X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole to zatesknilam za Trojwsia :-O...wczoraj skonczylam 6 sezon Prawa Agaty..a tam takie piekne ujecia z lotu ptaka mojego rodzinnego miasta..i wogole miejsc , ktore znam...ach rozmarzylam sie...poza tym zdalam sobie sprawe , ze raczej w gdansku nie kreca seriali ...zawsze Wawa, Krakow, Wrocek a Gdansk traktowany po macoszemu :)

..a jak ogladam jakis serial krecony w Wawie to szukam Reni na skuterku i caffe popylajaca na swoich wysokich sztablecikach do roboty i Polara w tramwaju :D :D

Arwena, Pusurek, kkisia, Bozia3, Reni, Sabina, moremi, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ania - ja coś czuję, że mnie też czeka rehabilitacji - też się uśmiechnę wtedy do Pusura o materiały. Ja tylko chcę poczekać do ukonczenia 3 miesięcy - ponieważ do tego czasu może to być fizjologia - choć widzę, że nie mija. Nawet na załączonym zdjęciu u mnie w stopce widać, że jest przechylony i ciągle się wywija w tą stronę, dodatkowo odchyla się do tyłu.
    50% dzieci rozwija sie prawidlowo bez wspomagania rozwoju. 50% potrzebuje stymulacji ( nie rehabilitacji nawet ). Ale jesli sama widzisz objawy nie bedac fachowcem, to Kajtek jest raczej w tej 2 grupie.
    Dzwonila do nas ostatnio znajoma z Pl, ma coreczke 8 miesieczna. Wg niej mala jest asymetryczna i to mocno. Po fotkach na fb mozna to nawet zobaczyc, bo ja dziecka nie widzialam. Ale ich rodzinny pediatra ( leczacy rodzine jej meza od 30 lat ), twierdzi, ze mala jest absolutnie w normie. A ze jeszcze nie probuje siadac ( z asymetria nie siadzie )? Coz, dzieci sie przeciez roznie rozwijaja...
    Ja bym nie czekala.

Bozia3, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu burza! I grad. I prad padl na chwile. Dziecie wlasnie zasnelo, wiec jak je jakis piorun obudzi, to ja sie tam przejde i opierdole kogo trza, normalnie! :P

Mega, Simba, kkisia, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Jednak wiolonczela to bardzo smutny instrument...
    Siedzisz i beczysz?

Mega lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Siedzisz i beczysz?
    prawie
    Ale jak moja bedzie grala to na bank się porycze...

Pusurek, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a tak wogole to zatesknilam za Trojwsia :-O...wczoraj skonczylam 6 sezon Prawa Agaty..a tam takie piekne ujecia z lotu ptaka mojego rodzinnego miasta..i wogole miejsc , ktore znam...ach rozmarzylam sie...poza tym zdalam sobie sprawe , ze raczej w gdansku nie kreca seriali ...zawsze Wawa, Krakow, Wrocek a Gdansk traktowany po macoszemu :)

..a jak ogladam jakis serial krecony w Wawie to szukam Reni na skuterku i caffe popylajaca na swoich wysokich sztablecikach do roboty i Polara w tramwaju :D :D
    Jakbys mnie wywolala. Teraz pomykam autobusem i mam miejscowke. Mialam dzisiJ w pracy sledzika i wypilam jednego drina i jest mi zle. ZastanWiam sie czy to wiek czy sledzik mi zaszkodzil?

Mega, iwcia77, Mango, kkisia, kkisia, Bozia3, Sabina, moremi, Arwena lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Jakbys mnie wywolala. Teraz pomykam autobusem i mam miejscowke. Mialam dzisiJ w pracy sledzika i wypilam jednego drina i jest mi zle. ZastanWiam sie czy to wiek czy sledzik mi zaszkodzil?
    To na pewno wina śledzia ;)

iwcia77, Mango, kkisia, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur, obejrzałam filmiki. Zajebiste są :) Ten facet świetnie pokazuje jak obchodzić się z maluchem. Dzięki jeszcze raz :)

Pusurek, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Pusur, obejrzałam filmiki. Zajebiste są :) Ten facet świetnie pokazuje jak obchodzić się z maluchem. Dzięki jeszcze raz :)
    A prosz! Niech sie nam nasze krzywe dzieci prostuja! ;-)
    A gostek jest bardzo znanym rehabilitantem i naprawde niejedno dziecie sie przez jego rece przewinelo. Bywa czasem w DDTVN. Ja go bardzo lubie, bo ma super podejscie do dzieci i widac, ze robota sprawia mu radoche.

ania.g, Sabina lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawitkowski?

Pusurek lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chcecie powiedziec ze polowa dzieci jest powykrzywiana? I tak zawsze bylo? To dlaczego proste ludzie po swiecie chodza. Czy to nie jest znowu jakies naciaganie rodzicow? Tylko tak pytam!

Bozia3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski pytanie do doswiadczonych
    Czy mialyscie jakies skutki uboczne po luteinie dowcipnej ?

• HappyJo Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jak piszesz Duży, to mam wrażenie, że piszesz o swoim synu, a nie facecie, chłopie, mężu, konkubencie. Koleżankom w realu też mówisz o nim per Duży?

No tak o Nim mówię, bo duży jest ;)
    Może być Konkubent ;) hahahaha Niech będzie
    Syn to Bąk - tak na Niego mówię. Albo Junior, albo Młody :)

iwcia77, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ale chcecie powiedziec ze polowa dzieci jest powykrzywiana? I tak zawsze bylo? To dlaczego proste ludzie po swiecie chodza. Czy to nie jest znowu jakies naciaganie rodzicow? Tylko tak pytam!
    To dobre jest pytanie. Statystyki raz mowia, ze jest 70/ 30, raz ze 50/ 50. U mnie corka prosta, Adas krzywy. U Bozi podobnie.
    Rehabilitanci uwazaja, ze teraz traktuje sie/ pielegnuje noworodki inaczej niz kiedys. Dawniej wiazalo sie je w becik dosc ciasno i rozwijalo tylko do karmienia i przewijania. A teraz daje sie dzieciom duzo wiecej swobody ( w kazdym tego slowa znaczeniu). Lezenie luzem wyzwala i utrwala nieprawidlowe wzorce ruchowe, ktorych by nie bylo w ciasnym ulozeniu. Krecia robote robia tez foteliki samochodowe, bujaczki, gondolki - ot, znak czasow. A za malo tez lezenia na twardej podlodze i baraszkowania.
    Ulozenie plodowe ma tez swoje znaczenie, szczegolnie przy duzych dzieciach.
    Ja mysle, ze to nie sciema. Moja dwojka rozwijala sie zupelnie inaczej, ale tez widze bledy w pielgnacji Adasia.

ania.g, Simba, Bozia3, kapturnica, SolarPolar, Sabina, moremi, Arwena, caffe lubią tę wiadomość

• HappyJo Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, właśnie próbuję trochę ponadrabiać, bo cały dzień w biegu znowu. A nie nadrobię pewnie teraz za dużo, bo Konkubent (hahahaha, no Chuop chyba lepiej będzie) wraca z tej Bielsko-Białej i głodny wróci, więc perliczkę zaraz zacznę robić na kolację. Rzucili w Lidlu to kupiłam :)
    Także doczytam Was później :)

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Laski pytanie do doswiadczonych
    Czy mialyscie jakies skutki uboczne po luteinie dowcipnej ?

Jak za długo stosowalam - podraznienie, ból i pieczenie..
    Smarowałam clotrimazolem i kupilam specjalny płyn do higieny intymnej...

kkisia lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze doświadczona babka powiedziała, ze jeszcze znak dzisiejszych czasów..czyli wyścig które pierwsze usiadzie i "na sile" sadzanie..
    A dodatkowo to co pusur, lezaczki, bujaczki, a powinna podłoga.
    Poza tym ułożenie w ciazxy tez.
    Moim zdaniem ze wzgledu na żarcie i witaminy w ciazy rodzą się coraz większe dzieci, ledwo się mieszczą w brzuchach to i powyginane...
    A dodatkowo, kiedyś nie zwracano tak uwagi, dziś przywiazujemy znacznie większa wagę do wyglądu..
    :-)

Pusurek, kkisia, Simba, kapturnica, iwcia77, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, moja jest hipotrofikiem.. Czyli glodzilam małą a mądry organizm lądował wszystko w jej głowę.
    Jeśli jedno z dzieci ma większą głowę, hm w jakiś zauważalny mocno sposób to bym się za stanowiła, czy drugi bliźniak go nie okrada...
    Ale ty jesteś przebadana od gory do dołu i to juz całkiem ładny tydzień:-)

No cóż, jeśli idzie o mnie nie widzę problemu, bo mnie sama małż wysyła z beretem po 5 kilo ziemniaków do sklepu;-)

Simba, Mega, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Mnie jeszcze doświadczona babka powiedziała, ze jeszcze znak dzisiejszych czasów..czyli wyścig które pierwsze usiadzie i "na sile" sadzanie..
    A dodatkowo to co pusur, lezaczki, bujaczki, a powinna podłoga.
    Poza tym ułożenie w ciazxy tez.
    Moim zdaniem ze wzgledu na żarcie i witaminy w ciazy rodzą się coraz większe dzieci, ledwo się mieszczą w brzuchach to i powyginane...
    A dodatkowo, kiedyś nie zwracano tak uwagi, dziś przywiazujemy znacznie większa wagę do wyglądu..
    :-)
    Wiesz, ja sie wale w leb, ze tak zrobilam pod gore Adasiowi. Ja rehabilitant z wyksztalcenia i wiem to wszystko i z teorii, i z praktyki... Ale latwiej jest polozyc do bujaczka z wibra i niech spi, skoro w nocy nie chce.
    Ale zauwazylam co sie dzieje dosc szybko. Na 1 kontroli u lekarza pediatry uslyszalam, ze co ja sie czepiam, przeciez ladny i silny chlopiec jest. Ja wiem, ze on ladny, ale krzywy przeciez jak banan jest! Moj ogolny lekarz tez nic nie widzial, wymusilam na nim skierowanie do rehabilitanta. I ten juz zobaczyl to samo co ja. No i krzywolstwa zostala juz tylko ciutka, jeszcze chwila i zapomnimy o sprawie.

Simba, Bozia3, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mordę jeża! Idę do kibla a tam płodny śluz, mnóstwo płodnego śluzu a ja się bzykałam dwa dni temu!!! Ale mi ciśnienie skoczyło. I co teraz, no?

Mega, iwcia77, paszczakin, Sabina, moremi, Arwena, caffe, Parka lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 6067 6068 6069 6070 6071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ