X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash napisałm podobnie do Reni pod Twoim wykresem. A wiesz nauczysz się siebie tylko musisz troche się poobserwować, samą owulke naprawde jest trudno stwierdzić. A jak jest owulka to masz około 12 godzin jeszce na serduszkowanie niektóre kobiety mają nawet 24 godz. a niektóre tylko pare minut, tak miała moja znajoma już kiedyś tu pisałam o tym. 10 lat się starali maż przyjeżdżał z pracy na te chwile zrobił swoje i wracał do pracy :P mają dwoje dzieci :D

Reni, samira, Panda, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash spokojnie dasz radę i tak Twojego Pana nie było więc masz czas na przestudiowanie swojego cyklu
    od nowego będzie już łatwiej
    każda z nas zaczynała i żadna z nas nie może stwierdzić nic na 100%
    ja mam monitoring cyklu lekarz kazał mi robić testy owu więc zobaczymy na ile te wykresy są prawdziwe ;-)
    a dziewczyny są na prawdę pomocne i czasami bardziej lub mniej doświadczone więc warto korzystać z tej wiedzy i dzielić się swoją :-)
    ja od tego forum jak już wspominałam nie raz jestem uzależniona
    jak szef wyciągnie w pracy statystyki kto ile siedzi w necie i na jakich stronach to leżę i kwiczę 0bicz.gif
    u mnie owu jest odpalone całe 8h
    slash wrote:
    Przepraszam zle się wysłowiłam, chodziło mi po czym przypuszczacie, a nie stwierdzacie. BO ja po prostu laik w tym jestem i nie wiem co jak rozczytywac, wstyd się przyznac ale skoro nigdy mi to nie było potrzebne to teraz sa skutki. Ale dziękuję że chociaż zerkacie na mój wykres. Tez żałuje ze nie mierzyłam od poczatku, za pózno znalazłam Was, ale teraz będe mierzyć cały czas.
    Jesteście kochanie :)

inessa, polarmiś, Panda, bliska77, Viola lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że wałkowałyśmy temat ale ja nadal nie wiem jak to jest
    bo skoro nie ma owulacji to dlaczego temperatura rośnie???????
    Jako trzeci, zazwyczaj około jeden dzień po uwolnieniu jajeczka (owulacji) zaczyna działać hormon progesteron. Upraszczając można powiedzieć, że podobnie jak estrogen jest „hormonem śluzu”, progesteron jest „hormonem temperatury”. Progesteron zwiększa bowiem poziom temperatury ciała, co jednoznacznie potwierdza wystąpienie owulacji i rozpoczęcie fazy wyższych temperatur, która utrzymuje się aż do kolejnej miesiączki.

czyli jak rośnie temp to na 100% była owu?
    muszę podpytać lekarza, bo zapomniałam ostatnio

inessa, Bursztyn, Panda, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samirko i dobrze
    relaksuj się a może coś z tego wyjdzie :-)
    samira wrote:
    laseczki a ja w tym cyklu mierzę tylko tempke ,nie badam śluzu ani szyjki bo mnie to wkurza i mniej się skupiam wtedy na przyjemności jaka jest ,powiem bzykanie (bo srerduszkowanie to tak za słodko hehe) ...miałam brać CLO ale odpuściłam
    poza tym mam znów katar ,myślę ze to alergiczny bo zaczynają pylić trawy a to hardcor od czerwca do początków września a ja mam katar wogóle całoroczny bo jeszcze na roztocza kurzu rzem uczulona wrrr...

a dziś kumpela z innego forum ur.chłopczyka :D ciesze się razem z nią bo rok temu też miał być synek ale serduszko przestało bić prawie przed terminem porodu i urodził się martwy ...

witam nowe laseczki :)

inessa, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu dla Ciebie https://www.facebook.com/photo.php?fbid=624310767586711&set=a.373527225998401.95352.120085081342618&type=1&theater

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Sylwia78 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

Sylwia – Medicover? W jakim ieście, powiedz czy chodzisz tam prywatnie, podobno można opłacić jakies ubezpieczenie i tam wszystkie badania robią, ale nie wiem czy dobrze słyszałam.

Witaj Kasik.

Slash ja chodze w Gdyni,ja mam pakiet wykupiony u mnie w firmie,place smieszne pieniazki bo 37 zl za miesiąc,reszte doplaca mi firma
    slyszalam tez ze można sobie wykupić intywidualnie,najlepiej jak spojrzysz na ich stronke

inessa lubi tę wiadomość

7724f704b7297837713ed920fc58c80e.png
    piu33e3kxdl5xv1k.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas na sen
    a rano budzik.gif

dobrej nocy dziewczynki 23icon_sleep.gif

inessa, Bursztyn, Panda, bliska77 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed owul . mam odczuwalne narastajace skurcze podbrzusza

samira, inessa lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOchane dobrej nocy ja jutro na 7.30 do pracy :)
    dobrego dnia :D

Reni, Panda lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Polarmisiu dla Ciebie https://www.facebook.com/photo.php?fbid=624310767586711&set=a.373527225998401.95352.120085081342618&type=1&theater
    Polarmiś powinna mieć taki awatar - bomba....

Reni, inessa, polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia raaaaccjjjjaaa :D

bliska77 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego pomyślałam o polarku i jej awatarze..pasuje

polarmiś, bliska77, Olena, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    fantastyczny :)

polarmiś, bliska77, Olena, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja do 8 miesiąca (usg miałam robione b. często ) byłam informowana że mam dziewczynkę!!! A w ósmym słyszę krzyk ginekologa w czasie usg - o jest, jest, jest pisiorek i pokazuje mi szare plamy na ekranie !!! Trochę dziwnie się poczułam, mąż ze szczęścia szalał ja się na niego pogniewałam - bo znaczy że nie chciał dziewczynki...Potem mi wytłumaczył swoją filozofię posiadania dziewczynki: będę kochał, chronił, tulił a ona podrośnie i jakiś skur... mi ją zabierze!!! No tego się nie spodziewałam.

angela wrote:
    Dobry wieczór dziewczynki,
    Właśnie wróciłam od gina - macica miękka, szyjka ok , przy sprawdzaniu szyjki dopochwowym usg spytałam gina o płeć , ale maluch sobie siedział i nic nie było widać - gin stwierdził ,że siusiak nie wisi, ale być może się podwinął - na 70 % stawia na dziewczynkę , ale nie kazał się przywiązywać do tej myśli w 100% - typowe usg prenatalne mam w przyszłą środę i mam nadzieję, że płeć bąbelka zostanie już rozpoznana
    Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku i witam nowe kobitki

grosza, bliska77, Reni, promyk, inessa, angela, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ci Jolu pięknie waga schodzi, gratuluję.
    Jolka76 wrote:
    Ciesze sie, ze wszystko dobrze u Ciebie Angela, u mnie powiedzieli ze dziewczynka dopiero w 7 miesiacu, bo cora sie wiercila w brzuszku i nie mogl pan doktor wypatrzec. No ale 10 lat temu tez byly inne aparaty.
    Milego wieczoru dziewczynki!

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak wy je wklejacie?
    Bursztyn wrote:
    Super te emotki :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Brusztyn ostatnio filozoficznie nad tym problemem się zastanawiał, mi się też ta koncepcja wydaje słuszna. Jest wzrost temperatury była owulacja.
    Reni wrote:
    wiem, że wałkowałyśmy temat ale ja nadal nie wiem jak to jest
    bo skoro nie ma owulacji to dlaczego temperatura rośnie???????
    Jako trzeci, zazwyczaj około jeden dzień po uwolnieniu jajeczka (owulacji) zaczyna działać hormon progesteron. Upraszczając można powiedzieć, że podobnie jak estrogen jest „hormonem śluzu”, progesteron jest „hormonem temperatury”. Progesteron zwiększa bowiem poziom temperatury ciała, co jednoznacznie potwierdza wystąpienie owulacji i rozpoczęcie fazy wyższych temperatur, która utrzymuje się aż do kolejnej miesiączki.

czyli jak rośnie temp to na 100% była owu?
    muszę podpytać lekarza, bo zapomniałam ostatnio

Reni, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TAk Reni one są cudne, ale nie mam w sobie jeszcze takiej pewności by od razu robić z siebie misiową kwokę z taką liczbą maleństw (nie powiedziałabym nie!!!), poza tym te fotki są słabo widoczne na avatarku. Ale dzięki.

Reni wrote:

bliska77, Reni, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienię na tego avatarka jak się poczuję pewniej.

Reni, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się tak- weszłam na Gubałówkę a muszę na Giewont, jedna przeszkoda pokonana a teraz strach i kolejne trudności do pokonania.

Panda, bliska77, Olena, Bursztyn, inessa, angela, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ