X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale syfy na paszczy po nim nie wychodza??? o.O
    Nie mam i nie miałam problemów z cerą (nawet jako nastolatka), więc nie wypowiem się ;)

macduska, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bursztyn ma dosc wczesna owulacje, przy braniu dupka 2 dni po skoku duzo se tam nie wydluzy.
    Ja mialam identyczne cykle ( wczesna owulka, krotki cykl )i od 16 dc zadzialalo.
    Ale skoro wczesna ovu to automatycznei krotszy cykl..Inaczej zbyt wydluzy druga faze...Przewaznie bierze sie 2dni po skoku przez 10dni wychodzi wtedy minimum faza lutealna 12 dni czyli taka ktora musi byc by zagniezdzenie bylo..Zbyt pozne wziecie niepotrzebnie moze wydluzyc fl nawet do 20dni a to chyba zbyt dlugo.....Ja biore 2dni po skoku i mam 15,16dni fl

Bursztyn, Sabina, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Kurde, moge mowic tylko za siebie - mi nic nie wyszlo. Zmarszczki ostatnio, ale to chyba nie po nim. ;)

Bursztyn, macduska, malgos741, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale skoro wczesna ovu to automatycznei krotszy cykl..Inaczej zbyt wydluzy druga faze...Przewaznie bierze sie 2dni po skoku przez 10dni wychodzi wtedy minimum faza lutealna 12 dni czyli taka ktora musi byc by zagniezdzenie bylo..Zbyt pozne wziecie niepotrzebnie moze wydluzyc fl nawet do 20dni a to chyba zbyt dlugo.....Ja biore 2dni po skoku i mam 15,16dni fl
    Otóż to ;)

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja mam 25-dniowe cykle, owulkę mam 11-12 dc. Więc 24 dc to już końcówka, tak jak dziś :) Inaczej dupkiem bym sobie nienaturalnie wydłużała cykl
    Ja tez mam owulke jak Ty, ale cykle 28 dniowe, wiec ciut dluzsze. 25 dni to maciupko. ;) Faza lutealna powinna trwac 14 dni, jest wtedy optymalna dla zagniezdzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    To i tak masz dluga faze lutealna. Po cholere Ci taka dluga? ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ok
    jakies nieprzyjemne skutki uboczne?

mi gin kazał brac od 16 dc, zapodałam dzisiaj bo już czułam owulkę

a jeśli chodzi o skutki to mi zawsze cycki się powiększają przynajmniej o jeden rozmiar

o cerze nie wypowiem się, nie miałam i nie mam puki co problemów - największym "osiągnięciem " były kiedyś dwa malutkie pryszczyki na nosie na co mój tata powiedział " co cię tak wysyfiło???'

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    po dupku mnie syfi :-/ po lutce nie..Dlatego przerzucam sie na luteine....

Bursztyn, malgos741, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To i tak masz dluga faze lutealna. Po cholere Ci taka dluga? ;)
    A wlasnie po to by nie tylko miec faze ok ale wspomoc cialko zolte ;)

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    czyli @ przychodzi jakies 2-3 dni po odstawieniu?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    czyli @ przychodzi jakies 2-3 dni po odstawieniu?
    Srednio tak wlasnie jest miedzy 2a5po odstawieniu...
    Wsio zalezy od organizmu tak naprawde jak na niego zareagujesz......Zdarza sie ze laski dostaja nawet @ w trakcie brania..ale to pewnie przy duzych zaburzeniach cialka i fazy lutealnej....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    po dupku mnie syfi :-/ po lutce nie..Dlatego przerzucam sie na luteine....
    o nieeee! tylko nie to! nie biore!

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ale nie wiadomo jak ty zareagujesz..Ja nie miewam syfow nigdy....A po dupku pare bolesnych wyskoczylo mi nie raz..Zrob probe sie przekonasz :)

malgos741, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Cześć dziewczyny

Te które mają jeszcze mamę, taka moja rada starajcie się z matkami dogadać. Czasami jest lepiej przemilczeć, niż później żałować, że coś się powiedziało za dużo.
    Kochajcie swoje mamy, bo jak ich braknie, to już nic nie da się zrobić.
    Czasem szlag mnie trafia, ale masz rację w 100%. Często myślę o przemijaniu i o tym jak wszystko jest ulotne i na chwilę. Jak nie warto tracić czasu na spory. Każda minuta jest ważna. Nigdy nie wiadomo ile mamy czasu. Niestety mimo że zdaję sobie z tego wszystkiego sprawę bywa że mój wybuchowy charakter jest górą.

Bursztyn, kapturnica, malgos741, Mala79, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A wlasnie po to by nie tylko miec faze ok ale wspomoc cialko zolte ;)
    Wspomoc? Cialko ktore ma za zadanie wytwarzac progesteron, chcesz pogonic progesteronem? Nie kumam.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale nie wiadomo jak ty zareagujesz..Ja nie miewam syfow nigdy....A po dupku pare bolesnych wyskoczylo mi nie raz..Zrob probe sie przekonasz :)
    ja miewam, mam i nie moge sie pozbyc tego gowna
    sprobuje, jesli minie wysyfi to odstawie i koniec

malgos741, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Srednio tak wlasnie jest miedzy 2a5po odstawieniu...
    Wsio zalezy od organizmu tak naprawde jak na niego zareagujesz......Zdarza sie ze laski dostaja nawet @ w trakcie brania..ale to pewnie przy duzych zaburzeniach cialka i fazy lutealnej....

Kapta dobiłaś mnie :-(
    bo ja tak dostaję za każdym razem - biorę, biorę, i znienacka przychodzi @ to przestaję brać :-(

malgos741 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ciiiiiiiichutko. Na pilingi przeciez idziesz. A wiesz jak ciaza pieknie dziala na cere? Bedziesz jak ten rozy kwiat. Tylko zajsc trzeba, a do tego byc moze potrzebny Ci dupek. Wiec bierzesz i nie piszczysz. ;)

Bursztyn, malgos741, Mala79, kkisia, Mega, Dorka1979, Sabina, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wspomoc? Cialko ktore ma za zadanie wytwarzac progesteron, chcesz pogonic progesteronem? Nie kumam.
    A cialko zolte jesli jest malo wydolne i wytwarza zbyt malo progesteronu to czym je wspomozesz????

Dorka1979, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://staraniowy.pl/niewydolnosc-cialka-zoltego/

Bursztyn lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 5304 5305 5306 5307 5308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ