X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym te wykresy rewelacyjnie przydają się ginowi
    dokładnie wiem kiedy @ kiedy plamienia itd.. są na prawde obrazowe

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash dzieki :D
    Dobrej nocy dziewczyny zmykam :D <3

• slash Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie teraz żałuję że wczesniej nie mierzyłam, to pewnie z nygustwa :(
    ALe ja czasami jestem głupia, ach, szkoda gadac.

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez staranka w tym miesiacu nie będzie, nie ma męża :( obok mnie i w lipcu tez nie wiem czy się uda w te dni wstrzelic :(
    Dobranoc Iness :) jeśli chcesz spróbuj z tym mydłem, albo wiesz co zrobię ci odlewkę i CI wyślę pocztą i sobie sprawdzisz.

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście niemożliwe ale się znów usmialam. Fajnie lekarz z parkinsonem uuuu i usg dopochwowe:-):-):-) bursztynku mądra laska jesteś jak dostaniesz szfungu to napiszwsz raz dwa:-) Renia dobrze ze wyniki masz ok...cieszę się. Marynko wygrzej się porządnie. Blondynko zrob jutro lub pojutrze jeszcze raz test a ja i tak juz sie ciesze i gratuluje. Co u naszych fasolinek? ?, ,MILEGO WIECZORKU DLA WAS WSZYSTKICH♥♡♡♡♡♥ BUZIAKI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 20:10

inessa, marynka, promyk, Bursztyn, Panda, grosza lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash od razu głupia
    a może mierzenie nie będzie potrzebne bo zazielenisz? ;-)
    mi siostra już w zeszłym roku mówiła, żebym mierzyła ale ją wyśmiałam
    pożyczyła mi nawet książkę ze szkolenia z NPR obserwacje śluzu tempki itd.
    i dopiero od połowy styczniowego cyklu mierzę
    masz czas
    ;-)

iza37, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zmykam na grzędę
    jutro raniutko zmykam na działkę zobaczyć co z moimi truskawami mhmmm...

inessa lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mam problemy z rozponawaniem śluzu tzn z określeniem jaki jest. Poczytam w necie wiecej o tym. Kolorowych snó dziewczyny Wam życzę i jeszcze raz dziękuję za wsparcie.

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash większość z nas ma problem
    to jak z ciążą albo jest albo jej nie ma ;-)
    ja mam wrażenie że mój śluz jest zawsze mokry

inessa lubi tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara bardzo ci wspolczuje. Man troche doswiadczenia jesli chodzi o pluca- jestem po 6 odmach i skroceniu lewego pluca o 7 cm szczyt. Prawe pluco ma tylko dwa platy, lewe trzy. Lepiej dla chorego jest interwencja w lewe pluco ( mniejszy o ile tak mozna powiedziec wysilek po ewentualnej operacji dla organizmu). Wszystkie wiemy ze rak to nie katar samo nie przejdzie. Musisz byc silna dla siebie, malenstwa i mamy. Bardzo mocno cie przytulam!!

samira, inessa, KaRa lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Ciesze się Renia, ze Twoje wyniki w normie a to co nie, można zbić. Szczęście masz z tym ginem, ja mam młodego, mówią Meksykanki, ze on bardzo przystojny, ale one maja inny gust niż ja, bo tu czym człowiek bielszy tym przystojniejszy, a dla mnie to zupełnie odwrotnie!
    Ja dziś oficjalnie chyba rozpoczynam nowy cykl, mowie chyba bo zawsze mam problemy z tym żeby odróżnić czy to jeszcze plamienie czy już krwawienie, ale ze się nasiliło wiec zaznaczyłam nowy cykl.
    Miłego popołudnia!

Joluś to zaczynamy cykl w tym samym dniu :D

Jolka76, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Joluś to zaczynamy cykl w tym samym dniu :D
    i ja z Wami :)

Jolka76, inessa, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To milo bedziemy razem liczyc !

Bursztyn, inessa, samira lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku jak ja bym chciala tak sobie po prostu isc do gina i zrobic to wszystko, super tak mi sie wydaje ze z pomoca lekarza szybciutko sie u ciebie zazieleni, zycze ci tego bardzo Reni : )
    Reni wrote:
    prolaktyna 245,8 mU/l (norma 127-637)
    prolaktyna po obciążeniu 5988 mU/l
    i

lekarz powiedział, ze na szczęście normalna jest w normie, a tą po obciążeniu łatwo zbijemy - dał mi lek Dostinex 2 tabletki - 1/2 tab raz w tyg
    powiedział, że powinno być 5 krotnie zwiększone a u mnie 24 krotnie!
    taka zawyżona może spowodować to, że pęcherzyk nie pęknie
    wszystkie pozostałe hormony są ok
    na szczęście to zawyżenie nie jest spowodowane jakimś niedomaganiem organizmu tylko czynniki zewnętrzne np. stres, nerwy :-) a ja nerwus jestem ;-)
    na usg wyszło, że lewy jajnik śpi a w prawym jest pęcherzyk dominujący :-D i ma już 9 mm nawet ja go widziałam! (a na usg widze zawsze tylko mazy)
    endometrium jest też ładne - lekarz był bardzo zadwolony, że na ten dzień cyklu wszystko tak ładnie rośnie
    ide na kolejne usg we wtorek będziemy śledzić endomet. i prawy jajnik a 14dc mam powtórzyć jeszcze niektóre badania krwi ( LH, FSH, ESTRADIOL, PROGESTERON), żeby sprawdzić jak pracują jajniki
    i potem powie kiedy na 3 usg
    na razie mamy nie serduszkować, Pan mój ma być zwarty i gotowy we wtorek dowie się kiedy może hahahahaha
    no i po 4 tyg brania leku mam powtórzyć badanie PRL ;-) z obciążeniem

grosza, inessa, Bursztyn, Reni lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ncisnelam lubie ale tak na prawde to ja nie lubie bo mialam nadzieje ze zaskoczysz i zazielenisz Jolu coz, powodzenia w nowym cyklu ja ten miesiac odpuszczam.
    Jolka76 wrote:
    Ciesze sie Renia, ze Twoje wyniki w normie a to co nie, mozna zbic. Szczescie masz z tym ginem, ja mam mlodego, mowia Meksykanki, ze on bardzo przystojny, ale one maja inny gust niz ja, bo tu czym czlowiek bielszy tym przystojniejszy, a dla mnie to zupelnie odwrotnie!
    Ja dzis oficialnie chyba rozpoczynam nowy cykl, mowie chyba bo zawsze mam problemy z tym zeby odroznic czy to jeszcze plamienie czy juz krwawienie, ale ze sie nasililo wiec zaznaczylam nowy cykl.
    Milego popoludnia!

inessa, Bursztyn, Jolka76 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry dziewczynki widze ze wiekszasc z nas odpuszcza Czerwiec jakos tak sie poukladalo hahah...czy ktos nam sie zasielenil chyba Blondynka wiec super :) u mnie sobota w toku dzisiaj jedziemy na impreze przebierana wiec caly dzien buszowalismy w ciucholandach, ja je kocham...na prawde mozna fajne zwariowane rzeczy znalezc i rowniez normalnie super sie ubrac za grosze...Milego weekendu zycze ja dzisiaj humor imprezowy mam nadzieje ze bedzie super...

grosza, inessa, Elle, Jolka76, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2013, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanej imprezki! Za co sie przebierasz?
    Panda wrote:
    Dzien Dobry dziewczynki widze ze wiekszasc z nas odpuszcza Czerwiec jakos tak sie poukladalo hahah...czy ktos nam sie zasielenil chyba Blondynka wiec super :) u mnie sobota w toku dzisiaj jedziemy na impreze przebierana wiec caly dzien buszowalismy w ciucholandach, ja je kocham...na prawde mozna fajne zwariowane rzeczy znalezc i rowniez normalnie super sie ubrac za grosze...Milego weekendu zycze ja dzisiaj humor imprezowy mam nadzieje ze bedzie super...

grosza, Panda, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    ja mam to zdjęcie wstawione też na skype i zaczęli mnie prosić o kontakt jacyś faceci z Egiptu ,Kataru itp.
    normalnie kariera jak nic hihhi

inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmis dzisiajj mamy temat zwariowane ciuchy z ciucholandu z obowiazkowym nakryciem glowy. My tak troche kulersko bedziemy wygladc jak hippsters. W sumie temet dosc obszerny cokolwiek ubierzez ot bedzie ok. W tamtym tygodniu bylismy na farmie i bylismy indianami super bylo ;). U nas bardzo popularne sa przebierane impry i ludzie powaznie do tego podchodza, czasami sie nie rozpoznajemy od razu ;) fajnie ja tak lubie jest zabawa, cos sie dzieje...

A powiedz mi w jaki panstwie ty jestes ze masz 35 plus teraz ja juz tesknie za latem u nas dochodzilo w tym roku do 43 w sloncu to jest masakra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 06:49

grosza, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznego dnia kochane i optymizmu !!! :)

Ja mam dziś ciężki dzień od rana głowa mnie nawala ( choć wczoraj jeszcze nic nie piłam dopiero popołudniu z gośćmi mam zamiar) i nie wiem w co ręce włożyć bo moje chłopaki już mają zadania przydzielone :P

Panda, inessa, Bursztyn, Jolka76, samira lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ