35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
slash wrote:Jestem w 4 miesiącu ciąży
Na początku nie pisałam bo postanowiliśmy po ostatniej sytuacji czekać cierpliwie i nic nie mówić. W tzw międzyczasie martwiliśmy się o męża ale na szczęscie jest po operacji i jak narazie jest wszystko ok. Kolejna kontrola za pół roku.
Ja jestem po pierwszych bad prenatalnych - na których wyszło wszystko ok.
Jedyne minusy to obniżone TSH i niezbyt ładne wyniki Toxo co mnie martwi i cytomegalia.
Zmieniłam lekarza w zasadzie lekarkę, bardzo konkretna i ma dobry sprzet do usg.Poprzednia miała kiepski bo chodziłam na NFZ teraz chodzę prywatnie.
Od momentu kiedy lekarz potwierdził ciąże jestem na L4, ale trochę stresujące jest życie od wizyty do wizyty czy aby wszystko jest ok i czy serduszko znów zabije.
Zatem trzymajcie kciuki żeby było wszystko dobrze.
To gratuluje i trzymam kciuki. Bardzo sie ciesze.
slash lubi tę wiadomość
-
Mega wrote:kochana gratulacje ogromne i mocno trzymam kciuki! Czyli Paszcza ma swoja parę
Super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:26
iwcia77, Mega, macduska, kkisia, Simba, paszczakin, Bozia3, Sabina, Parka lubią tę wiadomość
-
a widzisz a mi zawsze najlepiej się wszystko robi wieczorem.. 23 na szmacie polatać, pranie zrobić ..z odkurzaniem gorzejSolarPolar wrote:Ja przyznam ze rano mam pałera ale wieczorem juz o 19 nikt mnie z kanapy nie podniesie. Zawsze jestem aktywna z rana. Poprasowalam, sniadanie dla chlopow zrobilama w tym do szkoly, wzielam prysznic, wysuszylam glowe, makijaz i jeszcze na spkojnie wypilam kawe. Z domu wyszlam o 6.45. Chlopa nie bzyknelam bo sie dziec do lozka wprosil.
SolarPolar, Mega, macduska, kkisia, paszczakin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
slash wrote:Kurcze nie pamiętam która z Was dobrze streszczała co się dzieje na forum, może streści najważniejsze informacje dla mnie. To chyba była Bozia albo Polarmiś - kurcze nie pamiętam.
iwcia77, Mega, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Jaaaaaaaaaaaaaaaa
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0118aaa5362.jpg
macduska wrote:dziewczyny , jak któraś ze zbieraczek chce magnes z Cypru to dawać zgłoszenia. Na święta moja siostra przyjezdza.iwcia77, Mega, macduska, kkisia, moremi, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość
-
ja wczoraj kupiłam z magnes z wit B6 i potasem mam 30
SolarPolar wrote:Mam magnesy z serka Danonka, ktora chce?macduska, iwcia77, Mega, SolarPolar, kkisia, Simba, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:Slash- gratuluje z calego
hurra
napisz cos wiecej o cytomegalii i toxo, tzn ze masz przeciwciala , bo kiedys przeszlas te choroby czy zlapalas je juz w ciazy?
No własnie tego nie wiem.
Wygląda na to ze toxo miałam juz wczesniej bo jak badałam po poronieniu w czerwcu to juz miałam
Toxo Igg 1141
Toxo IgM 0,310
teraz robiłam w pazdzierniku miałam
Toxo IGg 603,10
Toxo Igm 0,310
Iw listopadzie
Toxo Igg 610,3
w pazdzierniku i w listopadzie wyniki takie same tj:
Cytomegalie Igg >500
Cytomegalie Igm 0,34
nigdy wczesniej nie miałam sprawdzanej
Lekarce nie podobają sie te wyniki. Idę w piątek na wizyte nie wiem co powie. Trochę się boję. Szczerze mówiąc nie bardzo czaję o co w tym chodzi.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Slash- jezeli kiedys przechodzilas te choroby to w organizmie jest po nich slad w postaci przeciwcial- a to oznacza ze juz nie bedziesz chorowala.
jezeli chorowalas przed ciaza to jest okej ale jezeli zachorowalas w ciazy to juz gorzej.
idz do labo zrob awidnoscMega, slash lubią tę wiadomość
-
slash wrote:No własnie tego nie wiem.
Wygląda na to ze toxo miałam juz wczesniej bo jak badałam po poronieniu w czerwcu to juz miałam
Toxo Igg 1141
Toxo IgM 0,310
teraz robiłam w pazdzierniku miałam
Toxo IGg 603,10
Toxo Igm 0,310
Iw listopadzie
Toxo Igg 610,3
w pazdzierniku i w listopadzie wyniki takie same tj:
Cytomegalie Igg >500
Cytomegalie Igm 0,34
nigdy wczesniej nie miałam sprawdzanej
Lekarce nie podobają sie te wyniki. Idę w piątek na wizyte nie wiem co powie. Trochę się boję. Szczerze mówiąc nie bardzo czaję o co w tym chodzi.
To specjalizacji Iwci - zaraz Ci wszystko o taxo powie.
iwcia77, slash lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja też nie
iwcia77, macduska, Reni, Simba, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
rzadko się wzruszam..
Slash niesamowita wiadomość
i to naturalnie??? z takimi złymi wynikami?!slash wrote:Jestem w 4 miesiącu ciąży
.Mega, slash, kkisia, Bozia3, Sabina, moremi, Parka lubią tę wiadomość
-
Slash- moim skromnym zdaniem, masz po prostu przeciwciala a choroby juz przebylas-zanim bylas w ciazy , wiec bedac w ciazy juz na nie nie zachorujesz - a to tylko dziala na twoja korzysc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:48
Mega, slash, Iwone, Bozia3, Sabina, moremi lubią tę wiadomość