X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans - luteina i duphaston są na receptę - nie kupisz progesteronu ot tak sobie...
    a badałaś w ogóle jego poziom? Może to nie tu leży przyczyna poronień...

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Evans

Przykre to co piszesz..Niestety i takie historie sie zdarzaja..Co do progesteronu..
    Luteine lub duphaston moze wypisac ginekolog..Jesli masz siostre, kuzynke , kolezanke to popros niech idzie prywatnie do jakiegos gina powie o co chodzi i raczej bez problemu dostanie.Albo sciemni ,ze sie stara o dziecko i zapobiegawczo dostanie , lub sciemni ,ze ma bardzo nieregularne cykle..Opcji jest wiele.,,,
    Nie dostaniesz lutki czy duphastonu bez recepty...
    Tu na watkach czasem dziewczyny sprzedaja rozne leki wiec tez mozesz wyczaic i odkupic od kogos....Lepiej by bylo gdybys sama zjechala i zrobila sobie w cyklu naturalnym badanie progesteronu... Bo niski poziom mogl byc przyczyna ale nie musial..I plamienie nie zawsze oznacza za niski poziom tego hormonu...
    Wspolczuje jeszcze raz , bo poronienie musi zajebiscie bolec...
    A nas sie tu nie boj..To ,ze bywa dym to bywa ..Ale ogolnie dziewczyny sa do rany przyłóz 8)

EDIT- na necie mozesz dostac krem z progesteronem do smarowania..Tez jakas opcja i to dostaniesz bez recepty....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:57

Bozia3, gretka, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po tym kremie się nie odbija?

Bozia3, Simba, paszczakin, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    A po tym kremie się nie odbija?
    Nie próbowałam ale moze i zgaga byc 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja mialam badanie wykonane na wlasne zadanie I to ze lazami w oczach , bo nie chcieli robic , w 13 dpo 29.7 a 6 tyg 5 dni 19.8 I wtedy blagalam mojego Lekarza o wspomaganie , ale zrobili usg I bylo bicie 113 , wiec powiedzieli w normie , ale ja I tak blagalam , bo googlowalam I Dziewczyny z reguly maja 130-150 na min , ale On mnie nie sluchal , wczoraj pojechalam sama o 6 rano do szpitala , bo juz wiedzialam , bo temperature poszla na leb na szyje I tam mnie dobrze potraktowali nie powiem , ale o tych temeraturach to nikt nie chce sluchac , byla tylko jedna pielegniarka , ktora wiedziala o czym mowie zasugerowala klinike na przyszlosc , bo zwykli ginekolodzy na to nie chca tracic czasu ,mi jest ciezko zjechac , ja jestem w USA , to daleko I musialabym wziasc miesiac wolnego zeby to mialo sens , ja nie moge az tyle ...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to ja nie chce.

Evans lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ooo to ja nie chce.
    I musisz omijac okolice oczu.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans co za durne obyczaje...
    WIesz, progesteron nie zaszkodzi, choć często też nie pomoże...
    Może zrób jak pisała Kapta - znajdz kogoś w PL, kto zdobędzie receptę i CI wyśle, bo innego chyba wyjścia nie ma...

Evans, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    tak ja mialam badanie wykonane na wlasne zadanie I to ze lazami w oczach , bo nie chcieli robic , w 13 dpo 29.7 a 6 tyg 5 dni 19.8 I wtedy blagalam mojego Lekarza o wspomaganie , ale zrobili usg I bylo bicie 113 , wiec powiedzieli w normie , ale ja I tak blagalam , bo googlowalam I Dziewczyny z reguly maja 130-150 na min , ale On mnie nie sluchal , wczoraj pojechalam sama o 6 rano do szpitala , bo juz wiedzialam , bo temperature poszla na leb na szyje I tam mnie dobrze potraktowali nie powiem , ale o tych temeraturach to nikt nie chce sluchac , byla tylko jedna pielegniarka , ktora wiedziala o czym mowie zasugerowala klinike na przyszlosc , bo zwykli ginekolodzy na to nie chca tracic czasu ,mi jest ciezko zjechac , ja jestem w USA , to daleko I musialabym wziasc miesiac wolnego zeby to mialo sens , ja nie moge az tyle ...

Hmm no to napewno wizyta w Pl odpada..Tak jak Ci napisałam popros jakas kumpele lub dziewczyne w wieku rozrodczym oczywiscie by poszla prywatnie i zalatwila ci leki...Wiekszosc ginekologow nie ma problemu z wypisaniem luteiny..

Evans, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na poczcie kradną

Simba lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeżarlam prawie całe pomelo...Ledwo sie ruszam ..Ufff ufff

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kobietki

Na dzien dobry prosze o lekkie streszczenie ostatniego tygodnia, Bursztynku licze na Ciebie :-) Ups chyba streszczeniami zajmowala sie Bozia :) ale wtopa -wybaczcie
    Wrocilam do swiata zywych,chociaz nie do konca bo jutro znowu tam ide,i po tym co sie dzialo ze mna - juz nic mnie nie zdziwi... dluga historyja.
    No ale coz trza byc dobrej mysli, ze wszystko w koncu bedzie mialo pozytywny koniec :) - licze na to, chociaz chwilami watpie w happy and

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 17:15

gretka, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ale na poczcie kradną
    ojj tam ojj tam...Musisz widziec wszystkow czzarnych barwach...A moze to nie poczta tylko listonosze kradna?? 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o tym kremie !!! szukalam , ale nie zdecydowalam sie poniewaz on wcale nie dziala tak jak luteina czy duphaston , on sie nie przysfaja czy jakos tak to wcale nie to samo , to nic nie daje , nawet bylam w roznych famacjach I prosilam , tam tego nie kupisz tylko net , nawet pieniazki proponawalam , jesli po cichu sprzedadza mi ten na recepte , moj mowi , ze dobrze , ze mnie nie zamkneli , no taka ameryka , zobacze co mi OB/G powie na to wszystko , bo jestem na niego zla , bo nie zostalo zrobione wszysto , co w mocy bylo .... Dzieki za odpowiedzi ja chyba sie zapytam mojej Kuzynki - ona taka w miare zaufana chyba , no ja nie wiem , ja pomysle , bo nie che zeby to sie wszystko rozeszlo , bo zaraz beda dzwonic I wspolczuc , ja tego nie potrzebuje .....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ale na poczcie kradną

wez nie strasz, bo wlasnie droga pocztowa zmierza duplikat tego nieszczesnego ubezpieczenia ....

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    wez nie strasz, bo wlasnie droga pocztowa zmierza duplikat tego nieszczesnego ubezpieczenia ....
    A ja czekam na zamowione leki..Apteka niestety tylko poczta wysyla..I se czekam ....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Evans

Przykre to co piszesz..Niestety i takie historie sie zdarzaja..Co do progesteronu..
    Luteine lub duphaston moze wypisac ginekolog..Jesli masz siostre, kuzynke , kolezanke to popros niech idzie prywatnie do jakiegos gina powie o co chodzi i raczej bez problemu dostanie.Albo sciemni ,ze sie stara o dziecko i zapobiegawczo dostanie , lub sciemni ,ze ma bardzo nieregularne cykle..Opcji jest wiele.,,,
    Nie dostaniesz lutki czy duphastonu bez recepty...
    Tu na watkach czasem dziewczyny sprzedaja rozne leki wiec tez mozesz wyczaic i odkupic od kogos....Lepiej by bylo gdybys sama zjechala i zrobila sobie w cyklu naturalnym badanie progesteronu... Bo niski poziom mogl byc przyczyna ale nie musial..I plamienie nie zawsze oznacza za niski poziom tego hormonu...
    Wspolczuje jeszcze raz , bo poronienie musi zajebiscie bolec...
    A nas sie tu nie boj..To ,ze bywa dym to bywa ..Ale ogolnie dziewczyny sa do rany przyłóz 8)

EDIT- na necie mozesz dostac krem z progesteronem do smarowania..Tez jakas opcja i to dostaniesz bez recepty....
    najbardziej do rany przyłóż jestem ja

gretka, HappyJo, iwcia77, Bursztyn, Simba, paszczakin, Reni, Mega, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:

Czy to poczta czy kurier w kazdej z tych firm znajdzie sie karierowicz, ktoremu do rak sie cos przyklei i bedzie nieuczciwy.

• gretka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A ja czekam na zamowione leki..Apteka niestety tylko poczta wysyla..I se czekam ....

chociaz z drugiej strony to okres goracy na poczcie, to czas czekania dluzszy...

iwcia77 lubi tę wiadomość

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    najbardziej do rany przyłóż jestem ja
    No nie chciałam wyróżniać zeby nie bylo ze Cie faworyzuje ...Ale tak ,masz racje jestes najbardziej miłosierna uczestniczka wątku... =D

gretka, iwcia77, EwaT, Bursztyn, Simba, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 5934 5935 5936 5937 5938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ