X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Proszę się nie nakręcać. W moim przypadku zachodzenie w ciążę to niestety nie wszystko. Nie skaczemy jeszcze z radości. Poczekamy, zobaczymy.
    ..no wiemy, wiemy ..niemniej jednak jest swiatelko w tunelu i jakas szansa, ze tym razem to juz bedzie wlasnie TO :)

gretka, moremi, Iwone, kapturnica, kkisia, Parka, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    gretka- dobrze ze jestes zaraz wstawie fotke z twoim ciastem :D

no prosze iwcia sie nam kulinarnie rozkreca :-)

i jak ciasto smakowo?
    ja je lubie ; plus ze nie ma maki i nie wysycha jak ma szanse dluzej polezec( nie przy tych co lubia kokos)

iwcia77, moremi, Iwone, kapturnica, kkisia, Sabina, Aasiula, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gretka
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi ktoś musi podnieść statystykę tego forum. Życzę Ci, żeby to Tobie przypadło w tym Nowym Roku :)

iwcia77, moremi, kapturnica, SolarPolar, kkisia, Sabina, Mega, Mala79, Arwena, Aasiula, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tadam, wuala, oto ciasto brzoskwiniowe z przepisu Gretki. Jest ciezkie i mokre :) bardzo dobre i szybke do zrobienia :). ja bede je modyfikowac innymi owocami , bo cos czuje ze i ananasy i porzeczki moglyby byc niezle :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2e8ed2565dc.jpg
    mokre? a jaki ser dalas?
    przy twarogu jest wilgotne...

iwcia77 lubi tę wiadomość

gretka
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim nam w tym Nowym 2015 Roku życzę wszystkiego dobrego. Żeby ten Nowy Rok był lepszy i spełnienia marzeń dla każdej z nas :)

iwcia77, kapturnica, Bursztyn, kkisia, Sabina, Mala79, Arwena, gosia7122, Aasiula, Bozia3, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    mokre? a jaki ser dalas?
    przy twarogu jest wilgotne...
    no u mnie to problem z polskim twarogiem ...ja dalam filadelfie. wyszlo naprawde dobre , takie soczyste :), ale moze nastepnym razem pojde po polski twarog :)

Arwena, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Proszę się nie nakręcać. W moim przypadku zachodzenie w ciążę to niestety nie wszystko. Nie skaczemy jeszcze z radości. Poczekamy, zobaczymy.

ale zawsze milo pomyslec ze rok sie dobrze zaczal
    i tego sie trzymajmy:-)

iwcia77, moremi, kkisia, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gretka
  • gretka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no u mnie to problem z polskim twarogiem ...ja dalam filadelfie. wyszlo naprawde dobre , takie soczyste :), ale moze nastepnym razem pojde po polski twarog :)

no wlasnie to problem na obczyznie- ja do tej pory przywozilam- ale myslalam ze jak brak to chyba ricotta pojdzie...
    zawsze mozesz dodac wiecej kokosu:-)
    grunt ze smakuje i sie nam tu rozkrecasz w tym temacie:-)

iwcia77, kapturnica, moremi, kkisia, Iwone, Mega lubią tę wiadomość

gretka
  • gretka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja coz podpatryswalam was tu jednym okiem- rozjazdy swiateczne sa jednak meczace - o braku czasu nie wspomne...
    we wt byla po raz 2 u gina-14dc juz po owulacji
    i oczywiscie endo 6mmm- nawet przy zelu esrogenowym- twierdzi ze wystarczajace,
    zobaczmy...
    mam leki na 2 mce- jak nic sie nie wydarzy zalecil in vitro
    a i droznosc - a tu sie nie orientowalam jak cenowo to wyglada u helwetow

iwcia77, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

gretka
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    no wlasnie to problem na obczyznie- ja do tej pory przywozilam- ale myslalam ze jak brak to chyba ricotta pojdzie...
    zawsze mozesz dodac wiecej kokosu:-)
    grunt ze smakuje i sie nam tu rozkrecasz w tym temacie:-)
    fakt, myslalam o ricotta ale ona jest taka delikatna w smaku , filadelfia jest bardziej "zdecydowana" dlatego uzylam wlasnie filadelfii. niemniej jednak nastepnym razem pojde po polski twarog do ukraincow :) zobaczymy jaka bedzie roznica.

...ja to musze miec przepisy superdokladne , proste i najlepiej wszystkie skaldniki razem do kupy do miski, skrecic mikserem , i do pieca..inaczej huj mi wyjdzie :( no taki ciastowe antytalencie jestem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 10:59

• gretka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    fakt, myslalam o ricotta ale ona jest taka delikatna w smaku , filadelfia jest bardziej "zdecydowana" dlatego uzylam wlasnie filadelfii. niemniej jednak nastepnym razem pojde po polski twarog do ukraincow :) zobaczymy jaka bedzie roznica.

...ja to musze miec przepisy superdokladne , proste i najlepiej wszystkie skaldniki razem do kupy do miski, skrecic mikserem , i do pieca..inaczej huj mi wyjdzie :( no taki ciastowy antytalencie jestem :(
    e tam tlko masz zle podejscie...
    jeszcze nas zadziwisz :-)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    e tam tlko masz zle podejscie...
    jeszcze nas zadziwisz :-)
    na szczescie tu we wloszech wpierdzielaja takie zakalce ze szkoda gadac...nie raz w "restauracji agroturystycznej" nadzialam sie na zakalca..., bo w restauraCJACH raczej serwuja ciasta od cukiernikow. sama kiedys zrobilam jablecznika...z polzakalcem...zawiozlam na plaze gdzie spotkalam sie z siostra Alojza, jej dziecmi i tesciowa...ciasto zniknelo w 1 dzien :-O i jeszcze przepis chcialy :-O tak im smakowalo. a ja po milionowej probie zrobienia jablecznika bez powodzenia...zaczelam je robic na kruchym ciescie...i mam z "banki"

Sabina, kapturnica, kkisia, Arwena, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dzien dobry w 2015 :)

U mnie sie dobrze zaczal, mam nadzieje ze u Was tez :) Maz robi sniadanie, Leon mu pomaga ;)
    Iwcia, dobrze ze jeszcze jestes w dwupaku
    Pusur, Iwona- topory wojenne zakopane?
    Macduska, jak mama sie czuje?
    Simba, buziaki dla chlopakow, przyznam ze tez sie wzruszylam czytajac opowiesc sylwestrowo-Twixowa :)

iwcia77, moremi, kapturnica, kkisia, Iwone, Mega, Pusurek, Arwena, gosia7122, Aasiula, Dorka1979, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Aha
    1. Dzieci nie maja bruzdy - nie wiem, reklamować?
    2. Kto mi zrobi pasztet? W dniu porodu kupiłam jakies 3 kg mięsa na pasztet bo mnie naszło, w dodatku mieliśmy przecież zaplanowanego Sylwestra z Paszczakami.
    3. NIE MAM ZGAGI :)
    ale jakiej bruzdy do cholery??

iwcia77, SolarPolar, Arwena, peppapig, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..poza tym dla mnie ciasto to jak matma...- nie moge improwizowac juz nie wspomne o kreatywnosci :D - jak nie mam dokladnego wzoru to sie stresuje :) i tak np w przepisie jak jest napisane "ser" to juz mam stersa , bo ser to dla mnie tez jest mozarella, mascarpone, brie , cammembert itd by wymieniac :( , czasu pieczenia tez nie ma , wiec siedze jak na jezu przed piekarnikiem i patrze kiedy zaczyna robic sie brazowe :)

...no co zrobisz jak nic nie zrobisz :)

Bursztyn, kapturnica, kkisia, Iwone, Mega, Arwena, Aasiula, macduska, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam kaca i czuje sie świetnie w Wy? :)
    Simba-czuje sie przez ciebie zainfekowana :)

iwcia77, SolarPolar, kapturnica, kkisia, Mega, Arwena, macduska, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ..poza tym dla mnie ciasto to jak matma...- nie moge improwizowac juz nie wspomne o kreatywnosci :D - jak nie mam dokladnego wzoru to sie stresuje :) i tak np w przepisie jak jest napisane "ser" to juz mam stersa , bo ser to dla mnie tez jest mozarella, mascarpone, brie , cammembert itd by wymieniac :( , czasu pieczenia tez nie ma , wiec siedze jak na jezu przed piekarnikiem i patrze kiedy zaczyna robic sie brazowe :)

...no co zrobisz jak nic nie zrobisz :)

przestań juz z tymi ciastami i wez sie za rodzenie ;)

iwcia77, Bursztyn, kapturnica, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    przestań juz z tymi ciastami i wez sie za rodzenie ;)
    ..to takie odwracanie uwagi od wlasciwego tematu ;D, wole chyba stresowac sie zakalcem niz jechac na porodowke ;D

Heretyczka, moremi, Bursztyn, kapturnica, kkisia, Iwone, Mega, Arwena, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    nie mam kaca i czuje sie świetnie w Wy? :)
    Simba-czuje sie przez ciebie zainfekowana :)
    no ja tez wyjatkowo nie mam kaca :) za to gardlo zawalone i katar :)

Heretyczka, Mega, macduska lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur! reklamacja! Porodowke zes zaniedbala :-O, gdzie simbowy apdejcik ??

kapturnica, kkisia, Mega, Sabina, Dorka1979, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 6355 6356 6357 6358 6359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ