35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
macduska wrote:zrobiłam
na moje nieszczęście są pyszne
zjadłam 12...
niech mnie ktoś dobije...
http://www.iv.pl/images/66253854091874340361.jpgmacduska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:chcialabym tylko zwrocic twoja uwage na fakt, kwestia ironii dotyczyla modlitwy przed jedzeniem
wiec tak, czesto modle sie przed jedzeniemiwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:o wodzie święconej pisałam. Bo to, ze się ktoś modli przed jedzeniem to nic nadzwyczajnego i dziwnego, ale święcenie go wodą święconą przed konsumpcją to już nie jest dla mnie takie zwyczajne i powszechne. Odnośnie tego była moja wypowiedź w drugiej części.
kapturnica lubi tę wiadomość
-
a ja jestem zdania, ze najlepiej by bylo, jakby wszytkie religie mialy nakaz zostawienia w spokoju innych.. i vice wersja
i koniecznie rozlaczenie panstwa i religii- lekcje religii w szkole to jakas pomylka, tak samo oceny z niej na swiadectwie..
bo zacietrzewienie powiekszajacej sie w Polsce grupy "wierzacych- niepraktykujacych" i ateistow spowodowane jest naciskiem praktykujacych i presja spoleczna. Ja w kazdym razie taka presje odczuwam bardzo wyraznie, a jeszcze nie mam nieochrzczonego dziecka..Bozia3, kapturnica, Sabina, Simba, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Moze byc zmywarkach?
mam pytanie do osob posiadajacych takie urzadzenie: czy to prawda ze talerze trzeba "oplukiwac" pod woda przed wrzuceniem do urzadzenia? czyli takie mycie przed myciem? moja tesciowa tak robi.....
Jesli odpowiez brzmi tak, to dla mnie to nie ma sensu, podwojna robota...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:55
-
Bursztyn wrote:Moze byc zmywarkach?
mam pytanie do osob posiadajacych takie urzadzenie: czy to prawda ze talerze trzeba "oplukiwac" pod woda przed wrzuceniem do urzadzenia? czyli takie mycie przed myciem? moja tesciowa tak robi.....
Jesli odpowiez brzmi tak, to dla mnie to nie ma sensu, podwojna robota... -
ja słyszałam, że tak trzeba ..przynajmniej zgrubsza odpadki zmyćBursztyn wrote:Moze byc zmywarkach?
Jesli odpowiez brzmi tak, to dla mnie to nie ma sensu, podwojna robota...kapturnica, caffe lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:nie widziałam żeby ktoś tak robił....jakas bzdura
ja widzialam bardzo czesto, ale sama tak nie robie.. w zmywarce mam filtr-koszyk, ktory syfy niesplukiwalne do kanalizacji zbiera, trzeba od czasu do czasu go oproznic. Zarcie w nim raczej nie zostaje- u mnie jest zawsze napchany pestkami z cytryn, ktorych nie chce mi sie ze szklanek wyciagac..Reni, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja słyszałam, że tak trzeba ..przynajmniej zgrubsza odpadki zmyć
a że jest typową chujowa pania domu to wpierdala naczynia jak lecą bo widziałam
z brudnych nigdy tam nie jadłamSabina, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:zmyc czy zgarnac do smieci ?
to drugie rozumie sie samo przez sie
ale jesli mam myc przed myciem - to ja pieprze taka pomoc
Natomiast nie opłukuje naczyń. Nie myje też w niej garów - bo nie domywa za dobrze - a jeden gar zajmuje pół zmywarki...kapturnica lubi tę wiadomość