35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySlash napisałm podobnie do Reni pod Twoim wykresem. A wiesz nauczysz się siebie tylko musisz troche się poobserwować, samą owulke naprawde jest trudno stwierdzić. A jak jest owulka to masz około 12 godzin jeszce na serduszkowanie niektóre kobiety mają nawet 24 godz. a niektóre tylko pare minut, tak miała moja znajoma już kiedyś tu pisałam o tym. 10 lat się starali maż przyjeżdżał z pracy na te chwile zrobił swoje i wracał do pracy
mają dwoje dzieci
Reni, samira, Panda, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Slash spokojnie dasz radę i tak Twojego Pana nie było więc masz czas na przestudiowanie swojego cyklu
od nowego będzie już łatwiej
każda z nas zaczynała i żadna z nas nie może stwierdzić nic na 100%
ja mam monitoring cyklu lekarz kazał mi robić testy owu więc zobaczymy na ile te wykresy są prawdziwe
a dziewczyny są na prawdę pomocne i czasami bardziej lub mniej doświadczone więc warto korzystać z tej wiedzy i dzielić się swoją
ja od tego forum jak już wspominałam nie raz jestem uzależniona
jak szef wyciągnie w pracy statystyki kto ile siedzi w necie i na jakich stronach to leżę i kwiczę
u mnie owu jest odpalone całe 8h
slash wrote:Przepraszam zle się wysłowiłam, chodziło mi po czym przypuszczacie, a nie stwierdzacie. BO ja po prostu laik w tym jestem i nie wiem co jak rozczytywac, wstyd się przyznac ale skoro nigdy mi to nie było potrzebne to teraz sa skutki. Ale dziękuję że chociaż zerkacie na mój wykres. Tez żałuje ze nie mierzyłam od poczatku, za pózno znalazłam Was, ale teraz będe mierzyć cały czas.
Jesteście kochanieinessa, polarmiś, Panda, bliska77, Viola lubią tę wiadomość
-
wiem, że wałkowałyśmy temat ale ja nadal nie wiem jak to jest
bo skoro nie ma owulacji to dlaczego temperatura rośnie???????
Jako trzeci, zazwyczaj około jeden dzień po uwolnieniu jajeczka (owulacji) zaczyna działać hormon progesteron. Upraszczając można powiedzieć, że podobnie jak estrogen jest „hormonem śluzu”, progesteron jest „hormonem temperatury”. Progesteron zwiększa bowiem poziom temperatury ciała, co jednoznacznie potwierdza wystąpienie owulacji i rozpoczęcie fazy wyższych temperatur, która utrzymuje się aż do kolejnej miesiączki.
czyli jak rośnie temp to na 100% była owu?
muszę podpytać lekarza, bo zapomniałam ostatnioinessa, Bursztyn, Panda, bliska77 lubią tę wiadomość
-
samirko i dobrze
relaksuj się a może coś z tego wyjdzie
samira wrote:laseczki a ja w tym cyklu mierzę tylko tempke ,nie badam śluzu ani szyjki bo mnie to wkurza i mniej się skupiam wtedy na przyjemności jaka jest ,powiem bzykanie (bo srerduszkowanie to tak za słodko hehe) ...miałam brać CLO ale odpuściłam
poza tym mam znów katar ,myślę ze to alergiczny bo zaczynają pylić trawy a to hardcor od czerwca do początków września a ja mam katar wogóle całoroczny bo jeszcze na roztocza kurzu rzem uczulona wrrr...
a dziś kumpela z innego forum ur.chłopczykaciesze się razem z nią bo rok temu też miał być synek ale serduszko przestało bić prawie przed terminem porodu i urodził się martwy ...
witam nowe laseczkiinessa, samira, bliska77 lubią tę wiadomość
-
slash wrote:
Sylwia – Medicover? W jakim ieście, powiedz czy chodzisz tam prywatnie, podobno można opłacić jakies ubezpieczenie i tam wszystkie badania robią, ale nie wiem czy dobrze słyszałam.
Witaj Kasik.
Slash ja chodze w Gdyni,ja mam pakiet wykupiony u mnie w firmie,place smieszne pieniazki bo 37 zl za miesiąc,reszte doplaca mi firma
slyszalam tez ze można sobie wykupić intywidualnie,najlepiej jak spojrzysz na ich stronkeinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:Polarmisiu dla Ciebie https://www.facebook.com/photo.php?fbid=624310767586711&set=a.373527225998401.95352.120085081342618&type=1&theater
Reni, inessa, polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela ja do 8 miesiąca (usg miałam robione b. często ) byłam informowana że mam dziewczynkę!!! A w ósmym słyszę krzyk ginekologa w czasie usg - o jest, jest, jest pisiorek i pokazuje mi szare plamy na ekranie !!! Trochę dziwnie się poczułam, mąż ze szczęścia szalał ja się na niego pogniewałam - bo znaczy że nie chciał dziewczynki...Potem mi wytłumaczył swoją filozofię posiadania dziewczynki: będę kochał, chronił, tulił a ona podrośnie i jakiś skur... mi ją zabierze!!! No tego się nie spodziewałam.
angela wrote:Dobry wieczór dziewczynki,
Właśnie wróciłam od gina - macica miękka, szyjka ok , przy sprawdzaniu szyjki dopochwowym usg spytałam gina o płeć , ale maluch sobie siedział i nic nie było widać - gin stwierdził ,że siusiak nie wisi, ale być może się podwinął - na 70 % stawia na dziewczynkę , ale nie kazał się przywiązywać do tej myśli w 100% - typowe usg prenatalne mam w przyszłą środę i mam nadzieję, że płeć bąbelka zostanie już rozpoznana
Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku i witam nowe kobitkigrosza, bliska77, Reni, promyk, inessa, angela, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak Ci Jolu pięknie waga schodzi, gratuluję.
Jolka76 wrote:Ciesze sie, ze wszystko dobrze u Ciebie Angela, u mnie powiedzieli ze dziewczynka dopiero w 7 miesiacu, bo cora sie wiercila w brzuszku i nie mogl pan doktor wypatrzec. No ale 10 lat temu tez byly inne aparaty.
Milego wieczoru dziewczynki!inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Brusztyn ostatnio filozoficznie nad tym problemem się zastanawiał, mi się też ta koncepcja wydaje słuszna. Jest wzrost temperatury była owulacja.
Reni wrote:wiem, że wałkowałyśmy temat ale ja nadal nie wiem jak to jest
bo skoro nie ma owulacji to dlaczego temperatura rośnie???????
Jako trzeci, zazwyczaj około jeden dzień po uwolnieniu jajeczka (owulacji) zaczyna działać hormon progesteron. Upraszczając można powiedzieć, że podobnie jak estrogen jest „hormonem śluzu”, progesteron jest „hormonem temperatury”. Progesteron zwiększa bowiem poziom temperatury ciała, co jednoznacznie potwierdza wystąpienie owulacji i rozpoczęcie fazy wyższych temperatur, która utrzymuje się aż do kolejnej miesiączki.
czyli jak rośnie temp to na 100% była owu?
muszę podpytać lekarza, bo zapomniałam ostatnioReni, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTAk Reni one są cudne, ale nie mam w sobie jeszcze takiej pewności by od razu robić z siebie misiową kwokę z taką liczbą maleństw (nie powiedziałabym nie!!!), poza tym te fotki są słabo widoczne na avatarku. Ale dzięki.
Reni wrote:Polarmisiu dla Ciebie https://www.facebook.com/photo.php?fbid=624310767586711&set=a.373527225998401.95352.120085081342618&type=1&theaterbliska77, Reni, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny