35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:co do pierwszego, to z pewnoscia
co do drugiego, to pewnosci nie ma
ale jak sie odpowiednio postarasz to w ciąży będziesz tak? przeciez nie macie niewiadomo jakich przeszkód czy schorzeń!Bursztyn, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone, faktycznie Octanisept jest to jeden z cudownych specyfików na wszystko i fakt, że wytyczne cały czas są zmieniane, ale jak dla mnie to, gdy pępek jest mokry, trzeba go podsuszyć. Ja przerabiałam w Kuby spirytus 70%, potem u Huberta alkohol izoprop, no, teraz jest Octanisept. I każdemu mojemu synowi i wielu dzieciom dobrze odpadały pepki bez zapalenia przy spirytusie.
A pediatra Aniu stwierdziła, że jest zapalenie, że Was kierowała na Izbę?Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
EwaT wrote:w jakie Bieszczady hehe
do UKiwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
"Instrukcja obsługi" noworodka
Oto, co robić z dzidziusiem, żeby wilk (w tym przypadku dzidziuś) był syty i owca (czyli Ty) cała:
przytulać i nosić do woli (woli dzidziusia), czyli nawet non stop
karmić na żądanie, czyli nawet co 20 minut
przewijać tyle, ile razy karmić, czyli często
po karmieniu nosić do odbicia, ale nie popadać w obsesję, tzn. nie nosić dłużej niż karmić (mnie się to zdarzało...)
kłaść na plecach, boczku i brzuszku, oczywiście dzidziusia
przekładać główkę na różne strony (żeby się nie odkształciła), a gdy dzidziuś protestuje – używać kocyka lub poduszki jako podpórki
wyprowadzać na spacerek i kąpać, nawet mimo oporów dzidziusia – on to z czasem polubi
gdy śpi dzidziuś, również spać, w przeciwnym razie grozi utrata kontaktu z rzeczywistością.
Gdy doliczyć do tego (nieobowiązkowe, ale wierzcie mi, występujące):
nasłuchiwanie, czy oddycha,
poprawianie kocyka,
sprawdzanie, czy ma ciepłe rączki, stópki, karczek
oraz przyglądanie się i rozmyślanie, do kogo podobny i w ogóle jaki jest piękny,
to gwarantuję, że wasze dotychczasowe życie wyda wam się puste, szare i w ogóle jakieś takie... głupie.caffe, macduska, Mala79, Mega, BISCA, Bliska 77, Sabina, Parka lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Żebyś zdążyła, planują uciec z UE wiec potem wyjazdy już nie bedą takie proste. Chociaż o tym występowaniu z UE to już słyszałam od jakiegoś czasu...
ale to nie jest takie proste, mam nadzieje że zdążymyMega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
EwaT wrote:no pewnie że pewne sa tylko śmierć i podatki
ale jak sie odpowiednio postarasz to w ciąży będziesz tak? przeciez nie macie niewiadomo jakich przeszkód czy schorzeń!EwaT, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:tu inne patenty na usypianie
http://www.filmiki.jeja.pl/19190,jak-sprawic-by-dziecko-zasnelo-w.html
Ide wlaczyc odkurzacz...malgos741, caffe, macduska, Sabina, Mala79, Mega, BISCA, Bliska 77, Parka, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Iwone, faktycznie Octanisept jest to jeden z cudownych specyfików na wszystko i fakt, że wytyczne cały czas są zmieniane, ale jak dla mnie to, gdy pępek jest mokry, trzeba go podsuszyć. Ja przerabiałam w Kuby spirytus 70%, potem u Huberta alkohol izoprop, no, teraz jest Octanisept. I każdemu mojemu synowi i wielu dzieciom dobrze odpadały pepki bez zapalenia przy spirytusie.
A pediatra Aniu stwierdziła, że jest zapalenie, że Was kierowała na Izbę?Matka fantastycznej 4 -
dorbie wrote:Moje dzieci niestety kosztują, bo wymagają, 14 lat... i już zaczęlismy negocjacje...
ale co z tego skoro ceny lepszych ciuchów są takie same ja na tego dorosłego?
Iwone, macduska, Sabina, dorbie, Mala79, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Dawac tu jakies przepisy, bo Adas drze sie jak opetany. Zasnal ze mna, czolko do czolka, raczka w raczke. Ucieklam, jak spal mocno ( o naiwnosci ). 3 minuty pozniej wrzask. Corka poszla i probuje cos wymyslic, ale mlody drze kopare, jak tylko go kladzie. Za to noszenie owszem tak.
Ide wlaczyc odkurzacz...Pusurek lubi tę wiadomość