35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Help dzień bry robię makowca i zaraz chuj mnie strzeli.
Składniki jak w przepisie a ciasto się klei i ciągnie.
Zanim odstawie do urosniecia mam zrobić kulę ale jak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 18:09
kkisia, HappyJo, iwcia77, Parka, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Reni ciasto drozdzowe powinnas wyrabiac az bedzie samo odchodzic od reki..
Jezeli jest baaardzo kleiste to podsyp trochu maki...Ale ja bym zaczela od porzadnego wyrobienia..Bo drozdzowe lubi gniecenie
kkisia, Simba, Mega, caffe, Arwena, iwcia77, Iwone, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Reni ciasto drozdzowe powinnas wyrabiac az bedzie samo odchodzic od reki..
Jezeli jest baaardzo kleiste to podsyp trochu maki...Ale ja bym zaczela od porzadnego wyrobienia..Bo drozdzowe lubi gniecenie
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ja nie gniote nigdy, jade z koksem mikserem i wychodzi. Niewprawna ręką się zamacha.
A ciacho drozdzowe jest takie mieciuchne i gladziuchneTo zal se nie macac
kkisia, Simba, Mega, iwcia77, moremi, gretka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:No ja do drozdzowego tylko siła rak..Jakos wydaje mi sie robot profanacja..
A ciacho drozdzowe jest takie mieciuchne i gladziuchneTo zal se nie macac
Mega, kkisia, iwcia77, Iwone, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć świątecznie
ja w trakcie pichcenia
Bigos zrobiłam w niedziele bo miałam wolne
wczoraj byłam w pracy a G miał wolne to prasował ciuchy i prania robił
dzisiaj ja wolne a G w pracy ,ugotowałam jarzynę ,zrobiłam sałatkę ,syn mi pomagał a potem G jak przyszedł a syn obiad zrobił tz. makaron z sosem,upiekłam murzynka piernikowego z polewa czekoladowa i na wierzch skórka kandyzowana z pomarańczy ,zrobiłam śledziki w oleju z cebulką,teraz jeszcze makówki zrobię i a G ciasteczka kruche bo parę dni temu zrobiliśmy ale już prawie wszystkie zjedzone i finito ,acha jutro rybkę usmażę i na kolację do mamy bo mieszka na przeciwko mnie ,troszkę ja dan zrobiłam ,część ona
juro ja idę na 7-15 a G na 14-22 (zmienia mnie w pracy) ale jest z nim na zmianie starsza babka i powiedziała ze on może iść wcześniej do domu czyli będzie ok.18:30 - 19
ja idę tez do pracy w 1dzień świąt 2 mam wolny i wszyscy w 3jkę idziemy do rodziców Gkkisia, caffe, Pusurek, Mega, iwcia77, Bursztyn, moremi, anna maria, gosia7122, malgos741, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZdrowych, wesołych i pogodnych
Świąt Bożego Narodzenia. Niech
będą one okazją do zadumy, ale i
radości z rodzinnego spotkania.
Niech przyniosą wytchnienie od
codziennych zmagań i trosk.
Oby magia Bożego Narodzenia
przetrwała w nas jak najdłużej!
caffe, Mega, iwcia77, macduska, Bursztyn, Iwone, Dorka1979, gosia7122, Bozia3, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
A ja jakoś mam w dupie te święta
Nie chce mi się nic.
Gotuję właśnie zupę grzybową, odcedzam składniki do sałatki, upierdolę ciasto z jabłkami, pójde do sklepu kupię śledzie gotowe, wyjmę ze słoiczka grzyby marynowane i pierdolę wszytko w czapkę.
Jutro stół nakryję, bo wigilia u nas.
Moja mama wyjechała godzinę temu, popłakała się, ja też i chuj.
Przywiozłam papiery z roboty i będę zapierdalała z weekendem włącznie. Ot taka perspektywaArwena, Simba, kkisia, Mega, Pusurek, iwcia77, macduska, Bursztyn, Iwone, Parka, Dorka1979, anna maria, Aasiula, malgos741, Bozia3, Niuta, ComeToMeBaby, peppapig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyupieklam dzisiaj:
sernik z pianką,
kruche z marcepanem i orzechami laskowymi,
kruche z pianką i masa kajmakową,
szarlotkę,
chałwowca,
jeszcze tylko choinka, ostatnie pranie, przygotuję karpia na jutro
i fajrant
w ramach odpoczynku ozdobię kolejne ciateczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 18:58
kapturnica, iwcia77, Mega, Pusurek, kkisia, Dorka1979, caffe, Aasiula, malgos741, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja sobie strzelę lampkę wina....
Karnisz już odszedł, do dupy ta cała robota, kurwa ściana sie nie nadaje na takie karnisze, wszystko odchodzi...fak...
Taśma nic nie da....Dorka1979, anna maria, macduska, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:Ooo o nie to idę je pocisne do kosza. .wrrr
iwcia77, kapturnica, Mega, kkisia, Iwone, Parka, moremi, caffe, macduska, malgos741, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
no i pieknie u was to wyglada
ja zrobie ciasto gretkowe , sernik zawszewychodzacy w ala italian style i ta nieszczesna pomdorowke na 26 grudnia dla wlosko- angielsko- somalijskich znajomych i wsjo
jutro odpalam kuchenkePusurek, Mega, kkisia, Arwena, Simba, Iwone, Dorka1979, moremi, caffe, gretka, anna maria, macduska, malgos741, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Waciak się spreżył i robi wszystko po kolei jak leci,
zrobił więcej niż trzeba.powiedz mu zeby nie zostawial roboty na przyszly rok tylko wszystko w starym skonczyl
Mega, Dorka1979, macduska lubią tę wiadomość