X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    O wlasnie Pusur pytanko, bo mam matke karmiaca na kolacji w piatek, a Ty nalezysz do tych bardziej uwaznych na diete, zeby dziecka nie wzdac/uczulic czy co tam jeszcze. Jak zrobie taka kaczke (jest w przepisach) piers z jablkami i z odrobina octu balsamicznego to bedzie ok? Czy to tez nie pasi?
    Ocet jest si. Ale kapuchy do kaczki nie dowalaj i zadnych orzeszkow pini ;-)

moremi lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja umiem, ale ta woda zawsze za zimna, mokro- w zimie dla mnie nie do przejscia, latem spoko, chociaz brzydze sie basenow...tyle ludzi tam plywa o watpliwej czesto higienie...wiem ze woda chlorowana ale jakos mnie to odstrecza...
    a ja nie chodzę bo się wstydzę no chyba ze dla fok i morświnów sekcję utworzą, no i oczy, przez soczewki, konieczność przywdziania okularów w których czuję sie tragicznie

Bursztyn, Pusurek, kkisia, kapturnica, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pffffff,nic nie obiecywalam.. Znowu mam kiecke wieczorowa nieodprasowana, a wiecie jak u mnie z prasowaniem..
    Ja moge uprasowac!!

Simba, Mega, caffe, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja nie wierze, wchlanialnosc na poziome 5%, maja forme nieorganiczna, krystaliczna , czzyli praktycznie nieprzyswajalana,a poza tym nie maja skladnika bialkowego- bi nie da sie go uzyskac w syntezie mechanicznej itd. itp. Jesli dziala to tylko na zasadzie placebo :) no ale to potwierdza ze wiara czyni cuda i tego nalezy sie trzymac :)
    Placebo tez moze utrzymac czlowieka przy zyciu. Jesli wierzysz, ze w brokule z Nowej Zelandii lub awokado z Chile jest wiecej wartosci odzywczych, to ok. Ja jem dalej moje nieprzyswajalne witaminy. ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    a ja nie chodzę bo się wstydzę no chyba ze dla fok i morświnów sekcję utworzą, no i oczy, przez soczewki, konieczność przywdziania okularów w których czuję sie tragicznie
    mysle ze do wygladu tych przemilych nota bene zwierzat jest Ci bardzo daleko :)

moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mysle ze do wygladu tych przemilych nota bene zwierzat jest Ci bardzo daleko :)
    no ja też jestem miła, zatem nie tylko fizycznie się z nimi identyfikuje ;-)

Bursztyn, Bozia3, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Placebo tez moze utrzymac czlowieka przy zyciu. Jesli wierzysz, ze w brokule z Nowej Zelandii lub awokado z Chile jest wiecej wartosci odzywczych, to ok. Ja jem dalej moje nieprzyswajalne witaminy. ;-)
    a dlaczego mam jesc brokula z nowej Zelandii? Jem lokalne warzywa z gospodarstwa ekologicznego.
    Dlatego napisalam, ze cos co jest przyswajalne na poziomie bliskim zeru musi dzialac na zasadzie placebo. Mysle ze troche znajomosci chemii sprawiloby ze Twoja wiara leglaby w gruzach :) Ale jesli to pomaga Ci przezyc to swietnie, chociaz na dluzsza mete kazda syntetyczna czasteczka "lokujac" sie zaburza rownowage w organizmie co wkoncu doprowadza do skutkow ubocznych, to tylko kwestia czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 13:11

Sabina, kapturnica, Bliska 77, kkisia, macduska lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie
    Milego dnia wszystkim zycze
    Temat przewodni na dzis to zajecie sie wykrojem i uszycie tego co wymyslilam wczesniej zobaczymy jak mi pojdzie ;-)
    Najwazniejsze ze checi mi powrocily ;-)

Bliska 77, moremi, kkisia, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Witam sie
    Milego dnia wszystkim zycze
    Temat przewodni na dzis to zajecie sie wykrojem i uszycie tego co wymyslilam wczesniej zobaczymy jak mi pojdzie ;-)
    Najwazniejsze ze checi mi powrocily ;-)
    w takim razie trzymam kciuki za realizację planów :-)

Mala79, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    w takim razie trzymam kciuki za realizację planów :-)
    Mam nadzieje, ze sie uda ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wtf? papier elektronicznym?? toż to to cai lun przewraca się grobie!

ja tam książki kupuję, pożyczam od znajomych i z biblioteki

paszczakin wrote:
    Dlatego kocham czytniki z tzw papierem elektronicznym- komfort czytania jest nieporownywalny.

moremi, Bursztyn, gosia7122, Mega, kkisia, paszczakin, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak nie! jak Paszcza taka na tip top to pewnie i gacie do zdjęcia musi mieć uprasowane w kant ;-)
    Bozia3 wrote:
    do dawaj w samych gaciach...ich nie trzeba prasować..;)

Bozia3, moremi, Bursztyn, Mega, kkisia, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wtf? papier elektronicznym?? toż to to cai lun przewraca się grobie!

ja tam książki kupuję, pożyczam od znajomych i z biblioteki
    kup sobie reni czytnik - bedziesz zadowolona. Tablet to inna bajka i słuzy do innych rzeczy. Najbardziej mnie smiesza turysci na srodku rynku cykający fotki tabletami - wiocha jak tralala :)

Reni, moremi, Bursztyn, kkisia, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no jak nie! jak Paszcza taka na tip top to pewnie i gacie do zdjęcia musi mieć uprasowane w kant ;-)
    pusur sie zgłosils na ochotnika jako prasowaczka...;)

Reni, Pusurek, Mega, kkisia, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam zaznaczyć, że chodzę w soczewkach .. pływam w nich a nawet nurkuję :-)
    da rade :-) więc to nie wymówka ;-)
    Bliska 77 wrote:

Bozia3, moremi, Pusurek, Mega, kkisia, macduska, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o taaaaak... widziałam! takim 15 cali hahaah to trzeba mieć na prawdę beret zryty
    Bozia3 wrote:
    kup sobie reni czytnik - bedziesz zadowolona. Tablet to inna bajka i słuzy do innych rzeczy. Najbardziej mnie smiesza turysci na srodku rynku cykający fotki tabletami - wiocha jak tralala :)

Bozia3, moremi, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ja też ma soczewki. Dobrze dobrane okulary i śmigam w basenie :-)

Pusurek, kkisia, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomózcie mam pytanie ni z gruszki ni z pietruszki, mały mi rzyga nutramigenem, wyrzygał lekarstwo, nadal ma ataki, jestem wykonczona, czy z tych dla alergikow na krowie-humana sl albo bebilon pepti jest ktores o normalnym smaku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ja mam ten okres życia poza sobą. 21 lat nosiłam soczewki, baseny nie były radocha, jak się zapomnialo okularow do pływania. Ale teraz nie potrafię otworzyć oczu pod woda, mimo ze soczewek juz nie nosze.

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    dziewczyny pomózcie mam pytanie ni z gruszki ni z pietruszki, mały mi rzyga nutramigenem, wyrzygał lekarstwo, nadal ma ataki, jestem wykonczona, czy z tych dla alergikow na krowie-humana sl albo bebilon pepti jest ktores o normalnym smaku?
    O rany. Biedactwa. Hej matki, która coś wie o tych mlekach? Ania?

anna maria, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 6162 6163 6164 6165 6166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ