X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mi się dzisiaj chce, ale nie wiem co :P i nawet nie wiem z jakiej dziedziny :P

KaRa, Reni, inessa, Jolka76, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczyny, ja zmykam.
    Aha ja zawsze widzę światelko w tuelu i dla mnie szklanka jest zawsze do połowy pełna, ale czasami jak coś się nie udaje i nie udaje i dalej nie udaje to witki opadają a światełko coraz słabiej świeci. Do jutra Kochane.

samira, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    uzupełniłam te dane na temacie obok, nie wiem czy prawidłowo :(

a podałas swoją wagę i zarobki brutto średnio z 3 ostatnich miesięcy?

KaRa, samira, bliska77, inessa, Panda, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    iwka76 wrote:
    KaRa wrote:
    Hej kochane kobbietki!
    U mnie nadal mdlosci, do tego doszla okropna zgaga ktora meczy mnie wieczorami.ehh

Inesska przepieknie wyszlas na tym zdjeciu. Ciemne odcienie wlosow i makiijaz bardzo Ci pasuja.

Pozdrawia was wszystkie! Prosze nie odpuszczacie staran o fasolki.

Cześć kochana , widzęże nie tylko ja jestem osamotniona w tych mdłościach , tylko że ja nawet już wymiotuję jak kot .Muszę cały czas coś mieć w ustach bo zaraz ten dziwny posmak i rwanie do wymiotów .Budzę się z czymś do jedzenia w ustach i usypiam w ten sam sposob innaczej nie idziie . Ostatnio zaobserwowałam że w dole brzucha odczówam małą piłeczke i dzisiaj jak założyłam spodnie które nosiłam przed kilkoma dniami i były luzne teraz były bardzo dopasowane . Jednak fasolinka rośnie zdrowo . Tylko czekam na kolejna wizytę u lekarza A jak u ciebie , juz zmieniasz powoli rozmiar ? Pozdrawiam serdecznie

Ja mam dokladnie to samo. Najlepiej sie czuje jak jem. U mnie najgorsze sa wieczory. Najbardziej mnie wtedy mdli.
    Brzuszek juz mi sie zrobil ale widac go tylko gdy mam obcisla koszulke. Buzia mi sie zaokraglila i powoli Robi mi sie drugi podbrudek :) narazie jestem 2kg na plusie.

A ja nawet nie zapytałam jak ty się czujesz :* głupio mi

caffe, KaRa, bliska77, inessa, polarmiś lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:53

caffe, KaRa, bliska77, inessa, Jolka76, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    coś mi się dzisiaj chce, ale nie wiem co :P i nawet nie wiem z jakiej dziedziny :P

hahah ja tak mam często ;-)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dzisiaj byłam na badaniach krwi (płatnych - bo skierowanie wypisal prywtany lekarz)
    i nie uwierzycie
    jak już dostalam się do gabinetu zabiegowego piguła do mnie, że ona nie wie czy mogę tam takie badania zrobić.. czekam.. szuka w jakimś swoimi spisie
    potem mówi do mnie, że tam jest jakieś badanie z jakimś lekiem ale nie wie z jakim.. opadły mi ręce ..
    mówię, że może z tym co jest na drzwiach wejściowych informacja (wisiała tam taka kartka, ze trzeba lek kupić) a ona że nie wie co tam jest na drzwiach
    weszła kolejna babka.. i ta się pyta czy taki lek to na receptę - druga odpowiada, że tak
    załamka.. pytam się czy lekarz pierwszego kontaktu mi przepisze,bo do gina mam daleko a ona że nie wie
    więc wyszłam z gabinetu do recepcji pytam czy przyjmie mnie jakiś lekarz pierwszego kontaktu, bo chce recepte. Dostałam się na 9:30 a badaniakrwi robią do 9:45 więc juz tego dnia po ptakach
    pytam się lekarki czy mi przepisze lek a ta do mnie czy nie widziałysmy się w zabiegowym bo ona tam sobie herbatę robiła! ( to ta co jej się pytała czy na receptę)
    a pytałam się wtedy to nie mogłą powiedziec , żebym wzieła kartę z recepcji to mi wypisze.. wszystko to jakieś takie popeprzone
    jutro jadę do centrum Damiana tam zrobię wszystko i lek jest w cenie badania!
    no wkurzyły mnie baby
    zmarnowany dzień bo wzięłam urlop na żądanie

Ja robiłam wszystkie badania w zakaźnym, tam podobno dobrze robią...

inessa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    caffe wrote:

hahah ja tak mam często ;-)

normalnie mnie nosi :P

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    slash wrote:

waga miała być netto

caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    caffe wrote:
    slash wrote:

waga miała być netto

no tak, bez ubrania i na czczo :P

KaRa, bliska77, inessa, Panda lubią tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    KaRa wrote:
    iwka76 wrote:
    KaRa wrote:
    Hej kochane kobbietki!
    U mnie nadal mdlosci, do tego doszla okropna zgaga ktora meczy mnie wieczorami.ehh

Inesska przepieknie wyszlas na tym zdjeciu. Ciemne odcienie wlosow i makiijaz bardzo Ci pasuja.

Cześć kochana , widzęże nie tylko ja jestem osamotniona w tych mdłościach , tylko że ja nawet już wymiotuję jak kot .Muszę cały czas coś mieć w ustach bo zaraz ten dziwny posmak i rwanie do wymiotów .Budzę się z czymś do jedzenia w ustach i usypiam w ten sam sposob innaczej nie idziie . Ostatnio zaobserwowałam że w dole brzucha odczówam małą piłeczke i dzisiaj jak założyłam spodnie które nosiłam przed kilkoma dniami i były luzne teraz były bardzo dopasowane . Jednak fasolinka rośnie zdrowo . Tylko czekam na kolejna wizytę u lekarza A jak u ciebie , juz zmieniasz powoli rozmiar ? Pozdrawiam serdecznie

Ja mam dokladnie to samo. Najlepiej sie czuje jak jem. U mnie najgorsze sa wieczory. Najbardziej mnie wtedy mdli.
    Brzuszek juz mi sie zrobil ale widac go tylko gdy mam obcisla koszulke. Buzia mi sie zaokraglila i powoli Robi mi sie drugi podbrudek :) narazie jestem 2kg na plusie.

Ojej Kochana no co ty 3> 3>
    Mdlosci nie odpuszczaja ale powoli wraca mi energia I pozytywne nastawienie.
    Caly czas sie usmiecham :)

Reni, samira, caffe, inessa, Jolka76, polarmiś, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    caffe wrote:
    samira wrote:
    caffe wrote:
    samira wrote:
    inessa wrote:
    Oj to dobrze,że rośnie niech jak najwięcej odpoczywa mi się wydaje,że tak jak kiedyś mówiła Angela, zeby jak się dowiemy,że jesteśmy wciąży to chociaż na początku ciąży tyle nie serduszkować bo to jednak narusza w jakiś sposób na dole wszystko. Nie chce mówić,że przez to ale moze... nie mów jej tylko tego to takie moje przemyślenia bo bardzo się o nią i maleństwo martwie :(
    Samirko Ty też dbaj o swoje zdrowie bardzo bo takie choroby to nie tylko źle na starania o maleństwo ale i na CIebie wpływają i martwie się o Ciebie <3

kchana będzie dobrze ,mam nadzieję, zastosuje dietkę, może to i w w stawach pomoże :)

ja też pomyślałam o tym serduszkowaniu jak będzie ok to chyba zaprzestana do końca ciąży ...

Przepraszam, że pytam, ale u nich to jakoś za często było?

właśnie też mi się tak wydaje...

Moim zdaniem do czas aż lekarz nie powie, że wszystko jest ok, to bym raczej unikała "ćwiczeń". Lepiej na zimne dmuchać, przynajmniej do końca I trymestru. Ale to tylko moje zdanie, po moich doświadczeniach.

My mamy zakaz serduszkowania. Gin powiedzial ze sperma moze wywolac skurcze macicy.
    Dlugo sie staralismy wiec nie chcemy ryzykowac .

właśnie może bo zawiera prostaglandyny i one mogą włąśnie skurcze spowodować dlatego seksik wskazany ale przed samym terminem :P

cyt"W skład spermy wchodzą takie związki jak: putrescyna, spermina, spermidyna i kadaweryna (odpowiedzialne za zapach i smak spermy), witamina C, PROSTAGLANDYNY, lipidy, aminokwasy, enzymy, hormony steroidowe, witamina B12, fruktoza, cholesterol, mocznik, cynk, wapń, magnez, selen.

inessa, polarmiś, KaRa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    samira wrote:
    KaRa wrote:
    iwka76 wrote:
    KaRa wrote:
    Hej kochane kobbietki!

uŚMIECH nAJWAŻNIEJSZY :D

caffe, inessa, KaRa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    samira wrote:
    KaRa wrote:
    iwka76 wrote:
    KaRa wrote:
    Hej kochane kobbietki!

I prawidłowo :P

inessa, KaRa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    samira wrote:
    caffe wrote:
    samira wrote:
    inessa wrote:
    Oj to dobrze,że rośnie niech jak najwięcej odpoczywa mi się wydaje,że tak jak kiedyś mówiła Angela, zeby jak się dowiemy,że jesteśmy wciąży to chociaż na początku ciąży tyle nie serduszkować bo to jednak narusza w jakiś sposób na dole wszystko. Nie chce mówić,że przez to ale moze... nie mów jej tylko tego to takie moje przemyślenia bo bardzo się o nią i maleństwo martwie :(
    Samirko Ty też dbaj o swoje zdrowie bardzo bo takie choroby to nie tylko źle na starania o maleństwo ale i na CIebie wpływają i martwie się o Ciebie <3

kchana będzie dobrze ,mam nadzieję, zastosuje dietkę, może to i w w stawach pomoże :)

ja też pomyślałam o tym serduszkowaniu jak będzie ok to chyba zaprzestana do końca ciąży ...

Przepraszam, że pytam, ale u nich to jakoś za często było?

właśnie też mi się tak wydaje...

Moim zdaniem do czas aż lekarz nie powie, że wszystko jest ok, to bym raczej unikała "ćwiczeń". Lepiej na zimne dmuchać, przynajmniej do końca I trymestru. Ale to tylko moje zdanie, po moich doświadczeniach.

dokładnie, ja przy ciąży zagrożonej miałam zakaz do końca piątego miesiąca a potem tylko w prezerwatywie

inessa, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Cześć dziewczyny
    Przeczytałam wszystkie posty uff...

mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie i nikogo nie urażę ale tak sobie myślę, że strasznie chyba się wszystkie wszystkimi przejmujecie, zamartwiacie
    dzisiejszy dzień pełen jest dołów, depresji
    tak nie można
    kazda z Nas ma problemy mniejsze lub większe ale nie możecie tak bardzo się dołować, zamartwiać
    empatia jest dobra ale nie możemy się zatracić w ciemności
    przykre są poronienia, problemy z zajściem w ciążę i inne problemy zdrowotne
    ja wiem, że forum jest od tego, żeby się wspierać ale musimy widzieć też to światełko w tunelu
    tak wiem jak nas to nie dotyczy to najlepiej się nie przejmować .. to nie tak ..
    dziewczyny głowy do góry
    chorowitkom życzę zdrowia
    smutasom pogody ducha
    cieszmy się z tego co mamy
    w bociany nie wierzę, bo są wredne i zabijają młode boćki
    wolę grzebać w kapuście ;-)

i to jest super podejście ;-)

caffe, Reni, inessa, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    inessa wrote:
    Ale jak zamuruje to jak przejdą żołnierzyki, ach no zapomniałam ,że przecież istnieje oddział specjalny komandosów oni wszędzie wejdą :P

przejdą szparkami... :P

no tak, w końcu tych szparek u nas całkiem sporo ;-)

caffe, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    caffe wrote:
    inessa wrote:
    Ale jak zamuruje to jak przejdą żołnierzyki, ach no zapomniałam ,że przecież istnieje oddział specjalny komandosów oni wszędzie wejdą :P

a jedna z nich to całkiem spora :P

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaah jesteście boskie :D

bliska77, caffe, inessa, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    agafbh wrote:
    caffe wrote:
    inessa wrote:

a jedna z nich to całkiem spora :P

a przez inne muszą się chłopaki przeciskać ależ to musi być frajda hmmm.......

inessa, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ