35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMega wrote:A moja teściowa pochodzi z Kujaw i mnie trafia jak mówi na wierzku zamiast na wierzchu....
albo mówią - pierwszą razą zamiast za pierwszym razem
ale nie wiem czy na Kujawach czy gdzies indziej,
w wawie w CZD była pani która tak mówiła i mnie to strasznie wkurzało
różnice u nas przynajmniej sa nawet pomiędzy wioskami-
- tak z 13 km dalej mieszka moja koleżanka z pracy i ona mówi TANTEN zamiast TAMTEN czym doprowadza mnie do szałuania.g, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:Co do tych akcentow, to chyba troszke przesadzcie- ja tu Polakow z całej Polski spotykam i jakos roznic nie widze, oprocz specyficznego nazewnictwa rzeczy.. Simba tez zmysla, nic nie zaciaga
Starsze pokolenia gorali, kaszubow no i moze troche wschód sie wyroznia, ale tak oglolnie to ja nie poznam kto z Kraka, kto z Wawy czy z Gdanska..
to mnie trochę pocieszyłaś
ale ostatnio spotkałam panią z okolic Lublina, która piała z zachwytu nad moim śpewnym akcentem, czym skutecznie zniechęciła mnie do mówienia czegokolwiek,
to może jestem jakimś dinozaurem- niedoukiem w tym wzgędziemoremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:hahaha no tak- to może konkurs na nowego nicka?
skrót jakiś?
btw sprawdzałam wcześniej czy mogę zmienić nicka ale nie ma takiej możliwości chyba, mój men podejrzał tego nicka i teraz już nie jestem taka anonimowa
Nie zmieniaj nicka, bo znowu bedziesz nowa i nie wiadomo, która teraz Cie zjedzie. Mozesz zostac Kometą!ania.g, moremi, ComeToMeBaby, Mega, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaszcza, masz jakis sprawdzony przepis na biały lukier, żeby był biały po wyschnięciu i szybko sechł i jeszcze się nie kleił potem jak się już ciastka złoży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 15:41
Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Paszcza, masz jakis sprawdzony przepis na biały lukier, żeby był biały po wyschnięciu i szybko sechł i jeszcze się nie kleił potem jak się już ciastka złoży?
a bialka jajek na surowo sa dla Cie ok?
macduska, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:Nie zmieniaj nicka, bo znowu bedziesz nowa i nie wiadomo, która teraz Cie zjedzie. Mozesz zostac Kometą!
Kometa jest dobra, popieram!!!
ale jej nikt nie zjechał o dziwoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 15:44
malgos741, moremi, ComeToMeBaby, Mega, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:nie polecę po proboszcza o nie, on za darmo nie kropi a i tak zawita zaraz po świętach po tzw. kolędzie
http://forumezo.pl/czarcie-zebro-kapiel-oczyszczajaca-t38405.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 15:54
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A narpiew?
I proszę jaka ciekawa dyskusja się wywiązała a wszyscy ze chlop i chlopmacduska wrote:to mnie trochę pocieszyłaś
ale ostatnio spotkałam panią z okolic Lublina, która piała z zachwytu nad moim śpewnym akcentem, czym skutecznie zniechęciła mnie do mówienia czegokolwiek,
to może jestem jakimś dinozaurem- niedoukiem w tym wzgędziemoremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj brzuszek zapragnal slodkosci, dobralam sie do lodowki, uzupelniam to co wczesniej oddalam
fachowiec juz dziala w kiblu
A ja czekam z utesknieniem na chlopa co by zostawic ten domowy smrod i jechac do miasta na jakies jedzenie konkretne - dzisiaj nic w domu nie gotuje - piernicze urzadzam strajk!macduska, malgos741, ania.g, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDobra Kobietki
Chlop wrocil do domu
Ide dokustykac tym razem do kuchni, troche sie w niej ogarnac - bo lazienkowy zapach wciaz mnie odrzuca
Wymaluje sie bo strasze i wybywam z tego gownianego smrodku jaki panuje w domu
Trzymajcie za mnie kciuki co bym wysiedziala gdziekolwiek nie taranujac niczego po drodze kulami - bo z tym to bywa roznieania.g, moremi, Mega lubią tę wiadomość