X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    co do magnesów - ja nie zbieram i nie zamierzam :-)
    Ewa, tak jak napisała Caffe, kup Tomciowi ten wałeczek, my mamy jeszcze po starszej, teraz też używamy, doskonale się sprawdza
    Miłego dnia laski

caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o popranku

http://www.iv.pl/images/14957705241790175325.jpg

Bliska 77, BISCA, Mega, Niuta, kapturnica, paszczakin, Sabina, Reni, Bursztyn, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Witam o popranku

http://www.iv.pl/images/14957705241790175325.jpg
    ooo tak wyglądam ;)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana juz z pracy niestety, czekają mnie ciężkie 2 tygodnie, praca po 13 godzin :(
    Miłego...
    Sabinka <3

Parka, Sabina, Bliska 77, Mala79, Dorka1979 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    "Instrukcja obsługi" noworodka

Oto, co robić z dzidziusiem, żeby wilk (w tym przypadku dzidziuś) był syty i owca (czyli Ty) cała:

przytulać i nosić do woli (woli dzidziusia), czyli nawet non stop
    karmić na żądanie, czyli nawet co 20 minut
    przewijać tyle, ile razy karmić, czyli często
    po karmieniu nosić do odbicia, ale nie popadać w obsesję, tzn. nie nosić dłużej niż karmić (mnie się to zdarzało...)
    kłaść na plecach, boczku i brzuszku, oczywiście dzidziusia
    przekładać główkę na różne strony (żeby się nie odkształciła), a gdy dzidziuś protestuje – używać kocyka lub poduszki jako podpórki
    wyprowadzać na spacerek i kąpać, nawet mimo oporów dzidziusia – on to z czasem polubi
    gdy śpi dzidziuś, również spać, w przeciwnym razie grozi utrata kontaktu z rzeczywistością.

Gdy doliczyć do tego (nieobowiązkowe, ale wierzcie mi, występujące):

nasłuchiwanie, czy oddycha,
    poprawianie kocyka,
    sprawdzanie, czy ma ciepłe rączki, stópki, karczek
    oraz przyglądanie się i rozmyślanie, do kogo podobny i w ogóle jaki jest piękny,

to gwarantuję, że wasze dotychczasowe życie wyda wam się puste, szare i w ogóle jakieś takie... głupie.
    Znajdz dla mnie rade, wuju ;)
    Dzien dobry

Iwone, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Fakt, uwielbiam ten jezyk i jestem bardzo dumna bo opanowalam na prfect :-)
    Serio? Ja nie lubie...
    Najlepiej czuje sie jednak po polsku. Studia dodatkowo obrzydzily mi ten jezyk - do tego stopnia ze nawet Schmitta czytam dopiero wtedy jak sie ukaze po polsku.
    Nie wspominajac o ich zalosnych przeklenstwach - czym jest takie 'putain' przy naszej 'kurwie' :)
    Francuski to jezyk dyplomacji, czyli obludy.
    Merci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 08:30

kapturnica, kkisia, Parka, Sabina, Bliska 77, Bursztyn, moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    liry mam - chcesz? ;D

bo jesli interesuja cie euro, dolary, jeny, sterline to juz ci nie pomoge ;D
    Jak ja napisalam ze zbieram pieniadze, to pies z kulawa noga...

Reni, Bliska 77, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryy laseczki ;)
    Sabbb jesio raz wielkie gratki dla Ciebie..Medal za wytrwałoiśc wysikałaś sobie sama..Teraz tylko trzymam w kciuki by wszystko ukladalo sie dobrze dalej..
    Cmoki :*
    Ja nie zbieram neistety i tez nie orientuje sie w tym co gdzie i jak kupic :)

kkisia, Parka, Sabina, Iwone, Bliska 77, Bursztyn lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze. Nadrobilam forum, a teraz gratulacje dla Sabiny <3 Wspaniala wiadomosc! :)
    Pochwale sie, ze od dzisiaj nie chodze do roboty :)
    I cale szczescie, bo wczoraj caly dzien i cala noc mialam taka migrene, ze i tak nie dalabym rady.
    Milego dnia laseczki!

kkisia, Parka, Bozia3, Sabina, Reni, Bliska 77, Bursztyn, moremi, ania.g, Pusurek, BISCA, Mega, Mala79, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rańca :-)
    Sabinka <3

kkisia, Parka, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    a gdzie się kupuje takie magnesy? Bo może z moich okolic bym coś dorwała tylko nie wiem gdzie się udać bo ja to internetowa zakupowiczka i nie orientuje się jakie sklepy u nas są
    najczęściej w pamiątkowych sklepach, kioskach :)

iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Sabina <3
    Simba zbieraj sily na pozniej

Simba, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Tak :) :) :) udało sie za pierwszym razem :) stwierdziłam ze albo teraz albo nigdy i poszłam za ciosem hehe

Teraz oczywiście panikuje czy dam radę :)
    Kara, nie wyszłaś z formy więc dasz radę :)

Fajnie, fajnie, gratuluję bardzo :)

malgos741, KaRa lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Sabina, ogromne gratulacje jeszcze raz :) alez sie musisz cieszyc, dziewczyno :)

Podziwiam wszystkich zbieraczy za wytrwalosc, bo ja to mam slomiany zapał do takich rzeczy :)

Przez to jezdzenie weekendowe po Polsce nie mialam wypoczynkowego weekendu i czuje sie zwyczajnie zmeczona. Spac!

malgos741, Sabina, kkisia, Bliska 77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe wieści od poniedziałku !!!

Sabina - GRATULACJE - i dlaczego tak cicho i skromnie...:)

KaRa- kurcze podziwiam za odwagę i siły...ja jak widzę teraz bliźniaki malutkie na ulicy, albo dzieciaki z niewielką różnicą wieku - to w duchu mówię - a kysz a kysz....i trzy razy pluję za lewe ramię...;)

Sabina, KaRa, Bliska 77, Bursztyn, moremi, iwcia77, BISCA, Mega, Parka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze - szkoda, że wcześniej nie wiedziałam o tych Waszych magnesach - tyle ciekawych miejsc można było upamiętnić...no nic - wszystko przed nami...:)

Ja - podobnie jak niektóre koleżanki - zbieram pieniądze - jeśli ktoś chce - podam na priv nr konta..:)

kkisia, Bursztyn, moremi, iwcia77, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa - jeśli Tomcio ciągnie głowę do góry i potrafi ją przełożyć - to bez poduszki może tak spać - nawet dobrze, bo masuje sobie brzuszek....

EwaT, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Znajdz dla mnie rade, wuju ;)
    Dzien dobry
    znalazłam :D

Instrukcja obsługi noworodka

Na początku jest to przerażenie w oczach i tekst: o Jezus Maria, jakie ono małe! Człowiek patrzy na swoje łapska rozmiaru XXL i rozmyśla, czy da się zmienić pieluchę bez uszkodzenia delikwentowi kręgosłupa, jak przebrać takie chuchro i w ogóle o co kaman z tym człowiekiem. Dużo wody upłynie, zanim przemówi po ludzku, jak więc zinterpretować odgłosy paszczowe, które wydaje? A wydaje najczęściej ryk. Jeśli mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus (wersja alternatywna: kobiety ze Snickersa), to noworodki chyba z Plutona.

Jak człowiek musi, to sobie poradzi, jasna sprawa. Warto jednak obczaić noworodkowe ABC. Złośliwi mawiają, że obsługa noworodka jest nieco bardziej skomplikowana niż obsługa mężczyzny, ale bez przesady. Natura już zadbała, żeby ten level mógł zaliczyć każdy bez względu na kompetencje i płeć.

Podstawowym narzędziem komunikacji noworodka jest ryk. Trzeba powiedzieć, że z grubsza junior wyje z czterech głównych powodów:

jest głodny
    jest mu mokro
    coś go boli
    jest porządnie wkurzony i/lub zmęczony

Najprostsza droga do sukcesu to interpretacja ryku dokładnie w takiej kolejności.

Procedura nr 1. Wyje – dajesz jeść – przestaje wyć – koniec procedury.

Procedura nr 2. Wyje – dajesz jeść – nie chce jeść lub zjadł i dalej wyje – sprawdzasz pieluchę – zmieniasz pieluchę – przestaje wyć – koniec procedury.

Procedury nr 3 i 4 są, jak łatwo można się domyślić, naturalnym rozwinięciem procedur 1 i 2. Czasami procedura nr 2 przybiera obraz nieco bardziej skomplikowany.

Procedura 2 (wersja druga). Wyje – dajesz jeść – nie chce jeść lub zjadł i dalej wyje – sprawdzasz pieluchę – zmieniasz pieluchę – ma sucho, ale wyje – karmisz, bo zgłodniał – znowu zmieniasz pieluchę – znowu karmisz – przestaje wyć – koniec procedury.

Procedura 2 może też występować w wersji dla zaawansowanych, np. w przypadku posiadaczy bliźniąt.

Procedura 2 (wersja hardcore). Wyje – dajesz jeść – bierzesz drugie, które wyje – też dajesz jeść – pierwsze nie wyje, drugie wyje – zmieniasz pieluchę pierwszemu – drugie nie wyje, wyje pierwsze – karmisz, bo zdążyło zgłodnieć – wyje pierwsze i drugie – jednemu i drugiemu zmieniasz pieluchę – pierwsze zasypia, drugie wyje – podkarmiasz, bo zgłodniało – drugie zasypia – koniec procedury.

To da się opanować, naprawdę. I to nawet w przypadku pojedynczego gracza.

Zaklinam, niech żywi nie tracą nadziei. Odgłosy wydawane przez nowego człowieka po pewnym czasie nauczysz się rozróżniać bez pudła, dzięki czemu od razu będziesz wiedział, czy pozostać przy procedurze nr 1, czy od razu przejść do procedury nr 4. To tak jak – nie przymierzając – z psem. Twój pies podchodzi do ciebie, spojrzy i od razu wiesz, że chce lać. A przecież jeszcze nic nie powiedział ;)

Przy obsłudze noworodka warto też pamiętać o pewnych imponderabiliach (trudne słowo).

Noworodek na samym początku ma w głębokim poważaniu odwieczny podział na porę dnia i nocy. Oczekiwanie, że w nocy da pospać, jest podstawowym błędem.
    Noworodek je nieregularnie, faza karmienia co dwie lub trzy godziny jest jeszcze przed tobą. Po prostu załóż, że najczęściej stosujesz procedury nr 1 i nr 2, to wiele ułatwia.
    Noworodek bardzo szybko się męczy, bo ciężko mu ogarnąć ilość bodźców, która nagle zaczyna do niego docierać. Jego mózg sobie jeszcze z tym nie radzi. Dlatego inwazja krewnych i znajomych Królika, ciotek, babć, wujków, przyjaciółek, które jęczą nad łóżeczkiem, że o Jezu, jakie ono słodkie, nie jest dobrym pomysłem. Zaowocować bowiem może potężnym wkurwem u nieletniego. Na odwiedziny przyjdzie czas, a jeśli już się odbywają, to na krótko i stopniować dawki.
    Jeśli nie wiesz, co robić, przystaw do piersi. To go rozładuje.
    Każdy noworodek jest inny, dlatego od początku spotkasz się zapewne z komentarzami typu „ojej, a moje tak nie robiło!” czy też „u mojego nie do pomyślenia”, albo „co ty, moje spało po pięć godzin, jeśli twoje śpi godzinę, to coś jest nie tak”. Chcesz przeżyć – olewaj.

To nie takie trudne, dasz radę. No i pamiętaj, że prawdziwa jazda bez trzymanki zaczyna się w momencie, kiedy trzeba świecić przykładem. Nie świecisz i potem jest tak:

- W tym domu ma być porządek, pozbieraj z ziemi skarpetki!

- A ty nie zbierasz, tato!

Posiadanie dzieci jest fajne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 08:51

Bozia3, kkisia, KaRa, Bliska 77, moremi, ania.g, iwcia77, Mega, Mala79 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak przyzwyczaiłaś dziecko, że tylko firmówki się liczą to cierp
    250-270 to ja rzadko dla siebie takie kupuję a gdzie gówniarzowi bez przesady w dupach się poprzewracało

p.s. witałam się? ;-)
    dorbie wrote:
    Ale buty do chodzenia za 250-270, buty na zmiane do szkoły 180-200, no, fakt, że pampersów nie kupuję ;-)

kkisia, kapturnica, Bliska 77, Bursztyn, moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale co sie stało z Sabiną? i dlaczego ja nic nie wiem?

malgos741, moremi, iwcia77, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 5318 5319 5320 5321 5322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ