X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza a może to po jogurcie z płątkami b mleczne potrawy mogą czasmi wytwarzać gazy w jelitach, to mój domysł tylko :) a wypij potem sobie wode przegotowaną.

Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Grosza a może to po jogurcie z płatkami bo mleczne potrawy mogą czasmi wytwarzać gazy w jelitach, to mój domysł tylko :) a wypij potem sobie wode przegotowaną.

• grosza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POWODZENIA !

Viola wrote:
    Czesc Dziewczyny,
    zbieralam sie juz od jakiegos czasu zeby tu napisac, ale mialam nadzieje ze zaciaze i juz i nie bede potrzebowala Ovu :-) Na razie 2 miesiac prob, w marcu zaszlismy za pierwszym podejsciem, postanowilismy ze teraz robimy dzidzie i sie udalo, ale niestety w 6 tygodniu poronilam samoistnie. Teraz jestem w drugim cyklu staran. Czy mozecie mi pomoc z moim wykresem? Jestescie jak widze doswiadczone a ja mimo powaznego wieku jestem poczatkujaca jesli chodzi o wykresy i tempki. Aha, to nie jest moje pierwsze dziecko, mam juz 2 cory: 19 i 17 lat:-)
    ..tylko jak wrzucic wykres??

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    tak, w poprzednim cyklu tez mialam w 10 dniu, "robie" wykresy rowniez na FF i tam tak samo mi wyznaczylo...zreszta sama po sobie widze ze sie to zgadza. Mam bardzo krotki cykl i tym samym owulacja wystepuje bardzo wczesnie...powiem szczerze ze nie martwiloby mnie to plamienie (bo jest jasnorozowe wiec raczej chyba nie chodzi o niedobor progesteronu) tylko od rana boli mnie brzuch tak jakos miesiaczkowo i jajnik lewy kluje. I tu juz sa sprzeczne informacje w necie czy powinno bolec czy nie przy implantacji.

mnie nadal pobolewa, ale najgorzej było od dwóch dni przed terminem @. Lepiej po dupfastonie teraz.

Ja dziś zrobiłam bete, wyniki będą jutro wieczorem. Proszę o kciuki ;)

inessa, grosza, bliska77, polarmiś lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondynka wrote:
    mnie nadal pobolewa, ale najgorzej było od dwóch dni przed terminem @. Lepiej po dupfastonie teraz.

Ja dziś zrobiłam bete, wyniki będą jutro wieczorem. Proszę o kciuki ;)
    zaciskam mocno.

inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na wynik bety :)
    Polarmiś i co lekarz powiedział ?

bliska77, promyk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    zaciskam mocno.

Ja za Ciebie też,

a powiedz mi czemu robiłas progesteron sama z siebie????

Czy jak biorę dufka to tez musze go zrobić???

inessa, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorry miało iśc do polarmisia.

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No i super - przynajmniej wiesz co i jak...:) ja zaczynam od przyszłego wtorku...mam nadzieję na monitoring....żeby wyłapać te jajka fruwające..;)
    Bozia trzymam kciuka ;-) 8dc to dobry dzień na rozpoczęcie monitoringu :-)
    tak jak u mnie

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    te cycki to mnie najbardziej przerazaja bo moje juz sa za duze ;)
    Czesc troszke mnie nie bylo ..ale sie usmialam w zwiasku z rosnacymi cyckami w czasie ciazy. Moja kolezanka takze miala duzy biust i gdy zaszla w ciaze troszke jej doszlo ( ku radosci jej meza). Po urodzeniu i paru miesiacach karmienia bust sie rozplaszczyl a jej polowka rzucila haslo ze chcac w czasie wspolnych "zabaw" dobierajac sie do "blizniat"musi zaczynac od pepka.

inessa, bliska77, grosza, Jolka76, megan8, polarmiś lubią tę wiadomość

Promyk
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8-) jakby mi facet wyjechał z takim tekstem to na pewno by jeszcze zobaczył "bliźnięta"..

promyk wrote:
    Czesc troszke mnie nie bylo ..ale sie usmialam w zwiasku z rosnacymi cyckami w czasie ciazy. Moja kolezanka takze miala duzy biust i gdy zaszla w ciaze troszke jej doszlo ( ku radosci jej meza). Po urodzeniu i paru miesiacach karmienia bust sie rozplaszczyl a jej polowka rzucila haslo ze chcac w czasie wspolnych "zabaw" dobierajac sie do "blizniat"musi zaczynac od pepka.

inessa, bliska77, megan8, polarmiś lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dla nas wszystkich <3 :
    Cztery świece
    Cztery świece spokojnie płonęły. Było tak cicho, że słychać było jak ze sobą rozmawiały.
    Pierwsza powiedziała: - Ja jestem POKÓJ. Niestety, ludzie nie potrafią mnie chronić. Myślę, że nie pozostaje mi nic innego jak tylko zgasnąć.
    I płomień tej świecy zgasł.
    Druga: Ja jestem WIARA. Niestety nie jestem nikomu potrzebna. Ludzie nie chcą o mnie wiedzieć, nie ma sensu, żebym dalej płonęła.
    Ledwie to powiedziała, lekki powiew wiatru zgasił ją.
    Trzecia: Ja jestem MIŁOŚĆ. Nie mam już siły płonąć. Ludziom nie zależy na mnie i nie chcą mnie rozumieć. Nienawidzą najbardziej tych, których kochają - swoich bliskich.
    I nie czekając długo i ta świeca zgasła.
    Nagle do pokoju weszło dziecko i zobaczyło trzy zgasłe świece. Przestraszone zawołało: Co robicie? Musicie płonąć! Boję się ciemności!
    I zapłakało.
    Wzruszona czwarta świeca powiedziała: Nie bój się! Dopóki ja płonę zawsze możemy zapalić tamte świece. Ja jestem NADZIEJA.
    Z błyszczącymi i pełnymi łez oczyma, dziecko wzięło świecę i zapaliło pozostałe świece.
    Niech nigdy w naszych sercach nie gaśnie Nadzieja i każdy z nas jak to dziecko, niech będzie narzędziem, gotowym swoją Nadzieją zawsze rozpalić Wiarę, Pokój i Miłość.
    Autor nieznany

gosia7122, Dorka71, bliska77, Bursztyn, anna maria, grosza, slash, Jolka76, samira, iza37, megan8, polarmiś, Panda, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po raz pierwszy dostałam jakieś magiczne punkty!!!???no to teraz mam myślówkę...

inessa, Jolka76, polarmiś lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi o te punkty oznak ciąży?
    ja w pierwszym cyklu miałam w dniu @ 97%
    Dorka71 wrote:
    Dziewczyny po raz pierwszy dostałam jakieś magiczne punkty!!!???no to teraz mam myślówkę...

inessa, bliska77, polarmiś lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Własnie chyba Ineska ma racje, moze mam owulke wczesną albo póżna. Dziewczyny a może powinnam zakupic normalne testy owul tzn te paskowe a nie ten mikroskop ktory paprotek mi w ogole nie pokazuje.
    Albo w tym miesiacu jeszcze go pomecze a wlipcu kupie te paskowe, jak czesto wtedy robicie te paskowe, ile one kosztują?
    Czesc. Ja kupilam w aptece 5 paskow za 23 zl

inessa lubi tę wiadomość

Promyk
  • promyk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Dziękuję Inessko, tak teraz to będę już mierzyć cały czas. Moze faktycznie mam w innym czasie, gin mi mowiła ze mogę miec 10 dn, 14 a nwet 20tego dnia. Ale ja w to średnio wierzyłam. NO tak poki człowiek sam się nie przekona. Ehh powinnam była dawno mierzyc tempke, tyle cykli mineło, poznałabym swój organizm. Ale największy ból to taki, że mąż pracuje daleko :(
    Mozemy podac sobie reke. Moja polowka tez pracuje daleko od naszej rodzinki. Ale nie szkodzi-trzeba nastawic sie pozytywnie ,opracowac czas zjazdow i mnozyc sie, i kochac sie

inessa, slash lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak punkty to fajna rzecz, tylko nie ma co się nakręcać, ja prawie w każdym cyklu dochodzę do 97,98% :-)

inessa, polarmiś lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    8-) jakby mi facet wyjechał z takim tekstem to na pewno by jeszcze zobaczył "bliźnięta"..
    ale cham! kazalabym zaplacic mu za silikon!

inessa, promyk, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Czesc. Ja kupilam w aptece 5 paskow za 23 zl

ja na allegro 20 szt + 3 ciążowe - zapłaciłam 16 zł. z przesyłką :-)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    poradzcie coś
    od pewnego czasu rano jak wstaję do wc g.4-5 jestem tak napięta od gazów w brzuchu że aż mnie on pobolewa dopiero po wstaniu przychodzi ulga może wieczorem powinnam coś zjeść na te gazy a i nie jadam póżno około 19 płatki z jogurtem i finito :P
    miałam to samo....myślałam, że oszaleję...więc ja odstawiłam piwo i gazowane napoje....jak coś - to lampka wina lepiej wieczorem, nie jadłam póżno no i na noc zażywałam ze 3 espumisany...po kilku dniach pomogło...aha jeszcze te nasze gluty z siemienia piłam też przed snem....:)

inessa, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ