X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno obiecałam sobie, ze jak się uda to podam wam mój wynik hormonu dla pokrzepienia serc: AMH rok temu 14.05.2012 - 0,326 a wynik z 08.02.2013 0,095 - normy laboratorium 0,5-10,6 ( na 3 dzień cyklu).

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Jak Ci Jolu pięknie waga schodzi, gratuluję.
    Dziekuje Polarmisiu, mozolnie jakos to idzie no ale idzie, chudne srednio kilo na tydzien teraz, wiec szalu nie ma, no ale moze do wakacji zdaze
    04icon_rotfl.gif
    To zdjecie z misiami jest cudne! Ale Twoj maly misiu tez jest slodki Polarmisiu.

bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    laseczki a ja w tym cyklu mierzę tylko tempke ,nie badam śluzu ani szyjki bo mnie to wkurza i mniej się skupiam wtedy na przyjemności jaka jest ,powiem bzykanie (bo srerduszkowanie to tak za słodko hehe) ...miałam brać CLO ale odpuściłam
    poza tym mam znów katar ,myślę ze to alergiczny bo zaczynają pylić trawy a to hardcor od czerwca do początków września a ja mam katar wogóle całoroczny bo jeszcze na roztocza kurzu rzem uczulona wrrr...

a dziś kumpela z innego forum ur.chłopczyka :D ciesze się razem z nią bo rok temu też miał być synek ale serduszko przestało bić prawie przed terminem porodu i urodził się martwy ...

witam nowe laseczki :)
    dokładnie tak jak ja ;-), dokładnie :-)

samira, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Angela ja do 8 miesiąca (usg miałam robione b. często ) byłam informowana że mam dziewczynkę!!! A w ósmym słyszę krzyk ginekologa w czasie usg - o jest, jest, jest pisiorek i pokazuje mi szare plamy na ekranie !!! Trochę dziwnie się poczułam, mąż ze szczęścia szalał ja się na niego pogniewałam - bo znaczy że nie chciał dziewczynki...Potem mi wytłumaczył swoją filozofię posiadania dziewczynki: będę kochał, chronił, tulił a ona podrośnie i jakiś skur... mi ją zabierze!!! No tego się nie spodziewałam.
    ja do 7mca miałam chłopczyka ;-) a jest natalka ;-) (w 3mcu wyraźnie "zobaczyłam" śpindrolka i momo, że lekarka mówiła że to może tylko tak wygldać (chodziło o rozwój narządów rodnych0 to ja sie tego uczepiłam i po odejściu wód, w drodze do szpitala wymyślaliśmy imię, bo wtedy dopiero dotarło do mnie to co mówiła lekarka ze będzie dziewczynka ;-)

polarmiś, Bursztyn, inessa, angela, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Dziekuje Polarmisiu, mozolnie jakos to idzie no ale idzie, chudne srednio kilo na tydzien teraz, wiec szalu nie ma, no ale moze do wakacji zdaze
    04icon_rotfl.gif
    To zdjecie z misiami jest cudne! Ale Twoj maly misiu tez jest slodki Polarmisiu.
    Jolka chudniesz idealnie, wręcz ksiązkowo, takie tempo podobno jest najzdrowsze i po takim odchudzaniu unika sie efektu jojo :-)

inessa, Jolka76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to dzień dobry dziewczyny
    wczoraj nawet komputera w domu nie włączyłam - prace ogrodowe zajęły mi czas praktycznie do 21.20 a potem córcia ;-)
    Polarmisiu, jestem pewna, ze wszystko będzie w porządku ale rozumiem Twoje "poddenerwowanie", trzymam kciuki
    Angela, bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko ok, może następnym razem dzidziuś będzie bardziej skory do współpracy z aparaturą usg ;-)
    miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 05:40

Bursztyn, inessa, angela, Jolka76, megan8 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Od wczoraj mam nerwy, załamanie, wkur...wszystko naraz, byłam u gina i mam za cienkie endometrium, tylko 6 mm. Jestem wkurzona bo byłam pewna, że jest ok, tak było przynajmniej 3 miesiące temu. Nie wiem co z tym fantem zrobić, musze poczytać jak je podbudować. Może Wy mi coś podpowiecie, przecież to forum jest jak kopalnia wiedzy. Za miesiąć mam przyjść i robić monitoring. Przynajmniej wiem, na czym stoję :-( No i w końcu zmobilizuję mojego M. na badanie nasienia. Okazało się, że robią blisko mnie, a myślałam, że co najmniej będę musiała 100 km zrobić do dużego miasta. Kurczę! co dalej??? z tym fantem???

bliska77, Bursztyn, inessa, Jolka76, iza37 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Witajcie dziewczyny. Od wczoraj mam nerwy, załamanie, wkur...wszystko naraz, byłam u gina i mam za cienkie endometrium, tylko 6 mm. Jestem wkurzona bo byłam pewna, że jest ok, tak było przynajmniej 3 miesiące temu. Nie wiem co z tym fantem zrobić, musze poczytać jak je podbudować. Może Wy mi coś podpowiecie, przecież to forum jest jak kopalnia wiedzy. Za miesiąć mam przyjść i robić monitoring. Przynajmniej wiem, na czym stoję :-( No i w końcu zmobilizuję mojego M. na badanie nasienia. Okazało się, że robią blisko mnie, a myślałam, że co najmniej będę musiała 100 km zrobić do dużego miasta. Kurczę! co dalej??? z tym fantem???

słuchaj, ja w jednym cyklu, w kluczowych dniach mam idealne a w innym cyklu mam bardzo cienkie mimo podawanego estrofemu. Na poprawę endometrium dobrze wpływa codziennie lampka czerwonego wina, migdały, orzechy, rybki a z leków to właśnie np. estrofem. Może lekarz powinien wspomóc Twój organizm właśnie hormonami

polarmiś, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczeta jeszcze godzinka w pracy i zmykam :) Polarmisiu nie stresuj sie za bardzo bo to jeszcze nikomu nie pomoglo zycze Ci wspanialej ciazy :)

Dziewczynki z problemami mam nadzieje ze szybko sie uporacie i szubciutko pozniej sobie zajdziecie :)

Ja wczoraj dostalam cudna wiadomosc moja znajoma ktora mieszka na egzotycznej wyspie w Indonezji urodzila - porod domowy w wannie zaznacze - slicznego zdrowego synka to juz trzeci chlopak...ekstremalne warunki bo to zadupie totalne wiec bardzo ja podziwiam....wszyscy czuja sie wspaniale.
    My w ten weekend jedziemy opiekowac sie farma znajomych tym razem bedziemy tylko we dwoje karmic koguty i kury i konie i psa,nie moge sie doczekac...musze sie najesc tych zapylonych jajek ;) no i moze uda sie spac na odpromieniowanym materacu, przed kominkiem , bedzie cieplutko i milo...Mileg dnia dla kazdej :)

Olena, Reni, samira, polarmiś, Bursztyn, inessa, angela, Jolka76 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana wcinam migdały, po pracy lecę po czerwone winko. Niestety ryb nie lubię, może jakiś tran sobie kupię. (kwasami omega obżeram się już długo). Obym od tego czerwonego wina w nałóg nie wpadła :-) bo ja jak się do czegoś zapalę to koniec, do upadłego działam. Też się dziwię, że gin mi nic na to nie zapisał. W przyszłym miesiącu będę u niego częstym pacjentem to może coś mi zapisze. I może sama podbuduję moje endometrium. Dziś lecę do mojego endo, walczyć o większe dawki na tarczycę.
    Polarmiś dobrze będzie, nic się nie martw.
    Panda zazdroszczę Ci (pozytywnie) tej bliskości z "naturą".

bliska77, Panda, polarmiś, Bursztyn, inessa, Jolka76, megan8 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę jedziemy nad morze, może jednak skuszę się na rybkę, w końcu jak ma pomóc...:-) ???

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Olena a w którym dniu cyklu jesteś?
    12dc? no to faktycznie jakoś małe te endo
    ale męcz lekarza - na pewno jest jakieś wyjście
    ja jutro podpytam swojego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 07:43

bliska77, polarmiś, Olena, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej to czerwone winko nie jest zle ;)

No wlasnie mialam sie pytac czy gin ci nic nie doradzil? hmmm to co Ci powiedzial zeby nic nie brac tylko co czekac? w takim razie moze nie jest az tak zle :)

Olena wrote:
    Od rana wcinam migdały, po pracy lecę po czerwone winko. Niestety ryb nie lubię, może jakiś tran sobie kupię. (kwasami omega obżeram się już długo). Obym od tego czerwonego wina w nałóg nie wpadła :-) bo ja jak się do czegoś zapalę to koniec, do upadłego działam. Też się dziwię, że gin mi nic na to nie zapisał. W przyszłym miesiącu będę u niego częstym pacjentem to może coś mi zapisze. I może sama podbuduję moje endometrium. Dziś lecę do mojego endo, walczyć o większe dawki na tarczycę.
    Polarmiś dobrze będzie, nic się nie martw.
    Panda zazdroszczę Ci (pozytywnie) tej bliskości z "naturą".

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Czuję się tak- weszłam na Gubałówkę a muszę na Giewont, jedna przeszkoda pokonana a teraz strach i kolejne trudności do pokonania.
    Polarmisiu - to juz tak będzie zawsze - masz dziecko, to wiesz jak jest..:) a żeby zdrowe było, a żeby sie ładnie rozwijało, a żeby urodziło się ze wszystkimi nóżkami i innymi członkami..;), a potem, żeby zdolne, mądre i piękne...no i żeby było wykształcone i miało dobrego męża lub żonę...;) Niekończąca się historia...

bliska77, promyk, polarmiś, Reni, Olena, Bursztyn, inessa, Jolka76 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, idealnie to opisałaś :-)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za zdrowe donoszenie - to wejście na Giewont, za to co potem to Mont Everest!

bliska77, promyk, inessa, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SIEDZĘ i rozysłam wirusy - pół dnia już tak klikam i jeszcze nie do wszytkich wysłam.

bliska77, Dorka71, Reni, Olena, Bursztyn, promyk, inessa, Jolka76, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    SIEDZĘ i rozysłam wirusy - pół dnia już tak klikam i jeszcze nie do wszytkich wysłam.
    doceniamy, naprawdę ;-)

Olena, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    ej to czerwone winko nie jest zle ;)

No wlasnie mialam sie pytac czy gin ci nic nie doradzil? hmmm to co Ci powiedzial zeby nic nie brac tylko co czekac? w takim razie moze nie jest az tak zle :)
    No właśnie nic mi nie powiedział. Jakoś tak się zapytał czy jeszcze miesiąc mogę poczekać. No i się zgodziłam. Może dał mi czas bym sama dietą , winkiem, migdałami poprawiła parametry. Za miesiąć pomęczę go o to by mi coś przepisał. Teraz mam swoją misję.

bliska77, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziwczynki....PMS mnie rozwala juz na lopatki :( juz sama nie wiem co stosowac... od zeszlego cyklu biore castangus, witamina B6 no i nic..napuchlam ze szok, humory ze juz nikt nie wytrzymuje :( moze wy macie jakies sprawdzone sposoby?
    Pozdrowionka

bliska77, Reni, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ