X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Iwone, faktycznie Octanisept jest to jeden z cudownych specyfików na wszystko i fakt, że wytyczne cały czas są zmieniane, ale jak dla mnie to, gdy pępek jest mokry, trzeba go podsuszyć. Ja przerabiałam w Kuby spirytus 70%, potem u Huberta alkohol izoprop, no, teraz jest Octanisept. I każdemu mojemu synowi i wielu dzieciom dobrze odpadały pepki bez zapalenia przy spirytusie.
    Dlatego napisałam Ani że ma dwa wyjścia. Stare i nowe sposoby ;)

dorbie, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Młodszy nie negocjuje ;D ale co z tego skoro ceny lepszych ciuchów są takie same ja na tego dorosłego? :)
    Ale buty do chodzenia za 250-270, buty na zmiane do szkoły 180-200, no, fakt, że pampersów nie kupuję ;-)

Mega lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie wstał i się śmieje i gada :)

EwaT, dorbie, Mega, Pusurek, malgos741, moremi, Simba, Mala79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zesz fakens. Zamknal kopare jak uslyszal odkurzacz... rece mi opadaja normalnie...

EwaT, Mala79, Mega, ania.g, BISCA, Bursztyn, Sabina, malgos741, Parka, caffe, iwcia77, moremi, Bozia3, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Młodszy nie negocjuje ;D ale co z tego skoro ceny lepszych ciuchów są takie same ja na tego dorosłego? :)

mój starszy tez ma swoje widzi mi sie

kurtka już kupiona ale okazało się ze ma za cienkie kieszenie - będzie mu zimno w ręce :-/
    jeszcze buty zostały

młodszy buty ma a kurtki myślałam że będą z pierworodnego ale duuupa
    młody jest cienki jak dżdzownica i wygląda w brata kurtce jak w sukience- będzie mu zimno

Sabina, dorbie, Mega, malgos741, caffe, iwcia77, moremi, Mala79 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no niby nie mamy...poza slabymi spremiszonami
    no ale z tym da sie coś zrobić, tak?

Mega, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie stwierdziła ale nie podobała się jej pojawiająca się krew i dlatego dała skierowanie na izbę. Do tej pory pępek traktowaliśmy oceniseptem a potem osuszaliśmy jałowymi gazikami.

Acha(no, tak, czytaj ze zrozumieniem, pssst), krew, a pojawia się jeszcze? czy podchodzi pod pępek? A możesz wysłać mi na priv zdjęcie? czy tu jest taka opcja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 21:55

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dlatego napisałam Ani że ma dwa wyjścia. Stare i nowe sposoby ;)
    Spróbuję starym sposobem ze spirytusem.

Iwone, Bliska 77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Acha(no, tak, czytaj ze zrozumieniem, pssst), krew, a pojawia się jeszcze? czy podchodzi pod pępek? A możesz wysłać mi na priv zdjęcie? czy tu jest taka opcja? ew na maila [email protected]
    Mogę, jak Marcel się obudzi to spróbuję zrobić zdjęcie. Krew pojawia się nadal w małej ilości. Wyślę Ci zaproszenie do przyjaciółek.

dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to dlaczego ci nie przypomniala?
    Dokladnie, samo zycie a Ty tez jestes czlowiekiem i moglas zwyczajnie zapomniec

Bursztyn, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    z matkami jazdy sa czesta przypadloscia, niestety...tez mam :/
    ;)......

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na zime ciuchy juz sa. Adas ma kombinezonik z 5.10.15, ale tu sa wazniejsze welniane ubranka. Nie takie dziergane, ale z merynosow, cieniusienkie, delikatne, grzejace, kiedy zimo, chlodzace, kiedy cieplo, zajebiscie drogie. My kupujemy uzywki. Genialne jest to, ze na nie ubiera sie kurtke i to wsio.
    Wyglada to mniej wiecej tak:
    http://www.janusull.no/detaljer/4326/janus-barneull-body-mcrew#.VFaUzsk0-_Q

Gorzej bedzie za rok, kiedy trzeba bedzie buty na zime kupowac, bo tu zima to raczej chlapa, wiec bez butow z goretexem nie ma co sie pokazywac.

Corka na szczescie ubrana, chyba tylko buty trzeba kupic, bo kopyto uroslo znacznie od zeszlego roku.

Mega, macduska, Sabina, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Norweski tez. Bardzo podobna do angielskiego :)
    Francuski za to bardzo zlozony i trudny

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No właśnie nie. Tylko tym zasranym oceniseptem bo jest jakieś nowe zarządzenie dotyczące pielęgnacji pępków. Szlag mnie trafia bo przy dwójce dzieci stosowałam spirytus 70% i wszystko pięknie się goiło i odpadało. A teraz się babrze. Teraz się zastanawiam czy się nie wstrzymać z tą izbą i nie spróbować przez kilka dni ze spirytusem.
    Wiesz, nasza tez miala problem z gojeniem sie pepka i a drugiej wizycie polozna sama powiedziala zeby do spirytusu wrocic, problem zginal po dwoch dniach, wszystko sie pieknie wysuszylo a i do mojej blizny po cc tez uzywalam sirytu bo new wynalazek jakos w te upaly srednio sie sprawdzal

ania.g, Iwone, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byli młodsi a ja miałam więcej czasu i mniej pieniędzy to kompletowałam im garderobę w cichlandach.

Byli najlepiej ubrani w okolicy - same dobre jakościowo i ładne rzeczy.

Teraz już gorzej , coraz mniej czsu na zakupy i coraz mniejszy wybór. Na dodatek po 15 latach działalności pani zamknęła najlepszy ciuchland w okolicy :-( i musze jezdzić 40 km a wcześniej 5 minut i zakupy dla relaksu.

Iwone, EwaT, dorbie, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Francuski za to bardzo zlozony i trudny
    Ale jaki piekny. Zawsze chcialam umiec. Uczylam sie rok i bylo cudnie. Ale jeszcze kiedys... ;)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyznam się że jestem fanatyczką ubrań i kocham zakupy.
    Szczególnie te w ciucholandach bo mają w sobie element niespodzianki. :-P

EwaT, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starsza na zimę raczej wszystko ma a młodsza to zobaczymy jak jej przymierzę kurtkę i spodnie z zeszłego roku. Kurtka prawdopodobnie będzie ok ale spodnie chyba nie. I oczywiście zostają buty, typowe śniegowce najlepiej typu goretex czy coś w podobie. Marcel ma kombinezon i śpiworek do wózka.

Mega, macduska, EwaT, Sabina, Iwone, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Wiesz, nasza tez miala problem z gojeniem sie pepka i a drugiej wizycie polozna sama powiedziala zeby do spirytusu wrocic, problem zginal po dwoch dniach, wszystko sie pieknie wysuszylo a i do mojej blizny po cc tez uzywalam sirytu bo new wynalazek jakos w te upaly srednio sie sprawdzal
    na mp czytałam że:
    Nieodpadnięty kikut pępowiny po ukończeniu 15. doby życia zwykle nie jest to poważne zaburzenie, a jego przyczyny mogą być następujące:

mała urodzeniowa masa ciała dziecka lub poród przedwczesny
    poród za pomocą cięcia cesarskiego

Bliska 77, ania.g lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Spróbuję starym sposobem ze spirytusem.
    I na nic nie czekaj

ania.g lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 5312 5313 5314 5315 5316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ