X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans - luteina i duphaston są na receptę - nie kupisz progesteronu ot tak sobie...
    a badałaś w ogóle jego poziom? Może to nie tu leży przyczyna poronień...

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Evans

Przykre to co piszesz..Niestety i takie historie sie zdarzaja..Co do progesteronu..
    Luteine lub duphaston moze wypisac ginekolog..Jesli masz siostre, kuzynke , kolezanke to popros niech idzie prywatnie do jakiegos gina powie o co chodzi i raczej bez problemu dostanie.Albo sciemni ,ze sie stara o dziecko i zapobiegawczo dostanie , lub sciemni ,ze ma bardzo nieregularne cykle..Opcji jest wiele.,,,
    Nie dostaniesz lutki czy duphastonu bez recepty...
    Tu na watkach czasem dziewczyny sprzedaja rozne leki wiec tez mozesz wyczaic i odkupic od kogos....Lepiej by bylo gdybys sama zjechala i zrobila sobie w cyklu naturalnym badanie progesteronu... Bo niski poziom mogl byc przyczyna ale nie musial..I plamienie nie zawsze oznacza za niski poziom tego hormonu...
    Wspolczuje jeszcze raz , bo poronienie musi zajebiscie bolec...
    A nas sie tu nie boj..To ,ze bywa dym to bywa ..Ale ogolnie dziewczyny sa do rany przyłóz 8)

EDIT- na necie mozesz dostac krem z progesteronem do smarowania..Tez jakas opcja i to dostaniesz bez recepty....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:57

Bozia3, gretka, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po tym kremie się nie odbija?

Bozia3, Simba, paszczakin, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    A po tym kremie się nie odbija?
    Nie próbowałam ale moze i zgaga byc 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja mialam badanie wykonane na wlasne zadanie I to ze lazami w oczach , bo nie chcieli robic , w 13 dpo 29.7 a 6 tyg 5 dni 19.8 I wtedy blagalam mojego Lekarza o wspomaganie , ale zrobili usg I bylo bicie 113 , wiec powiedzieli w normie , ale ja I tak blagalam , bo googlowalam I Dziewczyny z reguly maja 130-150 na min , ale On mnie nie sluchal , wczoraj pojechalam sama o 6 rano do szpitala , bo juz wiedzialam , bo temperature poszla na leb na szyje I tam mnie dobrze potraktowali nie powiem , ale o tych temeraturach to nikt nie chce sluchac , byla tylko jedna pielegniarka , ktora wiedziala o czym mowie zasugerowala klinike na przyszlosc , bo zwykli ginekolodzy na to nie chca tracic czasu ,mi jest ciezko zjechac , ja jestem w USA , to daleko I musialabym wziasc miesiac wolnego zeby to mialo sens , ja nie moge az tyle ...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to ja nie chce.

Evans lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ooo to ja nie chce.
    I musisz omijac okolice oczu.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans co za durne obyczaje...
    WIesz, progesteron nie zaszkodzi, choć często też nie pomoże...
    Może zrób jak pisała Kapta - znajdz kogoś w PL, kto zdobędzie receptę i CI wyśle, bo innego chyba wyjścia nie ma...

Evans, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    tak ja mialam badanie wykonane na wlasne zadanie I to ze lazami w oczach , bo nie chcieli robic , w 13 dpo 29.7 a 6 tyg 5 dni 19.8 I wtedy blagalam mojego Lekarza o wspomaganie , ale zrobili usg I bylo bicie 113 , wiec powiedzieli w normie , ale ja I tak blagalam , bo googlowalam I Dziewczyny z reguly maja 130-150 na min , ale On mnie nie sluchal , wczoraj pojechalam sama o 6 rano do szpitala , bo juz wiedzialam , bo temperature poszla na leb na szyje I tam mnie dobrze potraktowali nie powiem , ale o tych temeraturach to nikt nie chce sluchac , byla tylko jedna pielegniarka , ktora wiedziala o czym mowie zasugerowala klinike na przyszlosc , bo zwykli ginekolodzy na to nie chca tracic czasu ,mi jest ciezko zjechac , ja jestem w USA , to daleko I musialabym wziasc miesiac wolnego zeby to mialo sens , ja nie moge az tyle ...

Hmm no to napewno wizyta w Pl odpada..Tak jak Ci napisałam popros jakas kumpele lub dziewczyne w wieku rozrodczym oczywiscie by poszla prywatnie i zalatwila ci leki...Wiekszosc ginekologow nie ma problemu z wypisaniem luteiny..

Evans, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na poczcie kradną

Simba lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeżarlam prawie całe pomelo...Ledwo sie ruszam ..Ufff ufff

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kobietki

Na dzien dobry prosze o lekkie streszczenie ostatniego tygodnia, Bursztynku licze na Ciebie :-) Ups chyba streszczeniami zajmowala sie Bozia :) ale wtopa -wybaczcie
    Wrocilam do swiata zywych,chociaz nie do konca bo jutro znowu tam ide,i po tym co sie dzialo ze mna - juz nic mnie nie zdziwi... dluga historyja.
    No ale coz trza byc dobrej mysli, ze wszystko w koncu bedzie mialo pozytywny koniec :) - licze na to, chociaz chwilami watpie w happy and

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 17:15

gretka, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ale na poczcie kradną
    ojj tam ojj tam...Musisz widziec wszystkow czzarnych barwach...A moze to nie poczta tylko listonosze kradna?? 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o tym kremie !!! szukalam , ale nie zdecydowalam sie poniewaz on wcale nie dziala tak jak luteina czy duphaston , on sie nie przysfaja czy jakos tak to wcale nie to samo , to nic nie daje , nawet bylam w roznych famacjach I prosilam , tam tego nie kupisz tylko net , nawet pieniazki proponawalam , jesli po cichu sprzedadza mi ten na recepte , moj mowi , ze dobrze , ze mnie nie zamkneli , no taka ameryka , zobacze co mi OB/G powie na to wszystko , bo jestem na niego zla , bo nie zostalo zrobione wszysto , co w mocy bylo .... Dzieki za odpowiedzi ja chyba sie zapytam mojej Kuzynki - ona taka w miare zaufana chyba , no ja nie wiem , ja pomysle , bo nie che zeby to sie wszystko rozeszlo , bo zaraz beda dzwonic I wspolczuc , ja tego nie potrzebuje .....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ale na poczcie kradną

wez nie strasz, bo wlasnie droga pocztowa zmierza duplikat tego nieszczesnego ubezpieczenia ....

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    wez nie strasz, bo wlasnie droga pocztowa zmierza duplikat tego nieszczesnego ubezpieczenia ....
    A ja czekam na zamowione leki..Apteka niestety tylko poczta wysyla..I se czekam ....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Evans

Przykre to co piszesz..Niestety i takie historie sie zdarzaja..Co do progesteronu..
    Luteine lub duphaston moze wypisac ginekolog..Jesli masz siostre, kuzynke , kolezanke to popros niech idzie prywatnie do jakiegos gina powie o co chodzi i raczej bez problemu dostanie.Albo sciemni ,ze sie stara o dziecko i zapobiegawczo dostanie , lub sciemni ,ze ma bardzo nieregularne cykle..Opcji jest wiele.,,,
    Nie dostaniesz lutki czy duphastonu bez recepty...
    Tu na watkach czasem dziewczyny sprzedaja rozne leki wiec tez mozesz wyczaic i odkupic od kogos....Lepiej by bylo gdybys sama zjechala i zrobila sobie w cyklu naturalnym badanie progesteronu... Bo niski poziom mogl byc przyczyna ale nie musial..I plamienie nie zawsze oznacza za niski poziom tego hormonu...
    Wspolczuje jeszcze raz , bo poronienie musi zajebiscie bolec...
    A nas sie tu nie boj..To ,ze bywa dym to bywa ..Ale ogolnie dziewczyny sa do rany przyłóz 8)

EDIT- na necie mozesz dostac krem z progesteronem do smarowania..Tez jakas opcja i to dostaniesz bez recepty....
    najbardziej do rany przyłóż jestem ja

gretka, HappyJo, iwcia77, Bursztyn, Simba, paszczakin, Reni, Mega, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:

Czy to poczta czy kurier w kazdej z tych firm znajdzie sie karierowicz, ktoremu do rak sie cos przyklei i bedzie nieuczciwy.

• gretka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A ja czekam na zamowione leki..Apteka niestety tylko poczta wysyla..I se czekam ....

chociaz z drugiej strony to okres goracy na poczcie, to czas czekania dluzszy...

iwcia77 lubi tę wiadomość

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    najbardziej do rany przyłóż jestem ja
    No nie chciałam wyróżniać zeby nie bylo ze Cie faworyzuje ...Ale tak ,masz racje jestes najbardziej miłosierna uczestniczka wątku... =D

gretka, iwcia77, EwaT, Bursztyn, Simba, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 5934 5935 5936 5937 5938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ