszego wieku to nie jest tak że zaplanujemy sobie dziecko i na nie czekamy, czasami trzeba wypierdolić życie do góry nogami,trzeba być agresywnym tak jak kiedyś pisałam Samirze w przeciwnym razie czas nas pokona
    pisze o kobietach które pragna dziecka nie o tych które tak sobie tylko czekają pomiedzy manicurem a kotletem

samira, Bozia3, moremi, dorbie, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Co złego to nie ja ;)

Dla Wszystkich <3 <3 <3
    ale o co kaman ????

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    myśle że racji naszego wieku to nie jest tak że zaplanujemy sobie dziecko i na nie czekamy, czasami trzeba wypierdolić życie do góry nogami,trzeba być agresywnym tak jak kiedyś pisałam Samirze w przeciwnym razie czas nas pokona
    pisze o kobietach które pragna dziecka nie o tych które tak sobie tylko czekają pomiedzy manicurem a kotletem
    Gówno wiesz tak naprawde o tym czy ktos pragnie czy czeka miedzy kotletami albo bigosem...Jakie masz prawo oceniac kto jak pragnie dziecka???
    Nikt ci nie broni wywalac swojego do gory nogami...Krytykujesz innych ,ze nie podejmuja dzialan bo ty podejmujesz i uwazasz , ze kazda tak samo musi???Nie rozsmieszaj mnie

samira, macduska, paszczakin, Mala79 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:

Ewa dlaczego Ty się tak ciskasz???
    nikt Ci przecież nie zabroni robić tego to sobie zaplanujesz,

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Bo dzien bez wkurwu uwaza za dzien stracony :):)

paszczakin, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Gówno wiesz tak naprawde o tym czy ktos pragnie czy czeka miedzy kotletami albo bigosem...Jakie masz prawo oceniac kto jak pragnie dziecka???
    Nikt ci nie broni wywalac swojego do gory nogami...Krytykujesz innych ,ze nie podejmuja dzialan bo ty podejmujesz i uwazasz , ze kazda tak samo musi???Nie rozsmieszaj mnie
    ale kogo ja krytykuje? i w którym zdaniu? stwierdzam tylko fakt

moremi lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

ja sie ciskam? w którym momencie?

Bozia3 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ale kogo ja krytykuje? i w którym zdaniu? stwierdzam tylko fakt
    Nie bede ci przypominac ,ze sama staralas sie dluzszy czas o malego..Bo nie przypominam sobie zebys z 3ciego bzyku zaciazyla????To co teraz jakies teskty o agresywnym dzialaniu wkrecasz???
    Slabe te twoje wywody..SPieszy ci sie?Uwazasz ze tak no to lap sie za in vitro itp..Czy ktos to neguje???Nikt !!Wiec o co ci kaman?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 22:33

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie bede ci przypominac ,ze sama staralas sie dluzszy czas o malego..Bo nie przypominam sobie zebys z 3ciego bzyku zaciazyla????To co teraz jakies teskty o agresywnym dzialaniu wkrecasz???

tak ale byłam wtedy młodsza

‹‹ 5161 5162 5163 5164 5165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ