35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
iwcia77 wrote:a tak wogole to co myslicie o szkalnych butelkach ?( oprocz tego ze sie tluka i sa ciezkie)- uzywa ktoras?
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry wieczor to sie dzisiaj z lekka spoznilam moge Wam jedynie zyczyc milego wieczoru
Ja wlasnie skonczylam papierkologie w pracy tzn zwroty bo ma byc audyt i sie jak my to mowimy "czesze dywany" zeby wyszlo wszystko okmalgos741, iwcia77, moremi, Mega, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Może tam gdzie syn?
Małgoś, a w dupę chcesz?
W tym sklepie to popieprzyli i wysłali mi nie tą wiadomość. W kolejnej przeprosili. Po angielsku zrozumiałam
Kto chce rabat 5% w sklepie przedciaza.pl? Tam są żele c plus i testy tanie.kkisia lubi tę wiadomość
-
caffe wrote:ja mam butelkę tommee tippee 260 ml i jak dla mnie jest bardzo wygodna. Większa nie będzie Ci jeszcze długo potrzebna.
Iwone, malgos741, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:no ja te 2 plastykowe to wzielam 260 ml , antykolkowe , bo pomyslalm ze jak kupie te ciupenki to szybko mi Ivo wyrosnie z takich ....i bede musiala leciec po wieksze..
Mój teraz zjada max 150 ml a idzie mu 6 miesiąc.
iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:no wlasnie dlatego, ze nie wiem ile dziecko zjada za jednym posilkiem to z rozpedu wzielam te najwieksze
największe to sa chyba 340 lub 360 nie wiem dokładnie, ale takie widziałam
Jak kiedyś czytałam w pamiętniku kaarolii (czy jakoś tak) to jej wcześniak wypija chyba 14 mlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 20:25
Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:no ja te 2 plastykowe to wzielam 260 ml , antykolkowe , bo pomyslalm ze jak kupie te ciupenki to szybko mi Ivo wyrosnie z takich ....i bede musiala leciec po wieksze..
Przy pierwszym w ogóle nie były potrzebne.
Przy drugim miałam kilka, bo mały nie chciał pić z piersi tylko z butli. Odciągałam laktatorem i butelki służyły mi do przechowywania pokarmu i w późniejszym czasie były przydatne np. w podróży. Nie musiałam się martwić gdzie i jak je umyć.
Potrzebowałam na początek ok 3 x butelek 125 ml, później dokupiłam 3 x 260 ml i 2x 330 i to mi wystarczyło na cały okres karmienia. Do tego do każdej butelki smoczki począwszy od tych najmniejszych 0-3 m-c do tych z największymi diurkami.
Jeśli butelki to szczotka do mycia butelek i malutka do mycia smoczków.iwcia77, kkisia, caffe, dorbie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwone wrote:Iwcia jeśli będziesz karmić piersią, to najwyżej jedna może Ci się przyda.
Przy pierwszym w ogóle nie były potrzebne.
Przy drugim miałam kilka, bo mały nie chciał pić z piersi tylko z butli. Odciągałam laktatorem i butelki służyły mi do przechowywania pokarmu i w późniejszym czasie były przydatne np. w podróży. Nie musiałam się martwić gdzie i jak je umyć.
Potrzebowałam na początek ok 3 x butelek 125 ml, później dokupiłam 3 x 260 ml i 2x 330 i to mi wystarczyło na cały okres karmienia. Do tego do każdej butelki smoczki począwszy od tych najmniejszych 0-3 m-c do tych z największymi diurkami.
Jeśli butelki to szczotka do mycia butelek i malutka do mycia smoczków.
mam nadzieje ze bede karmic cycem , ale szczerze to tak mnie bola sutki, ze jak ostatnio Alojz sie zassal( robilam probe) to myslalam ze odjade z bolu...no chyba ze taki maly osesek tak mocno nie ciagnie to moze dam rade...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 20:42
kkisia, Iwone, paszczakin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdas jak mial 2 tyg to wypijal 80 ml na 1 posilek, 8 razy dziennie. Tak wyliczyla pediatra wg wagi i wieku.
Iwka, aventu bezkolkowe mialas kupic, zeby pasowalo do laktatora.
Caffe kupilam welenke dla Szymka, info masz w PW.
A sobie kupilam strasznie wielkie opakowanie Merci ( 625 g ) i zamierzam zjesc polowe zaraz.Mala79, kkisia, kkisia, iwcia77, moremi, malgos741, caffe, peppapig, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwcia taki maly z tego co pamietam ssie mocniej niz stary
O kufa co ja mam z tym tabletem , znowu wiadomosc Pusurka polubilam 2 razyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 20:46
Pusurek, moremi, iwcia77, caffe, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny