35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
a tak wogole to zatesknilam za Trojwsia
...wczoraj skonczylam 6 sezon Prawa Agaty..a tam takie piekne ujecia z lotu ptaka mojego rodzinnego miasta..i wogole miejsc , ktore znam...ach rozmarzylam sie...poza tym zdalam sobie sprawe , ze raczej w gdansku nie kreca seriali ...zawsze Wawa, Krakow, Wrocek a Gdansk traktowany po macoszemu
..a jak ogladam jakis serial krecony w Wawie to szukam Reni na skuterku i caffe popylajaca na swoich wysokich sztablecikach do roboty i Polara w tramwaju
Arwena, Pusurek, kkisia, Bozia3, Reni, Sabina, moremi, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Ania - ja coś czuję, że mnie też czeka rehabilitacji - też się uśmiechnę wtedy do Pusura o materiały. Ja tylko chcę poczekać do ukonczenia 3 miesięcy - ponieważ do tego czasu może to być fizjologia - choć widzę, że nie mija. Nawet na załączonym zdjęciu u mnie w stopce widać, że jest przechylony i ciągle się wywija w tą stronę, dodatkowo odchyla się do tyłu.
Dzwonila do nas ostatnio znajoma z Pl, ma coreczke 8 miesieczna. Wg niej mala jest asymetryczna i to mocno. Po fotkach na fb mozna to nawet zobaczyc, bo ja dziecka nie widzialam. Ale ich rodzinny pediatra ( leczacy rodzine jej meza od 30 lat ), twierdzi, ze mala jest absolutnie w normie. A ze jeszcze nie probuje siadac ( z asymetria nie siadzie )? Coz, dzieci sie przeciez roznie rozwijaja...
Ja bym nie czekala.Bozia3, Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
iwcia77 wrote:a tak wogole to zatesknilam za Trojwsia
...wczoraj skonczylam 6 sezon Prawa Agaty..a tam takie piekne ujecia z lotu ptaka mojego rodzinnego miasta..i wogole miejsc , ktore znam...ach rozmarzylam sie...poza tym zdalam sobie sprawe , ze raczej w gdansku nie kreca seriali ...zawsze Wawa, Krakow, Wrocek a Gdansk traktowany po macoszemu
..a jak ogladam jakis serial krecony w Wawie to szukam Reni na skuterku i caffe popylajaca na swoich wysokich sztablecikach do roboty i Polara w tramwajuMega, iwcia77, Mango, kkisia, kkisia, Bozia3, Sabina, moremi, Arwena lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Jakbys mnie wywolala. Teraz pomykam autobusem i mam miejscowke. Mialam dzisiJ w pracy sledzika i wypilam jednego drina i jest mi zle. ZastanWiam sie czy to wiek czy sledzik mi zaszkodzil?
iwcia77, Mango, kkisia, Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Pusur, obejrzałam filmiki. Zajebiste są
Ten facet świetnie pokazuje jak obchodzić się z maluchem. Dzięki jeszcze raz
A gostek jest bardzo znanym rehabilitantem i naprawde niejedno dziecie sie przez jego rece przewinelo. Bywa czasem w DDTVN. Ja go bardzo lubie, bo ma super podejscie do dzieci i widac, ze robota sprawia mu radoche.ania.g, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Jak piszesz Duży, to mam wrażenie, że piszesz o swoim synu, a nie facecie, chłopie, mężu, konkubencie. Koleżankom w realu też mówisz o nim per Duży?
No tak o Nim mówię, bo duży jest
Może być Konkubenthahahaha Niech będzie
Syn to Bąk - tak na Niego mówię. Albo Junior, albo Młodyiwcia77, Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Ale chcecie powiedziec ze polowa dzieci jest powykrzywiana? I tak zawsze bylo? To dlaczego proste ludzie po swiecie chodza. Czy to nie jest znowu jakies naciaganie rodzicow? Tylko tak pytam!
Rehabilitanci uwazaja, ze teraz traktuje sie/ pielegnuje noworodki inaczej niz kiedys. Dawniej wiazalo sie je w becik dosc ciasno i rozwijalo tylko do karmienia i przewijania. A teraz daje sie dzieciom duzo wiecej swobody ( w kazdym tego slowa znaczeniu). Lezenie luzem wyzwala i utrwala nieprawidlowe wzorce ruchowe, ktorych by nie bylo w ciasnym ulozeniu. Krecia robote robia tez foteliki samochodowe, bujaczki, gondolki - ot, znak czasow. A za malo tez lezenia na twardej podlodze i baraszkowania.
Ulozenie plodowe ma tez swoje znaczenie, szczegolnie przy duzych dzieciach.
Ja mysle, ze to nie sciema. Moja dwojka rozwijala sie zupelnie inaczej, ale tez widze bledy w pielgnacji Adasia.ania.g, Simba, Bozia3, kapturnica, SolarPolar, Sabina, moremi, Arwena, caffe lubią tę wiadomość
-
Swoją drogą, właśnie próbuję trochę ponadrabiać, bo cały dzień w biegu znowu. A nie nadrobię pewnie teraz za dużo, bo Konkubent (hahahaha, no Chuop chyba lepiej będzie) wraca z tej Bielsko-Białej i głodny wróci, więc perliczkę zaraz zacznę robić na kolację. Rzucili w Lidlu to kupiłam
Także doczytam Was później
iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
kkisia wrote:Laski pytanie do doswiadczonych
Czy mialyscie jakies skutki uboczne po luteinie dowcipnej ?
Jak za długo stosowalam - podraznienie, ból i pieczenie..
Smarowałam clotrimazolem i kupilam specjalny płyn do higieny intymnej...kkisia lubi tę wiadomość
-
Mnie jeszcze doświadczona babka powiedziała, ze jeszcze znak dzisiejszych czasów..czyli wyścig które pierwsze usiadzie i "na sile" sadzanie..
A dodatkowo to co pusur, lezaczki, bujaczki, a powinna podłoga.
Poza tym ułożenie w ciazxy tez.
Moim zdaniem ze wzgledu na żarcie i witaminy w ciazy rodzą się coraz większe dzieci, ledwo się mieszczą w brzuchach to i powyginane...
A dodatkowo, kiedyś nie zwracano tak uwagi, dziś przywiazujemy znacznie większa wagę do wyglądu..
Pusurek, kkisia, Simba, kapturnica, iwcia77, macduska, Sabina lubią tę wiadomość
-
Simba, moja jest hipotrofikiem.. Czyli glodzilam małą a mądry organizm lądował wszystko w jej głowę.
Jeśli jedno z dzieci ma większą głowę, hm w jakiś zauważalny mocno sposób to bym się za stanowiła, czy drugi bliźniak go nie okrada...
Ale ty jesteś przebadana od gory do dołu i to juz całkiem ładny tydzień
No cóż, jeśli idzie o mnie nie widzę problemu, bo mnie sama małż wysyła z beretem po 5 kilo ziemniaków do sklepu;-)Simba, Mega, Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik wrote:Mnie jeszcze doświadczona babka powiedziała, ze jeszcze znak dzisiejszych czasów..czyli wyścig które pierwsze usiadzie i "na sile" sadzanie..
A dodatkowo to co pusur, lezaczki, bujaczki, a powinna podłoga.
Poza tym ułożenie w ciazxy tez.
Moim zdaniem ze wzgledu na żarcie i witaminy w ciazy rodzą się coraz większe dzieci, ledwo się mieszczą w brzuchach to i powyginane...
A dodatkowo, kiedyś nie zwracano tak uwagi, dziś przywiazujemy znacznie większa wagę do wyglądu..
Ale zauwazylam co sie dzieje dosc szybko. Na 1 kontroli u lekarza pediatry uslyszalam, ze co ja sie czepiam, przeciez ladny i silny chlopiec jest. Ja wiem, ze on ladny, ale krzywy przeciez jak banan jest! Moj ogolny lekarz tez nic nie widzial, wymusilam na nim skierowanie do rehabilitanta. I ten juz zobaczyl to samo co ja. No i krzywolstwa zostala juz tylko ciutka, jeszcze chwila i zapomnimy o sprawie.Simba, Bozia3, Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
W mordę jeża! Idę do kibla a tam płodny śluz, mnóstwo płodnego śluzu a ja się bzykałam dwa dni temu!!! Ale mi ciśnienie skoczyło. I co teraz, no?
Mega, iwcia77, paszczakin, Sabina, moremi, Arwena, caffe, Parka lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4