X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie slyszalam o czyms takim ,moze lepiej do doktora sie udaj.
    Simba wrote:
    A mnie sie od wczoraj zrobiła bolesna i twarda torbiel, wielkości małego mydelka na lewej piersi. Będę wdzięczna jak któraś mi powie ze to normalne przed porodem...
    Ja pierdole...wymiekam po po prostu

201407014965.png
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie przeczulona ale napisanie o produkcji dzieci do Wloch można róznie zinterpretowac.....
    Teraz piszesz o adopcji to jednak jest roznica.....Co do adopcji poza Polske..To przeciez nie tylko do włoch dzieciaki sa adoptowane..Duzo idzie rowniez dzieciakow do niemiec .
    A co do sterylizacji czy innych form antykoncepcji- tu sie z toba zgodze powwinna byc sterylizacja na życzenie jak i z powodow czysto socjalnych..Patoli powinno sie sterylizowac zarzadzeniem odgornym..Skoro nie potrafia dzieci wychowac to nie powinni ich miec ...A jak nie sterylizacja to wszelkiego rodzaju antykoncepcja za free dostepna na kazdym kroku
    Dżizaż. Jak Ty dosłownie wszystko odbierasz :-)
    W drugim poście napisałam ogólnie, że za granicę.
    Chodzi mi o to, że "produkcja" jest wszędzie. Ostatnio czytałam w szlachetnej paczce "dziwczyna lat 25, troje dzieci na utrzymaniu - 4, 3 lata i 10 miesięcy i czwarte w drodze". Ojca żadnego dzieciaka nie ma.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A mnie sie od wczoraj zrobiła bolesna i twarda torbiel, wielkości małego mydelka na lewej piersi. Będę wdzięczna jak któraś mi powie ze to normalne przed porodem...
    Ja pierdole...wymiekam po po prostu
    Kurcze mi sie takie cos robilo ale podczas karmienia piersia...Moze dziewczyny ci cos doradza bo nie wiem czy w ciazy mozna robic oklady z kapusty czy masaze wodne...Moze mleczna produkcja razy dwa ci sie zaczela????

promoszka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Nie slyszalam o czyms takim ,moze lepiej do doktora sie udaj.
    Ide w piatek dopiero..

anna maria lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąź jest czarny lol

anna maria, moremi, Reni, kkisia, ania.g, iwcia77, Bozia3, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ide w piatek dopiero..
    A pod palcem ci sie to rpzesuwa????

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurcze mi sie takie cos robilo ale podczas karmienia piersia...Moze dziewczyny ci cos doradza bo nie wiem czy w ciazy mozna robic oklady z kapusty czy masaze wodne...Moze mleczna produkcja razy dwa ci sie zaczela????
    Tjaaaaa....wlasnie to staram sobie wmówić..

moremi lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A niech ma i w sciekach...Mam takie zdanie i mam do niego prawo......Nikt nie zmusi mnie do tego by ich kochac czy chociazby tolerowac..
    Zachod toleruje wszystko i jak widac i slychac coraz czesciej zaczyna za to płacic słona kare....
    Kapta, ale publicznie część Twoich wypowiedzi zahacza o przestępstwo. Gazet nie czytasz?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd wrote:
    Mój mąź jest czarny lol
    Tez ksiądz?

moremi, anna maria, kapturnica, kkisia, ania.g, HappyJo lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A pod palcem ci sie to rpzesuwa????
    No nie bardzo :-/

a8vSp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla tu kiedys taka Iwka i tez ma z czarnoskorym dziecko ,sliczny ten maly :-)
    Maredd wrote:
    Mój mąź jest czarny lol

moremi, kkisia, iwcia77, Iwone, Mega lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tjaaaaa....wlasnie to staram sobie wmówić..
    Poznaj swoje piersi, czyli co jest normą
    Konsystencja piersi powinna być jednorodna, podobna do rozluźnionego pośladka. Piersi kobiet, które nie karmiły, mają strukturę bardziej niejednorodną, z wyczuwalnymi grudkami tkanki tłuszczowej i gruczołowej. Ważny jest również kształt otoczki (może być owalna, okrągła lub nieregularna). Brodawka bywa cylindryczna, stożkowa, jak beczułka lub lejek. Górna powierzchnia brodawki może być gładka, pofałdowana, z małymi bruzdkami, przypominającymi kształtem litery C lub H. Niekiedy widoczne są w niej otworki przewodów gruczołowych. Brodawki, podobnie jak piersi, bywają skierowane na zewnątrz, ułożone centralnie lub niesymetrycznie. Nie jest to ani problem zdrowotny, ani defekt kosmetyczny.
    Większość zgrubień, które wyczuwasz pod palcami, wiąże się z prawidłowym rozwojem piersi i zmianami, jakim podlegają one w ciągu całego życia kobiety, czyli w okresie dojrzewania, pełnej aktywności płciowej, ciąży, karmienia dziecka i powolnego przekwitania. Na każdym z tych etapów piersi są nieco inne, podobnie jak i w poszczególnych fazach cyklu.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-kobiece/piersi-spokojnie-to-tylko-guzek_35845.html

Simba mysle ,ze to ma wlasnie zwiazek ze zmiana piersi , ktore zaczynaja sie rpzygotowywac do karmienia....

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie denerwuj sie moze to Jakis gruczol mleczny,wszystko bedzie dobrze:-)
    Simba wrote:

iwcia77 lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Poznaj swoje piersi, czyli co jest normą
    Konsystencja piersi powinna być jednorodna, podobna do rozluźnionego pośladka. Piersi kobiet, które nie karmiły, mają strukturę bardziej niejednorodną, z wyczuwalnymi grudkami tkanki tłuszczowej i gruczołowej. Ważny jest również kształt otoczki (może być owalna, okrągła lub nieregularna). Brodawka bywa cylindryczna, stożkowa, jak beczułka lub lejek. Górna powierzchnia brodawki może być gładka, pofałdowana, z małymi bruzdkami, przypominającymi kształtem litery C lub H. Niekiedy widoczne są w niej otworki przewodów gruczołowych. Brodawki, podobnie jak piersi, bywają skierowane na zewnątrz, ułożone centralnie lub niesymetrycznie. Nie jest to ani problem zdrowotny, ani defekt kosmetyczny.
    Większość zgrubień, które wyczuwasz pod palcami, wiąże się z prawidłowym rozwojem piersi i zmianami, jakim podlegają one w ciągu całego życia kobiety, czyli w okresie dojrzewania, pełnej aktywności płciowej, ciąży, karmienia dziecka i powolnego przekwitania. Na każdym z tych etapów piersi są nieco inne, podobnie jak i w poszczególnych fazach cyklu.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-kobiece/piersi-spokojnie-to-tylko-guzek_35845.html

Simba mysle ,ze to ma wlasnie zwiazek ze zmiana piersi , ktore zaczynaja sie rpzygotowywac do karmienia....
    Dzieki...Mogłyby to jednak robić symetrycznie....france jedne

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy już jedną forumową czekoladkę
    ciekawe co u Iwki i jej dziecka :-)
    dziewczyny prawie wirtualnie zacałowały malucha :-)
    Maredd wrote:
    Mój mąź jest czarny lol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 21:56

moremi, kkisia, iwcia77, HappyJo, Mega, anna maria, Arwena lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie denerwuj sie ..Ja mam 2tłuszczaki , takie male guzki w obu piersiach, ktore sie nie przmeiszczaja , nie bola i sobie sa od lat....Taki ich urok...Mialam kilka razy robione usgpiersi i lekarze mowili ,ze sa bo sa i poki sie nie powiekszaja nie bola to sobie moga byc..Bedziesz u gina to sie zapytaj..Byc moze pod wpl zmian hormonalnych wlasnie ci sie zrobily..Moje pojawily sie w ciazy....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd wrote:
    Mój mąź jest czarny lol
    no kurwa nie masz sie czym chwalić ;)

HappyJo lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o cyckach też się nie wypowiem ;)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    nie denerwuj sie moze to Jakis gruczol mleczny,wszystko bedzie dobrze:-)
    Ja juz nie mam siły sie denerwować. Ostatnio zuzylam cały zapas na 20 lat powiedzenia "wszystko bedzie dobrze" a jak bedzie to sie jeszcze okaże :-/
    Eh....

anna maria lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Kapta, ale publicznie część Twoich wypowiedzi zahacza o przestępstwo. Gazet nie czytasz?
    90%publicznych wypowiedzi w internecie zahacza o jakies paragrafy...Znasz to??Znajdz mi czlowieka a znajdzie sie paragraf? 8)
    Tak samo ktos moze poczuc sie obrazony moja wypowiedzia , twoja o produkcji dzieci jak i ewki rozprawkach o katolikach zapatrzonych w Boga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 21:59

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 5870 5871 5872 5873 5874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ