35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dorbie wrote:Iwone, faktycznie Octanisept jest to jeden z cudownych specyfików na wszystko i fakt, że wytyczne cały czas są zmieniane, ale jak dla mnie to, gdy pępek jest mokry, trzeba go podsuszyć. Ja przerabiałam w Kuby spirytus 70%, potem u Huberta alkohol izoprop, no, teraz jest Octanisept. I każdemu mojemu synowi i wielu dzieciom dobrze odpadały pepki bez zapalenia przy spirytusie.
dorbie, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Młodszy nie negocjuje
ale co z tego skoro ceny lepszych ciuchów są takie same ja na tego dorosłego?
mój starszy tez ma swoje widzi mi sie
kurtka już kupiona ale okazało się ze ma za cienkie kieszenie - będzie mu zimno w ręce
jeszcze buty zostały
młodszy buty ma a kurtki myślałam że będą z pierworodnego ale duuupa
młody jest cienki jak dżdzownica i wygląda w brata kurtce jak w sukience- będzie mu zimnoSabina, dorbie, Mega, malgos741, caffe, iwcia77, moremi, Mala79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Nie stwierdziła ale nie podobała się jej pojawiająca się krew i dlatego dała skierowanie na izbę. Do tej pory pępek traktowaliśmy oceniseptem a potem osuszaliśmy jałowymi gazikami.
Acha(no, tak, czytaj ze zrozumieniem, pssst), krew, a pojawia się jeszcze? czy podchodzi pod pępek? A możesz wysłać mi na priv zdjęcie? czy tu jest taka opcja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 21:55
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
dorbie wrote:Acha(no, tak, czytaj ze zrozumieniem, pssst), krew, a pojawia się jeszcze? czy podchodzi pod pępek? A możesz wysłać mi na priv zdjęcie? czy tu jest taka opcja? ew na maila [email protected]
dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyU nas na zime ciuchy juz sa. Adas ma kombinezonik z 5.10.15, ale tu sa wazniejsze welniane ubranka. Nie takie dziergane, ale z merynosow, cieniusienkie, delikatne, grzejace, kiedy zimo, chlodzace, kiedy cieplo, zajebiscie drogie. My kupujemy uzywki. Genialne jest to, ze na nie ubiera sie kurtke i to wsio.
Wyglada to mniej wiecej tak:
http://www.janusull.no/detaljer/4326/janus-barneull-body-mcrew#.VFaUzsk0-_Q
Gorzej bedzie za rok, kiedy trzeba bedzie buty na zime kupowac, bo tu zima to raczej chlapa, wiec bez butow z goretexem nie ma co sie pokazywac.
Corka na szczescie ubrana, chyba tylko buty trzeba kupic, bo kopyto uroslo znacznie od zeszlego roku.Mega, macduska, Sabina, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:No właśnie nie. Tylko tym zasranym oceniseptem bo jest jakieś nowe zarządzenie dotyczące pielęgnacji pępków. Szlag mnie trafia bo przy dwójce dzieci stosowałam spirytus 70% i wszystko pięknie się goiło i odpadało. A teraz się babrze. Teraz się zastanawiam czy się nie wstrzymać z tą izbą i nie spróbować przez kilka dni ze spirytusem.
ania.g, Iwone, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak byli młodsi a ja miałam więcej czasu i mniej pieniędzy to kompletowałam im garderobę w cichlandach.
Byli najlepiej ubrani w okolicy - same dobre jakościowo i ładne rzeczy.
Teraz już gorzej , coraz mniej czsu na zakupy i coraz mniejszy wybór. Na dodatek po 15 latach działalności pani zamknęła najlepszy ciuchland w okolicyi musze jezdzić 40 km a wcześniej 5 minut i zakupy dla relaksu.
Iwone, EwaT, dorbie, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Starsza na zimę raczej wszystko ma a młodsza to zobaczymy jak jej przymierzę kurtkę i spodnie z zeszłego roku. Kurtka prawdopodobnie będzie ok ale spodnie chyba nie. I oczywiście zostają buty, typowe śniegowce najlepiej typu goretex czy coś w podobie. Marcel ma kombinezon i śpiworek do wózka.
Mega, macduska, EwaT, Sabina, Iwone, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bliska 77 wrote:Wiesz, nasza tez miala problem z gojeniem sie pepka i a drugiej wizycie polozna sama powiedziala zeby do spirytusu wrocic, problem zginal po dwoch dniach, wszystko sie pieknie wysuszylo a i do mojej blizny po cc tez uzywalam sirytu bo new wynalazek jakos w te upaly srednio sie sprawdzal
Nieodpadnięty kikut pępowiny po ukończeniu 15. doby życia zwykle nie jest to poważne zaburzenie, a jego przyczyny mogą być następujące:
mała urodzeniowa masa ciała dziecka lub poród przedwczesny
poród za pomocą cięcia cesarskiego
Bliska 77, ania.g lubią tę wiadomość