X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Na Porodowce jest w miare aktualnie. Ostatnio pojawila sie na forum mama i viv, i zdaly relacje co u nich. Nie wiem, jak Mandragora, wie ktoras co u niej?
    Pusur, porodówka jest ok :-)

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Żadna tajemnica ;)

Testy były pozytywne, w 35 dniu cyklu zalała mnie krew. Jak pojechałam do gin, to powiedziała, że endometrium jest już bardzo przerośnięte, w macicy nic nie ma, kazała zrobić bete - była już 0.
    Czyli możesz mieć podobnie jak ja poronienia nawykowe.
    Ile kazali Wam czekać? Teraz jeżeli tylko psychicznie jesteś gotowa, to czeka się do pierwszej @ po zabiegu.

Sabina, kapturnica, Aasiula, iwcia77, kkisia, Dorka1979, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Tak pol roku ,ale ten czas leci
    zgadza sie czas leci jak diabli, u nas do pełnych 6mcy jeszcze 13 dni ;-)

Sabina, Parka, gosia7122, kkisia, anna maria, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi &&&&&&&&&&&&&

moremi, Aasiula, kkisia, Dorka1979, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Pusur, porodówka jest ok :-)
    A nie. Simba figuruje na liście tych, które już urodziły i na liście oczekujących na poród :-)
    I jestem za tym, co napisał Bursztynek, by na samej górze były jasne zasady wpisania. Żeby nikt nie miał wątpliwości, że to jest tylko dla tych udzielających się na forum 35+.

Sabina, kapturnica, Bliska 77, Parka, Bursztyn, Pusurek, Aasiula, kkisia, iwcia77, anna maria, macduska, Dorka1979, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając jeszcze do list, szkoda że na porodówce nie ma wszystkich dziewczyn, które urodziły na forum. One nadal się czasami pojawiają, a fajnie byłoby wiedzieć ile mamy forumowych dzieciaczków.
    Na liście na ma Megan8, Angela, Kary, MonaT, Iwki76, Kajaoli, 40 i wiele, wiele innych :)

Arwena, Bozia3, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Czyli możesz mieć podobnie jak ja poronienia nawykowe.
    Ile kazali Wam czekać? Teraz jeżeli tylko psychicznie jesteś gotowa, to czeka się do pierwszej @ po zabiegu.
    Jak gadałam z ginka przed zabiegiem powiedziała żebym sie wstrzymała ok 3 miesiące. Położna ze szpitala życzyła mi, żebym wróciła do nich rodzić za poltora roku, zebym sie nie spieszyla z ponownymi staraniami. Wiec juz nie wiem.
    A Tobie kazali czekac po zabiegu ze starankami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 15:06

• moremi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jak gadalam z ginka ptzed zabiegiem powiedziala zebym sie wstrzymala ok 3 miesice. Polozna ze szpitala zyczyla zebym wrocila do nich rozic za poltora roku, zebym sie nie spieszyla z ponownymi staraniami. Wiec juz nie wiem.
    A Tobie kazali czekac po zabiegu ze starankami?
    Mi trzech lekarzy powiedziało, że nie mam na co czekać. Po @ startowaliśmy ponownie.

kapturnica, Bliska 77, Sabina, gretka, Aasiula, kkisia, iwcia77, Dorka1979, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Parka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, ja czuje ze @ bedzie dzis. Ale ciekawe, ze piersi nic nie bola

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mi trzech lekarzy powiedziało, że nie mam na co czekać. Po @ startowaliśmy ponownie.
    Ja tez tak słyszałam,że jeśli ktoś jest psychicznie gotowy na starania to nie ma co czekać .Szkoda czasu...

Bliska 77, Sabina, moremi, gretka, Aasiula, kkisia, iwcia77, macduska, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A nie. Simba figuruje na liście tych, które już urodziły i na liście oczekujących na poród :-)
    I jestem za tym, co napisał Bursztynek, by na samej górze były jasne zasady wpisania. Żeby nikt nie miał wątpliwości, że to jest tylko dla tych udzielających się na forum 35+.
    może i tak ale w sumie to jedno małe przeoczenie, każdemu może się zdarzyć prawda? trzeba zaktualizować i już

iwcia77 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Wracając jeszcze do list, szkoda że na porodówce nie ma wszystkich dziewczyn, które urodziły na forum. One nadal się czasami pojawiają, a fajnie byłoby wiedzieć ile mamy forumowych dzieciaczków.
    Na liście na ma Megan8, Angela, Kary, MonaT, Iwki76, Kajaoli, 40 i wiele, wiele innych :)
    Angela była pierwsza :)

Iwone, iwcia77, anna maria, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Kapta, ja czuje ze @ bedzie dzis. Ale ciekawe, ze piersi nic nie bola
    Może to dobry znak?? U mnie na odwrót bola zarazodowulacji ito czasami dośc dotkliwie a najczęściej zaczynały przed @. Co cykl to inaczej także póki @ nie ma jest nadzieja 8)

moremi, Parka, Sabina, Aasiula, kkisia, macduska, Dorka1979, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    może i tak ale w sumie to jedno małe przeoczenie, każdemu może się zdarzyć prawda? trzeba zaktualizować i już
    To tylko żarcik taki był ;) Pusurkowi dzisiaj listy nie w głowie, skoro facetowi nie chce zrobić ani łaski, ani laski ;)

Pusurek, Parka, kapturnica, Bliska 77, Bozia3, Sabina, Aasiula, kkisia, iwcia77, macduska, Dorka1979, Simba, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Angela była pierwsza :)
    My "stare" forumowiczki pamiętamy prawie wszystki i fajnie by było móc zobaczyć listę forumowych dzieciaczków od początku powstania wątku :)

Arwena, Bozia3, Sabina, SolarPolar, Reni, Aasiula, kkisia, iwcia77, Mega, peppapig lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Czyli wychodzi ,że była biochemiczna wtedy..Ehh to też masz troche przejśc za sobą.Teraz musi byc juz tylko lepiej.Kiedy wracacie do starań??Po @??? Moja kumpela z monitoringu cyklu po zabiegu dostała tylko jedną @ i za chwile rodzi..Często szybko po poronieniu sie zachodzi bo org ma jeszcze burze hormonów.
    raczej nie biochemiczna, beta nie spadlaby wtedy do zera, tez mi sie to przytrafilo, i gin mi wyjasnil jak to dziala, pisalam juz kiedys o tym. Chodzi o to ze gonadotropina kosmowkowa sklada się z dwoch podjednostek alfa i beta. Podjednostka alfa jest wspólna dla HCG, TSH i LH, i jesli nastepuje wahniecie (w gore) tych dwu ostatnich to moze wyjsc niestety falszywie pozytywny test ciazowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 14:25

Arwena, Sabina, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Czepiasz się rudzielcu. ;-) Ja Simba trzesacymi się rekoma na komórce uzupelnialam.
    A zasady to kiedyś wspólnie ustalalysmy na forum, z tego co pamiętam.

Iwone, kapturnica, Arwena, moremi, Sabina, Aasiula, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Pusur, ale jak to?
    Ma małego synka i się wyprowadza bo ma focha???
    Nie rozumiem.
    Wspieram. <3
    Typowy atawizm zwierzecy. Zdobyl samice, zaplodnil, dala mu potomstwo to teraz moze odejsc .... Siać dalej:-)

Przejdzie mu. Stal sie niedawno ojcem. Ciezko mu w tej nowej sytuacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 14:31

Iwone, Bliska 77, Sabina, Pusurek, kkisia, iwcia77, macduska, Simba, Mega, peppapig lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    raczej nie biochemiczna, beta nie spadlaby wtedy do zera, tez mi sie to przytrafilo, i gin mi wyjasnil jak to dziala, pisalam juz kiedys o tym. Chodzi o to ze gonadotropina kosmowkowa sklada się z dwoch podjednostek alfa i beta. Podjednostka alfa jest wspólna dla HCG, TSH i LH, i jesli nastepuje wahniecie (w gore) tych dwu ostatnich to moze wyjsc niestety falszywie pozytywny test ciazowy.

Być może i tak...
    Ale po przerosnietym endo tez idzie poznac czy była ciąza..Nie wiem ile i jakie te testy robiła...A przy niskiej becie na poczatku spadnie szybko..Widziałam na in vitro , gdzie dziewczynie spadla w ciagu zaledwie 2dni
    CYTUJE

Justine napisała:
    Tyska coś pecha mamy :( a kiedy robiłaś ponownie betę i do ile spadła?
    10 dpt 12,36 a dzisiaj 12 dpt 4,30 tak to u mnie wygląda

Wiec moze szybko spasc beta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 14:26

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To tylko żarcik taki był ;) Pusurkowi dzisiaj listy nie w głowie, skoro facetowi nie chce zrobić ani łaski, ani laski ;)
    no to fakt, są w końcu sprawy ważne i ważniejsze a łaska i laska to chyba jedne z najważniejszych ;-)

moremi, Bursztyn, Arwena, Aasiula, kkisia, iwcia77, macduska, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 6359 6360 6361 6362 6363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ