X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Proszę się nie nakręcać. W moim przypadku zachodzenie w ciążę to niestety nie wszystko. Nie skaczemy jeszcze z radości. Poczekamy, zobaczymy.
    ..no wiemy, wiemy ..niemniej jednak jest swiatelko w tunelu i jakas szansa, ze tym razem to juz bedzie wlasnie TO :)

gretka, moremi, Iwone, kapturnica, kkisia, Parka, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    gretka- dobrze ze jestes zaraz wstawie fotke z twoim ciastem :D

no prosze iwcia sie nam kulinarnie rozkreca :-)

i jak ciasto smakowo?
    ja je lubie ; plus ze nie ma maki i nie wysycha jak ma szanse dluzej polezec( nie przy tych co lubia kokos)

iwcia77, moremi, Iwone, kapturnica, kkisia, Sabina, Aasiula, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gretka
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi ktoś musi podnieść statystykę tego forum. Życzę Ci, żeby to Tobie przypadło w tym Nowym Roku :)

iwcia77, moremi, kapturnica, SolarPolar, kkisia, Sabina, Mega, Mala79, Arwena, Aasiula, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tadam, wuala, oto ciasto brzoskwiniowe z przepisu Gretki. Jest ciezkie i mokre :) bardzo dobre i szybke do zrobienia :). ja bede je modyfikowac innymi owocami , bo cos czuje ze i ananasy i porzeczki moglyby byc niezle :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2e8ed2565dc.jpg
    mokre? a jaki ser dalas?
    przy twarogu jest wilgotne...

iwcia77 lubi tę wiadomość

gretka
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim nam w tym Nowym 2015 Roku życzę wszystkiego dobrego. Żeby ten Nowy Rok był lepszy i spełnienia marzeń dla każdej z nas :)

iwcia77, kapturnica, Bursztyn, kkisia, Sabina, Mala79, Arwena, gosia7122, Aasiula, Bozia3, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    mokre? a jaki ser dalas?
    przy twarogu jest wilgotne...
    no u mnie to problem z polskim twarogiem ...ja dalam filadelfie. wyszlo naprawde dobre , takie soczyste :), ale moze nastepnym razem pojde po polski twarog :)

Arwena, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Proszę się nie nakręcać. W moim przypadku zachodzenie w ciążę to niestety nie wszystko. Nie skaczemy jeszcze z radości. Poczekamy, zobaczymy.

ale zawsze milo pomyslec ze rok sie dobrze zaczal
    i tego sie trzymajmy:-)

iwcia77, moremi, kkisia, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gretka
  • gretka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no u mnie to problem z polskim twarogiem ...ja dalam filadelfie. wyszlo naprawde dobre , takie soczyste :), ale moze nastepnym razem pojde po polski twarog :)

no wlasnie to problem na obczyznie- ja do tej pory przywozilam- ale myslalam ze jak brak to chyba ricotta pojdzie...
    zawsze mozesz dodac wiecej kokosu:-)
    grunt ze smakuje i sie nam tu rozkrecasz w tym temacie:-)

iwcia77, kapturnica, moremi, kkisia, Iwone, Mega lubią tę wiadomość

gretka
  • gretka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja coz podpatryswalam was tu jednym okiem- rozjazdy swiateczne sa jednak meczace - o braku czasu nie wspomne...
    we wt byla po raz 2 u gina-14dc juz po owulacji
    i oczywiscie endo 6mmm- nawet przy zelu esrogenowym- twierdzi ze wystarczajace,
    zobaczmy...
    mam leki na 2 mce- jak nic sie nie wydarzy zalecil in vitro
    a i droznosc - a tu sie nie orientowalam jak cenowo to wyglada u helwetow

iwcia77, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

gretka
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    no wlasnie to problem na obczyznie- ja do tej pory przywozilam- ale myslalam ze jak brak to chyba ricotta pojdzie...
    zawsze mozesz dodac wiecej kokosu:-)
    grunt ze smakuje i sie nam tu rozkrecasz w tym temacie:-)
    fakt, myslalam o ricotta ale ona jest taka delikatna w smaku , filadelfia jest bardziej "zdecydowana" dlatego uzylam wlasnie filadelfii. niemniej jednak nastepnym razem pojde po polski twarog do ukraincow :) zobaczymy jaka bedzie roznica.

...ja to musze miec przepisy superdokladne , proste i najlepiej wszystkie skaldniki razem do kupy do miski, skrecic mikserem , i do pieca..inaczej huj mi wyjdzie :( no taki ciastowe antytalencie jestem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 10:59

• gretka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    fakt, myslalam o ricotta ale ona jest taka delikatna w smaku , filadelfia jest bardziej "zdecydowana" dlatego uzylam wlasnie filadelfii. niemniej jednak nastepnym razem pojde po polski twarog do ukraincow :) zobaczymy jaka bedzie roznica.

...ja to musze miec przepisy superdokladne , proste i najlepiej wszystkie skaldniki razem do kupy do miski, skrecic mikserem , i do pieca..inaczej huj mi wyjdzie :( no taki ciastowy antytalencie jestem :(
    e tam tlko masz zle podejscie...
    jeszcze nas zadziwisz :-)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    e tam tlko masz zle podejscie...
    jeszcze nas zadziwisz :-)
    na szczescie tu we wloszech wpierdzielaja takie zakalce ze szkoda gadac...nie raz w "restauracji agroturystycznej" nadzialam sie na zakalca..., bo w restauraCJACH raczej serwuja ciasta od cukiernikow. sama kiedys zrobilam jablecznika...z polzakalcem...zawiozlam na plaze gdzie spotkalam sie z siostra Alojza, jej dziecmi i tesciowa...ciasto zniknelo w 1 dzien :-O i jeszcze przepis chcialy :-O tak im smakowalo. a ja po milionowej probie zrobienia jablecznika bez powodzenia...zaczelam je robic na kruchym ciescie...i mam z "banki"

Sabina, kapturnica, kkisia, Arwena, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dzien dobry w 2015 :)

U mnie sie dobrze zaczal, mam nadzieje ze u Was tez :) Maz robi sniadanie, Leon mu pomaga ;)
    Iwcia, dobrze ze jeszcze jestes w dwupaku
    Pusur, Iwona- topory wojenne zakopane?
    Macduska, jak mama sie czuje?
    Simba, buziaki dla chlopakow, przyznam ze tez sie wzruszylam czytajac opowiesc sylwestrowo-Twixowa :)

iwcia77, moremi, kapturnica, kkisia, Iwone, Mega, Pusurek, Arwena, gosia7122, Aasiula, Dorka1979, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Aha
    1. Dzieci nie maja bruzdy - nie wiem, reklamować?
    2. Kto mi zrobi pasztet? W dniu porodu kupiłam jakies 3 kg mięsa na pasztet bo mnie naszło, w dodatku mieliśmy przecież zaplanowanego Sylwestra z Paszczakami.
    3. NIE MAM ZGAGI :)
    ale jakiej bruzdy do cholery??

iwcia77, SolarPolar, Arwena, peppapig, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..poza tym dla mnie ciasto to jak matma...- nie moge improwizowac juz nie wspomne o kreatywnosci :D - jak nie mam dokladnego wzoru to sie stresuje :) i tak np w przepisie jak jest napisane "ser" to juz mam stersa , bo ser to dla mnie tez jest mozarella, mascarpone, brie , cammembert itd by wymieniac :( , czasu pieczenia tez nie ma , wiec siedze jak na jezu przed piekarnikiem i patrze kiedy zaczyna robic sie brazowe :)

...no co zrobisz jak nic nie zrobisz :)

Bursztyn, kapturnica, kkisia, Iwone, Mega, Arwena, Aasiula, macduska, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam kaca i czuje sie świetnie w Wy? :)
    Simba-czuje sie przez ciebie zainfekowana :)

iwcia77, SolarPolar, kapturnica, kkisia, Mega, Arwena, macduska, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ..poza tym dla mnie ciasto to jak matma...- nie moge improwizowac juz nie wspomne o kreatywnosci :D - jak nie mam dokladnego wzoru to sie stresuje :) i tak np w przepisie jak jest napisane "ser" to juz mam stersa , bo ser to dla mnie tez jest mozarella, mascarpone, brie , cammembert itd by wymieniac :( , czasu pieczenia tez nie ma , wiec siedze jak na jezu przed piekarnikiem i patrze kiedy zaczyna robic sie brazowe :)

...no co zrobisz jak nic nie zrobisz :)

przestań juz z tymi ciastami i wez sie za rodzenie ;)

iwcia77, Bursztyn, kapturnica, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    przestań juz z tymi ciastami i wez sie za rodzenie ;)
    ..to takie odwracanie uwagi od wlasciwego tematu ;D, wole chyba stresowac sie zakalcem niz jechac na porodowke ;D

Heretyczka, moremi, Bursztyn, kapturnica, kkisia, Iwone, Mega, Arwena, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    nie mam kaca i czuje sie świetnie w Wy? :)
    Simba-czuje sie przez ciebie zainfekowana :)
    no ja tez wyjatkowo nie mam kaca :) za to gardlo zawalone i katar :)

Heretyczka, Mega, macduska lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur! reklamacja! Porodowke zes zaniedbala :-O, gdzie simbowy apdejcik ??

kapturnica, kkisia, Mega, Sabina, Dorka1979, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 6355 6356 6357 6358 6359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ